Selectie pakt volle winst!

Achilles 1 en 2 gingen op bezoek bij IJsselvogels in Moordrecht. Het waren geen vanzelfsprekende overwinningen, maar toch gingen er 'gewoon' vier punten mee terug. Ook Achilles 3 won, uit bij Madjoe werd met 12-23 ruim gewonnen. Achilles 4, 5 en 9 hielden thuis de eer hoog en wonnen allen hun wedstrijden. In een inmiddels bekende derby tegen Die Haghe, was Achilles B1 dit keer heel overtuigend: in een goede wedstrijd werd met 15-22 gewonnen. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen!

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

IJsselvogels 1 - Achilles 1

Zaterdag stond voor de Achilles selectie de dubbele ontmoeting met de selectie van IJsselvogels op het programma. Na dat het tweede hun wedstrijd had gewonnen was het de beurt aan het vlaggenschip om hetzelfde kunstje te herhalen.

De eerste helft speelde Achilles opzich prima maar vergat het echt een beslissend gaatje te slaan. In de rust werd er gezegd dat ijsselvogels een ploeg is die tot de laatste seconden zal blijven vechten voor een goed resultaat, wat dus betekend dat Achilles de tweede helft volle bak in moest gaan om de opponent niet het gevoel te geven dat er wat te halen viel. Dat lukte helaas niet waardoor er toch nog een spannende tweede helft ontstond. Ijsselvogels had bedacht om lekker achter te verdedigen en daar hadden we moeite mee. Toch kwam ijsselvogels niet langszij doordat we toch telkens net op het goede moment een doelpunt wisten te maken. Uiteindelijk stond het 1,5 minuut voor tijd 16-17. Het tactische plan van Ijsselvogels was zo goed dat wij die 1,5 minuut uit konden spelen en uiteindelijk werd de lange aanval bekroond met een strafworp die werd benut, 16-18.

- [ ] Geen goede en leuke wedstrijd maar toch winnen voelt lekker. Helemaal als je iets wat later hoort dat de koploper verloren heeft. Wie weet zit er nog een heel leuk eind aan dit seizoen, maar dan zullen we van wedstrijd tot wedstrijd moeten leven en alle punten die gehaald kunnen worden zullen gehaald moeten worden. Te beginnen dinsdagavond om 21:30..... thuis tegen de ploeg die afgelopen zaterdag van de koploper wist te winnen, Rapid uit Haarlem.

Bastiaan Overwater

IJsselvogels 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag trad Achilles 2 aan tegen de nummer 3 van de competitie. Het beloofde van te voren een lastige wedstrijd te worden. Ijsselvogels is een zeer jonge ploeg. Van te voren was het strijdplan om met name fysiek de beuk erin te gooien tegen deze jonge ploeg. Dit plan kon echter 5 seconde na het startsignaal van de scheidsrechter de prullenbak in, omdat de leidsman al contact had gezien tussen Michael en zijn tegenstander en direct duidelijk maakte dat hij daar niet van gediend was.

Achilles 2 moest de wedstrijd puur op kwaliteit winnen. Dit is normaal gesproken geen probleem voor het team, maar dit keer was de start zeer stroef. Vooral het eerste aanvalsvak kwam moeilijk tot scoren. Na verloop van de eerste helft werd er harder voor elkaar gewerkt en werd er puur op wilskracht duels gewonnen onder de korf. Ook waren de aanvallen beter verzorgd en mede hierdoor konden wij meerdere schoten per aanval pakken.

Verdedigend had Achilles de zaakjes goed op orde. Ijsselvogels had een zeer laag schotpercentage en kwam in de eerste helft tot slechts 4 doelpunten. Achilles wist de eerste helft 11 keer doel te treffen. Zodoende werd er gerust met een 4-11 stand.

De tweede helft kwamen wij wederom moeizaam op gang. Ijsselvogels daarentegen begon steeds scherper te schieten. Door zwak spel kwam Ijsselvogels gaandeweg steeds dichterbij en naderde de ploeg ons tot 3 punten. Het geloof aan hun kant was weer volledig terug. Het geloof in een overwinning was gelukkig niet van al te lange duur. Achilles begon weer iets feller te spelen en maakte weer wat kansen af. Dit gebeurde namelijk zeer gering in de tweede helft. We creeërden goede kansen, maar het ontbrak net aan scherpte voor de afronding. Het schotpercentage lag in tweede helft op 1/7. Dit is vele malen lager dan de 1/4 wat wij normaalgesproken halen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 17-23 overwinning. De punten zijn weer binnen. Echter is er geen tijd om van de overwinning nategenieten, want aanstaande dinsdag staat alweer de thuiswedstrijd tegen Rapid voor de deur. Wij hopen jullie allen om 20:00 op het veld te zien!

