Mijn hemelvaart 2015

21-competitie 2015 0009.JPG hoofdartikel

We hebben bij onze club een Jan de Wolff-brug, het Wil Baars terras, het Hans Broers-scoreboard en de 21- competitie waarbij gestreden wordt om de Peter Zoutendijk sr. trofee. Dat laatste vindt, sinds ik me kan herinneren, plaats op Hemelvaart. Maar tijdens het herinneringen ophalen van eerdere competities leek het ook geweest te zijn op Koninginnedag. Althans wij (Roel Westgeest en ik o.a.) moesten in een ver verleden namens de CR nog al eens in alle vroegte op om iets te organiseren na de Koninginnenach en waarom zou dat niet de 21-competitie geweest kunnen zijn? (Of was het gewoon Koninginnedag?)

hoofdartikel.JPG

 In ieder geval stonden we nu weer rond hetzelfde tijdstip, 9 uur, fris en fruitig onze kinderen aan te moedigen. Ze namen deel aan de competitie van de Kangoeroes en de F-teams. Ook zij streden mee om de Peter Zoutendijk sr. Trofee, bokaal of beker zo u wilt.

Erik deed dit jaar voor het eerst mee. Erik Zoutendijk (6 jaar), de kleinzoon van Peter sr. Erik kan, zoals alle kinderen kunnen zijn, onverwacht en vrij direct uit de hoek komen. Zo is het niet vreemd dat hij tijdens het ritje naar school vraagt: ’Papa?’ ‘Jouw papa is toch dood?’ ‘Waarom is hij eigenlijk dood?’ En dan moet je dat toch even uitleggen op de fiets, dat hij heel erg ziek was en niet meer beter is geworden en daarna dood is gegaan. De reactie is dan meestal iets in de trant van: ‘Ok pap’ ‘Wie komt me straks ophalen uit school?’

Opa Ben Zoutendijk was helaas niet aanwezig deze dag. Tot en met zijn vijfennegentigste, vorige editie was dat, heeft hij het voor elkaar gekregen om iedere 21-competitie mee te maken. Door lichamelijke ongemakken is hij alleen niet in staat geweest om aanwezig te zijn om zijn achterkleinkind te kunnen zien schitteren samen met de andere Kangoeroes. Dat het geen makkelijke competitie zou worden stond vast.

Erik begon de competitie redelijk tegen Lucas en maakte 12 doelpunten. Dat liep op via 18 doelpunten naar 24. Een redelijk goede prestatie, maar in de wandelgangen gingen al geruchten over een zekere Jim. En dan had je nog Liv, Bradley, Bram en Armin uit de F, waar je ook voor uit moest kijken. Toch kwam het zover dat Erik als tweede beste door was naar de finalerondes, samen met de kangoeroes Sanne en Milan. Dat hij gelijk in de eerste finaleronde tegen zijn vriend Milan moest was ook wel weer jammer, want dit was ook een mooie kangoeroe-finale geweest, zowel op papier als in scoreverloop. Want ze gaven elkaar niks toe. Na een voorsprong van Erik, kwam Milan sterk terug en nam hierna de voorsprong over. Vanaf 15-15 ging het weer gelijk op tot 19-19. Hier sloeg Erik toe en maakte de wedstrijd af met 21-19. Dat betekende in ieder geval nog een wedstrijd, nu tegen iemand uit de F, Liv. De familie Cowan tegen de familie Zoutendijk. Erik won ook deze spannende wedstrijd, met 15-8.

Dat het in de finale erg lastig zou worden was wel zeker. Erik en Jim waren zich gezamenlijk aan het voorbereiden voor deze strijd, dat was mooi om te zien. Uiteindelijk was Jim Peeters gewoon de beste en de absolute winnaar van de Kangoeroes en de F. Maar met 16 doelpunten heeft Erik het in de finale supergoed gedaan. En dat ik zo trots ben als een aap hoef ik denk ik weinig mensen nog maar te vertellen.

Dit is mijn verhaal van mijn bijzondere en mooie dag op hemelvaart 2015 en zo heb ik er die dag meer gehoord. Vraag het Ferry Reijerse, die heeft mij nog schitterende verhalen verteld over zijn dag met zijn familie. Over van welke kleinzoon hij wel en niet had gewonnen en met hoeveel. Of vraag het Bas Matla de winnaar van de senioren. Of mijn ‘Blues Brother’ Simon Pot, die weer eens een finale speelde en won van de enige vrouw die deze dag in een finale terecht was gekomen. Of vraag het Thijs Roos, de winnaar bij de D/E. Of vraag het Joel Sanches die de finale won van de winnaar van vorig jaar, Tobias Welbergen, bij de B/C.

Toeter toeter toeter toeter,

Tot volgend jaar!

Peter Zoutendijk jr.

 

  • Bekijk de foto's van het 21-toernooi in het foto-album.

21-toernooi%202015%20collage.jpg

 

 

 

Datum 18-05-2015 18:45
Tags