Achilles A1 promoveert naar Overgangsklasse!

Achilles 1 sloot het seizoen met een overwinning af en eindigt zo op de tweede plek in de poule. Team 2 speelde dit weekend niet en speelt aanstaande zaterdag de laatste belangrijke competitiewedstrijd om degradatie te voorkomen. De topper van deze zaterdag was natuurlijk de wedstrijd van Achilles A1. Met een ruime overwinning op Avanti werd wederom promotie naar de overgangsklasse afgedwongen, van harte! Ook Achilles B1 eindigt het seizoen met een overwinning, het werd 18-9 tegen KCC. Dan nog een speciale vermelding voor de D2: zij bekroonden hun kampioenschap met een knappe 9-0 winst.

Kijk in het fotoalbum voor foto's van de kampioenswedstrijd Achilles A1.
Klik hier voor alle uitslagen van afgelopen weekend.

Danaïden 7 - Achilles 4       6-8

Het oude vlees eerst! Dat leek het devies bij Team 7 van KZ Danaïden. Maar vergis je niet: hoewel de meeste spelers van de tegenpartij de oorlog hebben meegemaakt, werd het geen makkelijke pot. Oud vlees kan nogal taai zijn. Als dat het geval is, dan kun je het beste voor een stoofpotje gaan. En dus werd het een ouderwets stoofpotje korfbal.

De laatste wedstrijd van het seizoen stond op het menu en natuurlijk waren er weer een aantal afwezigen: Simone, Evy, Henk, Rick en Sem hadden geen zin, dus hadden we tenminste één dame nodig. Dat werden er twee, en niet de minsten, namelijk Nikki en Daniëlle! Bedankt! Er stond niks meer op het spel behalve de spreekwoordelijke eer, en dat bleek ook wel een beetje uit het wedstrijdbeeld. Om te beginnen kwamen Louise en Jasper om 15:35 aankakken. Voor uw beeldvorming: de aanvang van het duel was 15:30. Stond verkeerd in Google maps gaf Louise als excuus voor de late aankomst. Later vertelde Jasper: “Louise moest old school kaartlezen en faalde zoals alleen vrouwen kunnen.”

De wedstrijd begon gezapig. Team 4 creëerde de nodige kansen die niet afgewerkt werden, terwijl het eerste verdedigingsvak weinig moeite had om de boel dicht te houden. Een zondagsschot zorgde echter voor de 1-0, maar niet lang daarna tekende Jasper voor de gelijkmaker. Dat was niet het startschot voor een boeiend duel. Sterker nog, daarna was er geen bal meer aan. Vooral de eerste helft. Team 4 kon zich verwijten dat het de kansen niet afmaakte. Het kon zich niet verwijten dat een aantal kansen en mogelijkheden om zeep werd geholpen door de leidsman. Tuurlijk is het lekker als je scheidsrechter een paar punten voor je pakt in het seizoen (Ed, bedankt), maar de man met de fluit bracht ergernissen naar boven die niet nodig waar voor een wedstrijdje dat om des keizers baard ging. Zodoende eindigde de eerste helft in een 4-1 achterstand. Eén schamel goaltje. Dat had ondergetekende al sinds de R’etjes in 1987 niet meer meegemaakt. Toevalligerwijs werd de tegenstander van Sita in dat jaar voor het eerst oma. Serieus. Sita’s tegenstander was oud. Maar ook nog fit! Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Wat de medische wetenschap ons al niet kan brengen dezer dagen! Zonder gekheid: hulde aan deze vrouw.

In de rust werd afgesproken bij de eerste de beste arbitrale dwaling de beste man op niet mis te verstane fysieke wijze duidelijk te maken dat het tijd was om ‘te nokken’ met dat gedoe. Neen hoor, zo zitten wij van Team 4 niet in elkaar. Integendeel, voorgenomen werd om alle beslissingen die de niet-gerechtvaardigde kant op wezen maar te verdragen en het beste ervan te maken.

