Goed begin van hervatting veldseizoen!

Achilles 1 had weinig moeite met ONDO 1, het werd maar liefst 30-20. Ook Team Twee boekte een ruime overwinning, tegen ONDO 2 werd het 26-13. Het was sowieso een doelpuntrijke zaterdag: Achilles 3 won met 24-8 van Velocitas. Overwinningen waren er ook voor Achilles 5, 7 en 8. Het zesde speelde gelijk tegen KVS: 15-15. Achilles A1 acteert op het veld in de Overgangsklasse en speelde dit weekend tegen KVS, 18-7 werd het daar. De A2 maakte het iets spannender, maar sleepte met 19-18 ook daar de overwinning binnen. De A4 won met 20-7 van KVS A4. De B1 startte zwak, maar herstelde zich vrij snel en speelde daarna een eenvoudige pot: met 20-12 werd Fortis B1 verslagen. Ook de C2, C3, E3 en F1 wonnen hun wedstrijden. De C1 speelde gelijk, tegen Kinderdijk werd het 7-7. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 1, 2, A1 en A2 door Joost van Soest.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Kijk voor foto's van Achilles 1 en 2 in het fotoalbum Senioren, de foto's van de wedstrijden van Achilles A1 en A2 staan in het fotoalbum Jeugd.

Achilles 1 - ONDO 1

De eerste competitie wedstrijd op het veld was weer aangebroken. Het leek een wat regenachtige dag te worden, maar gelukkig brak in de middag de zon door. Achilles 2 begon om 14.00 uur met de wedstrijd tegen Ondo 2. Het was genieten langs de kant. Mooie aanvallen met weer het kenmerkende dynamische spel, waarin iedereen gevaarlijk was. Leuk om te zien!
Om 15.30 uur begon de wedstrijd van 1. In zowel 1 als 2 hadden wat wijzigingen plaatsgevonden qua spelers. Valerie was helaas ziek en Bastiaan en Gerald nog geblesseerd.

De eerste aanval bestond uit: Dylan, Kjeld, Julia en Anne-Roos.
De eerste verdediging bestond uit: Jeroen, Twan, Laura en Raquel.

De wedstrijd begon; we waren scherp en vastbesloten er een mooie wedstrijd van te maken. De eerste goals gingen vallen en we kwamen al vrij snel op een voorsprong, die we eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer hebben weggegeven. Even werd het nog 15-12, maar veel dichterbij is Ondo niet gekomen. In de tweede helft was het belangrijk om Ondo niet in hun spel te laten komen, anders kon het nog wel eens lastig gaan worden. Verdedigend moesten we dus scherp blijven, en dat lukte.

Het was een wedstrijd waarin met plezier gespeeld werd. Iedereen benutte zijn/haar kansen en zorgden ervoor dat de andere spelers die kansen ook konden benutten. Raquel was niet meer te stoppen in het maken van de vrije ballen. Het doel was de 30 te halen, en uiteindelijk is dat in de laatste paar minuten gelukt. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 30-20 voor Achilles. Heerlijk om zo weer het veldseizoen te beginnen. Nu is het zaak om dit door te zetten.
Volgende week de wedstrijd tegen Ijsselvogels uit. Hopen op weer zo'n wedstrijd!

Groeten Anne-Roos

Achilles 2 – ONDO 2

Het veldseizoen is weer begonnen! Tijd voor gezelligheid, drukke zaterdagen en mooie wedstrijden. Zo mocht het 2e beginnen tegen het westlandse ONDO. Van te voren werd al gezegd dat we het niet al te moeilijk zouden krijgen. Maar uit ervaring blijkt dat onderschatting nog wel eens tegen je kan werken. Om het veldseizoen te kampioen te worden, maar ook om als team goed in de wedstrijd te zitten was het belangrijk dat iedereen zijn beste beentje voor zette. Wat veranderingen in de opstelling en een aantal ‘nieuwe’ gezichten mocht geen probleem zijn. Zo zijn Inge en Alana toegevoegd aan het 2e en speelde Lars deze wedstrijd mee. Het was en zal nog steeds even wennen zijn, maar we waren er klaar voor!

