“Een super-leeuw zal altijd blijven zingen!!”

Afgelopen zaterdag was het weer raak. Met het “loop, spring, vang...” luidkeels vanaf de tribune, werd ons Vlaggenschip verwelkomd in de hal voorafgaand aan de wedstrijd tegen KVA. Dat Achilles op dit moment foutloos bovenaan staat in de Overgangsklasse, wil niet zeggen dat iedere wedstrijd een makkie is. In tegendeel. Iedereen kan in deze loodzware poule van elkaar winnen en dan is nét dat beetje extra vaak erg belangrijk. Nét dat beetje extra, dat is wat ook afgelopen zaterdag nodig bleek tegen het verraderlijke KVA uit Amstelveen.

hoofdartikel.JPGEn dat beetje extra kwam deze week niet alleen van de dames en heren van onze selectie. Nee, deze week durf ik wel te stellen dat de uiteindelijke overwinning door de 9e man over de streep getrokken werd. Want eerlijk is eerlijk, na een ijzersterke eerste helft van KVA, waar good old Jolien “Jopie” de Jonge (voor veel van ons Also Know As “Jopie van Oranje Nassau”) samen met de andere dames het ons vlaggenschip knap lastig maakte, zag het er niet naar uit dat Achilles ook deze vijfde wedstrijd ging winnen. In de tweede helft, na een 11-14 achterstand bij rust, kroop Achilles langzaam terug in de wedstrijd. Bij 21-20 werd na de 1-0 de eerste voorsprong gepakt en die werd uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. De energie die van de tribune af straalde, sloeg over op de spelers die met die energie de winst binnen sleepten.

Vakkie-A is weer terug, en hoe! De door de KNKV vervloekte confetti-kanonnen werden aan het begin van de wedstrijd prachtig de zaal in geschoten. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Maar toen het écht nodig was stonden die super-leeuwen op en gingen ze niet meer zitten. Heerlijk om dat zo te zien gebeuren. En dan ben ik wel echt trots op de jeugd, die er voor ons allemaal gewoon een prachtig mooi feest van maakt. Ik zou zeggen, laat je iedere week horen! Want op deze manier hebben we niet alleen die geweldige dames en heren in de selectie waar we op kunnen bouwen, maar ook een supportersvereniging waar we een beroep op kunnen doen als het écht nodig is. En ik denk dat dat dit seizoen nog wel een paar keer gaat gebeuren...

“SAY OE AA VAKKIE-A SAY OE-AA VAKKIE-A!!”