Selectie wint doordeweekse potjes tegen Rapid

De selectie speelden hun wedstrijden afgelopen week al op dinsdag, tegen Rapid. Het eerste kon niet direct loskomen van Rapid, maar won uiteindelijk met 16-13. Achilles 2 had het niet al te moeilijk tegen de reserves van Rapid, met 20-9 kon wederom een mooie overwinning aan het rijtje toegevoegd worden. Achilles 4 speelde knap gelijk tegen koploper Vriendenschaar, het werd daar 11-11. Ook Achilles 7 speelde gelijk, tegen Avanti werden de punten bij 17-17 verdeeld. Overwinningen waren er voor Achilles 5 en 6. Ook een overwinning voor Achilles A1, dat dankzij eigen winstpartijen en puntverlies van concurrent Vitesse, weer bovenaan de overgangsklasse bivakkeert. Ook de A2 won, zij versloegen VEO met 15-6. Achilles B1 deed weer goede zaken, Oranje Wit werd dit keer met 19-13 aan de kant gezet. De B3 won op eigen veld met 8-5 van Die Haghe. De C3 ging op bezoek bij Refleks en wist hen met 1-4 te verslaan. Tot slot wisten ook de D1 en F1 hun wedstrijden te winnen, de E1 speelde gelijk. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en foto's van Achilles A1 en A2 door Joost van Soest

 

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

 

Kijk voor foto's van Achilles A1 en A2 in het fotoalbum Competitie > Jeugd > 15 april 2017.


Avanti 7 - Achilles 7 
De voorbereiding op deze wedstrijd was zoals altijd bij ons weer voortreffelijk voor de wedstrijd. Zo had Nikki om precies te zijn maar 1 uur geslapen, was Nelleke een beetje brakjes van een avondje uit en wilde Louise zich vooral sparen voor de avond die nog moest komen. Het was dan ook de grote vraag wie van de dames reserve zou staan. Gelukkig was er snel duidelijkheid, in ieder geval op tijd genoeg. De heren genoten van een vuurpit en vele glazen whisky, maar met maar vier heren aanwezig viel daar weinig te kiezen. Afwezig was Rick, die was nog aan het nagenieten van de vrijdagavond. "Ik heb nog nooit zo'n leuke whiskyavond gehad" aldus meneer Ruis. Gelukkig was Henk niet op zijn achterhoofd gevallen en was hij er ditmaal wel weer bij. Maar de enige echte vraag van deze dag was natuurlijk of de baby giraffe tijdens de wedstrijd geboren zou worden. Dit zou namelijk betekenen dat Nikki een maand lang van haar leven verspild heeft aan wachten zonder te genieten van de geboorte. De wedstrijd bleek een vrij eentonig verhaal te worden. Puntje voor, gelijk. Puntje voor, gelijk. Puntje voor, gelijk. Het lukte ons maar niet om uit te lopen en afstand te nemen. Met , u begrijpt, 1 punt voor gingen we de laatste 10 minuten in. De voorsprong wisten we lang vast te houden, helaas in de laatste seconde van de wedstrijd moesten we toch de gelijkmaker slikken. Bijna bracht Evy ons toch nog de volle winst maar de bal wilde er helaas niet meer in. Eindstand 14-14. Maar belangrijker, was de baby giraffe geboren? Snel pakte Nikki haar telefoon en ja hoor, de eerste twee benen hingen er al uit. In de auto op de terugweg werden de ontwikkelingen nauwlettend gevolgd. Omdat het allemaal vrij lang duurde wilde Alex ons toch ook nog wel iets belangrijks kwijt. "Wisten jullie dat er tegenwoordig alleen nog maar Sprite Zero bestaat?". Bedankt Alex! Ondertussen probeerde Louise nog een politieagent te versieren toen de baby giraffe Patience werd geboren. Met tranen geroerd kwamen we aan op Achilles voor een afsluitend drankje in het zonnetje. Toen Dinna ons allen mededeelden dat ze niet hield van dun en slap dropen we teleurgesteld af naar huis.

 

Achilles B1 – Oranje Wit B1
Na de heerlijke overwinningen van de afgelopen 2 weken ligt de lat hoog bij de B1. Goed korfbal, zuiver schieten en de zeer nodige energie zorgt ervoor dat de B1 de laatste 2 weken dan ook zeer goed heeft gepresteerd. Oh, en natuurlijk de passie, zoals ik het ongrijpbare dan maar even voor het gemak benoem. Als alle 8 spelers dit weten op te brengen zijn ze, op de Nederlands kampioen Dos`46 na, praktisch onklopbaar. Na de piek van vorige week werd de ploeg al gewaarschuwd dat na een piek er meestal ook een dalletje komt. (anders is het geen piek) Natuurlijk wil je altijd op een “tafelbergplateau” presteren, maar ooit houdt het plateau op en lazer je van de berg af.

