WAPC-kamp 2015: Op wereldreis naar Diever

Zaterdag 18 juli: De bus en de vrachtwagen zijn vertrokken! De vrachtwagen volgeladen met alle fietsen, koffers en materiaal komt om half 2 aan en alle helpende handjes zijn welkom! De bus met de kinderen komt aan rond half 3 aan de Mient-kant.

Zaterdag 18 juli: naar huis!

De bus en de vrachtwagen zijn vertrokken! De vrachtwagen volgeladen met alle fietsen, koffers en materiaal komt om half 2 aan en alle helpende handjes zijn welkom! De bus met de kinderen komt rond half 3 aan aan de Mient-kant.

Vrijdag 17 juli: USA

Bootcamp voor de leiding door Jisse, Teddie, Maaike en Anne. Alhoewel sommige leiding er goed van af kwam en toekeek of foto's maakte. En wist je dat je tijdens opdrukken bij bootcamp tegelijk op je telefoon kan typen?! De kangoeroes en pupillen maakten tijdens het knutselmiddagje prachtig geknoopte poppetjes. Het lijkt wel scoutingkamp. Waar de kleintjes gisteren het paard van de boering mochten aaien, mochten ze vandaag allemaal een rondje op Wally!! Marieke liet haar telefoon per ongeluk liggen en een heel aantal kleine en grote griezels gingen er spontaan selfies mee maken. Die gekke bekken laten we maar op de besloten facebookpagina staan ;-) Team Italië bleek de winnaar en zat voor het avondmaal aan de Italiaanse winnaarstafel en werd bediend. En de geweldige leiding maakte nog een teamfoto. Kanjers! En natuurlijk 's avonds bonte avond met disco.

Donderdag 16 juli: Mexico

Dennis meldt ons vanuit Diever: 'Uitslapen op het programma! Na een spannende horrortocht en de nodige nachtmerries voor de ouderen mag iedereen van zijn of haar gebakken eitje met verse jus d'orange genieten. Iedereen weer fris en fruitig! (U ziet het resultaat over 2 dgn). Wat gaat het weer veel te snel!! Hopelijk vandaag eindelijk een zonnetje...., het weer heeft inmiddels het hele weekprogramma overhoop gegooid.' Er werd ook levend pictionary gespeeld?! ' s Avonds gezellig kampvuur met spelletjes, liedjes zingen en......de jongste kinderen mochten het paard van de boerin aaien.. En de jongenskamers van de pupillen zag er heeeeel gestructureerd en opgeruimd uit...ahum... Later op de avond werden deze jonge knullen ook nog gesnapt op overlopen...Dus straf...'Poesje mauw, take 24'.. :-)

Woensdag 15 juli: Nederland

kamp%202015%20woe%2015072015-0.jpgDe dag van de loopspeurtocht van de pupillen en de fietsenrally voor de C+. Bij de fietsenrally leken ze niet te verdwalen, werd er opgeladen met een patatje en vond Marieke dat het gelukkig bijna niet regende..En zouden Stef en Quincy tussendoor sweaters geshopt hebben: 2 voor de prijs van 1?! Over een paar dagen zullen we het weten. Bij de loopspeurtocht liepen de teams tegen een kudde mammoeten aan, maar daar bleven ze zeer relaxed onder. Het leek er zelfs op dat ze met een enorme brul een koekje van eigen deeg kregen (brullen mammoeten eigenlijk?!) En tsja.. de meiden deden in de avond de olifantenpolonaise..daar willen we uiteraard bij terugkomst ook alles over weten.

Dinsdag 14 juli: Frankrijk

Een hele bijzondere dag, met maar liefst 2 jarigen: Jordan en Kimberly. En ze werden ook nog eens allebei 10 jaar. Ze werden verwend met een kado en een heerlijk toetje....wat een feest! Er werd vandaag ook meegedaan aan de Paralympische spelen.. rolstoel korfballen! De samenvatting van deze dag: Sportief, supergezellig, spelletjes, schijf van 5...Maar ook educatief.... Uitstapje naar de hunebedden voor de groepsfoto!!!!

Maandag 13 juli: Italië

Na de China-dag en de nachtelijke greppeltochten was het Forza Italia maandag! Het weer was wat minder, maar iedereen vermaakte zich prima. Er werd flink gesprongen en gedanst. De dag van ' We gaan nog ff door'  en 'Nooit meer naar huis!!' Er moest wat in het eten hebben gezeten.. het swingen leek niet op te houden... of toch wel.. ook nog even lekker chillen en batterijtje opladen tijdens het kleuren. 's Avonds tijd voor ' De meisjes tegen de jongens' En Marieke shopte voor deze dag alle teamgenoten in haar Italië-team in Italiaanse foto's. Het leverde prachtige plaatjes op. Als je het even niet weet.. onderaan deze pagina staat wie er allemaal in de Italiaanse corveeploeg zitten.

