Achilles Giga Kangoeroedag groot succes

Na maanden van voorbereiding door vrijwilligers van Achilles was het afgelopen dinsdag 21 april zover: de Giga Kangoeroedag! De sportdag voor de kleutergroepen van de basisscholen De Vliermeent, De Oase en De Koos Meindertsschool. Zo’n 450 kleuters waren deze dag gezamenlijk aan het sporten, spelen en bewegen.

Achilles%20Giga%20Kangoeroedag%202015-3.jpg

De kangoeroedag

De organisatie was al vroeg in de ochtend begonnen om alles klaar te zetten, geholpen door 46 studenten van het ROC Mondriaan Sport en Bewegen. Rond 9.00 uur arriveerden de eerste kleutergroepen op het veld. Alle kleuters kregen een speciaal kangoeroeshirt aan dat het geheel een extra vrolijk beeld gaf op deze toch al zonovergoten dag. De ochtend werd geopend door een welkomstwoord voor alle juffen, meesters, begeleiders en natuurlijk de kleuters. Uiteraard was ook de Achillesleeuw van de partij. Deze had de afgelopen weken hard geoefend op de kangoeroedans om daarmee de sportdag gezamenlijk te kunnen starten. Na deze vrolijke warming up gingen de kleuters in groepjes van 6 naar de spelletjes toe: van korf schieten, estafettes, flessen omgooien tot zelfs een quiz. De kleuters deden super goed hun best en het was een genot om ze met zoveel enthousiasme te zien spelen en bewegen. Tussendoor uiteraard een pauzeronde om flink te drinken. Wat wel betekende dat de organisatie met met grote regelmaat met een paar kleuters aan de hand naar de kantine liep voor een “ingelaste plasronde”. Een aandoenlijk tafereel. Rond half twaalf was het ochtenddeel afgelopen en liet de Achillesleeuw zich weer zien. Bij het verlaten van het veld kregen alle kinderen een diploma en een appel mee.

Achilles%20Giga%20Kangoeroedag%202015-2.jpg

Het middagdeel met een nieuwe groep kleuters, begon om 13.00 uur en ook hier werden de kinderen ontvangen door de Achillesleeuw, kregen ze een vrolijk kangoeroeshirt aan en begon het tafereel van de ochtend opnieuw. Tijdens de middag was het wederom een gezellige drukte op het veld. De ouders, opa’s en oma’s waren goed vertegenwoordigd en moedigden de kleuters tijdens de spelletjes met sportief enthousiasme aan. Rond 15.00 uur was het spektakel toch echt afgelopen en liepen de laatste kleuters moe maar voldaan, met ook voor hun een diploma en een appel, het veld af.

De organisatie: De vrijwilligers van Achilles, de studenten van het ROC Mondriaan in Delft en de sponsoren Albert Heijn, Euro West en Alsem hebben er voor gezorgd dat de Achilles Giga Kangoeroedag een groot succes was en zeker voor herhaling vatbaar is.

Achilles Kangoeroeklup

Alle kinderen hebben ook een uitnodiging ontvangen om zaterdags van 10:00-11:00 uur een kijkje te komen nemen bij de Kangoeroe Klup. Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom.

Foto's

Foto's van de Giga Kangoeroedag staan in het foto-album onder Activiteiten, 'Welpen' (de vroegere naam van de kangoeroes)

Achilles%20Giga%20Kangoeroedag%202015-4.jpg

Datum 26-04-2015 00:57
Tags