Verslagen: Valse start veldcompetitie voor selectie

Over de wedstrijd Phoenix - Achilles kunnen we kort zijn: het was niet best, na 60 minuten spelen eindigden de ploegen bij 7-5. Team 2 ging op bezoek bij Dalto. Na een kleine achterstand kon de ploeg weer goed aanhaken, maar toen Dalto eenmaal een gaatje had.. Werd de voorsprong eenvoudig uitgebreid: 23-13. Achilles 3 had op haar beurt geen enkele moeite met Excelsior 3: 12-21. Overwinningen waren er tot slot ook voor Achilles 4, 6 en 8. Achilles A1 won netjes en ruim bij Valto: 7-21 werd het maar liefst. Ondertussen wist de A2 de Vissen van KVS te verslaan en hield de A3 punten in eigen huis tegen Avanti. Achilles B1 won met 13-4 van de IJsselvogels. Ook de D3, E2, E3 en E4 wisten te winnen, de E3 deed dit zelfs met 14-1! Tot slot de allerkleinsten van onze spelende leden, met knappe overwinningen voor de Achilles Tijgers en Leeuwen! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. Zelf een verslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl! [Update: verslagen Achilles 2, 5, Zondag 1, B1, B2, C1, E1, E2, E4, Leeuwen toegevoegd!]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Phoenix 1 - Achilles 1

Volgt zsm.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen 3 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag speelde ook Achilles 2 de eerste competitiewedstrijd. De eerste tegenstander was Dalto 3. Na een lange voorbereiding met veel oefenduels, waren we er helemaal klaar voor. Al snel in de wedstrijd keken we tegen een kleine achterstand aan, door te weinig rebounds kon Dalto blijven herhalen en hadden wij moeizame aanvallen. Invaller Pepijn kon er met zijn lengte voor zorgen dat ook wij betere aanvallen konden gaan neerzetten. Vlak voor rust kwamen we op gang en kwamen we dichterbij. We gingen de rust in met een verschil van twee punten in het voordeel van Dalto. Tot 10 minuten na de rust konden wij nog meekomen. Door frustratie en fouten was het daarna klaar. Dalto liep uit en wij konden daar niks meer tegenover zetten. De uiteindelijke (23-13) eindstand was onnodig en zonde.

Komende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd. Alle reserves en invallers bedankt!

Julia

Excelsior 3 - Achilles 3

Na een prachtige zomer zijn we dan eindelijk weer gestart met het nieuwe seizoen vol korfbalplezier. Een aantal van ons zijn al een paar weken begonnen met selectietrainingen, maar nu zijn de teams bekend en mogen we aan de slag voor het echie. Achilles 3 kent dit jaar weer een aantal nieuwe gezichten. Welkom! Een frisse start vol nieuwe energie met alle ogen dezelfde kant op. De allereerste wedstrijd was tegen een niet al te onbekende tegenstander, namelijk Excelsior. Een jonge, gretige ploeg die een aantal van ons niet is vergeten… (lees: een ploeg waartegen we vorig jaar nog 9-0 achter stonden na de eerste 10 minuten). Zo’n wedstrijd mocht het absoluut niet worden. Met vol goede moed zijn we allemaal de wedstrijd in gegaan om de punten binnen te slepen. En dit ging aardig. De eerste 20 minuten waren we scherp in de afronding. Er werd op alle vlakken doelpunten gemaakt en al snel stonden we ruim voor met 7-2. Er kwam echter een breekpunt aan het eind van de eerste helft. We kregen ineens meer druk en we konden niet meer zo soepel passen. De doelpunten vlogen er ook niet meer zo makkelijk in en we liepen vast. En wat doe je dan als het even niet loopt? Jawel, klagen over de scheids. Stuk voor stuk waren we meer bezig met randzaken waaronder de scheids, dan ons eigen spel. De scheids is hierna natuurlijk niet ineens aan onze kant gaan staan, kortom het werd er niet beter op. En wat doet de tegenstander? Die lacht en begint langzaam terug te komen. De eerste helft had niet veel langer moeten duren want het stond inmiddels 7-9. Wij allemaal met chagrijnige gezichten het veld af, de kleedkamer in. Waar waren we nu allemaal mee bezig? Alles behalve korfbal en dat moest anders. Zo werden we ook toegesproken in de kleedkamer en geloof het of niet, het heeft geholpen. De tweede helft kwamen we sterker terug. Geen onvertogen woord meer tegen de scheid en Achilles 3 liet even zien wie er de baas was. Aanvallend pakten we ons spel weer op en verdedigend waren we op scherp. Ballen werden onderschept, er werd voor elkaar en met elkaar gewerkt aan de overwinning. Uiteindelijk hebben we ruim gewonnen met 12-21. Volgens mij een prima begin van de competitie.

