Verslagen: Achilles 1 pakt nipte overwinning tegen Excelsior

Het was weer een regenachtige bedoeling afgelopen zaterdag, wederom konden een aantal wedstrijden niet doorgaan. Achilles 1 ging gelukkig wél gewoon door en wist in een spannende pot tegen Excelsior, uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Team 2 speelde een lastige wedstrijd, vooral tegen zichzelf en moest de punten aan de reserves van Excelsior laten. Winst was er wel voor Achilles 3, 5 en 6. De A1 speelde een knappe wedstrijd bij Valto en won daar met 18-22. Ook de A2 en A3 wisten hun wedstrijden netjes winnend af te sluiten. Achilles B1 speelde thuis tegen Avanti en leek geen last te hebben van het weer: 23-15 werd het daar. Tot slot wisten ook de D1 en E1 de volle punten binnen te slepen, dankzij overwinningen tegen TOP en Fortuna. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen (verslag A2 toegevoegd)!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl

Achilles 1 - Excelsior 1

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip aantreden tegen Excelsior, de club waar onze shera vorig jaar nog voor speelde. In het zwart wit van Achilles werd er opgelopen met de kinderen uit de E wat wij als spelers toch ook altijd leuk vinden! Heerlijk om te zien dat ondanks het weer er toch nog zo veel mensen langs de lijn staan!

Dan de wedstrijd, net als de eerste thuis wedstrijd tegen RR kwamen we niet scherp uit de start blokken. Het dynamische spel wat we voor ogen hebben en uitvoeren op de trainingen kwam er maar mondjesmaat uit en het percentage lag simpelweg te laag. Gelukkig kon Excelsior hier niet van profiteren omdat het verdedigend bij ons wel prima in elkaar zat. Al gauw bleek het een wedstrijd te worden die met het koppie gespeeld moest worden en wie dat het beste zou doen zou de punten behalen. De stand bleef continu gelijk en een gat werd er door beide ploegen niet geslagen. In de rust de puntjes op de I gezet en vol goede moed gingen we de tweede helft in.

In de tweede helft begon het iets lekkerder te lopen en waren we duidelijk beter dan Excelsior. Alleen uitte zich dat niet in de score. Een kopie qua score in de eerste helft. Uiteindelijk konden we in de slotfase toch de twee punten veilig stellen waardoor we nu met 4 punten 2e staan achter koploper RWA.

Het kan allemaal beter maar ik heb het vertrouwen dat dat snel gaat gebeuren en dan ben ik er van overtuigd dat we mee gaan doen om het kampioenschap!

De einduitslag was 17-16. Volgende week de wedstrijd uit bij Kinderdijk. Hopelijk zien we dan weer veel gezichten van Achilles rondlopen!

Bastiaan

Achilles 2 – Excelsior 2 11-13

Nadat we het derde na een spannende slotfase hadden zien winnen van Valto, mocht de selectie vandaag aantreden tegen Excelsior. Voor mij geen onbekende vereniging ;) dus zodoende had ik al donderdag al wat inside information kunnen geven. Zo werd er donderdag al hard getraind op het verdedigend scherp zijn rondom de korf, en in de aanval moesten we zorgen dat we bleven dubbelen en de juiste mensen gingen uitspelen.

We misten wel weer wat mensen zaterdag, Lars en Twan mochten hun kunsten in het eerste vertonen en Raquel en Merel waren nog steeds geblesseerd. Gelukkig voor ons zullen de dames als het goed is aankomende zaterdag weer hun opwachting maken!

Maar nu de wedstrijd…Ondanks dat we hier duidelijk op getraind hadden, bleek al snel dat we in de aanval toch moeite hadden met de zakkende heren van Excelsior. Hierdoor hadden we snel balverlies na een schot, ondanks dat we wel dynamisch goede kansen creëerden. Het belangrijkste in de aanval is om de goede kansen om te zetten tot een doelpunt en dat is iets waar wij de rest van de wedstrijd moeite mee zouden hebben. Verdedigend hadden we het beter voor elkaar, waardoor Excelsior ook moeilijk tot scoren kwam. Na de afgelopen 3 wedstrijden kunnen we wel zeggen dat tot nu toe alle tegenstanders moeite hebben gehad met de druk die wij geven. Maar als je het zelf zo goed dichthoudt, is zelf scoren natuurlijk wel zo handig om de wedstrijd te winnen. Helaas waren de doelpunten haast op 1 hand te tellen, zo bleek ook uit de 6-6 ruststand.

