Een nieuw seizoen, een nieuwe start!

nieuwseizoen.png hoofdartikel

Na een mooi en bewogen seizoen vorig jaar, met veel kampioenschappen en met het lijfsbehoud van ons Vlaggenschip is het inmiddels weer tijd om toe te werken naar de start van de nieuwe competitie. Met een inmiddels goedgekeurd nieuw design voor ons clubtenue en clublogo, zijn de verschillende selecties inmiddels weer volop aan de slag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

hoofdartikel.JPGDat niet alleen de selectieleden maar ook alle andere leden van de vereniging er zin in hebben, was afgelopen donderdag en zaterdag wel duidelijk. Tijdens de gewonnen avondwedstrijden donderdag tegen het Rijswijkse Refleks stonden er flink wat geïnteresseerden langs de lijn. Het feit dat de fietsen weer tot aan de poort in de stalling stonden zegt wat dat betreft genoeg. En toen ik na de wedstrijden tegen onze vrienden van Futura afgelopen zaterdag om mij heen keek, zag het veld ook weer zwart van de mensen die in het lekkere zonnetje onder het genot van een drankje hun zomer met elkaar doornamen. Ook het speculeren over wie er in zit en wie er gaat afvallen is weer begonnen en zeker in de senioren selectie is de concurrentie moordend. Met wederom een bredere selectie dan vorig seizoen, kunnen Ton, Martin en Rob zich opmaken voor een paar lastige knopen die doorgehakt moeten worden. Met het dynamische spel wat gepropageerd wordt, zal over alle schijven gescoord moeten kunnen worden en dat levert mooie aanvallen maar ook zoekende gezichtjes op. Leuk om te zien dat dat spel steeds beter uit de verf komt.


Het seizoen 2017 -2018 zal ook de boeken in gaan als het eerste seizoen waarin 8 keer (terug)gewisseld mag gaan worden. In mijn ogen een mooie toevoeging aan de tactische systemen waarin gedacht kan gaan worden. Een mooi recent voorbeeld is Rick v.d. Blink geweest, die bij Avanti eigenlijk steevast terug gewisseld werd naar de aanval vanwege zijn bizar dodelijke schot. Mede door die formule, kon Avanti verrassend de promotie pakken naar de Korfballeague door DSC uit Eindhoven te verslaan. Wel vraag ik mij af hoe dit geregeld gaat worden in de verschillende competities waarin geen jurytafel aanwezig is om deze wissels netjes bij te houden. Met alle respect, maar niet iedere scheidsrechter is scherp genoeg tijdens een wedstrijd om een hele administratie bij te houden… ik ben benieuwd!


Al met al in ieder geval een mooi seizoen om naar uit te kijken. Ik heb er enorm veel zin in!
De komende 2 a 3 weken staan er nog genoeg wedstrijden gepland. Genoeg momenten om de selecties (ook de jeugd komt natuurlijk nog gewoon in actie) te bewonderen. Kijk vooral eventjes op de site en verderop in het krantje naar het programma zodat je niet voor niets naar het veld komt! Maar dat het lekker druk gaat worden de komende weken moge duidelijk zijn…


Tot snel op het veld in ieder geval!

Groeten,
Bart

 

Datum 16-08-2017 10:11
Tags