Stichting Semmy| Nieuwsbrief september 2017

Stichting-Semmy2.jpg hoofdartikel

Beste donateurs, vrijwilligers en geïnteresseerden in Stichting Semmy, En dan ineens is het september, de zomer is bijna voorbij. We beleven één van de energiekste en hectische jaren dusver en het jaar is nog niet eens voorbij! Stichting Semmy is dankzij de nagellakactie van Tijn op de kaart gezet. In december stond dit jongetje met zijn vader bij het Glazen Huis en in mei trapten we met Youp van het Hek en Wendy van Dijk gezamenlijk het vervolg van de actie af, LAK. Door Tijn. Dit keer met als hoofddoel Stichting Semmy. Nederland sloot Tijn wederom in haar hart en kocht massaal de speciale nagellakjes in de kleuren paars, roze, blauw en rood via de speciale website.

hoofdartikel.JPGHoezeer vreugde en intens verdriet elkaar volgen, is niet te filmen. Op 6 juni trokken de 3FM dj’s Domien en Frank de actie LAK. door Tijn over het streefbedrag van 1 miljoen euro heen. De volgende ochtend overlijdt de kleine held. Tijn zijn wens om andere kindjes te helpen komt wel uit: de CED behandelmethode komt er. Achter de schermen wordt momenteel keihard gewerkt om de behandelstudie zo snel mogelijk in Nederland te starten.

Dankbaarheid en vastberadenheid lijken de enige passende reacties. We strijden door!

Het bestuur

 

Ons jaarverslag 2016: Verantwoording, viering en vooruitblik

We zijn heel dankbaar en trots op de behaalde resultaten van 2016. Een greep uit de cijfers:
• € 475.778,24 = totale ontvangsten (overtrof onze doelstelling!)
• 99,99912% van de uitbesteding = schone investering in onderzoek


Het verhaal achter deze cijfers
Benieuwd naar de betekenis van deze cijfers? Wil je weten welke stappen hierdoor gezet zijn in onze zoektocht naar genezing van hersenstamkanker bij kinderen?

Neem de tijd, lees ons jaarverslag 2016 op onze website (PDF).

 

Stichting Semmy: de basis en een vliegwieleffect

Stichting Semmy ondersteunt het onderzoek van VUmc naar hersenstamkanker bij kinderen. Dit is enorm belangrijk. Want het onderzoek van vandaag, is de behandeling van morgen.
Ook voor kinderen met hersenstamkanker moet het mogelijk zijn dat er in ieder geval een kans op genezing komt. Waar is het onderzoeksteam onder leiding van Prof. Gertjan Kaspers allemaal mee bezig om dit te realiseren?
Verschillende soorten onderzoek
Het team doet laboratoriumonderzoek en klinisch onderzoek. Echte vernieuwingen komen uit het laboratorium. De onderzoekers bestuderen de eigenschappen van de kankercellen en testen allerlei nieuwe behandelingen uit om de groei van tumorcellen te remmen. Vinden ze veelbelovende behandelingen, dan worden die daarna tijdens het klinisch onderzoek bij kinderen getest.
Lees hier de resultaten uit het laboratorium onder leiding van Dr. Esther Hulleman, en hier van het klinische onderzoek onder leiding van Dr. Dannis van Vuurden.

Loop voor hoop: doe mee aan de 10e Run4Semmy op 15 oktober 2017 (8 km)

Loop voor hoop: doe mee aan de 10e Run4Semmy op 15 oktober 2017 (8 km)
Van plan om sportief bezig te zijn na de zomervakantie? Doe mee aan de 10e editie van Run4Semmy tijdens TCS Amsterdam Marathon. Help ons om bij de eindstreep zeker € 80.000,- op te halen voor het onderzoeksteam van VUmc.
Er is nu de mogelijkheid om (bedrijven)sponsors promotieruimte aan te bieden op jouw professionele Run4Semmy hardloopshirt!

Hoe? Dat lees je hier.
Samen de Run4Semmy 2017 overwinnen, hoe doe je dat?
• Ren mee: haal direct je startbewijs via de Stichting Semmy website
• Trommel familie, vrienden en collega’s op om deel te nemen aan Run4Semmy. Vertel over de actie en deel de link naar de inschrijfpagina www.stichtingsemmy.nl/run4semmy
• Sponsor een deelnemer van Run4Semmy 2017


Waarom meedoen, een geheugensteuntje
Plezier: actief bezig zijn is leuk, vooral wanneer je als team meedoet:-)
Noodzaak: (kans op) genezing van hersenstamkanker, daar strijden we voor. Kostbaar onderzoek is nodig om onze missie te behalen
Twee vliegen in een klap: goed doen, doet goed
Veel plezier in de voorbereiding voor de run en hopelijk tot ziens in oktober!

NewYork Marathon voor Stichting Semmy

Op 5 november verschijnen 25 vrienden van Stichting Semmy aan de start van de New York marathon. Ze vloggen en bloggen vaak over hun reis ernaartoe.

Volg ze ook!

 

Van der Valk lakt door op 2 & 3 september

Ook de mensen bij Van der Valk zijn geïnspireerd door Tijns’ grote hart, zijn enorme wil om goed te doen en zijn wens om de wereld kleurrijker te maken. Daarom geeft Van der Valk de Lak door Tijn actie een extra zetje, ze stellen hun deuren open om fleur en flair te brengen en geld op te halen voor Stichting Semmy.
Markeer in je agenda: 2 & 3 september tussen 12:00 en 19:00 uur zullen BNers en nagelstylisten nagels gaan lakken en de nagellak van Tijn verkopen.

Lees hier op welke locatie:

 

Er wordt nog meer georganiseerd

 

2 & 3 september Van der Valk hotels lakken door
3 september Tilburg Ten Miles
9 & 10 september Meerhoven24 hardloopevenement
10 september Wognumrun
10 september Dokkumer Grachtzwemmen
17 september Six4Semmy
29 september Strongerthanever triathlon
15 oktober Run4Semmy 10e editie
5 november Run4Semmy New York Marathon
11 november Wintercheck dag bij Automobielbedrijf Kooijman Utrecht

 

Voor een overzicht van alle activiteiten, volg ons op social media: facebook.com/stichtingsemmy of twitter.com/stichting_semmy. Of kijk op onze website www.stichtingsemmy.nl

Maak het verschil met ons! Steun ons en geef kinderen met hersenstamkanker een kans!!

 

Datum 13-09-2017 09:59
Tags