Zondag 12 juli: China

kamp%202015%20zon%2012072015-9.jpg

De eerste ochtend in Diever. Pre ochtend programma, iets met een zeepbaan in alle vroegte. In de middag The Diever Games, 3 vaks korfbal, 4 vaks volleybal en matras- trefbal. Bloedfanatiek en strijdlustig na een korte nacht. Nǐ hǎo! 's Avonds Nasi (China... eh... of is nasi toch Indisch) van onze geweldige kookploeg! Het miezert, maar dat kan de pret niet drukken! En na het eten, opmaken voor de greppeltocht! De eerste groep is, voor het donker invalt, klaar voor de greppeltocht! Spannend!! Word je gepakt of niet?! De oudere kampgangers sluipen in het donker door de greppels in de hoop niet ontdekt te worden..

Zaterdag 11 juli: Duitsland

En weg zijn ze.. Twee bussen en een vrachtwagen vol op weg naar een fantastische kampweek in Diever. Zaterdagavond kwam het eerste bericht: 'Na een hectisch middag (lange maar voorspoedige busreis) slaapplekjes zoeken en inrichting, in kort tijdsbestek eten maken(tomaten- en groentesoep, broodje knak, broodje gezond) zijn we wat verlaat toe aan het avondprogramma. Goed om te zien dat de meeste kinderen er goed uitgedost uitzien!! Lekkah weer, hopelijk blijft het de hele week zo!' De landenquiz stond op het avondprogramma. De 90 kampgangers zijn verdeeld over de landen Duitsland, China, Italië, Frankrijk, Nederland, Mexico en USA.

De weken vooraf:

banner%20kamp%20Diever%202015%20338x200.jpg

Nog maar een paar weken en dan vertrekken we naar ons zomerkamp in Diever. Ook dit jaar is het aantal kampgangers groot, 90 Achillianen inclusief de kampleiding. De kampbrief is al verstuurd en op de besloten facebookgroep zijn al diverse berichten verschenen. Zit je niet op facebook? Volg dan hier het nieuws in aanloop naar het kamp en straks hoe het de kids vergaat in Diever.

Vertrek zaterdag 11 juli. De kampgangers verzamelen om 12:30 uur voor het veld aan de kant van de Mient bij de Playground. We vertrekken om ongeveer 13:00 uur. Vanwege het tijdstip van vertrek adviseren wij u uw kind(eren) een lunchpakketje mee te geven. Om ongeveer 19:00 uur zal de eerste kampmaaltijd worden geserveerd.

8 juni: De corveeploegen zijn bekend

Met je corveeploegen zal je, buiten het corvee, ook een aantal spellen gaan doen wat mee zal tellen voor het klassement wie op de laatste dag de 'sjaak' is en de winnaar zal moeten bedienen tijdens de bbq. Dit jaar is iedere corveeploeg gekoppeld aan een land, zorg dat je attributen van jouw land meeneemt....

Zaterdag (Duitsland)

Steijn
Danique
Kaj
Quincy
Celeste
Teddie
Maartje
Thijs
Bram
Erik
Leiders: Simon en Jolanda

Zondag (China)

Merijn
Vincent
Tristan
Lucas W
Maaike
Kimberley
Anna
Mick van N
Jill
Ocker
Milan
Leiders: Ivo en Dinna

Maandag (Italië)

Joren
Noa
Laura
Pauline
Kayleigh
Yara Koene
Mick P
Niek
Paivi
Thomas
Leiders: Lars en Marieke

Dinsdag (Frankrijk)

Mark
Cino
Maxine
Marlou
Max
Maurits
Silja
Demi
Ivy
Jim
Leiders: Frank en Julia

Woensdag (Nederland)

Joël
Noah
Anne
Zoë
Linnet
Jordan
Merel
Thei
Lizzy
Jens
Leiders: Jarreth en Sita

Donderdag (Mexico)

Maarten
Rick
Donna
Rosanna
Floris
Sebas
Femke
Levi
Lucas H
Bregje
Leiders: Daan en Rianne

Vrijdag
(USA)

Lars
Yannick
Stef
Jisse
Sterre
Julian
Melissa
Nikki
Armin
Lisette
Leiders: Sten en Mariska

 
Datum 18-07-2015 12:01
Tags