Ik ben trots op Achilles 3 en kijk uit naar alle overwinningen die we nog gaan pakken het komende seizoen! Volgende week weer een reeks thuiswedstrijden, dus mis die van Achilles 3 niet! Tot volgende week

Ps. Niet een bedankje áán de scheids maar een bedankje ván de scheids deze keer. De scheids bedankte Achilles 3 voor het dichthouden van alle mondjes de tweede helft. Hoewel we dit voortaan vanaf minuut 1 moeten doen, is dit toch best bijzonder.

Vriendelijke korfbalgroetjes,
Alana Verboom

Achilles Zondag 1 - HKV/Ons Eibernest 4

Het seizoen is weer begonnen en als zondag 1 willen we na een mooi en gezellig seizoen vorig jaar de eer natuurlijk hoog houden. Daarom begonnen we met een loodzware voorbereiding waarin de stramme spiertjes na de zomerstop weer klaargestoomd moesten worden voor de competitie. Dit was zeker nodig want er stond meteen een kraker voor de deur. De eerste competitiewedstrijd moeten we aan de bak tegen oude bekenden. De ploeg waartegen we vorig jaar zowel in de zaal als op het veld spannende wedstrijden hebben gespeeld, HKV Ons Eibernest. Vorig jaar hebben we tweemaal gewonnen en twee keer verloren en die balans willen we natuurlijk weer in ons voordeel zien. Met een fitte en gemotiveerde ploeg moesten we er klaar voor zijn, goed om Renee na lange tijd weer in het veld te zien staan. Sten die vult haar plekje langs de kant komende wedstrijden helaas nog even op maar die hopen we ook weer snel in het veld te zien. Zoals Puck zei; ‘je ziet er al veel beter uit dan voor je operatie Sten’, maar terug naar de wedstrijd.

De voorbereiding heeft geholpen want we begonnen scherp met goed opgezette aanvallen en veel beweging na het schot. Dankzij deze beweging na de schoten en sterke rebound konden we met een aantal korte kansen van Niels, Tako, Erwin en Marianne al snel op een 4-0 voorsprong komen. Ook verdedigend hadden we het goed op orde en kwam Eibernest niet tot grote kansen. Mede dankzij het scherpe verdedigen van onder andere Erwin en Renske die Bas Harland en Belinda uitschakelde hielden we ze op afstand. Dat ook Eibernest  scherp verdedigde heeft Tako de eerste helft ook even meegemaakt na een iets te langzame schotpoging kreeg hij de bal weer terug. Aan beide kanten werd er hard gewerkt om het de tegenstander moeilijk te maken. De nul houden tot de rust dat zie je bijna nooit bij korfbal en lukte dan ook niet. We wisten wel een gat van 4 punten verschil vast te houden in de eerste helft en een tussenstand van 7-3 gaf vertrouwen. Ook het vertoonde spel was positief en we voelde dat we de bovenliggende partij waren.