Zodoende begonnen we aan de wedstrijd. Ilan, Lars, Inge en Kelly opende de wedstrijd en Michael, Amel, Merel begonnen in de verdediging. Het ging aanvankelijk wat stroef en verdedigend waren we niet altijd even scherp. Het kon allemaal iets feller, iets meer geconcentreerd, kortom we konden beter. Eventjes liepen we gelijk op, maar al gauw kon ONDO ons scorend niet meer bij houden. Wij waren op alle vlakken toch echt beter. Zo liepen wij scorend steeds verder voor en na een enigszins moeizame start, gingen we uiteindelijk de rust in met een 16-7 voorsprong. Dit beloofde een mooie einduitslag te worden. Wellicht weer naar de 30?

Helaas scoorde we de tweede helft niet meer zoveel. Maar ja, dat was ook een klein beetje te verwachten tegen deze ploeg. Het is altijd lastig om de tweede helft te blijven scoren, om de energie en de felheid er in te houden als je een aardige voorsprong hebt. Richting het einde van de tweede helft kwamen Mirthe, Tobias en Sander er nog in. Invallers bedankt! Uiteindelijk hebben we het veld met een mooie stand van 26-13 verlaten.

Hoewel ik mijn oude team toch een beetje zal missen, ben ik erg blij om in Achilles 2 te zitten. De sfeer is goed, het vertrouwen onderling is groot en iedereen gaat 100% voor het kampioenschap. Van deze wedstrijd kunnen we weer leren om de volgende keer nog een tandje erbij te doen en juist in deze wedstrijden te laten zien dat we er tot het einde toe voor knokken en de 30 over te gaan, ook op het veld. Desalniettemin ben ik blij met de eindstand en trots op het team. Hopelijk kunnen we dat jullie de komende weken weer meer laten zien! Tot dan!

Excelsior 4 - Achilles 7

We mochten het veld weer op. Als vrolijke lammetjes stonden we klaar om alweer aan het laatste deel van dit jaar te beginnen. Alleen H&K stond nog op stal, die had weer eens familieverplichtingen. Ook zelf moest ik nog even toekijken vanaf de zijlijn want het blijkt dat je niet alleen je billen hoeft te verbranden om op de blaren te moeten zitten. Gelukkig werd het wel een lucratieve middag door de zwarte handel die plaatsvond voor de wedstrijd. Weer terug van weggeweest waren Sem en Evy die na een reis van 37 uur niet konden wachten om ons weer te zien. Voor Alex vd S werd nog even snel een tosti ingeslagen en kon de weg richting Delft worden ingezet. Mee waren Alex B en Niels die zich op mochten maken voor een wedstrijdje tegen niemand minder dan Tommie Beugelsdijk, die zich door een schorsing maar bij ADO maar op het korfbalveld had begeven. De wedstrijd begon voortvarend met de 0-1 van Rickie Ruis. Nadeel alleen is dat zijn goal van de wedstrijd dan al gemaakt is en het daarna aan de rest is. Dat dit haperde bleek wel toen we tegen een achterstand aankeken van 5-1. Gelukkig schakelde we een tandje bij en moest zelfs de scheidsrechter het ontzien. Elmar was zijn korte hanenkapsel duidelijk nog niet gewend en liep twee keer tegen de leidsman op. Toen hij daarna ook nog tegen de paal aanliep en vooral zelf heel verbaasd was dat er überhaupt een paal in het veld stond, was de wedstrijd inmiddels alweer in ons voordeel. Een ruststand van 5-10 zorgde voor fijne marge in de tweede helft. Er werd nog wat pogingen gedaan om Alex B in het veld te krijgen maar deze strandden allemaal. Waarschijnlijk was het wel de laatste keer dat we hem bij ons in het team zagen nadat hij de afwezige H&K op veertig jaar had geschat. De tweede helft eindigde in een 6-6 gelijkspel, wat betekent dat de eerste punten op het veld binnen zijn gehaald. Ook in derde helft waren er weer vele hoogtepunten en veel goede raad. 'Het zaad van een goede kameraad kan toch geen kwaad?' deelde Elmar ons mede. Gelukkig kon Sem wel snel komen, weten we dat ook weer. Zij heet toch geen Alex neem ik aan?' riep de barman toen Alex vd S aan kwam sprinten voor haar Mac broodje bal. Alex, die nieuwe slippers voor onder de douche had gekocht, welke ons meer deden denken aan handboeien voor een spannende nacht. Kortom, het was weer erg gezellig in het buurthuis van de toekomst. 'Gekke naam eigenlijk', merkte Rick op, 'voor een kantine die op slopen staat.'