Groet Twan

Madjoe 2 - Achilles 3 12-23

De nummer laatst, bij het 3e hebben we het daar altijd lastig mee. Het lijkt vaak wel alsof de nummer laatst tegen ons nou juist hun dag heeft, de wind mee heeft of net een beetje meer energie heeft dan tegen andere tegenstanders. Afgelopen zaterdag stond Madjoe 2 op het programma. Tot 3 seizoenen geleden hadden zij nog een heel aardig team en maakten het ons 2e toen nog erg lastig. Nu, 3 jaar later staan zij onderaan in de 3e klasse met 1 punt. Toch gek, want in mijn ogen heeft deze ploeg met lengte bij de heren en een goed schot bij de dames toch meer in huis dan de laatste plek in deze poule.

Tot aan de rust leek dit ook realiteit, aangezien de schamele 9-6 ruststand in ons voordeel toch wat aan de lage kant was. Vooraf werd een tweetal doelstellingen vastgesteld. Niet meer dan 10 goals tegen en zelf 20+ doelpunten maken. Maar door een te laag percentage in de afronding en wat geluk in de afronding bij de tegenstander werd met "maar" drie punten verschil de kleedkamers opgezocht. Nog steeds niks aan de hand natuurlijk... maar dan moest er wel iets beter geschoten gaan worden in de tweede helft.

En gelukkig wisten we bij de start van de tweede helft ook beter de korf te vinden. Met uiteindelijk 14 doelpunten in de tweede helft werd aan doelstelling 2 ruimschoots voldaan. Helaas kon Madjoe in de tweede helft ook haar score van de eerste helft verdubbelen, waardoor doelstelling 1 helaas niet behaald kon worden.

Toch geven we met deze 23-12 overwinning een mooi signaal af naar onze komende tegenstander Nieuwerkerk 5, waar wij nog een appeltje mee te schillen hebben. Alle punten zijn voor Achilles 3 nodig, want ondanks het feit dat we met 4 punten achter de nummer 1 Twist alleen aan een wonder genoeg hebben voor het kampioenschap, lijkt promotie op het veld als beste nr 2 uit de reserve 3e klasse een goede mogelijkheid. Werken aan het doelsaldo waar mogelijk en sowieso geen punten meer laten liggen.

Al met al ben ik gewoon heel erg trots op onze ploeg. Waar we vaak krachten moeten missen vanwege selectie-perikelen bij 1 en 2, hebben we toch maar mooi het kampioenschap in de zaal binnengesleept én zijn we nog steeds in de race voor promotie op het veld.

Aanstaande zaterdag, tijdstip nog onbekend, Achilles 3 - Nieuwerkerk 5, thuis! Tot dan..

Groeten,
Bart

Wat was...

De A2 verloor ietwat geflatteerd bij de Eibers, het werd 22-11. Gemengde gevoelens waren de woorden van medecoach Martin na afloop en daar kon iedereen het in vinden. Wat als we met iets meer lef en minder ontzag hadden gespeeld....?? Met 11-5 rusten bij Eibernest uit is niet slecht maar ook toen hadden we allemaal het gevoel wat als.....Na rust terugkomen tot 11-8 was meer dan goed en dwong de Eibers zelfs tot ingrijpen. Helaas een mindere fase aan onze zijde en toch ook het ontbreken van het echte geloof in een stunt liepen de Eibers uiteindelijk weg naar 22-11 eindstand. Jammer, met iets meer bravoure had er wellicht iets meer ingezeten. Maar deze wedstrijd biedt genoeg handvatten om met alle vertrouwen het restant van de competitie tegemoet te zien!!

Martin bedankt voor het mede coachen. Teddie, Iris en Noah bedankt voor het reserve staan!

