Verslagen: Achilles 1 sleept punt uit wisselend duel tegen Fortis

Achilles 1 en 2 gingen met de bus naar het pittoreske Oost-Souburg, op bezoek bij Fortis. Achilles 1 begon voortvarend, zakte toen iets in, maar knokte zich knap terug tot een gelijkspel (18-18). Achilles 2 werd in eerste instantie wat overrompeld door de reserves van Fortis, maar vond met hard werken uiteindelijk toch aansluiting terug. De spelers werden daar helaas niet voor beloond en moest de punten alsnog aan Fortis laten. Achilles 3 was op bezoek bij DES. Een weinig enerverende wedstrijd, maar wél de volle punten: 15-19.Winst was er ook voor Achilles 5 en 9, Achilles 8 speelde gelijk. Bij de junioren kwamen de A1 en A2 net te kort tegen de Eibers en Fortuna. De A4 speelde gelijk, 12-12, tegen Refleks. Achilles B1 ontving op eigen veld de spelers van OVVO en versloegen hen met 21-15. De B2 won met minimaal verschil van ONDO, het werd in 's Gravenzande 10-11. Tot slot waren er overwinningen voor de C2, D2, E1, E3, F1 en F2. Lees verder voor alle verslagen!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Fortis 1 - Achilles 1

In een competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen mocht de selectie afgelopen zaterdag naar Oost-Souburg om aan te treden tegen Fortis. We vertrokken gezamenlijk rond 11 uur met een busje richting zeeland. Op de heenreis zat de sfeer er al goed in, dat maakt de lange tocht toch een stuk aangenamer.

Dan de wedstrijd. Met een iets gewijzigde opstelling ten opzichte van de laatste weken begonnen we aan de wedstrijd, omdat Bastiaan op werk helaas een ongeluk heeft gehad waardoor zijn vingers in het verband zaten. Bas werd vervangen door Ariën. De koppies stonden op scherp en al vrij snel kwamen we op een 0-2 voorsprong. Helaas stagneerde het direct na deze goede start. Aanvallend hadden we moeite de druk die Fortis ons oplegde. Dit resulteerde in een redelijke achterstand. Door een paar vroege wissels werd het spel met name aanvallend iets beter in de eerste helft, maar nog niet zoals gewenst. We gingen dan ook de rust in met een 13-7 achterstand. Na rust moest er een opmars komen van Achilles en deze opmars kwam gaandeweg de tweede helft op gang. Verdedigend stonden we goed en aanvallend begonnen de doelpunten gelukkig weer te vallen. Langzaamaan kropen we dichterbij Fortis. De eindstand kwam te staan op 18-18. Een zeer belangrijk punt toch in de wacht gesleept. Een mooie prestatie gezien de wedstrijd.

Na afloop was er gelukkig nog tijd voor gezelligheid in de kantine van Fortis. Helaas vertrok de bus och echt om 19:00 en moesten we richting huis, maar de pret ging in de bus gelukkig vrolijk door. De aankomende week weer hard trainen, zodat we in staat zijn het niveau van de tweede helft gedurende een hele wedstrijd vast kunnen houden.

Groet,
Twan

Fortis 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdagochtend stonden 1 en 2 al vroeg voor de poort. We hadden namelijk een(spelers)bus geregeld die 1 en 2 zou vervoeren naar het verre Zeeland. Van te voren wisten wij al dat Fortis 2 ongeslagen bovenaan stond en dat dit een lastige pot zou gaan worden. Maar we hadden er vertrouwen in dat we misschien wel voor een stunt zouden kunnen gaan zorgen.

Na het fluitsignaal was dit vertrouwen al erg snel verdwenen. Fortis 2 begon ijzersterk aan de wedstrijd en schoot zo zuiver dat Achilles 2 het even kwijt was. Na een korte tijd stond het al 8-2 voor Fortis. Nadat we een beetje in de wedstrijd waren gekomen begon Achilles 2 ook balletjes in het mandje te werpen. Na 35 minuten stond het 15 – 8 voor Fortis. Fortis begon veel sterker aan de wedstrijd en Achilles was nog erg lang zoekende.

Na de rust kwamen de ploegen weer vol goede moed uit de kleedkamer. Achilles 2 had een aantal verdedigende en aanvallende opdrachten meegekregen. Ook ging Achilles er meer op om het schot moeilijker te maken. Dit pakte gelukkig erg goed uit want Achilles knokte zichzelf terug in de wedstrijd. Van een 15-8 achterstand kwam Achilles al gauw terug tot een 16-13 achterstand. Achilles speelde veel sterker de 2e helft en het leek allemaal niet meer te lukken bij Fortis. Achilles was zo dichtbij een gelijkspel en misschien wel een overwinning, maar helaas was 70 minuten net iets te weinig.

De wedstrijd eindigde in een 19 – 18 nederlaag voor Achilles 2. Mijn complimenten aan Jeroen voor zijn sterke (verdedigende) invalbeurten.