Achilles Acht Atleten – Badhoevedorp/MIK 3

Ook voor de Achilles Acht Atleten was er afgelopen weekend de hervatting van het veldseizoen. Voor de zaalbreak waren de resultaten niet echt om over naar huis te schrijven, dus het is nu zaak om het 2e deel van het veld resultaten te boeken. De mindere resultaten werden in SportLink weerspiegeld met 0 sterren achter onze naam. Doel van de wedstrijd in Badhoevedorp was dan ook om weer een ster achter onze naam te krijgen.

Met 2 auto’s gingen we knus op weg naar Badhoevedorp; netjes gesplitst in een mannenauto en een vrouwenauto. In de mannenauto ging het gesprek (uiteraard) over mannenzaken. Bij Schiphol ging Mathijs plots de afslag af en werden we via Lang-Parkeren naar Badhoevedorp geleid. Op dat stuk werd duidelijk dat Tom iets had met kerosine snuiven en vanuit daar escaleerde de verhalen waardoor de mannelijke Atleten een misschien iets vertekend beeld hebben over Badhoevedorp en zijn inwoners.

Eenmaal aangekomen in het pittoreske Badhoevedorp stapten we uit bij een dito complex. Een ouderwetjes kantine en bijbehorende sfeer. Het beeld dat de mannen onderweg opgedaan hadden over Badhoevedorp werd daar tot onze grote verrassing bevestigd door de aanwezigheid van een zeer grote afzuigkap midden in de kantine. Afijn, laten we het nu maar over de wedstrijd hebben.

Met Alex (v) uit het 7e en ondergetekende op de bank begonnen de Atleten voortvarend aan de wedstrijd, de eerste vakwissel werd namelijk gedaan bij 0-2. De rest van de eerste helft bleven de Atleten aan de goede kant van score en de rust werd bereikt met een 4-9 stand op het scorebord. Eén van de 9 doelpunten was een mooie no look one-hander van Alex (m) van achter de paar.

Ondanks dat het, mede door het achterverdedigen van de tegenstander, geen hoogstaande 1e helft was, was het vertrouwen in een goede afloop aanwezig in de rust. Mede hierdoor bleven de bankhangers op de bank en gingen de zelfde 8 het veld weer in.

De 2e helft gaf eenzelfde beeld als de eerste: de doelpunten vielen, maar het ging moeizaam vanwege het achterverdedigen. Leon kwam er nog in voor Rogér en helaas moest Alex (v) ook binnen de lijnen komen. Niet helaas omdat het Alex (v) is, maar helaas omdat Britt (weer) door haar enkel ging. Hopelijk valt het mee Britt en sta je snel weer op het veld!

Uiteindelijk floot de scheidsrechter af met een stand van 9-14 en pronkt er nu een ster achter de naam van de Achilles Acht Atleten.

Lang nagenieten met een drankje konden we niet, want Alex (v) en Alex (m) moesten snel de auto in om af te worden gezet in Delft voor de wedstrijd van het 7e.

Komend weekend gaan de Atleten thuis op jacht naar de 2e ster!

Leon

Wat was...

HKV Achilles A2 - DES A1 (19-18)
Na een mooi zaalseizoen mocht de A2 eindelijk het veld weer op. We waren gehandhaafd, door een hele mooie eindsprint waar soms harde beslissingen zijn gevallen. Zaak was om door te zetten, het elke week beter worden moet dit veldseizoen doorgaan.