Dat we dit niet meer weg mochten geven was duidelijk maar na rust werd het gat verkleind tot 2 punten en stond het vrij snel na rust 7-5 en hebben we als ploeg een mindere fase. In de afronding was de scherpte even weg en kwam HKV Ons Eibernest sterk terug in de wedstrijd. Gelukkig ontbrak op belangrijke momenten de scherpte en miste ze een aantal strafworpen waardoor de voorsprong altijd minimaal 2 punten bleef. Met nog 10 minuten te spelen stond het 9-7 en zo bleef het een tijdje staan waardoor de wedstrijd niet beslist werd door ons. De kansen waren er wel weer maar aan beide kanten vielen de doelpunten niet. Toch misschien de vermoeidheid die door het scherpe verdedigen toe begon te slaan? Met nog 5 minuten op de klok leek de beslissing te vallen toen Tako vanuit een vrije bal de 10-7 raak schoot en ons over het dode punt heen hielp. Plotseling vielen de schoten kort voor het einde wel weer en had Eibernest snel een antwoord en viel de 10-8 met nog maar vier minuten. Ook in de slotfase met een kleine voorsprong wisten we dat we deze overwinning niet meer uit handen mochten geven en kon Erwin zich over de vermoeidheid heen zetten en scoorde de 11-8 en werd de wedstrijd beslist met de 12-8. Een heerlijke en verdiende overwinning in de eerste competitiewedstrijd waar we tevreden mogen zijn over ons spel. Op naar de volgende wedstrijden waarbij we hopen iedereen weer fit in het veld te zien staan. Tot die tijd hopen we dat we net zoals deze dag hulp krijgen van andere Achillianen, Niek, Vera en Laura bedankt dat jullie er bij konden zijn.

Ik heb begrepen dat Erwin een speciale training voor voor aankomende donderdag gaat voorbereiden om er voor te zorgen dat we de overwinningen binnen blijven halen. Hierbij zullen er een speciale oefeningen op korte kansen zijn dus verwachten we dat Niels er bij zal zijn.

Alex

Achilles 5 – Weidevogels 4

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen mochten de toppers van het vijfde direct thuis aantreden tegen Weidevogels. Omdat de verwachtingen erg hoog liggen en heel de vereniging verwacht dat we kampioen worden waren er toch wat nerveuze gezichten te zien. Dat gevoel werd alleen maar versterkt toen bleek dat een aantal vaste krachten niet op de afgesproken tijd op het veld stonden. Waar de meeste van hen een goede reden hadden gold dit niet voor Niek V. Hij was thuis in slaap gevallen.. Dit resulteerde er meteen in dat hem het aanvoerderschap werd ontnomen en werd toegekend aan ondergetekende. En dat was verdiend ook, want ondergetekende heeft de hele zaterdagochtend op het veld publiek geronseld. Ype, tof dat je even kwam kijken!

In de voorbereiding hebben we twee oefenwedstrijden zeer verdienstelijk gespeeld en de meeste van ons hebben inmiddels hun spelregelbewijs keurig op tijd gehaald. Dus we zijn goed voorbereid voor het nieuwe seizoen. Alleen ondergetekende niet, want niemand was bereid om voor twee biertjes zijn toets te maken. Van je teamgenoten moet je het hebben, niet waar? Bij deze een oproep voor iedereen binnen Achilles, voor twee bier mag je mijn toets halen!

En dan nu naar de wedstrijd. De eerste helft begon met Koen, Vera, Nikki en mijzelf in de aanval. In de verdediging begonnen we met Anne, Michelle, Frank en Niek V. Het was meteen duidelijk dat we een pittige wedstrijd tegemoet zouden gaan. Het precieze scoreverloop is me niet meer duidelijk, maar we keken al snel tegen een achterstand aan. Verdedigend stond het redelijk waardoor we goed bij bleven. Hier en daar werden leuke aanvallen gespeeld en dit zorgde er zelfs voor we langszij kwamen. In de rust was de stand 6-5 in het voordeel van de relatief jonge leeuwen. Stukken beter dan 4-0 achter zeggen we dan maar..

In de rust hebben we dankzij de scherpe analyse van Mathijs (een van de relatief oudere leeuwen uit het zesde) goede afspraken gemaakt zodat we de pot (nee niet Frank, de wedstrijd) definitief naar ons toe konden trekken. Van die afspraken kwam weinig terecht maar toch bleef het lang spannend. Helaas was Weidevogels scherper in de afronding en hadden we het verdedigend wat meer dicht kunnen gooien waardoor Weidevogels terugkwam in de wedstrijd. Zelfs de wissels Jisse en Ivo konden het tij niet keren, al kwamen we wel iets dichterbij. Bij een eindstand van 11-13 floot scheidsrechter Alexander Bodaan af. Helaas geen punten maar de wedstrijd bied genoeg perspectief om op voort te bouwen. Tenzij de helft volgende week in 1 speelt natuurlijk. Mathijs bedankt voor het wissel staan, Alex bedankt voor het fluiten en het aanwezige publiek bedankt voor het kijken. We zien jullie graag bij Valto volgende week!