Dat werkte goed op het karma want langzaam aan, zoals dat een stoofpotje betaamt, keerde het duel en pakte Team 4 het momentum. Zo werd niet lang voor tijd voor het eerst de voorsprong gepakt (5-6). Dat vervolgens de 6-6 niet lang op zich liet wachten kon de ploeg niet deren. Direct na de gelijkmaker werd de laatste minuut aangegeven. Tom, die de hele wedstrijd, wat zeg ik, het hele seizoen nog geen deuk in een pakkie boter had geschoten bedacht dat het leuk zou zijn als hij aan zou leggen voor een schot in de laatste minuut in plaats van topschutter Jasper. Shiva was zeker toeschouwer bij dit duel, want Tom’s poging trof doel! Caroline, was je hier maar bij geweest! Gemiste kans, maar niet voor Tom dus. Hoewel we inmiddels in de laatste minuut gearriveerd waren ging deze tergend langzaam voorbij. Het leken er wel drie. “Blessuretijd, wissels,” verklaarde de scheidsrechter achteraf. Niettemin kon Team 4 in deze tijd de wedstrijd op slot gooien door het verschil twee te maken.

Zo eindigde het seizoen met een overwinning en halverwege de ranglijst en rest ons alleen nog het teamuitje. Er is geopperd om te gaan paintballen, maar volgens Sita doet dat hartstikke pijn, dus dat idee hangt aan een zijden draadje en zal het waarschijnlijk niet

worden. Mocht u nog tips hebben voor een teamuitje, dan kunt u uw suggesties kwijt via 06 81 46 55 11 of henk-kop@hotmail.com. Er moet in ieder geval een hapje eten bij zitten en een biertje bij kunnen worden gedronken. Het hoeft niet op fietsafstand te zijn want Elmar kan Bobben.

Groeten,

Erwin

ODO 7 – Achilles 5    18 – 9

Vorig jaar in de thuiswedstrijd was al snel duidelijk, dat Achilles 5 niet opgewassen was tegen ODO. Met 3 – 14 werd toen verloren. Afgelopen zaterdag waren Tom H en Brandon (broer van Colin) mee, om de Achilles gelederen compleet te maken. Ook nu bleek al snel, dat ODO te sterk was voor Achilles. De eerste helft ging verloren met 9 – 3 (scores van Alex en Colin 2x). In de tweede helft probeerde Achilles wat meer rust in de eigen aanval te brengen. Dat lukte goed, waardoor Achilles betere kansen kreeg. Dit leverde maar liefst 6 scores op voor Achilles (Pascale, Danique, Alex 2x, Brandon en Alex (stip die Tom mee kreeg)). Helaas was het scorend vermogen van ODO te groot, om de achterstand goed te maken. De tweede helft ging verloren met 9 – 6. Op basis van de tweede helft een beter resultaat dan in de thuiswedstrijd, wat betekent dat de ploeg vooruitgang heeft geboekt. Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Tempo. Tegen de nummer 3 van de ranglijst speelde Achilles vorig jaar een hele goede wedstrijd, die maar nipt werd verloren (9 – 8). Het zou een mooi succesje zijn als Achilles nog een wedstrijd zou kunnen winnen in de veldcompetitie. We gaan ervoor en zijn zeker niet kansloos!

Achilles D2 - VEO D3

Dit was vandaag onze laatste wedstrijd van het seizoen. Gelukkig was het ook nog eens mooi weer. Vandaag moesten we tegen VEO waar we al eerder van gewonnen hadden. Deze wedstrijd maakte voor ons niet heel veel uit, want we waren toch al kampioen! Toen de wedstrijd begon hadden we heel veel kansen maar ze wilden maar niet vallen. Uiteindelijk scoorden we er toch een.

Mila maakte het eerste doelpunt. Het leek wel alsof het daarna vele malen beter ging ,want daarna waren wij de hele tijd aan de bal. En daarom maakte Olivia kort daarna de tweede. Het was rust Marcel sprak wat motiverende woorden en gaf wat tips. De tweede helft begon gelijk goed Thijs scoorde er gelukkig twee na elkaar. De vijfde werd gemaakt door Silja met een mooi schot van dichtbij. En daarna volgde Thijs weer. Na de wissel scoorde Maurits, maar helaas werd het doelpunt afgekeurd. Dat maakte Mila voor hem goed door alsnog een punt te maken. Later scoorden Olivia en Guido nog de volgende twee goals. Toen klonk ineens het eindsignaal. Daarmee was de wedstrijd afgelopen en gewonnen door ons met 9-0.

Daarna hebben we met ze allen een lekkere taart op met een foto van ons team er op!