Verslagen: De eerste vier punten van de selectie zijn binnen!

De kop is er af, het eerste competitieweekend zit er weer op. En wat was het heerlijk druk op het Achillesveld, een mooie start van het seizoen! Voor de selectie was het geen eenvoudige, maar wel succesvolle start. Achilles 1 won met 17-15 van Rust Roest, teruggeknokt na lang achter de feiten aanlopen. Achilles 2 maakte het vooral voor zichzelf te spannend, maar kon toch aan het langste eind trekken: 14-13. Ook Achilles 5, 6 en 9 wonnen hun wedstrijden. Een rumoerige wedstrijd voor de A1, die door omstandigheden vlak voor tijd moest eindigen, bij een stand van 22-19. De A3 moest op bezoek bij Dubbel Zes en won daar met minimaal verschil: 8-9. Op eigen veld ook een spannende strijd bij Achilles B1, waar de beslissing pas viel in de laatste tien seconden: 17-16. Tot slot wisten ook de C2, D2 en F2 te winnen. De F1 speelde gelijk tegen Futura, daar werd het 6-6. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen (update: verslag Achilles 2 en A1 toegevoegd!).

Achilles 1 - Rust Roest 1

"We mogen los!!", dat was zaterdagochtend mijn gevoel toen ik het veld op kwam lopen. Het was al aardig druk tijdens de jeugdwedstrijden! Dat is geweldig om te zien!!

Dan nu de wedstrijd, na met de toppers van de F1/2 te hebben opgelopen begon de wedstrijd stroef. In Rust Roest troffen we een statische ploeg die heel geduldig zocht naar de beste kans. Bij Achilles was het vooral de passing en afronding die niet goed genoeg was. Na de 1-0 voorsprong liepen we eigenlijk achter de feiten aan. Via een 1-4 en 4-8 tussenstand zochten we de kleedkamers op met 10-11 ruststand.

In de rust de puntjes op de i gezet en tegen elkaar gezegd dat we in ieder geval de inzet en vechtlust moesten tonen en dat de tegenstander dan uiteindelijk wel zal gaan breken. En dat gebeurde ook. Een spannende tweede helft was het gevolg en beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden. Uiteindelijk was het Michael die met nog 1 minuut te gaan een gemiste strafworp van Rust Roest af wist te straffen, hij schoot de bevrijdende 17-15 binnen.

En vechtwedstrijd waarin een hoop goed ging maar ook zeker veel verbeter punten zichtbaar zijn geworden. Daar gaan we hard op trainen en dat gaat allemaal beter worden! De eerste 4 punten zijn binnen voor de selectie en dat gevoel is heerlijk!

Publiek bedankt en we hopen jullie nog meer spannende en leuke wedstrijden voor te kunnen schotelen!

Bastiaan

Achilles 2 - Rust Roest 2

Na een periode van intensief trainen, oefenwedstrijden en een weekend weg waarbij het teamgevoel centraal stond was het afgelopen zaterdag dan echt zover, de eerste competitiewedstrijd tegen Rust-Roest!

Voorafgaand in de kleedkamer spatte de positieve energie van Martin & Rob af. Ze gaven ons het vertrouwen dat we er klaar voor waren, klaar om alle toeschouwers te laten zien waar we de afgelopen vier weken zo hard aan hadden gewerkt. De eerste aanvallen waren nog wat zoeken, maar bij vlagen werd er mooi spel gecreëerd en kwamen er genoeg 2de kansen! Jammer genoeg vlogen de doelpunten niet om de oren, maar door goed verdedigend werk kreeg het aanvalsvak ruimschoots de tijd om de 2-0 te maken. Het goede verdedigen zette zich de hele eerste helft door, want bij rust had Rust-Roest pas vier keer de korf kunnen vinden (10-4), complimenten 2! De tweede helft was een hele andere wedstrijd waarbij onnodige overtredingen gemaakt werden, coaching en overtuiging ontbrak. Hierdoor kwam Rust-Roest nog gevaarlijk dichtbij, maar gelukkig bleven de twee punten in Den Haag (14-13). Alana, klasse dat je na je eigen wedstrijd nog het overgrote gedeelte bij ons hebt meegedaan, top! En gelukkig gaat het goed met de oma van Raquel.

