Super saturday, resumé!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Het was mij het zaterdagje wel hoor, Achilles B-jeugd kwam in actie tegen directe concurrent TOP om plaatsing voor de Kwartfinale van het NK. De A-jeugd kwam in actie en was bij winst zeker van het kampioenschap in de Overgangsklasse en dus promotie naar de Hoofdklasse. En ons Vlaggenschip moest in een directe confrontatie met De Meervogels bepalen wie kampioen zou worden in de Overgangsklasse. Als ons eerste zou winnen, had het in de laatste ronde kampioen kunnen worden tegen KVS.

hoofdartikel.JPGAchilles 1 haalt het niet, maar mag zeker trots zijn..

Ach, het was al zo’n mooi tweede seizoen in de Overgangsklasse na het lijfsbehoud van vorig seizoen. Om een jaar later direct door te stoten naar de Hoofdklasse is misschien een beetje te veel van het goede. Ik denk dat, een dag na de teleurstellende pot tegen de uiteindelijk terechte kampioen Meervogels, de spelers, speelsters en staf van Achilles 1 heel erg trots mogen zijn op het geboekte resultaat dit zaalseizoen. Laat even op je inwerken; vorig jaar werd lijfsbehoud ternauwernood veilig gesteld he..?! Wees vooral trots op ons Vlaggenschip! Want tot de een na laatste speeldag écht (dus niet een klein beetje, maar écht!!) meedoen om het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse is gewoon een prestatie om trots op te zijn.

 

Achilles A-jeugd volgens jaar “gewoon weer” in de Hoofdklasse

Na een geweldig zaalseizoen heeft onze A-jeugd zich verzekerd van het kampioenschap en dus van een plaatsje volgend seizoen in de hoogste klasse van Nederland, de A-Hoofdklasse. Een geweldige prestatie van de equipe van Rober Pronk, Valerie Pronk en Paul Peeters. Met het enthousiasme en de drive van onze A-jeugd zat het dit seizoen wel snor. En ik zeg in dit soort gevallen altijd -jeugd, omdat er wat mij betreft geen 1e team kan bestaan zonder de steun van het 2e team. Dat klinkt misschien heel cliché en flauw maar zo simpel is dat écht niet altijd. Want waar het even lastig gaat is het ongelooflijk belangrijk om steun te hebben op de bank.

Nogmaals, een geweldige prestatie van onze A-jeugd. Zij mogen zich volgend seizoen dus “gewoon weer” gaan meten met de absolute top van ons korfbalwereldje. En dat is ook écht weer iets om trots op te zijn met z’n allen..

 

Achilles B-jeugd voor het tweede jaar op rij naar kwartfinale van het NK

Er komt over een paar weken nog een heerlijk toetje van dit zaalseizoen. Want we kunnen met z’n allen de bus in naar een nog nader te bepalen stad of dorp om onze B-jeugd te zien schitteren in de kwartfinale van het NK. Voor de tweede keer op rij wisten onze B-toppers zich te plaatsen doordat zij afgelopen zaterdag wisten te winnen van directe concurrent TOP uit Sassenheim. In een poule waarin iedereen van iedereen kon winnen in de middenmoot, wist onze B-jeugd uiteindelijk geheel terecht (ook gezien het talent wat in de ploeg rondloopt) tweede te worden, net achter ZKV. Ook dit is een prestatie van formaat en zoals gezegd; we zijn er dus nog niet! Want over een aantal weken, kunnen wij ons dus opmaken voor een prachtige strijd voor een plekje in de halve finale tegen een nummer één van een andere poule. Eerst nog even een paar weken knallen en de laatste wedstrijd tegen De Meervogels met een goed gevoel afsluiten... geniet er nu nog maar even lekker van toppers!

 


Achilles 2 mag niet degraderen, steun ze in hun strijd tegen degradatie!

En, als klap op de vuurpijl.. hoewel, zo leuk is dit natuurlijk niet, heeft Achilles 2 alle steun nodig om niet te degraderen naar de reserve 2e klasse. Doordat DOS afgelopen zaterdag van een gehavend Die Haghe 3 wist te winnen en Achilles 2 verloor van De Meervogels is er van plek gewisseld en staat Achilles 2 nu op een plek die de ploeg doet degraderen aan het einde van het seizoen. Over drie weken komen onze reserves uit tegen Die Haghe 3 en moet DOS aantreden tegen het nog voor het kampioenschap strijdende De Meervogels. Daarmee heeft Achilles 2 nog alle kans op lijfsbehoud maar dan moet er sowieso gewonnen worden van Die Haghe. Alle (lees álle) steun is daarbij meer dan welkom... dus, over drie weken op zaterdag 10 maart zie ik heel graag iedereen om 16:05 uur in de topsporthal van onze mooie Sportcampus om onze reserves niet te laten degraderen naar de 2e klasse. Want daar horen zij écht niet thuis!

 

Tot volgende week!

Groeten,

Bart

Datum 20-02-2018 19:42
Tags