Achilles Mix Toernooi: het was me het dagje wel.

Na een eerst wat aarzelend verloop van de aanmeldingen begonnen we het toernooi uiteindelijk met maar liefst 115 deelnemers! Een enorme opkomst mogen we wel zeggen, en ook nog eens uit alle afdelingen van onze vereniging. En hoe geweldig was het ook dat onze jeugdleden spontaan langsliepen met de mededeling dat ze ook best een wedstrijdje wilden fluiten.

Na enig puzzelwerk was er een naar ons idee mooie indeling gemaakt van 10 teams. Het weer was een beetje zozo, gelukkig droog maar wel een beetje veel wind. Het mocht de pret niet drukken. En pret was het! Een dag lang heb ik lachende gezichten gezien, zowel in het veld als daarbuiten. Iedereen zette zijn of haar beste beentje voor om er een geweldige dag van te maken. Kunststukjes die je zelden op het veld tegenkomt heb ik gezien. Ballen die van de ene paal zo in de andere stuiteren. Misschien kwam dat ook wel een beetje doordat er twee palen per vak stonden, maar wie let er op zulke details…ik niet in ieder geval.

Mooi was het om te zien hoe goed er rekening werd gehouden met onze jongste deelnemers. Jim is zonder enige twijfel de jongste finalist ooit, en speelde ook in de finale een geweldige partij. Demi, die met twee prachtige scores de finale besliste. En niet op de lage paal, welnee deze stoere E dame knalde ze gewoon door de hoge korf! Sanne, overkomend van de kangoeroes zag ik een geweldig punt maken. Of was het toch Esmee? Kyra, wat een kanjer is dat. Altijd lachend, en dan ’s middags ook nog afzwemmen. Voor haar A, dat meldde ze me wel drie keer. Is toch wel goed gegaan Kyra? Zal vast wel. Shannon zag ik ook al lachend over het veld huppelen, nog zo’n fantastische dame uit de F.

Ik vond het een prachtige dag, en heb er volop van genoten. Zo’n dag vraagt wel enige planning in de organisatie en ook dat is werkelijk vlekkeloos verlopen. Grote dank daarvoor aan Sten voor alle hand en span diensten die hij (vaak) op de achtergrond uitvoert. Een organisatorisch talent dat wij moeten koesteren! Ook de KC die zich achter deze dag schaarde verdient alle lof. De inwendige mens is werkelijk niets tekort gekomen. Geweldig!

De scheidsrechters waren zoals altijd weer onmisbaar. Marinus, Lars Hogewoning, Vincent, Lars Alsem en Wesley: top dat jullie er weer waren en de wedstrijden in zulke goeie banen hebben geleid zodat de dag zonder noemenswaardige ongelukjes kon verlopen.

Wout Broers, onze voorzitter, bedankt voor je afrondende praatje en het overhandigen van de eerste wisselbokaal aan de winnaar van het toernooi, team 4. En dan heb ik het over de winnaar. Natuurlijk, op een toernooi moet er één de prijs pakken en team 4 was de terechte winnaar, ondanks verdenkingen van Fifa praktijken door de andere finalisten…. Maar de echte winnaars dat zijn wij allemaal. Wij als Achilles hebben laten zien dat het met de sfeer binnen onze mooie vereniging meer dan goed zit. En dat wij saamhorigheid en sportiviteit terecht heel hoog in het vaandel hebben staan. Dank iedereen, voor het laten slagen van deze heerlijke dag. Wordt absoluut vervolgd in 2016!

Tot dan,

Wim

Datum 15-06-2015 18:39
Tags