Houdoe,
Rinoess

HKV Achilles B1 – IJsselvogels B1
We hadden een wedstrijd tegen Ijselvolgels, vorige week hadden we ook al tegen hun gespeeld en verloren. En we begonnen met de wedstrijd en het duurde even voordat we op 1-0 kwamen. De voorstander hielden we de hele wedstrijd vast. Er kwamen achter elkaar goeie schoten goal en goal het ging steeds beter met goede aanvallen. Toen kwamen we bij de rust toen stond het 7-1. De tweede helft starte weer goed maar een paar goals. Toen scoorde wij er nog een paar en toen scoorde de tegenstander nog 3 goals in de tweede helft. De wedstrijd is afgelopen met 13-4 dus we hebben het goed gedaan want vorige week werd het 9-5 voor Ijselvogels. We hebben het deze week bewezen dat wij het ook goed konden.
Bedankt voor de reserves en de scheidsrechter!

HKV Achilles B1 – IJsselvogels B1 (Coachverslag!)
Na een aantal weken hard trainen, meedoen aan het beachkorfbal in Scheveningen en een oefenwedstrijd tegen Ijselvogels was het zaterdag eindelijk zover. We gaan spelen voor de knikkers. Aangezien we het weekend ervoor een oefenpotje gespeeld hebben tegen IJsselvogels B1 is de tegenstander bekend.

De spelers van HKV Achilles waren er klaar voor, ligt gespannen maar gemotiveerd om de eerste twee punten van het seizoen te pakken. De spanning was terug te zien in de eerste minuten van de wedstrijd. Het eerste doelpunt van het seizoen liet even op zich wachten maar toen eenmaal de 1 - 0 gemaakt werd waren we los. Als snel volgde de 2 – 0 en de eerste verdediging beloonde twee mooie aanvallen in twee goals waardoor het al gauw 4 – 0 was. Er wordt goed in functie gespeeld en dit resulteerde in een ruststand van 7 – 1. De tweede helft scherp blijven en dan komt het zeker goed.

De tweede helft startte weer sterk met twee mooie goals. Uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld en werd het 13-4. Vier goals doorlaten is echt een top prestatie. Iedereen verdedigde als een echte leeuw waardoor Ijselvogels vooral een schots aanvallen had. Als we zo doorgaan gaat het een leuk en vooral succesvol jaar worden. Ga zo door spelers!

Dinsdag weer hard trainen en dan staat zaterdag een uitwedstrijd tegen Fiducia B1 op de planning. Reserves van de C1 bedankt en onze scheidsrechter A. Bodaan top gefloten. Ook wil ik alle supporters bedanken voor hun aanwezigheid, hopelijk zie ik jullie zaterdag allemaal weer om 10.45 bij Fiducia.

Groetjes Lars Alsem

Valto B3 - Achilles B2
Afgelopen zaterdag speelden we een wedstrijd tegen Valto B3. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en het begon goed. We hadden ook geluk dat het mooi weer was. De verdediging ging heel goed! Maar toch heeft valto B3 3 punten gescoord in de eerste helft. Het waren afstandsschoten als het goed is. Dus moeilijk tegen te houden. De aanval ging ook hartstikke goed! Veel schoten en doorlopen, maar jammer genoeg gingen ze niet allemaal raak. Het eerste doelpunt was van Sanne!
In de rust eindigde het met 3-1.

De 2e helft ging beter. We moeten toch nog oefenen met doorlopen maar dat komt wel goed! Het werd 3-5. En terecht! (Milla, Femke,Citlali,Sanne).  De verdediging ging ook heel goed maar toch werd er gescoord. 4-5, 5-5! Het was een hele spannende wedstrijd!! Maar toch werd het 6-5. Echt heel jammer want wij speelden veel beter.

Goed gespeeld allemaal! De ouders ook bedankt voor de aanmoediging. En de trainers bedankt!

Verslag van Citlali Sip B2

Achilles C1 - Groen Geel C1
Vandaag moesten wij tegen groen/geel. Pepijn 1 van onze trainers kon er niet bij zijn ivm zijn eigen wedstrijd. Jordi en Anne moesten t met zijn tweeen doen.

