300 kleuters op 4e Giga Kangoeroedag

Voor de vierde keer was het afgelopen maandag 14 mei weer zover: de Giga Kangoeroedag bij HKV Achilles! De sportdag voor de kleutergroepen van de basisscholen De Vliermeent, De Drie Linden en de Vlierboom. Zo’n 300 kleuters waren deze dag gezamenlijk aan het sporten, spelen en bewegen. De organisatie was al vroeg in de ochtend begonnen om alles klaar te zetten, geholpen door ruim 50 studenten van het ROC Mondriaan Sport en Bewegen.

De kangoeroedag

Rond 9.00 uur arriveerden de eerste kleutergroepen op het veld. De ochtend werd geopend door een welkomstwoord voor alle juffen, meesters, begeleiders en natuurlijk de kleuters. Uiteraard was ook de Achillesleeuw van de partij. Deze had de afgelopen weken hard geoefend op de kangoeroedans om daarmee de sportdag gezamenlijk te kunnen starten. Na deze vrolijke warming up gingen de kleuters in groepjes van 6 naar de spelletjes toe: van korf schieten, estafettes, flessen omgooien en nog veel meer leuke spelletjes. De kleuters deden super goed hun best en het was een genot om ze met zoveel enthousiasme te zien spelen en bewegen. Tussendoor uiteraard een
pauzeronde om flink te drinken. Wat wel betekende dat de organisatie met grote regelmaat met een paar kleuters aan de hand naar de kantine liep voor een “ingelaste plasronde”. Een aandoenlijk tafereel. Rond half twaalf was het ochtenddeel afgelopen en liet de Achillesleeuw zich weer zien. Bij het verlaten van het veld kregen alle kinderen een diploma mee. Met dit diploma mogen ze zaterdag 26 mei meetrainen met onze Kangoeroeclub.

Het middagdeel met een nieuwe groep kleuters, begon om 13.00 uur en ook hier werden de kinderen ontvangen door de Achillesleeuw en begon het tafereel van de ochtend opnieuw. Tijdens de middag was het wederom een gezellige drukte op het veld. De ouders, opa’s en oma’s waren goed vertegenwoordigd en moedigden de kleuters tijdens de spelletjes met sportief enthousiasme aan. Rond 15.00 uur was het spektakel toch echt afgelopen en liepen de laatste kleuters moe maar voldaan, met ook voor hun een diploma, het veld af.

De organisatie: De vrijwilligers van Achilles, de studenten van het ROC Mondriaan in Delft en de sponsor Alsem hebben er voor gezorgd dat de Achilles Giga Kangoeroedag wederom een groot succes was!

Tot volgend jaar,

Margot, Monique, Wiebout en Mireille

Datum 17-05-2018 14:47
Tags