Mi Lobi TeamSu

suriname.jpg hoofdartikel

Iedereen die ooit een wedstrijd heeft gezien van het Braziliaanse voetbalelftal kent de term “Samba-voetbal” wel. Niet alleen de swing in het spel maar ook het ritme op de tribunes zorgt altijd voor dat kleine beetje extra sfeer en elan waar het Braziliaanse voetbal om geroemd wordt. Trommels, dansende dames, zingende Brazilianen, het is altijd allemaal aanwezig bij wedstrijden. En stel nou he… stel, je vervangt die zingende Brazilianen en trommels door Trafassi inclusief alle nodige instrumenten, de dansende Braziliaanse dames worden dansende Surinaamse dames en je vervangt het Braziliaanse voetbalelftal met het Surinaamse korfbalteam of beter gezegd; TeamSu. Dat móet dan wel een lekker sfeertje geven toch..? Inclusief “Grote wasjes, kleine wasjes” dat door de zaal galmt.

hoofdartikel.JPGOp 18 augustus 2017 heeft de IKF Suriname officieel geaccepteerd als lid van de International Korfball Federation. Dit lidmaatschap is de eerste stap voor Suriname om zich officieel te kunnen plaatsen voor de verschillende internationale toernooien die jaarlijks georganiseerd worden, inclusief het Wereld Kampioenschap 2019 in Zuid-Afrika. Nu is het zo dat er in Suriname zelf niet op topniveau gekorfbald wordt. Maar gelukkig lopen er hier in Nederland in de verschillende competities genoeg getalenteerde Surinaamse spelers rond om een mooie selectie van te kunnen maken. Het begon misschien allemaal als een leuke en gezellige manier om Korfbal en Suriname bij elkaar te brengen. Maar sinds de acceptatie door de IKF is TeamSu officieel in de race voor deelname aan het WK in Zuid-Afrika. En middels een heuse promotietour door Nederland proberen zij nu geld in te zamelen om hun deelname aan het kwalificatietoernooi te kunnen bekostigen. De Pan-American Games in Colombia moeten dit jaar gespeeld worden, willen zij zich kunnen plaatsen voor het WK in 2019 en om die reis te kunnen bekostigen is door TeamSu een crowdfunding gestart. Want hoe enthousiast onze Surinaamse vrienden ook zijn, een reisje naar Colombia voor een korfbaltoernooi kost natuurlijk wel wat…

In totaal heeft de SKF (Surinaamse Korfbal Federatie) 25000 euro nodig om alles te kunnen bekostigen. Want zoals ik al zei, het is nogal wat als je met een grote groep richting Colombia moet. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen is dus een crowdfunding gestart. En ook op Achilles tijdens de thuiswedstrijden van de selectie zullen onze eigen Surinaamse internationals Arien, Shera en Gerald acties organiseren om geld op te halen voor hun reis naar Colombia. Ook Jarreth Chang is betrokken bij TeamSu en zal zich met deze acties gaan bemoeien. Een heerlijke, door de Surinaamse Internationals zelf gemaakte, Surinaamse maaltijd winnen bijvoorbeeld..? Er zal binnenkort een loterij plaats vinden waar je lootjes voor kan kopen. En alle opbrengsten gaan naar de SKF. Want zoals zij zelf zeggen; “A goal without a plan, is just a wish”.

Wordt nu Mattie van TeamSu. Help deze top-korfballers mee hun droom te verwezenlijken, want hoe tof zou het zijn als je straks in 2019 de livestream van het WK opstart en ergens in Zuid-Afrika hoor je de heerlijke tropische beat van Trafassi door de zaal swingen?
Door te klikken op één van onderstaande links kan je direct geld doneren.

€10,-
https://tikkie.me/pay/dsqlvdbtoeavf347eod2
€20,-
https://tikkie.me/pay/ibdckff8bc29msmpiraa
€50,-
https://tikkie.me/pay/r5043nlj5lvshvtmn879
€100,-
https://tikkie.me/pay/prhfbvabcbv33hui7jci

En zoals een echte Surinamer dan zou zeggen; So So Lobi!

Heb je verder nog vragen? Of wil je meer informatie? Ga dan naar www.sukorfbal.com of spreek één van onze eigen Surinaamse Achillianen aan. Jarreth, Shera, Arien en Gerald hebben ook Steven Broers weten te strikken om mee te helpen waar mogelijk. Dus ook Steven kan je voorzien van enige informatie.

Mi Lobi TeamSu!

Groeten,
Bart

 

Datum 09-01-2018 17:19
Tags