De eerste minuten ging t redelijk gelijk op. Maar aan het einde van de eerste helft scoorde paivi door een doorloop aangegeven door levi ons eerste doelpunt. Het stond toen 1-6. De laatste 5 minuten werd ik gewisseld door Mick. Mick kreeg een strafworp en maakte een doelpunt. De eindscore was 2-17......

Bedankt groen/geel, publiek, scheidsrechter en onze trainers.

Damien Leben

Achilles D1 - Velocitas D1 (Coachverslag!)

Afgelopen zaterdag speelde onze D1 de eerste wedstrijd van het seizoen. We zijn ingedeeld in de hoofdklasse en dat is een goede uitdaging. Als team moeten we nog een beetje op elkaar ingespeeld raken en het is nog een beetje zoeken allemaal. Toch speelde we tegen Velocitas helemaal niet verkeerd. Er werd hard gewerkt en er waren al mooie acties te zien. In de verdediging probeerden we prima de bal te onderscheppen. Daarbij moeten we nog beter letten op het voorverdedigen. Dat is iets waar we deze week op gaan trainen. Ook het uitwerken van de bal naar de aanval kan nog wel wat soepeler. Iedere keer als iemand, na het onderscheppen, snel de hoek in ging, kregen we de bal snel weg. Die truc gaan we dus vaker gebruiken. In de aanval werd er fanatiek gespeeld, maar fanatiek naar de zijlijn rennen is helaas niet zo effectief. Toen we doorkregen waar de korf stond, werden we gelijk een stuk gevaarlijker. De eindstand was uiteindelijk 5-14 voor Velocitas, maar de coaches waren blij met de groei binnen de wedstrijd. Deze week hard trainen en volgende week gaan we verder tegen Die Haghe. Jim, bedankt voor het reserve zitten en meedoen. Scheidsrechter Knuist, bedankt voor het fluiten.

Dubbel Zes D1 - Achilles D2
We moesten vandaag tegen Dubbel Zes. Maar helaas,we hebben verloren met 12-7. Het was heel lastig. in de eerste helft ging het niet zo goed . toen het rust was stonden we 6-0 achter.  Na de rust gingen we weer spelen. De tweede helft ging veel beter. Toen scoorden we ook veel beter. En dit zijn de doelpunten.

Achilles D3 - KVS/Maritiem D2
Vandaag hebben we gewonnen van KVS. Lucas b scoort in twee minuten. jamer want snel scoort iemand van kvs en dan hebben we de bal weer wand kvs snijdt Armin af en kvs scoort weer en Lucas scoort in de vierde helft kvs scoort daar naar Teun scoort maar pech hij is verdedigt en Teun maakt een doorloop die ving hij af en daarna scoort hij schot van Armin en hij had gescoord iedereen ging juigen en ik wil de scheidsrechter bedanken

Armin

Achilles D3 - KVS/Maritiem D2 (Coachverslag!)
Vandaag speelde wij als D3, tegen KVS. Het veld uitleggen was gedaan in nog geen 10 minuten en toen hadden we dus genoeg tijd om warm te lopen en in te schieten.
Om 9.15 begon de wedstrijd en om 9.16 zat de eerste bal erin door Lucas B. Toch werd er niet te vroeg gejuicht, want al snel werd het 1-1 door een dame van KVS. Na een lange tijd 1-1 scoorde de meiden van KVS  nog een mooi doelpunt en stond het 1-2. Lukas K zag het al aankomen en ging dit niet laten gebeuren en scoorde er al snel achteraan de 2-2.
Na allemaal wat limonade op te hebben gaan we er weer hard tegen aan. Toch scoort weer een Meisje van KVS en staat het 2-3. De spanning bij Achilles D3 stijgt nu toch wel en ze slaan keihard terug. Teun maakt een mooie doorloop die er net naast zit maar herpakt zich en scoort de 3-3. Ze hebben nog 5 minuten en Achilles D3 weet wat ze willen. Met man en macht vechten ze voor de bal en dan schiet Armin een mooi schot recht in de korf. De laatste paar minuten dichthouden en dan is het toch een klein feestje. De eerste wedstrijd van het seizoen zit erop!

