Run4Iris

Run4Iris 2017.jpg hoofdartikel

Afgelopen zondag was het dan uiteindelijk zover, de 10 e editie van de Run4Semmy. Ook voor deze editie waren er weer 400 deelnemers die vol voor de 8 km gingen. Onder de 400 deelnemers, ook een grote groep Achilianen, die ter nagedachtenis van onze Iris Rog liepen. We verzamelden al vroeg in het VUmc in Amsterdam, waar we weer goed opgevangen werden door de vrijwilligers van stichting Semmy. Nadat we onze Semmy shirtjes en startbewijzen hadden opgehaald, werden de renners doorgestuurd naar een van de college zalen in het VUmc voor een presentatie...

hoofdartikel.JPGJohn van Emmerik van het bestuur van Stichting Semmy hield ons in de presentatie op de hoogte over de inkomsten van Stichting Semmy, waarbij hij ons het goede nieuws bracht dat er weer een stijgende lijn van inkomsten is ten opzichten van voorgaande jaren. Vervolgens vertelde de ambassadeur van Stichting Semmy, Prof. Dr. Kaspers, dat ze steeds dichter bij een doorbraak komen. We moeten alleen nog wel veel geduld hebben, want er moet nog veel onderzocht worden. Nadat de professor zijn woordje had gedaan en iedereen bedankt had, kregen we nog een toespraak van de vader van de Tijn. Iedereen in Nederland kent inmiddels wel het verhaal van het fenomeen Tijn. De 6-jarige jongen die tijdens Serieus Request iedereens harten sneller deed kloppen met zijn nagellak actie. De vader van Tijn stak ons een hart onder de riem door zijn bewondering uit te spreken over het feit dat wij de 8 km ook voor zijn inmiddels overleden zoontje gingen lopen. Na de toespraak van de vader van Tijn kregen we nog een filmpje te zien die door Stichting Semmy is gemaakt ter nagedachtenis aan Tijn. Na het indrukwekkende filmpje kregen we te zien welke kinderen ondanks hun wereldprestatie hun strijd hebben verloren van hersenstamkanker. Tussen alle onbekende gezichten, zat ook het bekende gezicht voor veel Achilianen van Iris Rog. Nadat er een indrukwekkend lijstje werd opgenoemd van kinderen die dit jaar de strijd hadden verloren van de hersenstamkanker, werd er 1 minuut stilte gehouden in nagedachtenis van alle overledene kinderen die de strijd hebben verloren.

Tijdens het lopen van de marathon wordt je als loper voortdurend gestimuleerd bij het zien van de enthousiaste toeschouwers, de bandjes die muziek maken, kortom de sfeer was goed. De kilometers vlogen dan ook voorbij. Wanneer het stadion inzicht was stopte veel Stichting Semmy lopers een halve kilometer voor de finish, om gezamenlijk als een blauwe golf van Semmy-lopers in het Olympisch stadion binnen te lopen.

Mijn ervaring met het lopen van deze marathon is dat het enorm leuk en bijzonder is. Het was ook goed te doen. Graag wil ik nog de meegereisde supporters van Achilles bedanken voor het aanmoedigen, het was leuk om de bekende gezichten langs de kant te zien met natuurlijk de mooie Achilles vlag. Ik hoop dan ook dat volgend jaar iedereen weer van de partij is, zodat we als vereniging ons steentje kunnen bijdragen aan de nodige onderzoeken voor het bestrijden van hersenstamkanker.

Tot volgend jaar,

Simon Rodriguez

Datum 17-10-2017 19:25
Tags