Verslagen: Achilles 1 wint niet van Albatros

Een wisselvallig weekend: zowel in de weersvoorspellingen als in de korfbaluitslagen. Achilles 1 kampte afgelopen zaterdag met teveel tegenslagen en liep lang achter de feiten aan. Ondanks het rechten van de rug in de tweede helft, kon de winst niet binnengesleept worden, het werd 15-14. Bij Achilles 2 leek er lang geen vuiltje aan de lucht, maar moest men uiteindelijk toch genoegen nemen met 1 punt: 14-14. Achilles 3 won een spannende pot tegen Avanti en ging met de volle punten naar huis: 19-21. Het vijfde had uit geen kind aan OKV: 8-18. Achilles A1 had het niet gemakkelijk, maar kon in de slotfase toch de beslissende goal forceren tegen KVS, het werd 15-14. Achilles B1 was op bezoek bij Tempo en won daar met 12-17. Ook de C2 en F1 wisten hun wedstrijden te winnen. (Foto: Albatros)

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl
  • Tijdens Albatros 1 - Achilles 1 zijn enkele foto's gemaakt, bekijk deze hier.

Albatros 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag reisde de selectie af naar Albatros. Na vorige week vier punten te hebben gepakt tegen de selectie van Rust Roest, stonden ons zaterdag twee spannende wedstrijden te wachten. Na de wedstrijd van het tweede, waar gelukkig nog een punt gewonnen werd, was het de beurt aan het eerste. Met een afwezige Michael, begon Twan in de basis. Het weer zat gelukkig mee, dus wij hoopten op een goede, felle wedstrijd.

Helaas werd al snel het tegendeel bewezen, al snel kwamen wij op een achterstand. Albatros schoot zuiver en van ver, verdedigend was het nog niet scherp en aanvallend werden nog niet de juiste kansen gecreëerd. Tot 7-2 liepen we eigenlijk achter de feiten aan, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft wisten wij de stand toch iets meer recht te trekken, naar 7-6.

Na rust kwamen wij zelfs op een voorsprong. Maar de 9-10 en 10-11 voorsprongen konden wij niet uitbreiden. Iedere keer volgde een snelle tegen treffer, waardoor wij niet los kwamen van Albatros. Met verschillende wissels wisten wij de wedstrijd niet meer naar ons toe te buigen. Toch bleven we vechten voor een puntje, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 15-14 achterstand.

Naast deze nederlaag, viel ook Dylan geblesseerd uit tijdens de wedstrijd, hopen dat het uiteindelijk meevalt en dat je snel weer in het veld staat! Lars wist deze plek goed op te vullen en speelde een goede wedstrijd, na al een wedstrijd in het tweede gespeeld te hebben. Ook Twan heerste in de rebound en was belangrijk voor het vak. Alle acht wissels zijn deze wedstrijd gebruikt, het bleek uiteindelijk net niet genoeg voor een puntje. Alle invallers bedankt! Deze week weer hard trainen en zorgen dat wij er komende zaterdag, thuis, weer staan!

Tot zaterdag!

Julia

Albatros 2 - Achilles 2

Volgt zsm!

Avanti 4 - Achilles 3

Na het zure thuis verlies van vorige week was het 3e gebrand om de uitwedstrijd tegen Avanti te winnen. Met Avanti had Achilles 3 ook meteen een goede tegenstander om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. De 8 spelers die mochten starten waren; Bart, Simon, Tiäna en Alana in het ene vak. En in het andere vak; Wesley, Fabian, Marianne en Kaylee.
De wedstrijd begon aan beiden kanten goed. Er werden veel kansen gecreëerd en afgemaakt. Door een goede 10 laatste minuten van Avanti keek Achilles 3 tegen een 12-8 rusttand aan. In de rust kwamen we tot de conclusie dat wij echt geen slechte wedstrijd speelde, maar dat we in sommige momenten in de wedstrijd net iets tekort schoten en dat we minder scherper moeten zijn op de kansen achter de paal van Avanti.
In de 2e helft begon Achilles wervelend met 4 doelpunten achterelkaar, waardoor we binnen 5 minuten weer gelijk stonden. Hierna kwam Avanti nog een keer op een voorsprong, maar toen we eenmaal voorstonden waren we niet van  plan om deze weg te geven. Mede door goed aanvallend spel en de ervaringen van de wedstrijd van vorige week tegen tempo hebben we de wedstrijd binnen kunnen halen met als resultaat een eindstand van 19-21.
Simon

Achilles A1 – KVS A1
Na de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen Die Haghe waren we het er met z’n allen over eens dat we er deze wedstrijd alles aan zouden doen om te winnen. Bij het inschieten waren we allemaal erg scherp en er gingen gelijk veel ballen in. Een goed begin dus. Toen de wedstrijd begon, duurde het een tijd voordat het eerste punt gemaakt werd. Dit eerste punt werd gemaakt door KVS. In de eerste helft ging het in de stand voor het grootste deel gelijk op. Totdat Achilles voor de rust toch nog een klein verschil maakte en de ruststand naar 6-4 wist te brengen. Tot nu toe was alles niet zo soepel verlopen, maar we stonden nog steeds voor. Na de rust wist KVS weer langzaam dichterbij te komen. Deze keer namen ze ook een voorsprong. Achilles raakte een beetje de draad kwijt en kon de goede aanvallen niet meer terugvinden. Door eerst Mark en daarna ook Noah in te zetten kwam er weer meer beweging in het spel en daarmee vielen er ook weer doelpunten in het voordeel van Achilles. Onder andere Mark bracht met drie mooie doelpunten de stand naar 13-14 en Noah maakte de gelijkmaker. Doordat we dichter bij KVS kwamen in de stand kregen we weer wat meer zelfvertrouwen. Met nog een paar minuten op de klok werd het erg spannend. Zou Achilles nog scoren of niet… In de een-na-laatste minuut scoorde Joël het winnende doelpunt. Het was een kwestie van de laatste seconden uitspelen. We speelden ze goed uit en uiteindelijk wonnen we met 15-14! Het was niet een wedstrijd zoals we hadden verwacht, maar we hebben onszelf toch beloond door de 2 punten binnen te halen.

Danique

Tempo B1 - Achilles B1
We hadden vandaag de Wedstrijd tegen Tempo B1. Tegen deze ploeg hadden we al een oefenwedstrijd tegen gespeeld, dus wisten we al een beetje hoe ze speelden. Deze wedstrijd wonnen we uiteindelijk met 21-9
We kregen voor de wedstrijd als opdracht om deze tegenstander niet te onderschatten. We kwamen in het begin met 1-5 voor en we gingen rusten in met een 2-11 voorsprong. In de rust kregen we de opdracht om de score verder uit te breiden. Tempo kwam beter uit de kleedkamers als wij. Uiteindelijk werd het 11-17 voor ons.
Volgende week hebben we de kraker tegen Avanti B1. Ook weer een leuke wedstrijd. We hopen dat we de koppositie blijven behouden.