Annelotte van Geel

ONDO E5 - Achilles E1
De E1 moest aantreden tegen ONDO en had het daar knap lastig. De scherpte zat er duidelijk niet in. Veel kansen werden gemist. Ook het aantal plaatsfouten was te hoog waardoor het tempo te laag kwam te liggen. We spelen duidelijk op een hogere niveau. Voor de nieuwkomers Lisette en Brit was het dan ook erg wennen maar deden het in de wedstrijd heel goed. Brit scoorde zelfs  haar eerste doelpunt in de E1!!. Jens liet zien dat hij zijn tegenstander één op één kan uitschakelen. Milan toonde zijn lef door toch ook onder de korf duels aan te gaan en daarmee ballen kan onderscheppen. We hebben nu verloren maar winnen had ook gekund als we de vele kansen benut hadden. De komende weken veel trainen op het schot en dan winnen we de volgende keer van deze tegenstander. Uitslag 8-5, Doelpuntenmakers: Dirk, Brit, Milan, Erik en Jens.

VEO E2 - Achilles E2
Wat was het een leuke wedstrijd tegen Veo. Er werd goed verdedigd, we moesten tegen 5 meiden. Het stond al snel 2-0 en hebben uiteindelijk gewonnen met 10-1. Het was een mooie wedstrijd met veel plezier.

Liefs Fleur

Achilles E4 - HKV/Ons Eibernest E2
Onze eerste echte wedstrijd met Jesse G, Lianne, Niels, Noa, Remi, Jesse W en Imke. Onze coaches vandaag: Eva en Floris.

Alles ging heel erg goed! We hebben gewonnen met 3-2.

2 doelpunten Lianne
1 doelpunt Niels

• 1-0 hkvoe
  • 1-1 Achilles niels
  • 1-2 lianne Achilles
  • 1-3 achilles lianne

Ik vond het een leuke wedstrijd!!!  julie ook of niet. Maar uitstappen kan beter. Goed gedaan allemaal!!!!!!⚽️

gegroet imke

Dubbel Zes F1 - Achilles Beren
De allereerste wedstrijd van de Achilles Beren tegen Dubbel Zes. Wat een schoten, wat een kansen en wat een ontzettend fanatieke Sophie en Isa! Helaas gingen onze schoten niet door de mand en die van Dubbel Zes wel. Volgende week tegen Avanti gaan we het gewoon weer proberen en weet ik zeker dat we meer doelpunten zullen maken.

Tot bij de training kanjers!

Dubbel Zes - Achilles Beren #2
De beren niet op schot.

Owen, Vincent, Sophie en Isa zijn aan de wedstrijd begonnen. Na een spannende eerste kwart met diverse kansen en een afgekeurde goal (van Isa) was het nog steeds 0-0. Ondanks het fanatisme van de beren lukte het niet om te scoren. Het tweede kwart Jinthe, Vincent, Isa Raoul. Schot kans van Vincent helaas mis. Lange aanvallen van Dubbel Zes, helaas is hij er twee keer ingegaan voor het thuisteam. 2-0 rust.

2e helft: Raoul, Sophie, Owen en Jinthe. Er wordt goed samengespeeld. Helaas zijn de beren nog niet instaat geweest om te scoren. Owen moet helaas geblesseerd het veld verlaten. Er wordt niet gescoord. Na wat bemoedigende woorden van de coach, wordt er fanatiek aan het laatste kwart begonnen. In een counter helaas weer gescoord door Dubbel zes 3-0. Achilles doet meteen wat terug 3-1 (Isa scoort). En weer Dubbel Zes 4-1. Helaas is het scorende vermogen van Achilles nog niet wat het moet zijn. Er wordt snel gepasst, veel rondgespeeld echter de bal wil er niet in, ondanks de Superspeler. Einduitslag 4-1.

BJ

Eibernest F2 - Achilles Leeuwen
Vandaag moesten de Leeuwen hun eerste wedstrijd spelen tegen eibernest. Iedereen had er erg veel zin in. Voor de wedstrijd natuurlijk nog even met zn allen klimmen in dat gave klimrek dat ze daar op het veld staat. Daarna een bespreking met coach Rianne en toen kon de wedstrijd beginnen. Het gooien en vangen ging super goed en al snel scoorden we een doelpunt. We kwamen er zelfs 3 voor waardoor zij een superspeler konden inzetten. Eibernest kwam terug maar gelukkig wonnen wij de wedstrijd met 5-4! Hierna moesten er ook nog strafworpen worden genomen. Ook deze wonnen we met 3-2!

