Open NK 1 tegen 1

IlanWesleyH.jpg hoofdartikel

Afgelopen zondag, 1e pinksterdag, vond het open NK 1 tegen 1 voor junioren en senioren mannen plaats bij CKV ONDO in ‘s-Gravenzande. Een NK dat al 18 jaar meegaat, maar jaarlijks steeds populairder wordt. Niet alleen de zondag, maar het hele weekend staat in het teken van korfbal. Op de zaterdag en de maandag vindt namelijk het North Sea Tournament plaats. Een gezellig korfbaltoernooi waar deelnemen zeker belangrijker is dan winnen.

hoofdartikel.JPG

1 tegen 1: Waar korfbal normaal gesproken een teamsport is, wordt deze discipline dus helemaal alleen uitgevoerd (op je eigen aangever na). Je hebt 45 seconden de tijd om zoveelmogelijk doelpunten te scoren, of juist zo min mogelijk door te laten. Het gaat er dus om wie de beste skills heeft op het gebied van aanvallen, maar natuurlijk ook het verdedigen. Barry Schep (oud international) groeide op bij ONDO en kreeg het 1 tegen 1 dus met de paplepel ingegoten. Hij wist het kampioenschap al zes keer te winnen! Tevens is hij al 18 jaar lang toernooi-organisator, samen met Frank Stout.

Jaar na jaar wordt het deelnemersveld alleen maar sterker. Spelers van de selecties van AW/DTV, Blauw-Wit, Fortuna, DVO, DeetosSnel, TOP, Dalto enz, worden uitgenodigd deel te nemen. Ook onze eigen Ilan Verboom wist zich via een wildcard te plaatsen op de deelnemerslijst bij de junioren. Met als doelstelling om niet als laatste te eindigen, deed Ilan het erg goed. Mooie aanvallende acties wist hij samen met zijn aangever Wesley Smit (Achilles A2) te creëren. Verdedigend was het lastig om het geweld van sommige spelers binnen de perken te houden, maar daar valt goed aan te werken. Wat mij betreft kunnen zijn doelstellingen voor volgend jaar wordenbijgesteld naar een mooie plek in de kwart-finales om misschien wel meer! Ik stond overigens versteld van het niveau bij de junioren. Als volwassen kerels werd het spel gespeeld. Max Malestein van DOS’46 won uiteindelijk het NK bij de junioren. Hij was veruit de sterkste en meest geroutineerde speler bij de junioren.

Bij de senioren ontbraken dit jaar de Oranje-spelers wegens KNKV-verplichtingen in Turkije. Zij konden zich helaas niet laten meten op dit NK. Misschien voor het KNKV iets om over na te denken? Uiteraard wel andere toppers als Jim Snel (AW/DTV) , Jelle Steenbeek (DALTO) en Momo Stavenuiter (DVO). De titanenstrijd die los barstte was ongekend. Het weer was wederom voortreffelijk en dat zorgde er ook wel voor dat er zeker 1500 man langs de zijlijn stond te genieten van die schouwspel. Een zeer spannend toernooi waarbij er uiteindelijk twee mannen van DVO, Momo Stavenuiter en Marijn van den Goorbergh, in de finale eindigden. En niet zo maar één...na de reguliere speeltijd was de eindstand nog gelijk, 6-6. In de doorslaggevende verlenging scoorde van den Goorbergh het snelst. 

Wat mij betreft weer een zeer geslaagde dag in ’s-Gravenzande. En ik denk dat ik namens 1500 anderen mag spreken. Volgend jaar ben ik dus ook zeker weer van de partij! Jij ook?

Sten Verleg

 

IlanWesley1.jpg

Datum 26-05-2015 19:00
Tags