Achilles B1 voor het tweede jaar op rij richting kwartfinale NK?

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Wie de prestaties binnen onze vereniging volgt weet dat niet alleen Achilles 1 in de race is voor het kampioenschap, dat niet alleen onze A1 in de race is voor het kampioenschap maar dat ook onze B1 zich kan plaatsen voor de kwartfinale van het Kampioenschap van Nederland. Eens in de zoveel tijd post trotse coach Frank Baars een stukje op Facebook om met de wereld te delen hoe trots hij is op zijn pupillen. Want met talent alleen kom je er niet. Deze week “leen” ik zijn post op Facebook even voor het hoofdartikel, want wie anders dan de trotse coach kan beter verwoorden hoe het er voor staat met deze toppers? Juist.. niemand!

hoofdartikel.JPG“Het is een tijd geleden dat ik wat gepost heb, maar vandaag kan ik er niet omheen en voel ik me verplicht om mijn enthousiasme en trots te delen. Enfin...

Achilles B1 speelde vandaag een kraker uit bij KZ. De thuiswedstrijd werd heel makkelijk gewonnen met 25-13, maar KZ heeft laten zien dat ze met een jeugdig team goed kunnen presteren. Hebben bijvoorbeeld gewonnen van de koploper ZKV en stonden voor de wedstrijd van vandaag maar 2 punten achter op ons. Wij staan op plek 2, goed voor kruisfinales NK, maar met de hete adem in ons nek van KZ, TOP en groen geel. Al deze ploegen hebben 2 punten minder dan ons, spanning alom dus in deze B hoofdklasse.
Hele week weer hard getraind en de punten benoemd waar we op moesten letten. Maar zoals Achilles B1 al vaker deed, werden deze afspraken dus niet nagekomen en liepen we achter de feiten aan. Tel daar de vele persoonlijke fouten bij op en ik wist dat het een zware middag zou worden. Van de eerste 7 kregen we 5 goals tegen door vrije ballen en stippen, we waren overal te laat en moesten corrigeren, dit resulteerde dus in de vele stippen en vrije ballen. Zo bleef het de eerste helft zeer moeizaam gaan en gingen we met 12-8 rusten.

In de kleedkamer gezegd dat er echt uit een ander vaatje getapt zou moeten worden om de punten alsnog te pakken, de B1 moest nu laten zien waarom zij op plek 2 staan. Met de tactische aanpassingen gingen we dan ook feller van start en kwamen we langzaamaan dichterbij, toen we op 1 punt kwamen nam KZ een time out. Logisch want wij zaten in een goede flow, maar dit was voor mij tevens het moment om het geloof wat terug kwam om te zetten in de overtuiging dat we dit gingen winnen. Je zag Achilles B1 steeds meer vertrouwen krijgen en de slotfase was een spannende... Tot de 20-20 ging het gelijk op en na 2 afstandgoals van onze zijde hebben we deze pot echt als een team over de streep getrokken.
Ongelooflijk om te zien dat er zo’n groot verschil kan zitten in een wedstrijd, we stonden immers op een gegeven moment met 15-10 achter(!!)... Een heerlijke overwinning en kan ik ook zeggen dat ik echt super trots ben op jullie!!

De mentaliteit die jullie hebben laten zien op deze leeftijd zegt mij dat jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Ook de reserves wil ik graag bedanken, jullie zijn ongelooflijk belangrijk elke week. Top dat jullie er zijn!!
Volgende week de volgende kraker tegen TOP, aan 1 punt hebben we genoeg voor de kruisfinales... Graag iets minder spannend dan vandaag! ????”

Tot zaterdag!

Groeten,
Bart

Datum 13-02-2018 17:00
Tags