Buurthuis van de Toekomst - Kookworkshops 'SuperChefs'

Vanaf maandag 8 mei zijn de SuperChef-kookworkshops gestart in onze kantine. Een mooi Buurthuis van de Toekomst initiatief door Eline Le Mair, in samenwerking met Achilles en het Wijkberaad Vruchtenbuurt. In 8 weken leren de kinderen lekker en gezond koken, voor maar 5 euro per keer, inclusief kinderkookboek en certificaat! De Achilles-jeugd is natuurlijk van harte welkom maar hoe mooi zou het zijn als de jeugdigen ook schoolvriendjes- en vriendinnetjes, buurkinderen, neefjes en nichtjes enthousiast maken? Hoe meer kinderen, hoe meer vreugd! Zien we jou voortaan op maandag bij de kookworkshops? Lees verder voor alle info!

KOOKWORKSHOP voor kinderen, SuperChefs, in 8 weken lekker en gezond leren koken voor maar € 5,- per keer, inclusief bijbehorend kinderkookboek en certificaat.

‘Jong geleerd, is oud gedaan’, is een veel gehoorde slogan.

En, zo is het ook. Ouders hebben een grote voorbeeldfunctie tijdens de opvoeding van hun kinderen. Daarnaast is hun leefomgeving van grote invloed. Naast de sociale contacten, school en de sportclub of andere activiteiten, hebben tv en social media een grote impact op de belevingswereld van het kind en het handelen er naar.

Fabrikanten spelen hier goed op in, door middel van sublieme reclamespotjes en wat betreft voeding worden de leukste en aantrekkelijkste verpakkingen rondom voorbewerkte producten gedaan. Plak er vervolgens een etiket op met een ingrediënt van het product, waarmee de consument overtuigd is dat het gaat om een aanvaardbaar en/of gezond product dan is er sprake van een aankoop door misleiding.

Voedingsdeskundigen hebben voedingsonderwijs hoog op de agenda staan en zijn daar met de overheid mee in gesprek. Kennis en bewustwording van keuzes speelt een grote rol in een gezonde leefstijl. Wat is er nou leuker om met leeftijdsgenoten interactief bezig te zijn met voeding! Hiermee worden goede resultaten behaald. Een groot voorbeeld hiervan is Jamie Oliver. Met zijn kookworkshops wist hij kinderen positief en creatief te betrekken bij een gezonde leefstijl.

In nauw contact met Wijkberaad Vruchtenbuurt en Buurthuis van de Toekomst Achilles wil ik starten met de kookworkshop SuperChefs in het clubhuis van Achilles.

Wat is SuperChefs?

SuperChefs is een serie van acht wekelijkse kookworkshop voor kinderen van 10-12 jaar. Ze ontdekken hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. De jonge koks leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken en iets voor tussendoor.

Waarom kies je voor SuperChef?

Als je het leuk vindt om samen met leeftijdsgenootjes kennis te krijgen over gezond eten, veilig koken, houding ten opzichte van gezond en veilig koken, vaardigheden ontwikkelen om gezond en veilig te koken. Kinderen zijn positief over het programma. Het programma is door het Centrum Gezond Leven gecertificeerd als ‘theoretisch goed onderbouwd’.

Wat krijg je mee van SuperChefs?

* kennis over gezond eten
* eigen effectiviteit t.o.v. gezond eten en het klaarmaken daarvan.
* Vaardigheden om gezond en veilig te koken
* Angst bestrijden om nieuw eten te proeven
* Kookboek en certificaat

Ja, ik word SuperChef!

Meld je aan voor de 8-wekelijkse workshop, op het intekenformulier dat hangt in de kantine van Achilles of mail naar info@gie-denhaag.nl. Telefonisch contact is ook mogelijk: 06-10753559.

De workshops zullen plaatsvinden op de maandag- dinsdag, vrijdagmiddag van 15.30 uur – 17.30 uur. Start vanaf 8 mei a.s.. Geef aan welke dag in de week je kunt en er wordt een planning gemaakt. Bij het missen van een workshop wordt altijd gekeken of inhalen een mogelijkheid is.

Bij voldoende aanmeldingen voor de maanden in de zomervakantie, zal er gekeken worden of dit tot de mogelijkheden behoort. Na de zomervakantie zal een start van workshops mogelijk zijn per 4 september.

Locatie: Achilles, buurthuis van de toekomst
Docent: Eline Le Mair, Gewichtsconsulent en lifestylecoach, specialisatie voeding en kind.

Ik zie jullie enthousiasme met belangstelling tegemoet!

Eline Le Mair

Datum 15-05-2017 09:17
Tags