Korfbalseizoen 2016-2017 zit er op!

Terwijl de meeste Achillianen al uitgekorfbald waren voor dit jaar en waarschijnlijk ergens lekker van het mooie weer zaten te genieten, stond er voor één ploeg nog een inhaalwedstrijd op het programma. Achilles 7 sloot seizoen 2016-2017 af met een prima overwinning tegen Fortuna: 16-7. Lees verder voor het laatste wedstrijdverslag van dit seizoen én uiteraard foto's door Joost van Soest!

  • Ook volgend seizoen verwachten we natuurlijk weer veel wedstrijdverslagen! Mail deze altijd dan naar website@hkvachilles.nl!

  • Kijk voor de foto's van Achilles 7, via Competitie > Senioren > 10 juni 2017

Achilles 7 - Fortuna/Delta Logistiek 7 

Terwijl de meeste Achillianen al uitgekorfbald waren voor dit jaar en waarschijnlijk ergens lekker van het mooie weer zaten te genieten, stond er voor ons nog een inhaalwedstrijd op het programma. Bij aankomst verwachtten we dan ook een vrij leeg veld maar er waren toch voldoende mensen te vinden. Uiteraard totdat wij gingen beginnen want toen had blijkbaar iedereen ineens iets beters te doen. Met alleen de absentie van Louise waren we ook zowaar eens bijna compleet. Ook een zeer emotionele Henk was gelukkig op het veld aanwezig, ondanks de grote teleurstelling over het mislopen van de Harrie van Deventerbeker. Tom pakte nog één keer zijn kans om aanvoerderonwaardig net voor de wedstrijd met de slippertjes aan op te komen draven. Vanaf volgend jaar zal hij de taak van Henk overnemen om ons iedere keer van een compleet team te voorzien. Hij staat te trappelen! De wedstrijd zelf ging eigenlijk nergens meer om, we stonden tweede en dat zouden we ook blijven. Ook voor onze tegenstander Fortuna viel er niks meer te halen en door de hoge temperatuur was de wedstrijd er niet één om uitgebreid over uit te wijden. Hoogtepunt was de goal van Fortuna, een mislukte pass die als streep door de korf schoot en tot doelpunt werd gepromoveerd. Evy werd nog even gepoort door Henk maar dit deerde zijn supporters niet. Hup Henkie, Hup Henkie! klonk het steeds luidkeels vanaf de zijlijn. Henk kreeg hier zichtbaar vleugels door en wist maar liefst zes keer te scoren. Gelukkig konden we ook weer rekenen op de gebruikelijke goal van Rick en deze zeven goals werden aangevuld met zeven gemaakt door de rest wat resulteerde in een mooie 14-7 overwinning. Het seizoen zit er weer op maar volgend jaar gaan we gewoon weer verder met als missie het kampioenschap, dit na twee keer tweede dit seizoen. En Henk is alvast op zoek naar een mooie mascotte, een labradoodle voor langs de lijn!

Datum 13-06-2017 10:56
Tags