Nu wil ik dit wedstrijdverslag nog even gebruiken om mijn waardering uit te spreken naar de vereniging en haar leden, want wat zijn jullie sociaal. Het gevoel dat iedereen welkom is, is iets wat binnen HKV Achilles heerst en wat ik erg gewaardeerd heb het afgelopen half jaar, bedankt hiervoor!

Inge

Achilles 3 – Tempo 3

Dit seizoen starten wij met het derde in de tweede klasse. Gelukkig hoeven we dit jaar niet zo ver te reizen. Wij zitten namelijk in een poule met DES, KVS, Die Haghe, Avanti, Excelsior en Valto. We spelen daarentegen wel tegen teams waarin veel oud eerste spelers zitten. Zo ook tegen Tempo 3. Tempo 3 is een van de betere tegenstanders uit onze poule, zij zijn vorig seizoen in de zaal in de tweede klasse kampioen geworden. Op het veld werden zij dat net niet. Zij zullen dus extra gemotiveerd zijn om dit jaar wel kampioen te worden op het veld.

We proberen wat dynamischer te gaan spelen in het derde en dat ging ons de eerste helft goed af. Het begin van de wedstrijd verliep lekker, er werden kansen gecreëerd door het eerste aanvalsvak van Bart, Simon, Tiana en Alana. Deze kansen werden ook gelijk afgemaakt want het stond al snel 2-0 voor Achilles. Na een paar aanvallen wist het vak van Bart over alle 4 de spelers te scoren. Klasse! Tempo 3 speelde een soort gelijk spelletje als wij. Toch hadden wij iets de overhand in de eerste helft. Helaas bleek dit nog niet uit de stand. Met 8-8 gingen wij de rust in.

Ook in de tweede helft vond ik dat wij wat beter waren dan de tegenstander. De score ging echter gelijk op. De laatste 3 minuten stonden wij 1 punt voor. Kwestie van uitspelen en dan zouden de punten binnen zijn. Helaas maakten wij niet altijd de juiste keuzes waardoor Tempo kansen kreeg om te scoren, en dat deden zij ook. In de laatste halve minuut stond het 12-12, Tempo kreeg nog een laatste aanval en wist deze ook te verzilveren. Erg zuur om met 12-13 te verliezen terwijl wij best goed gespeeld hadden met zijn allen en het in eigen hand hadden om de punten binnen te halen.

Het positieve wat we kunnen halen uit deze wedstrijd is dat op basis van de behaalde resultaten van de ploegen uit onze poule Tempo waarschijnlijk de ploeg om te verslaan is. Dat hadden we deze week ook kunnen doen. Dat betekent dat wij zeker goed mee kunnen draaien in deze poule. We zullen dan wel minder plaats fouten moeten maken en betere keuzes moeten maken.

Volgende week staat Avanti 4 op het programma. Avanti staat na 1 wedstrijd boven aan. Zij wonnen met 17-11 van Valto 3. We zullen iets meer moeten gaan scoren willen wij wedstrijden gaan winnen. Het begin is er, nu alleen nog doorzetten en oefenen!