Na de rust volgde dit zelfde beeld, in de verdediging werden er harde duels uitgevochten onder de korf en in de aanval werd geprobeerd de juiste mensen uit te spelen. Hierdoor gingen we wat meer in de 2-2 spelen, en ook hier kwamen weer goede kansen uit maar wederom werden er veel te weinig goals gemaakt. Gelukkig stonden wij nog steeds enorm sterk te verdedigen waardoor Excelsior ook nog steeds moeilijk tot scoren kwam, en zij probeerden door een aantal wissels nog wat te forceren. Ook wij gingen wisselen, waardoor Inge naar het andere vak werd gebracht om voor meer rebound te zorgen. Natuurlijk erg fijn dat je vaker kan schieten, maar zolang die ballen er nog steeds niet ingaan heeft ook dat uiteindelijk weinig effect. Excelsior kon de korf uiteindelijk twee keer vaker vinden dan wij, waardoor we uiteindelijk met 13-11 hebben verloren. Zo weinig goals doorlaten is natuurlijk hartstikke goed, maar dat we er zo weinig gescoord hebben lag echt aan ons zelf. De kansen waren er, alleen de scherpte ontbrak. Met de gehele selectie hebben we ook best wat strafworpen gemist de afgelopen twee wedstrijden, dus ook daar valt nog winst te behalen.

Nu is het tijd om onze wonden te likken en weer met een frisse blik te kijken naar de wedstrijd van volgende week tegen Kinderdijk. Het schotpercentage moet echt omhoog, en onze dames moeten echt meer mee gaan schieten en scoren. Ook het anticiperen op de tegenstander en situaties herkennen blijft een aandachtspuntje. Aankomende week zullen we hier hard op gaan trainen, zodat we volgende week 4 punten mee naar kunnen nemen!

We hopen jullie allemaal te zien volgende week om ons te steunen!

Kelly

Achilles 3 - Valto 3

Na de wedstrijd van vorige week tegen Avanti 4 mochten we het deze week opnemen tegen Valto 3. We begonnen in de volgende opstelling; 1e aanval: Fabian, Wesley, Tiana, Kaylee. 1e verdediging: Jeroen, Sander, Jeanette, Laura.

Het begin van de wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos. We moesten onze draai nog vinden. Na veel onnodige vrije ballen tegen te hebben gekregen stond we met de rust 8-12 achter. In de rust moesten we de koppen bij elkaar steken en de negatieve energie die er heerste in de 1e helft omzetten in positieve energie. Want we wisten allemaal dat we tegen Valto punten konden pakken, dus dat moest natuurlijk ook gaan gebeuren. Gelukkig hadden we hier nog de hele 2e helft voor.

In de 2e helft was dat ene vervelende moment er weer dat, dat puntje voorsprong maar niet kwam. Valto raakte overduidelijk vermoeid en hier moesten wij dan ook maximaal van profiteren. Dit ging echter moeizaam. Gelukkig hield de verdediging het goed dicht, nu was het dus aan de aanval om te scoren en dat lukte! We kwamen voor maar Valto deed gelijk iets terug en scoorde 2 keer op rij. We wisten dat we moesten vechten de laatste 10 min. De stand op het scorebord stond op 17-15 en wij dachten dat er nog heel kort te spelen was tot het einde en probeerde het slim uit te spelen. Helaas konden we de bal niet in ons bezit houden waardoor Valto de 17-16 scoorde. Toen bleek dat er nog 3,5 min te spelen was. We dachten hier moet voor de veiligheid een puntje erbij maar helaas raakte we de bal weer kwijt. Nu maar hopen dat de verdediging het dicht hield. Maar helaas Valto scoorde de 17-17. Met nog 1,5 min te spelen moesten we nu echt scoren maar het lukte maar niet. Maar toen was daar onze held Fabian en hij knalde de bal erin. Vlak daarna klonk het eindsignaal en we wonnen gelukkig deze pot met een 18-17. Weer een zwaar bevochten overwinning, maar de 2 punten zijn weer binnen. Nu op naar volgende week om tegen de kanaries de punten te pakken.

Kaylee

Achilles 6 - KViS 5 12-8

Het is af en toe even knipperen met de ogen maar ook na de derde speelronde is Team 6 nog zonder puntverlies. Na het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de derde klasse is het uitgangspunt voor de rest van het seizoen alvast mooi. Het scheelt dat Fiks 4 zich terug trok uit de competitie, maar na twee winstpartijen kunnen we zo’n beetje stellen dat Team 6 ‘veilig’ is. Keep calm Team 4 and win je wedstrijdjes, dan blijven gezellig met z’n allen in de derde klasse. Correctie, promoveren we gezellig met z'n allen naar de tweede klasse. Bij dag vielen er nogal wat buien, gelukkig speelt Team 6 thuis alleen maar avondwedstrijden en die zijn tot nog toe vrij droog, tot opluchting van de basis. De reserves daarentegen hadden de bank in de kantine al omgedraaid om van achter het raam de wedstrijd warmpjes gade te slaan. Dat was tot ongenoegen van enkelen niet nodig.

Over de wedstrijd: we speelden tegen KVS 5. Aangezien we vorig seizoen de beste waren van iedereen behalve van KVS 6, leek KVS 5 ons wel een aardige dobber. In de gloedje nieuwe KNKV-app konden we zien dat we tegen oud-bekende Erik O. moesten aantreden, maar die bleek net als in zijn nadagen bij Achilles onvindbaar. Uit betrouwbare bron is vernomen dat hij nog steeds een trainingspak moet inleveren en dat Desirée en Astrid als consequentie daarvan een compleet pakkenplan hebben gepresenteerd op de JAV.

