Achilles 1 verspeelt kans op kampioenschap

Van te voren was al bekend dat het een lastige pot zou worden en dat werd het ook. Achilles heeft op het veld niet de scherpte van de zaal en moest in Velocitas zijn meerdere erkennen. Hierdoor heeft DOS met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van 4 punten en kan het kampioenschap wel vergeten worden. Ook het 2e kon geen punten pakken tegen Velocitas. De A1 deed wel goede zaken. Hekkensluiter Korbis werd met 12-8 verslagen, terwijl concurrent Valto niet verder kwam dan een gelijkspel. Eerder op de dag pakten ook de D1 (foto's in het foto-album), C2, B4, B1 en de A2 de volle winst. De C1 speelde een goede wedstrijd, maar trok in de lastige omstandigheden uiteindelijk toch aan het kortste eind.

Kijk in het fotoalbum voor foto's van Achilles D1.

Pernix 8 – Achilles 5     10 – 9

Thuis werd tegen Pernix een spannende wedstrijd gespeeld, die uiteindelijk werd verloren met 8 – 10. In Leiden maakte de harde wind het spelen en scoren lastig. In de eerste helft had Pernix gekozen om met de wind mee te spelen. Ze profiteerden en stonden al snel met 2 – 0 voor. Colin deed gelukkig iets terug voor Achilles en scoorde met een schot van afstand. Pernix speelde vaak slimme balletjes op de rebound, waarmee ze veel kansen kregen. Het werd 3 – 1, maar Alex schoot van afstand de 3 – 2 binnen. Daarna bleef het gelijk opgaan. Achilles gebruikte heel goed de ruimte achter de korf vanwege de harde tegenwind. Over en weer werd gescoord. Voor Achilles door Colin (schot), Ollie (doorloop), Ivo (schot), Colin (schot). Achilles wist zelfs een voorsprong van 6 – 7 met rust te pakken met een schot van Ivo. In de tweede helft met de wind in de rug had Achilles goede kans op een mooi resultaat. Helaas liet Achilles zich verrassen en Pernix sloeg een gat naar 10 – 7. Na een kwartier maakte Alex een mooie doorloop 10 – 8. Daarna wisten beide ploegen de rest van de wedstrijd niet meer te scoren. Rommelig spel van beide kanten met momenten van goede acties, maar zonder scores. Langzaam liet Achilles de wedstrijd uit handen glippen. Alleen in de allerlaatste minuut wist Ollie nog met één hand de bal van onder de korf te scoren 10 – 9. Jammer dat deze score niet eerder viel, want dan …….
Marinus

Wat was...

Aangezien Koos in Stockholm zat mocht ik de B2 coachen. De B2 is in mijn ogen een enorm gezellig maar ook goed korfballend team die het zwaar heeft in de 1ste klasse. Raar? Nee, meer dan logisch want je speelt op een hoog niveau tegen allemaal eerste ploegen. Daarbij speelt het grootste gedeelte van de B2 pas voor het eerste jaar in de B dus ook fysiek is dat behoorlijk pittig.
Zo ook afgelopen zaterdag tegen Fiks B1, een fysiek sterke ploeg die met een overwinning het kampioenschap zou pakken. Verder ga ik het over de fysieke eerste helft niet meer hebben, hier heb ik in de rust genoeg woorden aan vuil gemaakt. Helaas stond er mede hierdoor, het missen van te veel korte kansen en te weinig rekening houden met de tegenwind een 3-8 achterstand op het scorebord. Zaak was om de tweede helft verdedigend scherper te zijn bij de voorlangse insnij en aanvallend meer de paalzone in de gaten te houden want hier ontstonden genoeg kansen. Verdedigend ging het de tweede helft stukken beter want Fiks wist er nog maar 3 te scoren. Er werd goed druk gegeven achter de korf waar zij de wind mee hadden en de insnij werd bemoeilijkt. Helaas blijft het scoren het probleem van de B2. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar te weinig gescoord, eindstand 6-11. Zonde want er zaten hele leuke aanvallen bij maar de beloning bleef uit. Als ik dan kijk naar de voorbereiding en de manier van inschieten denk ik dat daar zeker nog winst te behalen valt. Dan moet je al bezig zijn met de wedstrijd en alle ballen willen scoren. Al met al een dubbel gevoel want de tweede helft speel je 3-3 gelijk en qua kansen had er meer in gezeten. Iedereen speelde een prima pot maar vandaag sprong Camille er bovenuit, zeker als ik dit vergelijk met eerste helft veld, complimenten! Volgende week gaan jullie bij VEO B1 op bezoek en verwacht ik een overwinning om het seizoen leuk af te sluiten. Er zijn genoeg clubs jaloers op zo’n B2 dus straal dat volgende week uit als jullie fanatiek aan het inschieten zijn!! ☺

