Achilles is klaar in de zaal, maar er is nog genoeg te zien in de Nederlandse zalen!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Afgelopen weekend was er een prachtig programma in de Korfballeague en de kruisfinales van de Hoofdklasse. In de Korfballeague mocht KCC met maximaal 10 punten verschil verliezen van DVO om zich officieel veilig te spelen en DVO te dwingen tot de play-downs. Deze wedstrijd in Capelle werd een waar spektakelstuk met aan de kant van DVO een ontketende Chris van Haaren met 14 doelpunten. Maar was het genoeg om met 11 doelpunten verschil te winnen van KCC?

hoofdartikel.JPGIn de Hoofdklasse kon Dalto zich in het tweede duel met de jonge honden van Groen-Geel officieel plaatsen voor de Hoofdklasse-finale in de PKC-hal. Dan moest er dus wel eerst gewonnen worden van de grote talenten van Groen-Geel, die vorig jaar nog knap kampioen werden in de Overgangsklasse. De eerste wedstrijd werd na verlenging gewonnen door Dalto.
In de andere kruisfinale nam Deetos het op tegen AWDTV uit Amsterdam. Ook Deetos kon zich plaatsen voor de finale, na de winst in eigen huis in de eerste wedstrijd.

Laten we beginnen bij de Korfballeague. Want daar had DVO dus een wonder nodig om zich direct te handhaven in de Korfballeague. Vorig jaar lukte het hen ook al, door in een Houdini-act te winnen van Blauw-Wit en zodoende DSC de playdowns te laten spelen. De samenvatting van Korfbal.nl spreekt voor zich. DVO ging furieus van start en zoals gezegd, met een ontketende Chris van Haaren die in totaal 14 keer zou scoren kwam die 11 doelpunten verschil ineens heel erg dichtbij. Op een gegeven moment stond er zelfs 11 doelpunten verschil op het scorebord. Maar toen Gertjan Meerkerk uiteindelijk het verschil weer op 10 schoot, was het klaar en was KCC officieel veilig. Een geweldige prestatie van een ploeg die toch enigszins “ouderwets” korfbal speelt met in beide vakken een échte spits. DVO is daarmee dus nog niet veilig en moet het in de playdowns opnemen tegen de verliezer van de Hoofdklassefinale. De afgelopen jaren heeft die strijd al vaker een verrassende winnaar opgeleverd. Kijk maar naar vorig jaar, waar Avanti onverwachts over drie duels te sterk was voor DSC uit Eindhoven. Genoeg spanning dus nog daar!

In de Hoofdklasse stonden dus de “returns” op het programma afgelopen weekend. Deetos tegen AWDTV werd in de eerste wedstrijd door Deetos gewonnen. Zij hadden plaatsing voor de finale dus voor het grijpen afgelopen zaterdag in Amsterdam. Maar na wederom een verlenging was AWDTV net iets scherper in de afronding en zo werd er een derde duel uit het vuur gesleept door de Amsterdammers. Die andere kruisfinale was een hele bijzondere. Want over de spelersgroep van Groen-Geel kan je niet uitgepraat raken. Twee jaar geleden won deze groep jonge honden nog in de Ziggo-dome de zaalfinale. Even werd er door de buitenwacht gedacht aan transfers richting KZ maar de talenten bleven grotendeels bij elkaar, met als absolute toppers de internationals Carlo de Vries en Kevin Dik. Aan de andere kant stond het ervaren Dalto, dat met een deel van deze spelersgroep al League ervaring heeft, inclusief Taiwanees international Ya-Wen Lin die begin dit jaar over kwam naar Dalto. Het beloofde een extreem spannende wedstrijd te orden in Driebergen en zo geschiede… met een recorduitslag van 42-40, won Dalto uiteindelijk van de jongelingen van Groen-Geel en plaatste zich daarmee voor de finale van de Hoofdklasse. Mooi voor Dalto, maar ik had toch stiekem Groen-Geel het liefst in die finale gezien. Want hoe gaaf zo het zijn dat zo’n groep Groen-Geel direct naar de Korfballeague zou brengen? Volgend seizoen dan maar!

De kruisfinales zijn dus nog niet klaar, want op het moment van schrijven (maandag) staat dus de derde wedstrijd tussen Deetos en AWDTV op dinsdag op het programma. Én de finale én playdowns tegen DVO moeten ook nog gespeeld worden. Nog genoeg om van te genieten dus! Om over de kruisfinales in de Korfballeague, tussen PKC, TOP, Blauw-Wit en Fortuna nog maar te zwijgen… daar hebben we het volgende week wel over!

Tot volgende week!
Groeten,
Bart

Datum 20-03-2018 19:29
Tags