De nieuwe Jeugdsportcoördinator

Sinds 1 april ben ik werkzaam bij Achilles als jeugdsport coördinator (JSC) als opvolger van Malou Abbas. Mijn naam is Wibout van der Weide en ik ben de laatste 3 jaar actief als JSC bij GKV. Daar zal ik ook actief blijven, naast mijn werkzaamheden bij Achilles. Op mijn 12e ben ik begonnen met korfballen bij CKC Maassluis, toevallig ook de club waar Malou speelt. Vervolgens op mijn 18e ben ik overgestapt naar TOP (S) door een verhuizing. Na een aantal jaar te hebben gespeeld heb ik besloten om te stoppen en me volledig op mijn opleiding te richten, de HALO. Die heb ik inmiddels afgerond...

Bij CKC Maassluis ben ik ook begonnen met training geven op mijn 15e . Bij de allerkleinste kinderen.Toen heette dat nog de welpjes, tegenwoordig staat dat bekend als de kangoeroeklup. Vervolgens heb ik alle leeftijdscategorieën training gegeven, van de F tot de A. Inmiddels heb ik ook meerdere seniorenteams getraind. Bijna zeven jaar geleden ben ik ook begonnen als trainer bij wat toen nog district Noordwest heette. Nu bekend als RTC West. Daar doe ik al die tijd dezelfde categorie, U12 en nu U13.

Bij Achilles zal ik verder bouwen op wat Malou heeft neergezet. In samenwerking met de TC en de TopC gaan we aan de slag om de jeugdopleiding van Achilles naar een hoger plan te tillen. Elke dinsdag en donderdag ben ik op het veld om de trainers van de jongste jeugd (tot de D) te begeleiden.

De eerste weken zijn al erg goed bevallen. Ik ben warm ontvangen door de club. Inmiddels heb ik ook al flink wat leden en andere betrokkenen gesproken. Ik doe mijn best om met iedereen kennis te maken. De komende periode zal ik doorgaan met het begeleiden van trainers, een beter beeldvormen van de vereniging en wat andere werkzaamheden, zoals de GigaKangoeroedag helpen organiseren.

Ik kijk ernaar uit om samen met Achilles de vereniging te versterken. Om Achilles te ondersteunen en er samen voor te zorgen dat wij meer dan een club blijven!

Wibout van der Weide

Datum 23-04-2018 23:56
Tags