De eerste helft werd gespeeld onder toeziend oog van hoofdcoach Ton van der Laaken die de zijlijn pas verliet toen zijn dochter het veld betrad. Wat dit zegt over de familiebanden laten we maar in het midden, maar Sandra scoorde zodra paps haar de rug had toegekeerd. Het duurde even voordat het duel beslist werd, maar na zo’n beetje de complete tweede helft met twee punten voor te hebben gestaan viel niet zo heel ver voor tijd het beslissende vierpuntsgat.

Na de wedstrijd ging het pas goed los. Het kampioenschap voor de derde helft is vast binnen. Frank Baars trok uit frustratie de puideur dicht omdat hij de jaren 90 knallers en 80’s toontunes niet trok. Of wellicht was het het zangtalent van Sandra die het complete liedjes oeuvre van Disney paraat heeft. René van Loon zag dat het goed was en zag dan ook geen reden om een campagne te lanceren om gehoorschade te voorkomen en trakteerde zelfs op bitterballen, waarop Frank B. het geluidsgeweld weer durfde te trotseren.

Ivo, bedankt voor het invallen! Fab, goed gefloten ouwe. Volgende week een uitje naar Leiderdorp.

Groeten,

Erwin

Nieuwerkerk 6 - Achilles 8

Wedstrijd nummer twee van het seizoen voor Achilles 8. Een zaterdag die het in zich had om door te gaan voor een verloren zaterdag. Het verzameltijdstip was vroeg, Nieuwerkerk aan de IJssel voor ons veels te ver weg en de weergoden waren ons 'mooi-weer-korfballers' ook niet bepaald gunstig gezind. Daarnaast begonnen we ook nog eens later aan de wedstrijd, duurde de rust ongeveer een half uur en moesten we ook nog eens zelf ons theezakje in het kokende water hangen, omdat de vrouw achter de bar van de kantine echt niet wist wat ze met dit gebruiksvoorwerp aanmoest. Het enige wat nog ontbrak was in de terugweg in de file komen te staan, gelukkig werden we hierin ook voorzien. Een uitgebreide terugtocht door het pittoreske Nieuwerkerk inclusief een grote uitvaart. Een ordinaire welteverstaan, iets waar wij het bestaan ook nog niet van af wisten. Een zwarte koets met kist, gevolgd door grote witte limousines en een hele stoet telefonerende Anita's erachteraan. Gelukkig waren we wel met de auto, volgens Rick is de kans op overlijden in het ov namelijk vele malen groter, want als daar de bom valt ben je pas echt goed de klos. Waarschijnlijk was Rick nog een beetje gefrustreerd omdat zijn verschijning in zijn Borat string niet de gewenste stoeipartij had opgeleverd. Gelukkig waren er ook wat heugelijke feiten, we hebben namelijk twee jubilarissen in het team: Henk en Elmar zijn maar liefst 25 jaar lid van HKV Achilles! Henk besloot zich gelijk weer extra in te zetten voor de club en sloot zich aan te melden bij René van Loon om Achilles rookvrij te krijgen. Ook Tom, inclusief dingetje op zijn tand, wilde graag weer wat doen voor de club en besloot zich spontaan aan te melden bij Tjitse om als een ware autist op een knopje te gaan drukken bij de schotklok. Lekker bezig jongens! Oja, de wedstrijd: Kansloos verloren, gaat die top 3 toch nog lastig worden zo...

Jasper

Achilles A2 - KVS A2
Na de ongelukkige verliespartij vorige week tegen Tempo A2, stond vandaag KVS A2 op het programma. KVS had in hun eerste wedstrijd al 33 keer gescoord, dus we waren benieuwd wat ons te wachten stond. Met Romy, Maaike, Tristan en Steijn in het ene vak en Marlou, Iris, Stef en ik in het andere vak gingen we van start. We begonnen goed en kwamen al snel op 1-0. Vervolgens viel de 1-1 en is het een tijdje gelijk op gegaan. Maar later namen wij de voorsprong en hebben we ongeveer de hele wedstrijd met 2/4 doelpunten voorgestaan. In de tweede helft vielen Rosanna, Noah en Robbin nog in en namen we afstand van KVS wat leidde tot een uitslag van 16-9. Een goede wedstrijd, waarin we soms meegingen in het trage tempo van KVS. Maar er waren zeker genoeg goede dingen te zien. Volgende week tegen Excelsior A1 hopelijk weer 2 punten pakken!

Mark de Bruijn

Achilles B1 - Avanti B1
Vandaag stond Avanti op het programma, een ploeg waarvan we niet veel wisten. We begonnen niet scherp en kwamen als snel 0-2 achter. Gelukkig waren we toen wakker en konden we uiteindelijk op een 5-2 voorsprong komen. We konden het helaas niet doorzetten om de voorsprong te vergroten en gingen we de rust in met 10-9. Na de rust begonnen we scherp en maakten veel doelpunten. Later in de 2de helft zakten we in, maar gelukkig was het gat te groot voor Avanti om terug te komen. Het werd uiteindelijk 23-15!