Een zonovergoten dag, met 4 van de 6 punten voor de selectie

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

“Huh..? Mag dat?”. Ja, dat mag dus, het terug wisselen van spelers. En dat mag alleen met goed verzorgde nagels. Nagels met gepaste lengte zodat je de tegenstander niet kan verwonden. Op zich niet meer dan logisch maar het is wel een leuk gespreksonderwerp zo op die eerste speeldag van het nieuwe seizoen. De KNKV heeft dit seizoen een aantal nieuwe regels doorgevoerd. De niet te lange nagels is een grappige, maar het acht keer mogen wisselen brengt bij coach en spelers nieuwe inzichten en tactieken met zich mee.

hoofdartikel.JPGHet teleurgesteld aan de kant gaan zitten is ook verleden tijd, de coach kan je namelijk tot de laatste minuut nog terug het veld in sturen met een nieuwe taak. Boos worden om een wissel doen we dus vanaf nu pas na de wedstrijd, als je al boos wordt natuurlijk;-).

Anyway, een mooie en vooral zonovergoten zaterdag dus. Het zonnetje heeft bijna constant geschenen en ook de wedstrijden waren bij vlagen goed en spannend. De eerste wedstrijd voor het drietal selectieteams stond op het programma voor Team 3. Een mix van de zelfde spelers van de kampioensploeg van vorig jaar en nieuwe gezichten moet er dit seizoen voor zorgen dat er vroeg in het seizoen al een veilige status bewerkstelligd is, om daarna misschien nog wel een beetje om hoog te spieken. Zowel op het veld als in de zaal trouwens, want in beide competities werd vorig seizoen promotie veilig gesteld.
De eerste tegenstander was Tempo 3 dat, zo bleek tijdens en na de wedstrijd, een aantal oud spelers van Tempo 1 en 2 heeft overgehouden aan de selectieprocedure van dit seizoen. En dat was vooral te merken in de ervaring en rust binnen het team. Iets wat bij ons in Team 3 nog gevonden moet worden. Dat bleek wel toen de laatste minuten aangebroken waren. In de laatste minuten werd een voorsprong niet uitgebouwd maar juist uit handen gegeven. Waar vervolgens een punt veilig gesteld had moeten worden, werd de gelijke stand juist om zeep geholpen door verkeerde keuzes in het aanvalsvak. Tja, dan krijg je van zo'n ervaren ploeg als Tempo 3 wel de deksel op de neus. Helaas! Maar wel iets om een les van te leren. En dat gaat deze jonge ploeg ook zeker doen, daar ben ik heilig van overtuigd.

Onze reserves en ons Vlaggenschip mochten zaterdag hun krachten meten met de oranje-zwarten van Rust Roest. Natuurlijk beet Achilles 2 het spits af en dat leek geen lastige wedstrijd te worden. Achilles twee bleek lange tijd vele malen sterker dan de reserves van Rust Roest. Maar toen RR2 ging achterverdedigen leek de opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Uiteindelijk werd er toch een mooie verdiende overwinning overgehouden aan dit duwel, met 14-13 floot de scheidsrechter af en maakten wij ons op voor de belangrijkste wedstrijd van de dag. Ons Vlaggenschip wil dit jaar op het veld, evenals de reserves van team 2 trouwens, kampioen worden in de 1e klasse. In mijn ogen een belangrijke stap om je goed te kunnen voorbereiden op het zaalseizoen waarin op Overgangsklasse niveau gespeeld wordt. Ook vorig seizoen kwam de ploeg in de Overgangsklasse uit en ook toen kwam het Rust Roest twee keer tegen. Toen werd er uit met 21-23 gewonnen en thuis met 17-17 gelijk gespeeld. Een tegenstander die we zouden kunnen hebben op basis van vorig seizoen.
Helaas leek aan het begin van de wedstrijd de spanning van zo'n eerste wedstrijd misschien wel een beetje te veel te zijn voor ons Vlaggenschip. Met op een gegeven moment een tussensprint van RR naar 4-8 leek de groep van Ton van der Laaken tegen een zeperd aan te gaan lopen. Maar gelukkig werd de rug op tijd gerecht en werd RR uiteindelijk verslagen met 17-15. Dit ook mede door het enthousiaste thuispubliek waar menig tegenstander voor zal vrezen dit seizoen.

Want wat was het weer heerlijk druk op het veld afgelopen zaterdag. Op sommige plekken langs de lange lijn stond het publiek een paar rijen dik over de hoofden heen naar de wedstrijd te kijken. Een paar mooie overwinningen en een mooi feest in de avond zorgden voor een goede sfeer.. het bleef volgens mij nog lang onrustig op het veld en dat is gewoon mooi. Volgende week speelt de selectie uit en zal het ook wat minder druk zijn op het veld. Afgelopen zaterdag was in ieder geval een mooi voorboden op de rest van het seizoen! Ik kan niet wachten in ieder geval..