“Nederland en haar fetisj voor opleidingsniveaus”

pieterderks.png hoofdartikel

Omdat er deze week voor mij weinig korfbal te volgen was, los van de geweldige prestaties van TeamSU in Colombia, ga ik deze week iets anders doen dan normaal. Ik ga jullie namelijk een filmpje voorschotelen via YouTube, van een column van Pieter Derks op Radio 1. Het filmpje zelf dateert van mei vorig jaar maar werd afgelopen week op Dumpert geknald. Toen ik dit 3 minuten durende filmpje zat te kijken, flitste niet alleen mijn eigen schoolcarrière voorbij maar dacht ik bijvoorbeeld ook aan al het verzorgend en verplegend personeel in de ouderenzorg wat wij te kort komen in Nederland.

hoofdartikel.JPGIn dit filmpje legt Pieter Derks voor mijn gevoel fantastisch goed uit wat er zo mis is met Nederland op dit moment. En op Dumpert is er natuurlijk nagenoeg geen drempel voor mensen om hier op te reageren. Het “topreaguursel” onder dit filmpje, zoals dat zo mooi heet op Dumpert, komt van ene “Grafhovenier”. En ondanks zijn ongezouten en ongenuanceerde mening heeft hij in mijn ogen wel een puntje.

Zo simpel en ongenuanceerd ligt het natuurlijk allemaal niet, want “zo’n HBO-papiertje” haal je natuurlijk niet zomaar. Dat is voor mij het punt ook helemaal niet. Maar wat ik wel heel vervelend zou vinden, is dat er over een paar jaar als ik hulp nodig heb bij het uit bed komen omdat ik dat zelf niet meer kan, er niet genoeg kinderen naar school zijn gegaan om mij die hulp te kunnen geven en ik dus een dagje uit bed komen moet overslaan. En even voor de duidelijkheid... dat gebeurt al! “Nee meneer Kasten, helaas hebben wij te weinig personeel dus we kunnen u op z’n vroegst morgenavond pas komen douchen...”.

Anyway, kijk het filmpje maar gewoon. Ik heb gezocht naar de tekst maar die kon ik helaas nergens vinden. Meetypen met de ondertiteling duurde mij te lang dus heb ik zelf maar even een begeleidende tekst getikt;-). Bij deze dus!

https://youtu.be/ZehVAlHIb_w

Tot volgende week!
Groeten,

Bart

Datum 06-03-2018 17:00
Tags