De eerste wedstrijd aantreden tegen de nummer 3 DES A1. Wat kleine hele grote tegenvallers de afgelopen weken, trainen met 6/7 mensen, Mark op schoolreis naar Rome, Steijn en Yeshe ziek... gelukkig speelden we thuis en konden we rekenen op Noa Brusse, Noah de Jong en ons wonderkind Luca ;-). Zij hadden allen al een hele wedstrijd gespeeld, maar waren toch bereid ook bij ons te spelen! Toppers!

Over het algemeen kan ik wel zeggen dat we een hele goede wedstrijd gespeeld hebben. Er zijn nog wat puntjes waar we aan moeten werken, maar we hebben het met z'n allen goed opgepakt! Zelfs fases waar we 5/6 goals voorstaan. We moeten situaties leren uitspelen, maar hierin maken we al grote stappen. Genieten tot dinsdag en (dan hopelijk met z'n allen) weer knallen op de training.

Complimenten en dank aan spelers, invallers en reserves!

Amel en Raquel

Achilles B1 – Fortis B1
Na een goed zaalseizoen met een geweldig slot in de kwartfinale van het NK waarin nipt werd verloren van Dos`46, de uiteindelijke Nederlands kampioen, zijn we eindelijk weer in de buitenlucht. De 2 oefenwedstrijden die de B1 op het kunstgras speelde, waren respectievelijk redelijk en zeer matig te noemen. Duidelijk was dat, mede door wat pijntjes en lichte blessures, de B1 wat gas terug nam. Vorige week werden we nog afgedroogd door met 21-9 te verliezen van Deetos B1.

Was dat een incident, kon de ploeg weer snel schakelen naar competitieniveau en de energie en kracht aanboren die de ploeg nodig heeft om tot het hoge niveau te komen waarin zij door strijd een lastige tegenstander zijn voor elke ploeg en zelfs de uiteindelijke Nederlands kampioen?

De tegenstander van vandaag is niet de failliete B(ank) maar een ploeg uit Oost Souburg uit Zeeland. De herinnering aan deze ploeg in de uitwedstrijd was dat zij fysiek sterk waren, spelen op een waanzinnig mooi complex op de Zeeuwse grond en dat zij in de zaal zeer eenvoudig kampioen waren geworden in de 1e klasse. Een ploeg met vertrouwen dus die vandaag op het zeer bescheiden en vervallen complex (heeft ook zo zijn charmesJ) op het Pomonaplein de battle aanging met de kids van Achilles B1.

Regen en nog meer regen, omstandigheden die de zaterdag na 12 uur snel vergeten en vervlogen waren, maar wel waar de ploeg mee te maken had, met name in de 1e helft. Met een goedspelende invaller Stef op de plek van Rick, die met een lichte enkelblessure rust kreeg, begon de B1 matig aan het duel. Het eerste kwartier waren we nog niet aanwezig, 0-3 kwamen we achter. Mede door een goede dame van Fortis waar dansmarieke Plien nog niet de grip had. Met name de in de doorlopen en het half bloklopen door de tegenstander zijn wij simpelweg te lief, waardoor we direct een inhaalslag moesten maken. Maar de energie daarvoor was redelijk snel gevonden en kwamen we door ons zuivere schot na een kwartier weer op gelijke hoogte. Dit konden we doortrekken tot de voorsprong van 10-7 bij rust.
Tijdens de rust werd er vooral gewezen op het verdedigde aspect waarin wij zoals gezegd tactisch niet slim en te lief zijn. Duidelijke afspraken daarin zorgde ervoor dat Fortis in de 2e helft er wat minder maakte, slechts 5 goals. Plien had in de 2e helft weer de controle en de grip op haar dame, de eigenlijke enige echt gevaarlijke persoon in dat team, waarop Fortis dan ook teveel leunde. Aanvallend gingen wij vrolijk door waarin wij ook de eerste helft mee bezig waren en door snelle en goede goals vlak naar rust was de onderling strijd met Fortis dan ook snel gestreden. Roos verving Maaike nog in het laatste gedeelte van de wedstrijd die we uiteindelijk afsloten met een goede 20-12 overwinning.
Volgende week wacht concurrent Die Haghe. Na deze wedstrijd zal duidelijk worden of we de druk op koploper Fortuna wederom kunnen opvoeren of dat Die Haghe dat dit keer gaat doen in het resterende veldseizoen.
Reserves en invallers bedankt en tot volgende week.

