De grote wisseltruc!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Afgelopen anderhalve week stond Korfbal.nl vol met groot transfernieuws. Grote hoofdrolspeler in deze transfers is DVO uit Bennekom. Toen anderhalve week geleden wereldkundig werd dat Mathijs den Ouden van DALTO naar DVO ging en even later Gertjan Meerkerk zijn voorbeeld volgde, dacht ik eventjes dat DVO volgend seizoen ineens van gedoodverfde degradatiekandidaat, zou veranderen in een kanshebber voor de play-offs. Maarja, dan wordt een paar dagen later duidelijk dat inmiddels ex-international Marijn van den Goorbergh en internatinal Fleur Hoek de overstap gaan maken naar respectievelijk PKC en Fortuna. Dat er in de top van het korfbal inmiddels jaarlijks een heel circus aan transfers plaats vindt is inmiddels wel duidelijk, maar toch is het altijd weer leuk en verrassend om in de gaten te houden wie waar naartoe gaat.

hoofdartikel.JPGIedere maand klik ik op de website van Koog Zaandijk eventjes op “De Duiventil”. In deze rubriek worden alle transfers in korfballand bijgehouden. Zelfs transfers op 3e klasse niveau kan je daar terug vinden, omdat het veelal op eigen inzending is. Als ik bijvoorbeeld komend seizoen de overstap zou maken van Achilles 3 naar Altijd Kwiek in De Veenhoop, wat overigens uiterst onwaarschijnlijk is, dan zou ik dat zelf bij De Duiventil neer kunnen laten zetten. Wist je bijvoorbeeld dat Lejon Bruinekreeft volgend jaar de overstap maakt van Spirit naar ASVD..? Of wat dacht je van de transfer van Daphne van den Berg van Unitas naar Dindoa..? Juist, ik vind dat dus leuk om te volgen. En dan is het in een week waarin de ene topspeler na de andere wissels van club, of zelfs stopt zoals geweldenaar Johannis Schot, wel heel erg smullen geblazen.

Volgend seizoen krijgen we in de Korfballeague weer hele leuke confrontaties tussen spelers en hun oude clubs. Dat zijn toch altijd duels om van te smullen. Vraag mij toch wel af waar in de Korfballeague al die topspelers van betaald worden. Want de eerstvolgende voorzitter van welke club dan ook die ontkent dat spelers betaald worden, staat volgens mij een beetje te jokkebrokken... Anyway, ik kan niet wachten in ieder geval!

Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 01-05-2018 16:47
Tags