Nieuw seizoen, nieuwe frisse start

Zoals al eerder aangekondigd is de TC een nieuwe weg ingeslagen. Er zal de komende jaren veel meer aandacht besteed gaan worden aan de opleiding van kinderen d.m.v. het begeleiden van de trainers. Er staat nu een jeugdbeleidsplan en dit willen we op deze manier verdere invulling gaan geven. De huidige TC zal op trainingsavonden rondlopen en de trainingen gaan bekijken. Het is namelijk belangrijk dat van onder af alle kinderen dezelfde basis meekrijgen om zodoende iedereen met gelijke kansen op te leiden. Dit moet uiteindelijk resulteren in de doorstroming van nog meer talenten.

Afgelopen zomer is er in overleg met de jeugdsportcoördinator (JSC) en de TopC een plan opgezet, wat dus meer talenten zou moeten opbrengen. Hierbij is aan iedere categorie gedacht en dat iedereen op zijn/haar manier de lol van korfbal blijft behouden.

Er wordt uiteraard niet alleen primair naar korfbal gekeken. Als club willen we de juiste uitstraling houden en dat betekent dat er vele randzaken ook op orde moeten zijn. Denk hierbij aan scheidsrechters die bij de jeugd per jaar meer dan 250 wedstrijden moeten fluiten. Of de materialen die we graag zo lang mogelijk willen gebruiken. Alle ouders die de kinderen naar de uitwedstrijden vervoeren en uiteraard de kantine bezetting tijdens de trainingen en wedstrijden.

We zullen elkaar nodig hebben om Achilles nog groter en mooier te maken dan we al zijn! Hierdoor zullen we met z’n allen wel aan een paar punten moeten denken:

  • Laat de scheidsrechters de wedstrijden fluiten. Help hem of haar daarbij door dat te respecteren en alleen de Achillesteams aan te moedigen. We zijn blij dat er elke week weer genoeg scheidsrechters staan en we hebben hen ook keihard nodig. Daarnaast willen we graag een positief signaal naar de kinderen afgeven en hen leren zich op hun eigen spel te concentreren. Dit geldt uiteraard ook bij uitwedstrijden.
  • Afgelopen jaren zijn de materiaalhokken meerdere keren opgeruimd. Wanneer we dit niet met z’n allen netjes houden is het na een paar weken alweer een zooitje. Denk er ook aan om de ballen en de palen op het veld op te ruimen wanneer ermee is gespeeld/getraind. Laten we de kinderen en elkaar hier ook op aanspreken. We zijn samen verantwoordelijk.
  • Wanneer je als ouder niet kan rijden of kantine dienst kan staan, probeer dit dan onderling te ruilen. Ook hier zijn we afhankelijk van. Vele handen (die goed samenwerken) maken licht werk.

Naast de ontwikkeling blijft het plezier natuurlijk een zeer belangrijk aspect binnen onze club. Mededoor het samen trainen bij de allerjongsten pakken we beide aspecten aan. Iedereen zal zijn of haar eigen ontwikkeling doormaken, maar het plezier moet altijd blijven! We kijken dus naar de langere termijn.

Het is voor ons dus ook irrelevant of iemand bijvoorbeeld in een F1 of F7 zit. Zeker op deze leeftijd valt nog niet te zeggen of iemand talent heeft of niet, het kan namelijk nog alle kanten op. Hierdoor hebben we bij de F ook een verandering doorgevoerd. We gaan de F ploegen tegenwoordig niet meer met een cijfer aanduiden maar met een naam, zoals de kangoeroes. In het krantje en opde website zal ook vanaf heden de volgende benamingen worden gebruikt:

  • Achilles Tijgers
  • Achilles Beren
  • Achilles Wolven
  • Achilles Leeuwen

We proberen in de eerste weken van de competitie ook met ouders te gaan zitten en dit bovenstaande nogmaals bespreken. Maar u kunt uiteraard altijd contact opnemen met de TC leden, hieronder nogmaals per categorie de aanspreekpunten:

  • Senioren: Bastiaan O. En Dylan R.
  • A-Jeugd: Koos V.
  • B en C jeugd: Nicole B.
  • D jeugd: Joy O.
  • E jeugd: Sander N.
  • F jeugd: Frank B.

Of u kunt een mail sturen naar: tc@hkvachilles.nl

Wij willen iedereen een succesvol en plezierig seizoen toewensen!

Groeten
De TC

Datum 05-09-2018 23:39
Tags