Onze Annie, 75 jaar lid and counting!

Annie van der Laaken 1 lijst 2.jpg hoofdartikel

Het is iets om trots op te zijn, 75 jaar lid zijn van een sportvereniging. Annie van der Laaken kan dit sinds 10 april zeggen. Iedereen kent haar, iedereen heeft een band met haar en zeker de Achillianen van mijn generatie en ouder hebben veel met Annie meegemaakt. Voor mij persoonlijk is Annie altijd “de oma van Paul, Sandra en Erik” geweest.

hoofdartikel.JPGDie lieve vrouw die nagenoeg altijd bij de thuiswedstrijden van ons Vlaggenschip aanwezig is, steevast samen met vriendin Olga en dochter Mieke. Supporter van het eerste uur en clubicoon van onze mooie club. Als iemand 70 jaar lid is zet je iemand in het zonnetje. Zo hebben we het vijf jaar geleden met de hele club voor elkaar gekregen om met swing-band Annie haar 70e jubileumjaar in te luiden. Maar vijf jaar na dit ene hoogtepunt vonden wij het binnen het bestuur tijd om haar wederom in het zonnetje te zetten. 75 jaar lid zijn van Achilles, dat kunnen er namelijk maar heel weinig zeggen.

Annie%20van%20der%20Laaken%202%20kl.jpg

Afgelopen vrijdagmiddag stond Annie weer in het zonnetje. Wat keek zij verrast toen zij aan de arm van zoon Ton en dochter Mieke bij Hotel Des Indes aankwam, waar kleindochter Sandra, voorzitter Wout, bestuurslid Sten en ondergetekende op haar stonden te wachten. De verbazing werd nog groter toen de groep zich uiteindelijk uitbreidde tot in totaal elf personen. Oud-voorzitters Henk Reuten en Marc Zuidhof, Hans Lijmbach en kleinzoon Erik sloten namelijk ook nog aan om het feest compleet te maken.

Annie%20van%20der%20Laaken%203%20kl.jpg

Eerst werd er een lekker drankje gedronken bij de bar van het Des Indes. Een lekkere champagne en wat hapjes werden genuttigd. Er werd veel gelachen en Annie was zichtbaar gelukkig met de verrassing. Een 75 jarig lidmaatschap van Achilles wil ook zeggen dat Annie 75 jaar lid is van het KNKV. En daar hoort natuurlijk een speldje bij. Rob Meijer, voorzitter van het KNKV, had de moeite genomen om in zijn drukke agenda een momentje te prikken zodat Annie van hem hoogstpersoonlijk een oorkonde en even later het eerder genoemde speldje in ontvangst mocht nemen. Annie glom van oor tot oor, geweldig om te zien.

Annie%20van%20der%20Laaken%204%20kl.jpg

Na dit officiële moment mochten wij plaats nemen in de “Salon Jaques Garcia”, een prachtige zaal waar een grote tafel met mooie rode stoelen op ons wachtte voor een heerlijke High Tea.
In totaal kwamen er vier gangen langs met stuk voor stuk geweldige gerechten. Dan proef je wel hoe chique het Des Indes eigenlijk is. Annie genoot zichtbaar van het gezelschap, de ambiance en het lekkere eten. De verschillende theeën konden trouwens wel een schepje (of twee) suiker gebruiken volgens haar.
De grootste verrassing werd toch wel voor het laatst bewaard. Namens heel Achilles ontving onze Annie van voorzitter Wout Broers een prachtige broche. Prachtig vakmanschap van Milton Saimo waarvoor enorme dank!
Hierna werd een geweldige middag afgesloten.

Lieve Annie, wat hebben we afgelopen vrijdag als vanouds van je genoten. Het was voor mij persoonlijk een grote eer bij deze gelegenheid aanwezig te mogen zijn. Het officieel vieren van jouw 75e jubileum hebben wij als bestuur en verdere aanwezigen met heel veel plezier gedaan. Wat heb je veel voor onze club gedaan. Van de WAPC tot de Kantine Commissie, van de Technische Commissie tot de Raad van Ouderen, je hebt je altijd vreselijk voor jouw cluppie ingezet. Wij vierden vandaag dan ook jouw jubileum namens de hele club. Op naar het volgende jubileum!


Namens het bestuur,
Bart Kasten.

Datum 27-04-2015 23:07
Tags