De scheidsrechter heeft goed gefloten, bedankt daarvoor! Papa’s en mama’s en opa’s en oma’s bedankt voor het goede aanmoedigen.

Groetjes van Fiep

Achilles%20Leeuwen.JPG

Eibernest F2 - Achilles Leeuwen (Coachverslag!)
De Achilles Leeuwen zijn los! En hoe!

Afgelopen zaterdag speelden de Achilles Leeuwen hun eerste wedstrijd van dit seizoen tegen HKV/OE F2. Alleen Fiep had vorig seizoen al wedstrijden gespeeld. Philène, Jarmo en Minka trainden vorig seizoen nog bij de Kangoeroes en Luc is dit seizoen lid geworden. Wel had hij al een paar keer mee kunnen trainen bij Margot, Monique en de B1 heren.

Onder leiding van een aardige scheidsrechter, die aangaf al heel lang geen F te hebben gefloten, maar het erg leuk deed (bedankt scheids!), gingen we van start. En hoe! De kinderen gooiden op sommige momenten al erg goed over en kregen behoorlijk wat kansen. Alle kinderen gooiden naar elkaar, waardoor iedereen in de wedstrijd meerdere keren heeft kunnen schieten. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen elkaar de kansen gunde. Bij het verdedigen werden er heel veel ballen onderschept. Het verdedigen van de tegenstander was nog wel moeilijk, maar ook dit werd tijdens de wedstrijd steeds beter gedaan. Toen de scheids floot voor de rust hadden onze superleeuwen er al 5 gescoord. Bij iedere goal werd er hard gejuicht. HKV/OE had er op dat moment twee in liggen. De tweede helft, scoorde HKV/OE er nog twee. Door als echte leeuwen te blijven vechten tot de laatste minuut, werd de 4-5 overwinning binnen gesleept. Het was een erg leuke en sportieve wedstrijd, waarbij er gezegd moet worden dat de kinderen van HKV/OE het ook erg knap deden in hun eerste wedstrijd.

Lieve Fiep, Philène, Jarmo, Luc en Minka; wat mogen jullie trots zijn op wat jullie allemaal al kunnen en hoe jullie hebben gepresteerd in deze eerste wedstrijd! Britte en ik zijn dat in ieder geval heel erg en ik weet eigenlijk wel zeker dat het aanwezige publiek dat ook is.

Voor wie zaterdag ook wil zien hoeveel plezier onze jonge Leeuwen hebben in korfbal, kom dan om 10.10 uur naar het veld, want dan spelen ze hun eerste thuiswedstrijd tegen Lynx.

Groetjes, Rianne

Achilles Tijgers - HKV/Eibernest
Ja! De competitie is weer begonnen en het leggen van het veld was in de goede handen van Paul die dat volgens Ton vroeger ook altijd aan anderen overliet.

De gezellige mensen van Achilles en Eibernest aan de zijkant verwelkomden de Tijgers van Achilles en met een mooie opstelling begonnen Luuk, Noa, Xander en Fedde aan de wedstrijd met Roos als supersub bij de supportersvereniging.

Hoe zou de zomerstop op dit team zich hebben gehouden? Binnen 10 minuten en een knipper met de ogen stond het ineens 3-0 en kon de superspeler van HKV Eibernest al aan de slag. Het man-meer-voordeel ontregelde de Tijgers in die mate dat er in de verdediging hier en daar wat mis ging. Daar het prijsschieten op de korf van Eibernest iets minder effectief ging, betekende hetdat er een gelijk opgaande strijd ontspon. Hierdoor steeg de amusementswaarde gelijkwaardig aan de bloeddruk en het adrenaline niveau van spelers en publiek!

Tot en met het beslissende laatste gedeelte van de wedstrijd vonden de Tijgers onder aanvoering van de drie coaches dat twee doelpunten verschil de zaak zouden moeten beslissen. Xander en Fedde schoten raak en ondanks een late aansluitingstreffer kon de eerste winst van de Achilles Tijgers niet meer in gevaar komen.

Achilles Tijgers hebben de eerste winst te pakken!

Datum 10-09-2018 10:16