Rob

Die Haghe B1 – Achilles B1
De Derby, de clash, de zoveelste x dit seizoen tegen toch wel angstgegner Die Haghe. In het eerste gedeelte van de veldcompetitie ging de thuiswedstrijd met 12-13 verloren. Vervolgens in de zaal werd thuis gelijkgespeeld 13-13. De 2e zaalwedstrijd uit werd met 1 punt verschil gewonnen te weten 16-17. Niet alleen een derby topologisch gezien, maar ook echt een concurrent die ons door en door kent. Vooral angstgegner, omdat Die Haghe tactisch altijd de vinger weet te leggen op onze zere plekken en daar optimaal gebruik van weet te maken.

Na een goede wedstrijd vorige week werd dan ook met vertrouwen uitgekeken naar de altijd superspannende wedstrijden tegen deze ploeg. Gewaarschuwd ook, dat wij niet te lief moesten zijn en vooral de snijballen en doorlopen gecoacht moest worden. Er werd de afgelopen week goed getraind, dit ondanks dat Maaike (nog) met knie-euvel niet volle bak kon trainen.

Bij aankomst was de kantine nog nauwelijks open te noemen en konden we ontspannen naar de wedstrijd toeleven en werd in de kleedkamer de laatste puntjes op de i gezet en door de coaches vervolgens het eerste bakkie pleur genoten, want het barpersoneel had ook de weg naar het veld gevonden.

De start van de wedstrijd was overweldigend te noemen, vooral van het dameskoppel Sterre en Marlou. Waar we in de voorgaande wedstrijden tegen DH nauwelijks damesgoals konden maken door mede het goede verdedigen van de kanariemeisjes, waren van de eerste 6 Achillesgoals de helft van de dames. Dit geeft dan ook weer meer ruimte bij de mannen, omdat de DH dames dus de handen vol hebben aan onze zwart-wit chickies. Dat verliep de eerste helft meer dan uitstekend en met mooie dynamische aanvallen waren we niet af te stoppen. 8-12 was het bij rust. Verdedigend maakten we net teveel overtredingen en schoot DH ondanks onze goede pressie erg zuiver waardoor het vanwege de stand nog niet beslist was, al waren we duidelijk vandaag de betere ploeg.

De opdracht was dan ook aanvallend doorgaan en verdedigend meer overtuiging en minder twijfel brengen voor de scheidsrechter zodat er minder overtredingen gezien konden worden. Dat laatste lukte beter, het eerste niet. Althans in den beginne van de 2e helft; het eerste aanvalsvak had moeite met de plastieken mand te vinden, met name het midden ervan. Men verviel in de “oude” routine en begon matig en geforceerd te schieten. DH kon daardoor weer terugkomen in de stand op 2 goals verschil. Gelukkig was het 2e aanvalsvak dat het verschil op slechts 2 kon houden en ook weer wist uit te breiden naar een veilige marge door goed te blijven korfballen. Dit gaf het eerste aanvalsvak na 2 slechte aanvalsronden waarin niet gescoord werd ook weer het vertrouwen en rust terug waardoor ze gelukkig weer gingen mee scoren. Gelukkig inderdaad, zodat de spanning die er in alle voorgaande edities (te)veel was, nu in de slotfase terecht ontbrak, want Achilles was vandaag echt duidelijk de betere ploeg; 15-22 overwinning en een mooie afsluiting van dit jaar met fantastische spannende derby`s tegen een zeer waardige tegenstander. Klasse B1, ga zo door!

Reserves en invaller Roos, grazie!
Martin bedankt voor het mede - coachen!

Van de 3 grote finales (een derby is altijd een finale;)) die deze zaterdag gespeeld werden, vond ik deze wedstrijd nog de meest aantrekkelijke. Alle importspelers van Fortuna A1 konden weinig inbrengen tegen een sterk spelend PKC A1 waardoor deze finale saai te noemen was. De grote finale van Blauw Wit tegen TOP bracht weliswaar iets meer spanning maar was het spel zeer matig te noemen van beide partijen. (de spelers zelf vonden het een slechte finale) Het bereiken van een finale bracht meer spektakel dan de finales zelf, wat jammer is voor 12.000 man in een uitbundig ZD.
Bij Achilles B1 waren de omstandigheden net even iets anders, maar bracht wel een goede en leuke “finale” voort in mijn zwart-witte optiek, in ieder geval voor de ploeg, coaches en trouwe ouders aanhang.