Indelingen zaal volgend jaar gepubliceerd!

zaalbal.jpg hoofdartikel

Dat Achilles na een zwaar zaalseizoen volgend jaar ook “gewoon” in de Overgangsklasse speelt, is inmiddels al een tijdje duidelijk. Na het gelijke spel in en tegen Tilburg was duidelijk dat ons Vlaggenschip volgend jaar ook op het gewenste niveau blijft korfballen. En als dan deze week de indelingen van volgend seizoen gepubliceerd worden, dan is duidelijk dat ons volgend jaar een heel mooi zaalseizoen te wachten staat. In een poule met KVS en HKV/OE hebben we sowieso een viertal prachtige derby's op het programma staan. Maar ook alle andere wedstrijden zijn meer dan noemenswaardig.

hoofdartikel.JPGBEP – Purmerend
Toen ik zelf nog net niet in de selectie speelde, moest Achilles in het zaalseizoen 2002/2003 aantreden tegen BEP uit Purmerend. Niet alleen in de reguliere competitie bleek dit een lastige tegenstander, want uiteindelijk was deze ploeg ook de tegenstander in een beslissingswedstrijd om degradatie naar de 1e klasse te voorkomen. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat in de weken voorafgaand aan deze ontmoeting via internet het vuurtje opgestookt werd door Patrick Bos. Hij deed zich op ons legendarische forum voor als een BEP-hooligan. Later bleek “Vakkie-B” van BEP uit 3 kinderen en een trommel te bestaan.
De wedstrijd werd gespeeld in de Blauw-Wit hal in Amsterdam, waar ons Vlaggenschip uiteindelijk veel te sterk was voor BEP. Gesteund door een kolkende Zwart-Witte massa op de tribune, werd nog een seizoen in de Overgangsklasse veilig gesteld. Het jaar daarna zou helaas het laatste jaar zijn dat wij (tot vorig seizoen) in de OK mochten acteren.

HKV/Ons Eibernest
Een bekende club voor heel veel van ons is HKV/Ons Eibernest. Een club die de afgelopen jaren altijd ambitieus en met veel Haagse Bluf het “bijna” hoogste heeft gespeeld, met als absoluut hoogtepunt plaatsing voor de play-offs in de Hoofdklasse. Ook de jeugd van “De Eibers” heeft de afgelopen jaren qua prestaties weer de weg naar boven gevonden. Belangrijk, want in een Haagse volksbuurt met steeds minder nieuwe leden is het goed om iets te kunnen bieden aan de kids die wel komen korfballen. Er zijn veel persoonlijke connecties tussen Achilles en De Eibers. Iets wat zo'n derby altijd bijzonder en spannend maakt. In onze nieuwe thuishal volgend seizoen en in de vernieuwde HKV/OE-hal staan ons twee prachtige wedstrijden te wachten. Stadsderby's zijn altijd wedstrijden op zich, dus ik kan niet wachten!

KVS en De Meervogels
Geen idee of Achilles in het verleden ooit in competitieverband tegen KVS en De Meervogels heeft gespeeld. Wel weet ik dat wij komend seizoen over een coach beschikken die heel (lees heul heul heul) erg veel van deze clubs weet. Zowel KVS als De Meervogels heeft onder leiding gestaan van onze trainer/coach van volgend jaar; Ton van der Laaken. En Achilles heeft de afgelopen jaren natuurlijk regelmatig talent naar onze Zwart-Rode vissen zien vertrekken. Uiteraard om vervolgens allemaal weer terug te komen dus ook daar zit nog flink wat kennis.
Nu zijn die rollen een klein beetje omgedraaid. Waar KVS de afgelopen paar jaar in een flinke neerwaartse spiraal terecht is gekomen, zijn wij met onze club enorm aan het groeien. Ik ben erg benieuwd naar deze ontmoetingen.

KVA – Amstelveen
De eerste en gelijk ook de laatste keer dat Achilles gekoppeld werd aan KVA was in het seizoen 2010 – 2011. Ik kan op dit moment niet terug kijken op Antilopen want dat veldseizoen is van ons Vlaggenschip niet meer terug te vinden. Misschien maar goed ook, want dat seizoen degradeerden we helaas naar de 3e klasse. KVA was dat seizoen een van de titelkandidaten en volgens mij werden zij toen ook kampioen. KVA heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd en is een beetje een jojo geweest tussen de Hoofdklasse en de Overgangsklasse. Met Jolien de Jonge heeft KVA in ieder geval een dame die wij nog heel goed kennen. Het jaar in de 3e klasse werd om het kampioenschap gestreden met Oranje-Nassau uit Amstelveen. In die ploeg zat eigenlijk maar een gevaar; Jolien de Jonge. Zij scoorde de belangrijke last minute gelijkmaker in de laatste uitwedstrijd, waardoor een driekamp met Fiducia en Oranje-Nassau gespeeld moest worden. Deze driekamp wonnen wij uiteindelijk en promoveerden op het veld (evenals in de zaal trouwens) direct weer terug naar de 2e klasse.

ZKV – Zaandam
In het seizoen 2009 – 2010 werden wij op het veld gekoppeld aan ZKV uit Zaandam. ZKV is “die andere club met onze kleuren verkeerd om” en heeft de afgelopen jaren qua jeugd een beetje het zelfde meegemaakt als wij. In bijna alle leeftijdscategorieën heeft ZKV de laatste jaren de stap gemaakt naar de Hoofdklasse. En ook hun Vlaggenschip heeft inmiddels de stap gemaakt naar de Overgangsklasse en speelt al een paar jaar stabiel op dit niveau. Het jaar dat wij net niet degradeerden uit de 2e klasse, werd ZKV net niet kampioen. Zij moesten helaas een tweede plek innemen achter het bijna foutloze EKVA uit Almere. Ook met ZKV hebben wij dus na al die jaren nog een appeltje te schillen.

DOS – Westbroek
De laatste in de poule is DOS uit Westbroek, een club waar wij tot twee seizoenen nog nooit van hadden gehoord. Ik durf zelf te stellen dat op dit moment in de selectie ook maar een handje vol mensen deze club kennen. Een kleine korfbalvereniging in een nog kleiner dorpje. Twee seizoenen geleden speelden wij tegen deze ambitieuze club uit het midden van het land. In de eerste wedstrijd van het seizoen werden wij compleet overklast door deze ploeg en dat bleek later geen toeval te zijn. De afgelopen seizoenen heeft DOS de weg naar boven gevonden en staan inmiddels op het veld bovenaan in de Overgangsklasse. In de zaal hebben zij dat jaar door een ongelukkige beslissingswedstrijd tegen MIA uit Amersfoort net niet het kampioenschap in de 2e klasse weten te halen waardoor zij in de zaal een jaartje achter lopen. Afgelopen zaalseizoen is het kampioenschap in de 1e klasse met gemak binnen gesleept. Een promovendus om meer dan een beetje rekening mee te houden volgend seizoen.

Een mooie indeling dus, als ik dat zo teruglees. Ik ben heel erg benieuwd...


Tot volgende week!
Groeten,

Bart

Datum 18-04-2017 17:00
Tags