Jeanette

Excelsior 7 - Achilles 8

Een nieuw seizoen en weer een cijfertje lager: Achilles 8, nu dan toch echt bijna het laatste team.. Nikki hebben we deze transferwindow helaas niet kunnen behouden maar gelukkig werd net voor de transferdeadline ons team versterkt met Judith en Isabelle. Dit jaar dus zeven heren en zes dames, toch een aantal waarbij je er vanuit gaat dat je niet snel reserves hoeft te regelen. Niets is minder waar helaas. Henk gaat verder waarmee hij vorig seizoen geëindigd is, namelijk afwezig zijn. En dat nadat die sinds 1992 toch nieuwe schoenen gekocht had. Ook onze nieuwe aanvoerder voor twee fantastische dagen Tom liet het afweten vandaag, gelukkig was hij wel als enigste gaan trainen. De meeste Ajacieden in het team waren nog blij met het Nederlands elftal afgelopen donderdag. Want door het mislopen van de Europa League door Ajax is het excuus om niet meer te komen trainen helaas komen te vervallen. Gelukkig heeft Tom onvrijwillig Sem het aanvoerderschap in de schoenen weten te schuiven, al had hij wel als laatste nog Simon, de algemeen reserve heer, weten te strikken om reserve komen te staan. Tien minuten na vertrektijd hoorden wij gelukkig dat hij niet mocht van trainer Bas, waarmee we nog maar eens extra blij waren met onze steun en toeverlaat Roger die ons weer uit de brand hielp zoals hij dat ook vorig seizoen al vele malen gedaan heeft. Gelukkig hebben we inmiddels het ergste nieuws van de zomer een plekje weten te vinden, Ockenburgh Active is namelijk failliet. Ons jaarlijkse afsluitende bowlingfeest zal dit jaar dus geen doorgang kunnen vinden. Gelukkig kunnen we bij Alex in La Cubanita terecht voor een extra shotje alcohol zonder bijbetaling. Zonder de nog nieuwe shirts, waarbij Elmar eindelijk in zijn XL kan gaan spelen, spelen we deze competitie in een poule met maar vier ploegen. De top drie zou dus moeten gaan lukken dit jaar. Helaas bleek onze tegenstander van vandaag, Avanti, al een tijdje in training. Daarnaast moest Isabelle snel naar de kant met last van haar enkel en kreeg Alex al snel heimwee naar haar pornoslippers. In de eerste helft bleek duidelijk dat we nog wat zoekende waren aangezien de goals wat achterbleven. De tweede helft kwamen we wel los maar toen was het kwaad al geschied. Een redelijk valse start dus van het seizoen: een 17-10 nederlaag. Volgende week gelukkig weer even een weekje rust, ook met dertien mensen kun je dus blijkbaar niet genoeg hebben. Kunnen wij mooi een beetje bijkomen van vandaag...

Die Haghe A1 - Achilles A1
De A1 begint het seizoen met een wedstrijd tegen Die Haghe. Het begin ging goed. Er werden mooie doelpunten gemaakt en de verdediging begon goed, naarmate de wedstrijd verder ging verzwakte de verdediging. Er werden domme foutjes gemaakt die punten kosten, waardoor Die Haghe een voorsprong kreeg. Er ontstond een verschil van 2 punten die lastig in te halen waren, doordat Die Haghe bleef mee scooren. In de 2e helft gebeurde er iets met Luca waardoor hij niet verder kon spelen. De wedstrijd ging verder zonder hem. De concentratie was even weggevallen, waardoor de stand op 22-19 eindigde. De ambulance moest komen waardoor de wedstrijd werd gestaakt en we hadden nog 4 minuten te spelen. De overige minuten zullen waarschijnlijk een andere keer ingehaald worden. De A1 gaat er alles aan doen om de 3 puntjes misschien nog in te halen.