Er bestaat ook zoiets als een 3e helft. Die hebben we met de gehele selectie van Achilles en Fortis in de kantine van Fortis gevierd. Dit was erg gezellig. We verheugen ons op de rest van het veldseizoen en het zaalseizoen, maar ook op de 2e helft veld wanneer Achilles 2 goed op elkaar zal zijn ingespeeld.

Jaap, Marinus, Dionne en Sven dank dat jullie mee zijn gegaan om ons aan te moedigen.

Tobias

DES 4 – Achilles 3

Na de mooie wedstrijd tegen het Die Haghe van vorige week, was het aan ons om deze trend door te zetten. Wij mochten om 10.15 verzamelen voor Achilles. Na een klein stukje rijden kwamen wij aan in Delf. Helaas verliep de voorbereiding in Delft niet geheel vlekkeloos.

De mindere voorbereiding zorgde gelukkig niet voor een slecht begin, na een paar minuten spelen stonden we met 1-4 voor. Dit bleek echter de beste periode uit de eerste helft te zijn. Wij kwamen moeizaam aan ons spel toe en waren de doelpunten schaars. Gelukkig waren wij in de eerste helft wel de betere partij, dit leiden tot een ruststand van 7 - 10

Na duidelijke instructies in de rust van de coach wisten wij goed wat ons te doen stond in de tweede helft, namelijk het gebruikelijke 4-0 3-1 spelletje spelen. In de tweede helft hebben wij geprobeerd om dit spel tot uiting te brengen, dit kwam af en toe naar voren, maar bij lange na nog niet zo vaak als het zou moeten. Uit eindelijk hebben wij de wedstrijd tegen Des 4 gewonnen met 15 – 19.

Volgende week moeten wij aantreden tegen een geduchte concurrent uit Scheveningen. Als wij deze wedstrijd willen winnen zullen wij een beter spel moeten laten zien dan dat wij afgelopen weekend gedaan hebben.

Sander

Achilles 8 - Avanti 7

Tijd voor een kampioenswedstrijd voor Achilles 8, alleen dan wel voor de tegenstander Avanti. Zelfde ruststand als vorige week: 5-7. Einduitslag 12-12. Rick heeft er drie gescoord, Elmar kwam niet opdagen en Nelleke heeft toch thuis gegeten.

HKV/Ons Eibernest A1 – HKV Achilles A1

Onze wedstrijd begon om half 4 en er was veel publiek met ons afgereisd. Gelukkig is Eibernest niet zo ver van ons veld vandaan. Deze hele week hadden we goed getraind, ondanks dat we sterspelers Luca, Rick (schoolreizen) en Jisse (blessure) misten. Toch waren we ook extra gemotiveerd na het verlies tegen Tempo vorige week.

De wedstrijd zelf begonnen we zwak en we kwamen meteen met 2-0 achter. Dat liep snel op tot een 5-2 achterstand. Toen kwamen we een klein beetje terug tot 5-4, maar Eibernest liep meteen daarna uit en de ruststand was dan ook 14-8 in het nadeel van Achilles. In de rust werden we weer wakker geschut door Rober en Valerie dat we ons eigen spelletje moesten gaan spelen. En het hielp, want in de tweede helft begon iedereen gelijk feller en scoorden we veel makkelijker. Dat kwam mede ook doordat we fanatiek werden aangemoedigd door ons publiek. Met nog 5 minuten te spelen kwamen we zelfs terug tot 23-20, maar helaas scoorde Eibernest de volgende aanval en was het eigenlijk al gespeeld. Eindstand 24-21.

We hebben ons zeker goed herpakt in de tweede helft, maar voortaan moeten we dit niveau proberen heel de wedstrijd te halen. Maar we gaan hier natuurlijk komende week hard aan werken tijdens de trainingen. Ook wil ik alle wissels en natuurlijk al het meegereisde publiek bedanken voor het enthousiasme. Volgende week is de tegenstander de Meervogels en dan gaan natuurlijk voor de volle winst.

Tot volgende week!

Groetjes Joël Sanches

Achilles A1 - Tempo A1 (vorige week)

Veel leesplezier...

23 september, met nog vier wedstrijden in het vooruitzicht begonnen we aan de wedstrijd tegen tempo A1 . De ploeg was al redelijk bekend bij ons, een gelijkspel in de oefenwedstrijd, we wisten het spelletje en konden ons hierop voorbereiden. We begonnen redelijk scherp. Het eerste doelpunt viel aan onze kant, een goed begin. Maar al snel maakte tempo de gelijkmaker. Wij pakte de voorsprong, maar tempo kwam goed in de wedstrijd. De ene na de andere bal viel erin. En wij bleven achter de feiten aanlopen. Door veel overtredingen en verkeerde keuzes gaven we de wedstrijd uit handen. En de kansen die wij kregen vielen net verkeerd. De wedstrijd eindigde in een 16-22 verlies. Komende week hebben we nog 4 minuten te spelen tegen Die Haghe. Nu een week verder hebben we daar helaas geen punten gepakt, met een incompleet team en 3 punten achterstand wist die haghe de punten nu dan toch wel te pakken.