Zonnige zesde editie Alsem Jeugdleague bij HKV Achilles

alsemleague2017.jpg hoofdartikel

Afgelopen zaterdag barstte het terrein van HKV Achilles aan het Pomonaplein bijna uit z’n voegen van het jeugdig korfbaltalent. Uit Delft (Fortuna), Eindhoven (DSC), Capelle aan den IJssel (KCC), Bennekom (DVO) en Den Haag (Achilles) waren teams vertegenwoordigd met spelers en speelsters die wellicht ergens in de komende jaren aan de deur van de Korballeague kloppen.

hoofdartikel.JPGToptoernooi
Het kwik in de thermometers mocht voor ideale omstandigheden wellicht wat graden omlaag, maar de sfeer die hing rondom de velden, de spanning voor de wedstrijden, de ambities voor het komende seizoen, mocht er zijn. Het toptoernooi, dat mogelijk werd gemaakt door Wijnhandel J.P. Alsem, kent drie categorieën (A, B en C) waarin werd gestreden om de prijzen. Achilles A1 legde in de A-categorie landskampioen Fortuna A1 in de beginfase van hun onderlinge duel het vuur aan de schenen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Delftse formatie. De Fortunezen bleken uiteindelijk ook de sterkste ploeg van het toernooi. Fortuna A1 leverde tevens de beste speler: Angelo van der Hout. Bij de dames ging die eer naar Annick van der Kooij van KCC A1.
Het Eindovense DSC zegevierde in de B-categorie. Achilles leverde met Noa Brusse wel de beste speler van de B-jeugd. Bij de B-meisjes was dat Rense de Lau van DSC B1.
Fortuna C1 won de titel in de C-categorie. Beste speelster was Lotte Larooij (KCC C1). De eer voor de beste speler ging naar Merijn Mensink (Fortuna A1).

Eén-tegen-één toernooi
In de pauze ging alle aandacht uit naar het één-tegen-één toernooi waarbij de afgevaardigden van de teams het tegen elkaar opnamen in één-tegen-één duels. In de C-categorie onderstreepte Merijn Mensink zijn uitverkiezing tot speler van het toernooi door dit onderdeel te winnen. In de B-categorie moest Achilliaan Cino Koene het hoofd buigen voor een andere Achilliaan: Noa Brusse. Timo van Dieren verving zijn geblesseerde broer Quinten en ging er prompt met de eerste prijs vandoor. Achilliaan Joël Sanchez werd op doelsaldo tweede. De winnaars hebben zich geplaatst voor het NK één-tegen-één bij ONDO.

De competitie gaat zaterdag 2 september van start, maar de eerste prijzen zijn vast verdeeld. Achilles kan terugkijken op een geslaagd toernooi met mooie winnaars in zowel het toptoernooi als bij het één-tegen-één onderdeel.

Datum 29-08-2017 11:00
Tags