-Jamie

Achilles B1 - Die Haghe B1
Op zaterdag 2 september zijn wij het seizoen goed begonnen met 2 punten. We moesten meteen tegen - wat wij denken een goede concurrent van ons - Die Haghe B1. Dus we moesten meteen aan de bak. En dat deden we ook, want we startten scherp met het hele team. Ondanks we sterk startten, kwamen we wel achter met 1-0 door een van de vele vrijeballen en stippen. Maar we klapte er overeen en kwamen met drie doelpunten voor. En dat ging een tijdje door, maar het uitbreiden van de voorsprong lukte maar niet. Dus kwam Die Haghe terug en kwamen ze zelfs op voorsprong (7-8), maar toen kwamen wij weer en kwamen wij weer voor met 12-11. En toen kwam het einde van de wedstrijd in zicht, we kwamen voor met 15-13 en het ging allemaal heel goed. Maar we waren er nog niet, want Die Haghe kwam weer terug tot 15-15 en klapte er zelfs nog overheen met 15-16. Toen was het echt bijna klaar, maar we knokten nog door en hielden onze rust, waardoor we toch nog gelijk kwamen en zelfs in de laatste paar seconden maakten we nog de winnende 17-16. Dus meteen de eerste speelronde lekker spannend en 2 punten!

Achilles D3 – Avanti D6
Zaterdag 2 september moest de D3 van Achilles al vroeg opstaan, om om kwart over acht voor het veld klaar te staan. Om half tien begon de wedstrijd, die overigens niet door de trainers werd bijgewoond.

Helaas scoorde Avanti al in de eerste minuut de 1-0, want we waren nog niet helemaal wakker. Dat werd op een gegeven moment beter toen Armin, Teun, Lucas B en Lucas L goed onderschepten. En Nikki, Jalien, en Diederik goed verdedigden.Viggo, Joost en Siemen liepen goed vrij waardoor ook wij kansen kregen. In het derde kwart scoorde Bregje de 1-1 voor Achilles. De wedstrijd ging gelijk op tot dat Avanti de 2-1 maakte. Dat was ook de eindstand. Heel erg bedankt moeder Armin en moeder Lucas L voor het coachen! Volgende week weer lekker knallen tegen Valto.

Bregje

Achilles F1 - Futura F1
Ook voor de F1 stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Nadat de kids en leiding, na goed overleg, het veld hadden uitgelegd, kon de 'warming-up' beginnen.
Al snel klonk het fluitje van de scheids, die aangaf dat de wedstrijd kon beginnen. Semm, Lars, Britt en Tim mochten het spits afbijten. Er werden veel ballen onderschept, maar helaas moesten we toch met 0-1 achterstand de eerste korte pauze in. Na een korte bespreking konden Lars, Tim, Noa en Xander verder met de wedstrijd. Er werden mooie schoten gelost. Na de 0-2 achterstand, had ook Achilles gelukkig het gat in de korf gevonden en zorgde Xander voor de 1-2. Futura was het hier niet mee eens en scoorde vrijwel direct aan de andere kant de 1-3.
In de rust hadden de F-jes een goede teambespreking onder het genot van een bekertje limonade. De uitspraken "laten zien dat we willen winnen" en "felheid tonen", hebben ze erg serieus genomen. Na de rust lieten Semm, Imke, Xander en Noa zien dat ze terug konden komen. Na de 1-4 van Futura kreeg Achilles de 'superspeler'. En of dat een 'superspeler' was, want Britt scoorde direct de 2-4. Helaas maakte Futura snel de 2-5, waarna er wederom snel gescoord werd door Achilles. De 3-5 en de 4-5 waren mooie doelpunten van Semm. Er werd goed verdedigd en met 4-5 achterstand gingen we de laatste rust in.
Britt, Semm, Tim en Imke mochten de wedstrijd uitspelen. Het waren spannende laatste minuten, want met een doelpunt van Tim werd het 5-5. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Achilles nog even op 5-6 achterstand, maar dit duurde niet lang. Een gelijkspel zat erin en daar heeft de F1 voor gestreden. Met nog een mooi doelpunt van Tim werd de wedstrijd met een stand van 6-6 afgefloten. Een leuke wedstrijd, waarbij alle toppers uit de F1 hebben gestreden voor dat welverdiende punt!
De strafworpen werden gewonnen met 3-2.