De E2 reisde afgelopen zaterdag af naar Maasland voor een ontmoeting met ODO E3, de enige ploeg waar we in de zaal van verloren. Bij vertrek vanuit Den Haag vielen er enkele spettertjes regen, maar naarmate we meer naar het zuiden reden, ging het steeds harder spetteren. Met frisse tegenzin liepen we dan toch maar in korte broek en met korte mouwen het veld op. Daar leek de E3 van ODO toch een iets andere samenstelling te hebben dan de laatste wedstrijd in de zaal. Het felle dametje dat overal tussen zat ontbrak, evenals de heer die zo goed uit beweging kan schieten. De vervanging bleek echter wellicht nog wat beter, want we hadden het een flink stuk lastiger dan in de zaal. Vaak waren waren we net een stapje te laat, hoewel er wel hard gewerkt werd. ODO was echter net even iets beter en ook stukken scherper in de afronding. Bijna iedere kans was een goal.

Langzaam maar zeker groeide de E2 beter in de wedstrijd. Het plaatsen ging beter, er werd beter gekeken en er werd harder gelopen. Het was vooral leuk om te zien dat het rondspelen van de bal steeds wat beter gaat. Waar aan het begin van de wedstrijd de ballen nog te lang werden vastgehouden, werd er later wat sneller gegooid.

Toch is er nog wel wat werk aan de winkel, willen we het ODO volgende keer lastig maken. Bovendien zullen ook ALO en Valto meer tegenstand bieden dan we doorgaans in de zaal kregen. Een mooie uitdaging dus!

Nu twee weken hard trainen om dan in het Paasweekend tegen ALO beter beslagen ten ijs te komen.

Vorige week zaterdag was er een goed georganiseerd toernooitje waar onder andere de E2 weer aan het veld kon wennen. De eerste wedstrijd speelde de E2 tegen ALO en dat verliep aanvankelijk moeizaam. Natuurlijk is er al een aantal weken niet meer gespeeld en buiten dat is de overgang van de zaal naar het veld altijd weer even lastig. Daar kwam dan ook nog eens bij dat de trainers ook nog eens verwachten dat het rondspelen veel werd geoefend, iets waar we in wedstrijden nog weleens moeite mee hebben. Zo ook vandaag dus, want een flink aantal keer gooiden we de bal in handen van de tegenstander. Dat maakt rondspelen natuurlijk wel een stukje lastiger, dus het is wel iets waar we aan moeten werken, maar desalniettemin werd er wél geprobeerd om rond te spelen. ALO had aanvankelijk toch echt de beste kansen, maar wist er slechts een van te verzilveren. Nadat wij de stand gelijk hadden getrokken namen we ook gelijk maar een voorsprong van 2-1. In de tweede helft ging het tempo omhoog en ging het rondspelen een stuk beter. ALO scoorde weliswaar weer twee keer, maar daarvan was er wel een in hun eigen korf, waardoor wij en niet zij op 3-2 kwamen. Om te laten zien dat we ook zelf de overwinning binnen kunnen slepen, maakten wij er nog eentje extra en eindigde de eerste wedstrijd in een 4-2 overwinning.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Die Haghe. Wederom waren we vooral bezig met het oefenen van het rondspelen. Soms ging dit goed, soms wat minder. Verdedigend begonnen we wat zwak, maar gelukkig herstelden we ons daarvan en wisten we ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Al met al hebben we flink kunnen oefenen op het rondspelen, wat voor de trainers in ieder geval het belangrijkste was voor dit toernooi. Op de training zullen we hier weer mee verder gaan, zodat we volgende week tegen ODO wellicht revanche kunnen nemen voor die ene verloren wedstrijd in de zaal.
Na de laatste wedstrijd werd er nog veel taart gegeten om het kampioenschap en de winst van het toernooi te vieren.

Datum 04-04-2017 12:17