Afgelopen zaterdag speelde de C2 de thuiswedstrijd tegen Fiks. De uitwedstrijd was er een in verre van ideale omstandigheden; wind en regen maakten het koud en het grasveld glibberig, waardoor een normale wedstrijd nauwelijks mogelijk was. Bij rust stond er toen een 1-1 op het scorebord en was het duidelijk dat de gelukkigste en niet perse het beste team zou winnen. Fiks bleek het gelukkigste team, maar wij hadden het gevoel de betere te zijn.
Deze zaterdag was het dus aan ons om dat gevoel ook in punten om te zetten, maar hoewel het niet regende, zorgde de wind wederom voor een lastige pot. Gezien de sprankelende eerste helft tegen Pernix twee weken geleden, kozen we ervoor om de eerste helft met wind mee te spelen. Ondanks die wind in de rug, hadden we het aanvallend moeilijk, ballen vlogen met regelmaat over de korf en Fiks wist ons regelmatig af te troeven in het afvangen van die ballen. Verdedigend ging het zeker niet onaardig, al konden we uiteraard niet voorkomen dat Fiks een aantal keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt was. Na vier minuten openden wij de score, maar daarna wilde hij er niet meer in. Ondanks vele pogingen aan beide kanten, gingen we dan ook rusten met een 1-0 voorsprong.
De tweede helft begonnen we sterk. Ondanks de wind tegen en het aanvallen in de kleine ruimte achter de paal, wisten we al snel de marge te verdubbelen en mocht de eerste verdediging eindelijk gaan aanvallen. In een hoog tempo werd een in dit vak wat minder slim spelend Fiks regelmatig op het verkeerde been gezet. De 3-0 bleef dan ook niet lang uit, maar Fiks strubbelde nog wat tegen en maakte de 3-1. Nadat we 4-1 hadden gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. Het tempo werd door het rekening houden met de wind nooit echt hoog, maar dat nam niet weg dat er enkele mooie aanvallen werden opgezet. De voorsprong werd rustig uitgebouwd, terwijl Fiks nauwelijks nog kansen kreeg. Het leverde een 7-1 overwinning op.
Volgende week de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen medekoploper De Meervogels. Dat zal nog een lastige pot worden, dus nog een keer is alle scherpte vereist!
Kayleigh, Tamara en Joram, bedankt voor het reservestaan!

Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen voor de D1. ZKV uit Zaandam kwam op bezoek en bij winst zou de D1 het gestelde doel behalen, namelijk de 2de plek. Helaas voor ons zat Max in Italië maar gelukkig was Thijs op tijd fit om mee te doen. Het hele seizoen staat Thijs al voor ons klaar maar de laatste weken moest hij het rustig aan doen vanwege knieproblemen. Afgelopen week had Thijs vol mee getraind en gelukkig kreeg hij geen last van zijn knie en kon hij in de basis beginnen.
Na een lange voorbereiding, want 1 auto van ZKV stond met pech bij Schiphol, begon de wedstrijd driekwartier later. Vooraf was afgesproken om niet mee te gaan in het tempo van de tegenstander maar ons eigen spelletje te spelen en fel te zijn!! Zoals vaak ging Sebas voorop in de strijd en liet zien te willen vechten voor ieder bal. ZKV had 1 lange, goede heer met daarbij in het vak een goede dame dus Julian en Floortje moesten aan de bak. De eerste helft ging het redelijk gelijk op dus werd er gerust met een 3-3 tussenstand waaronder een mooie versierde stip van Mikki door goed actief te zijn onder de paal.
De tweede helft had de D1 het verdedigend prima voor mekaar. Het vak met Mick, Sebas, Yara en Mikki hielden het goed dicht en maakten geen uitwerkfouten, complimenten! Hierdoor kreeg het andere vak de tijd om aan te vallen. Dit liep nog wat moeizaam, logisch, want spelen tegen een lange heer is lastig maar Julian had hem de tweede helft goed onder controle door veel te bewegen waardoor hij niet mee kon kijken. Uiteindelijk was het Thijs met zijn tweede doelpunt die de stand op 4-3 bracht en even later Merel die met een mooie schijnbeweging vrij kwam en een doorloop keurig afrondde, 5-3. Met nog 5 minuten op de klok leek de winst binnen maar ZKV had hun sterkste dame en heer in de aanval maar Nova en Julian hielden prima stand en ZKV wist niet meer te scoren. Het vak wat bijna de hele wedstrijd had verdedigend had er nog zin in en zette nog even aan, hoog bal tempo, veel beweging, Yara pakte op het juiste moment de insnij en BAM daar ging Mick erlangs en wist deze bal met 1 hand keurig af te maken, genieten!! De goed fluitende scheidsrechter vond deze goal zo mooi dat hij voor 2 telde want op het wedstrijdformulier staat 7-3, of heb ik een doelpunt gemist?!? Gefeliciteerd D1 met deze mooie overwinning en keurige (gedeelde) 2de plek. De Meervogels D1 is terecht kampioen geworden in onze poule.
Dan nog een groot compliment voor Thijs, meer dan goed ingevallen en maar liefst 2 goals! Ook Maurits en Silja bedankt dat jullie er waren.
Na de wedstrijd heeft de D1 nog genoten van de heerlijke appeltaart van Mikki en haar moeder. Ook slagroomsnoet viel in de smaak, gelukkig wist ik mijn gezicht schoon te houden. Helaas zit het seizoen er dan al weer op… Maar we kunnen terug kijken op een gezellig en geslaagd jaar met in mijn ogen goede resultaten en nog belangrijker individuele vooruitgang!! Gelukkig hebben we met Pinksteren nog een gezellig toernooi en gaan we 21 juni het seizoen echt afsluiten met Poldersporten!!

WAPC-verslagen

Achilles E1-Fortuna E2

De E1 speelde thuis tegen Fortuna. Bij het zien van de tegenstander en de gedachte aan de vorige wedstrijd uit was het even slikken, maar toch werd er met goede moed begonnen. Nikki en Mick waren op vakantie, maar Leander vulde het team aan. En Joost was onze scheidsrechter voor vandaag. We begonnen met Demi, Jill, Levi en Paivi. Al snel kreeg Levi een strafworp mee, maar die ging helaas mis. Fortuna liep uit naar 0-4, maar Jill maakte ons eerste punt: 1-4. Een minuutje rust. Leander kwam er in voor Paivi. Fortuna maakte 1-5, maar Levi maakte mooi de 2-5. Fortuna liep uit naar 2-8, maar Leander stopte de ballenregen van Fortuna even en maakte de 3-8 met een mooi afstandschot. Nog een punt voor Fortuna, maar daar maakte Leander weer een punt, nu met een doorloop: 4-9. Paivi scoorde in de tweede helft bijna een doorloop. De E1 vocht en had kansen, maar Fortuna was te sterk en liep uit naar 4-14. Levi benutte nog een strafworp waardoor het 5-14 werd en Demi had nog een prachtig blok, maar de eindstand was toch 5-16. Bij de strafworpen na de wedstrijd scoorden Jill, Leander en Paivi nog.