JAV 2014 – 2015, mooie afsluiting van een mooi seizoen!

jaarvergadering2015.jpg hoofdartikel

De afgelopen jaren was het toch vaak het zelfde liedje; hopen dat er mensen kwamen die hun handtekening wilden zetten zodat de JAV in ieder geval rechtsgeldig zou zijn. Het is zelfs weleens voorgekomen dat er leden opgetrommeld moesten worden om voor een handtekening naar de Vlonder te komen om vervolgens weer weg te gaan.

hoofdartikel.JPG

Dit jaar niets van dit alles. Na een hele gezellige vrijwilligersborrel, waar de saté van Dave weer heerlijk smaakte, bleef het overgrote deel plakken voor de daarop volgende ledenvergadering. Waar het quorum tijdens de JAV van vorig seizoen niet eens gehaald werd, stond de teller een kwartier voor aanvang al op dik 50 personen waardoor het quorum ruimschoots werd behaald. Iets waar wij als bestuur toch best trots op mogen zijn want het was ons het jaartje wel.

 

Linda van den Haak neemt afscheid

First things first, want afscheid nemen van een zeer gewaardeerd bestuurslid en vrijwilligersicoon doe je niet zomaar. Linda van den Haak nam tijdens deze JAV afscheid van het penningmeesterschap en draagt haar taken over aan Rogér Kalberg. We kennen ze allemaal wel, die vrijwilligers die onmisbaar zijn voor onze club. Vrijwilligers die je altijd op het veld ziet en waar je alles aan kan vragen. Linda was (en is) er wat mij betreft een van de buitencategorie. Hart voor haar cluppie, staat altijd klaar om een handje te helpen, heeft kennis van zaken en heeft energie voor tien.

Energie is alleen niet oneindig, bij niemand niet. En daarom nam Linda deze avond op gepaste manier afscheid met mooie woorden gericht aan de leden van haar club. Op hun beurt stemden de leden dan ook met volle overtuiging in met de benoeming van Linda als Lid van Verdienste. Een grote eer en zeker niet voor iedereen weggelegd. Linda, we gaan je in het bestuur enorm missen. Met jouw gedrevenheid, vrolijkheid en humor was het voor mij persoonlijk een groot plezier om samen met jou in het bestuur te mogen zitten. Namens het bestuur en de hele vereniging zeg ik; bedankt!

 

Marcel Noordam, Rogér Kalberg en Patrick Beekhuizen; Welkom!

Met het afscheid van Linda en de samensmelting met Ready treedt een drietal nieuwe leden toe tot het bestuur. Op een later moment zullen zij zich persoonlijk voorstellen maar hierbij heet ik namens het bestuur en de hele vereniging deze heren van harte welkom. Samen met een groot aantal andere toetredingen tot verschillende commissies is, in het kader van de samensmelting, een grote verrijking voor ons kader ontstaan.

 

And the winner is.... 

Dan de Annie van Deventer beker, die dit jaar ging naar een van de meest zichtbare onderdelen van onze vereniging; de Kantine Commissie. In mijn ogen een welverdiende winnaar, die op gepaste afstand de Facebook-crew voor kon blijven. De Kantine Commissie heeft dit jaar laten zien wat het is om hard te werken voor onze club. Het doorvoeren van een nieuw kassasysteem, het altijd op orde hebben van de bezetting achter de bar en niet geheel onbelangrijk; het doen stijgen van de omzet van onze kantine. Stuk voor stuk harde werkers, die stuk voor stuk die felbegeerde beker verdienen. Chapeau!

 

Nieuwbouw; nog een jaartje in de Vlonder

We zijn er al een tijd mee bezig; ons nieuwe complex en de plannen om tijdelijk te verhuizen naar de Escamplaan. Helaas, zoals wel vaker bij nieuwbouwplannen, zal door verschillende zaken de start van de sloop opgeschoven worden. Jammer, maar ieder nadeel heef z'n voordeel zullen we maar zeggen. Door de verschuiving in de planning, kunnen wij nu het hele seizoen 2015-2016 blijven zitten waar we zitten. Geen verhuizing tijdens het seizoen. Nu maar hopen dat er niet nog meer geschoven moet worden..

Ook positief te noemen, is het feit dat er inmiddels een handtekening is gezet onder de samenwerkingsovereenkomst tussen SCOH (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) en HKV Achilles. Een nieuwe mijlpaal in een historisch proces voor onze club en dat van de Vliermeent.

 Het was me het jaartje wel...

Wat was het een mooi maar ook bewogen jaar. Een jaar met een historische BAV waar uiteindelijk ingestemd werd met de samensmelting tussen Achilles en Ready. Een jaar met een mooi kampioenschap van ons vlaggenschip in de zaal en dus promotie naar de 1e klasse. Of wat te denken van “de dubbel” van onze A1 met een dubbele promotie naar de Overgangsklasse? En natuurlijk alle andere kampioenen. Te veel om op te noemen!

Het was een prachtig jaar waarin eens te meer duidelijk werd hoe belangrijk het is om een grote groep vrijwilligers actief te hebben binnen de vereniging. Achilles groeit in een rap tempo en dat hebben wij mede te danken aan die mensen die dag in dag uit voor ons en onze club bezig zijn. Van de Kantine Commissie tot de trainers en coaches. Van de CR tot de ouders die soms tijdens de wedstrijden van hun eigen kinderen achter de bar tosti's staan te verkopen. Dit alles is wat onze club zo mooi maakt. En na dit seizoen zeg ik dan ook met trots dat ik mijn eerste jaar in het bestuur met heel veel liefde voor mijn club heb volgemaakt.

Op volle kracht vooruit! Achilles; heel veel meer dan een club!

Tot volgend seizoen!

 

Namens het bestuur,

Bart Kasten.

 

 

Datum 23-06-2015 22:00
Tags