Liever een klein beetje van berg afglijden en daar controle over hebben en in het geval van korfbal en B1 was dat vandaag tegen Oranje Wit van toepassing. Niet alle 8 spelers toonden de passie en energie en of waren wat ongelukkig met het schot. Is dat een drama, nee, want de B1 is een sterk en hecht team. Waar een ander misschien het net niet heeft, levert de ander net dat beetje meer waardoor het niveau hoog blijft en er geen schade ontstaat tegen een ploeg als Oranje Wit. Ook spelen wij graag met windje stil, en er stond toch windkracht 5 op de teller, waardoor het vizier gevonden moest worden en er net een paar kansen meer nodig waren dan de voorgaande weken.

Was het dan zo slecht? Nee hoor, slechts wat kritische kanttekeningen want over 2 weken wacht Fortuna B1, die nog steeds 4 punten verwijderd van ons staan. En het verwachtingspatroon van de B1 is hoog, maar daar hebben ze zelf de meeste schuld aan. Noodzakelijk is dat we onze hakken in de berg zetten en direct weer naar de piek toe klimmen want dat zal nodig zijn tegen Fortuna en de helaas aankomende meivakantie waarin niet volledig getraind kan worden.

Goed terug naar vandaag en Oranje Wit. Het eerste aanvalsvak had in het begin moeite met de juiste mensen te vinden om uit te spelen. Hierdoor waren er wat geforceerde aanvallen en aan de andere kant waren we verdedigend niet scherp. Dit mede door het “hoogblok” zetten van de tegenstander waardoor continue snijballen ontstaan waarin we nog steeds te lief zijn waardoor de scheids het kennelijk ook niet waarneemt zoals in de uitwedstrijd. Ook werd er minder gecoacht op dit stukje zoals vorige week waardoor we te makkelijk de goals tegen krijgen waardoor Oranje Wit in de score bij kon blijven. Na de 2-2 hadden we het initiatief volledig in handen en stonden we met 9-5 voor bij rust. De nadruk

lag toch echt op het definitief breken van de tegenstander en het uitspelen van de juiste mensen. Malou, Sterre en met name Rick deden dit uitstekend door Noah hierin de kansen te geven die hij vandaag dan ook benutte (7x), ondanks zijn irritante lok die er binnenkort vrijwillig danwel gedwongen afligt. Eerst even je haar goed doen voordat je een bal pakt, zie je door de megagellen zelfs amper op het voetbalveld en kan echt niet meneer De Jong. Het is dat we Lucas in de slot wilden laten aanvallen;). Het verdedigende werk van het 2e aanvalsvak, of beter 1e verdedigende vak, zorgde ervoor dat we uiteindelijk ook het verschil groter konden maken.

Rust was het 9-5 en na 14-10 was Oranje Wit definitief gebroken en werd het 19-13. Prima score, uit was het 10-14 tegen deze ploeg, dus gewoon weer een zeer degelijke overwinning, ondanks de licht kritisch kanttekening van hierboven.

Qua doelsaldo hebben we Fortuna ingehaald wat niet onlogisch is na deze goede 3 weken met overtuigende scores!

Zoals gezegd 2 weken vrij en wacht Fortuna, nu al zin in!

Roos, Lucas dank voor het invallen wederom en Luca, Olivia en Yara, dank voor het reserve zitten!

Tot over 3 weken.

Dennis

Refleks C2 – Achilles C3
Het was een leuke wedstrijd en het ging erg goed. Het weer was afwisselend. De ene keer scheen de zon niet en was het koud en de andere keer scheen de zon en was het wat warmer.
Eerst scoorde Refleks een punt in de eerste helft. Vanaf de tweede helft kwam Achilles goed op gang en scoorde Ivy het eerste punt. Niet lang daarna maakte Esmee hier 1-2 van. Vervolgens voegde Melissa Vijverberg hier een punt aan toe, zodat de stand 1-3 werd. Ivy begon de reeks punten en sloot deze ook passend af zodat het uiteindelijk 1-4 werd.

Groetjes Marijn

Datum 17-04-2017 17:21
Tags