Achilles in de media

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Al geruime tijd zijn we bij Achilles bezig met het professionaliseren van onze organisatie. Met vallen en opstaan, staat die organisatie na ieder seizoen steeds rotsvaster en kunnen wij inmiddels bouwen op een geoliede machine als het gaat om aandacht generen in de media. Week in, week uit schrijft bijvoorbeeld Erwin de Laleijne een stuk wat aangeboden wordt bij de Posthoorn en sinds deze week is ook Raquel Chapper redacteur geworden namens Achilles bij Haagsetopsport.nl.

hoofdartikel.JPGEnorm belangrijk voor onze club. Exposure is belangrijk om "de buitenwereld" geïnteresseerd te krijgen en te houden in wat wij maatschappelijk te bieden hebben.

Deze week wil ik graag de niet-internetters en niet Facebookers de kans geven het stuk van Erwin te laten lezen. Want ook deze week heeft hij weer een mooi stuk aangeleverd, wat in ieder geval op de site van De Posthoorn te lezen is. En kijk ook eens op Haagsetopsport.nl, waar Raquel deze week haar eerste stuk heeft gepubliceerd.

"Nerveuze start kost Achilles punten tegen Antilopen

In de eerste competitieronde van de zaalcompetitie mochten zowel Achilles 1, als Achilles 2 en Achilles A1 aantreden op een hoger niveau.
Voor Achilles 1 was een slechte start in Leusden debet aan het verlies tegen Antilopen (25-23). Achilles 2 liet zien de goede vorm van het veldseizoen behouden te hebben en klopte KOAG 2 met ruime cijfers (13-25). Achilles A1 kon de rentree in de Hoofdklasse niet opluisteren met een overwinning en moest zijn meerdere erkennen tegen het Dordtse Oranje Wit (33-24).

Achilles 1
Met het uitvallen van Bastiaan Overwater met een hamstringblessure kreeg Achilles 1 al in de beginfase tegen Antilopen een domper te verwerken. Jeroen Alsem verving hem. Achillescoach Robèr Pronk zag zijn ploeg verder nerveus starten: “We begonnen slecht. Er zat veel spanning op de ploeg waardoor we zowel in de eerste, als in de tweede helft op grote achterstand werden gezet.” Pronk zag zijn ploeg echter opstaan: “We toonden veerkracht door ons terug te knokken in de wedstrijd, maar moesten te veel doelpunten slikken door niet slim en scherp genoeg te verdedigen.” Het gebrek aan scherpte in de afronding kostte de Achillianen ook in de eindfase de kans op punten: “We verzuimen om een minuut voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten,” sluit Pronk af die zijn dames wel acht maal doel zag treffen.

Achilles 2
Achilles 2 nam het goede gevoel dat werd opgebouwd gedurende het veldseizoen mee de zaal in en zette dat om in een prima rentree in de Eerste Klasse. De ploeg van Achillescoach Frank Baars is jong, waarbij het risico is dat de ontwikkeling grillig verloopt, maar vooralsnog bewijzen de reserves van Achilles het tegendeel. Tegen het Krimpense KOAG 2, dat al een aantal jaren op dit niveau uitkomt, moest Baars vier basisspelers missen omdat die bij Achilles 1 op de bank zaten. Baars zag zijn ploeg goed starten: “We begonnen zeer sterk en namen brutaal de voorsprong. Na een 2-3 tussenstand gaven we gas en liepen we uit naar 2-9.” Daarmee was direct een gat geslagen waarop de Achillianen konden voortborduren. Zo werd er gerust met een 5-12 voorsprong. “Verdedigend speelden we geconcentreerd en pakten we veel rebound ondanks dat we tegen een lange ploeg speelden. Aanvallend wisten we steeds vaker per aanval tot schot te komen.” Baars zag zijn ploeg in totaal 130 schotpogingen nemen. “Als we ons schotpercentage verbeteren, dan kunnen we ook dit seizoen kampioen worden, maar we moeten week tot week bekijken hoe het ervoor staat. Iedereen is positief met elkaar bezig en dat is de enige juiste mentaliteit om stappen te maken,” aldus Baars.

Achilles A1
De eerste kennismaking van de sterkste juniorenploeg van Den Haag met de Hoofdklasse eindigde in een 33-24 nederlaag in Dordrecht tegen Oranje Wit A1. “De uitslag is ietwat geflatteerd maar wel terecht,” vertelt Achillescoach Arjen van Nieuwenhuijzen. “De goede en sterke start waarop gehamerd werd, bleef achterwege.” Van Nieuwenhuijzen zag zijn ploeg binnen vier minuten tegen een 4-0 achterstand aankijken. Dit was reden voor de coach om al vroeg een time-out aan te vragen die zijn uitwerking niet miste. Achilles kwam beter in de wedstrijd en met de rust stond het 16-12 in het voordeel van Oranje Wit. In de tweede helft deden de jonge Achillesleeuwen er alles aan om het gaatje kleiner te maken, wat resulteerde in een 23-20 tussenstand op twaalf minuten voor het einde met kansen op verdere aansluiting. De Dordtenaren konden echter uitlopen met een 33-24 nederlaag tot gevolg. “We begonnen belabberd en zijn de hele wedstrijd in de achtervolging geweest,” kijkt van Nieuwenhuijzen terug. “Daarnaast kregen we de spitsen van Oranje Wit onvoldoende onder controle. De diepte in het spel die Oranje Wit op de mat legt, brengen wij nog onvoldoende waardoor we minder af kunnen dwingen. Het is echter wel een nederlaag waar we veel positieve dingen uit kunnen halen die we mee gaan nemen naar de volgende wedstrijd.”"


Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 15-11-2016 17:11
Tags