Pubquiz! Het was ons weer het avondje.

Afgelopen zaterdag was de kantine goed gevuld met teams die met elkaar de strijd aan gingen over wie het beste antwoord had op de vragen des levens en de meeste kennis had over de meest onzinnige niets ter zake doende feiten. Onder de sublieme leiding van quizmasters Peter en Henk met af en toe falende techniek/Raquel die tegen knopjes leunde, werd door middel van een stortregen aan vragen een zee van kennis aangesproken bij de deelnemende teams. Voor de goede orde waren dit: Number 3, Team de Lekkerste, De Recrés, Guess who’s back, Team Vetklep, The Collective, Team Grutto Fighters en Team Sooooooh, goeie vraag!

De kwaliteit van de vragen was soms indrukwekkend, de antwoorden op de vragen soms schrikbarend. Zoekt u als u een aantal minuten over heeft maar eens de clip van Zanger Rinus op, getiteld: Met Romana op de scooter. Stelt u zich vervolgens voor dat de volledige kantine uit volle borst meebrult, klapt en danst. Het is pijnlijk om te zien hoe we als club aan het afglijden zijn. Tot vier keer toe werd de clip op verzoek afgespeeld. Muzikaal gezien werden de vragen over de Stones en de Beatles gelukkig ook door vrijwel elk team goed beantwoord.

Simon Rodriguez kon eindelijk 15 jaar Southpark kijken verantwoorden doordat hij het juiste antwoord kon geven op welke NBA-speler van de LA Lakers met HIV besmet is. Enige discussie ontstond nog over de vraag wie de burgemeester van Amsterdam was voordat Eberhard van der Laan die klus aannam en of “interim” wel of niet zou moeten tellen. Ook de laatste solo nummer 1 hit van Marco Borsato deed het vuur een beetje oplaaien.

Toen uiteindelijk de rook was opgetrokken bleek er één team ongenaakbaar deze avond. Met een record aantal punten van 65 werd Team Guess who’s back de winnaar. Dit team bestond uit Elmar, Sita, Jasper, Evy, Sem, Jarreth en Erwin. Nogmaals van harte gefeliciteerd met de overwinning.

Eigenlijk telde de avond alleen maar winnaars, want zoals eerder gezegd, het was weer een heerlijk avondje met allemaal gezellige mensen, waarbij ook Futura goed vertegenwoordigd was. De CR wil iedereen die dit mogelijk maakte daarom bedanken. Bedankt!

Datum 27-04-2015 22:51
Tags