Op volle kracht vooruit!

Een aantal weken geleden hebben Achilles en Ready tijdens de gehouden ledenvergaderingen ingestemd met de samensmelting tussen beide verenigingen aan het begin van het seizoen 2015-2016. Een samensmelting die volgens de besturen en de leden uiteindelijk gaat zorgen voor een gezonde en glansrijke toekomst aan het Pomonaplein.

hoofdartikel.JPG

De eerste tekenen van de samensmelting waren dit seizoen al zichtbaar in de vorm van de naadloze overgang van de Ready-jeugd. Op de achtergrond werkt men keihard aan de voorbereiding op wat komen gaat, dit om voor zo min mogelijk verrassingen te komen staan. Gesprekken tussen beide besturen vinden bijna wekelijks plaats en ook gesprekken met de gemeente staan regelmatig op de agenda. Lijntjes worden ook gelegd tussen verschillende commissies zodat ook op die vlakken een samenwerking ingezet wordt. Zo zijn de beide TC's al samen gekomen om voorbereidingen te treffen voor volgend seizoen. We gaan ervan uit dat de samensmelting van deze commissies natuurlijk verloopt zoals onder andere bij de activiteitencommissie al gebeurt.

De samensmelting zal op sportief vlak vooral bij de senioren merkbaar zijn. Achilles zal het seizoen 2015-2016 hoogstwaarschijnlijk starten met 10 senioren-teams. Iets wat in de afgelopen 10 jaar niet meer voorkwam.

Het zal voor iedereen even wennen worden. Zeker met de veranderingen die op het programma staan de komende jaren met betrekking tot de nieuwbouw aan het Pomonaplein en de tijdelijke verhuizing richting de Escamplaan die daar op een zeker moment mee gepaard gaat. En natuurlijk de uiteindelijke overgang van alle oud Readyanen die zich thuis zullen gaan voelen aan het nieuwe Pomonaplein. Het is nu al goed om te zien hoe bijvoorbeeld de selecties van beide clubs met veel plezier met elkaar optrekken en alvast een voorschot nemen op wat er in het volgende seizoen komen gaat. Het vernieuwde Pomonaplein zal het gezicht worden van onze fantastische nieuwe vereniging. Of je nou van Ready of van Achilles komt, vanaf volgend seizoen zijn we allemaal Achilliaan. Wij zijn ervan overtuigd dat dit in de nabije en verre toekomst een positieve uitwerking heeft op ons als toekomstig Haags korfbal-bolwerk.

We gaan samen een prachtige toekomst tegemoet, waar wij als club enorm trots op mogen zijn. Op volle kracht vooruit!

Namens beide besturen,

Flemming van de Graaf en Bart Kasten

Datum 11-05-2015 23:34
Tags