Jullie maken ons thuisweekend een waar feestje!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Een feestelijk eerste thuisweekend werd gestart met een hoop wedstrijden op ons mooie Pomonaplein. Na de F ploegjes en kangoeroes in de ochtend werd het steeds drukker, gezelliger en zonniger op het veld. Terwijl de AC zorgde voor pannenkoeken en een springkussen voor de kleintjes, heerste er bij de spelers opperste concentratie en vechtlust. Dit resulteerde in mooie resultaten. Na afloop van de wedstrijd deden we even een rondje langs de coaches, want wat zijn zij trots!

hoofdartikel.JPGAchilles 1
Met drie nieuwe basisspelers ten opzichte van vorig jaar had ons vlaggenschip in het eerste thuisweekend geen tegenstander aan IJsselvogels 1.
‘Na de dramatische vertoning - van vorige week - wat score betreft heeft het team vandaag wat recht gezet,’ vertelt coach Ton van der Laaken.
De Moordrechtse ploeg werd met maar liefst 20-7 nederlaag naar huis gestuurd.
‘We kwamen tot ruim 100 pogingen, en ter vergelijking vorige week scoorden we met hetzelfde aantal schoten slechts 5 keer,’ concludeert Ton.
Bij rust, 10-2 in het voordeel van onze leeuwen, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
Smet aan deze wedstrijd was het in de eerste helft geblesseerd raken (hersenschudding) van Merel Gross.

Doelpuntenmakers: Sven van Baggum (6), Lars Alsem en Ariën Brug (beiden 4), Anne-Roos Hoekstra (2), Laura Rozendaal, Shera Desaunois, Cliff Kommer en Julia Baak (allen 1)

Achilles 2
De ploeg van Rob van Ee en Martin Vrolijk pakte vandaag de eerste overwinning in de overgangsklasse, in een prima wedstrijd werd het Sassemse TOP (3) met 15-12 verslagen.
De eerste helft werd er aan beide kanten weinig gescoord (5-6).
‘Hoewel wij sterker leken, moest het aanvallend toch wat minder voorspelbaar,’ vertelt Rob.
Na rust was het TOP dat initiatief nam, maar Team 2 zet vlak daarna de 5-7 achterstand om in een 9-7 voorsprong.
‘Dat deed de wedstrijd kantelen en onze ploeg was beduidend de betere ploeg’ vervolgt Rob. Met voortdurend een verschil van 3-4 goals kon ook Team 2 trots haar wedstrijd afsluiten.

Achilles A1
Rober en Valerie Pronk wonnen voor de tweede keer dit seizoen met hun A1 van onze Haagse buren (Die Haghe A1).
‘Waar het in de voorbereiding nog uiterst makkelijk ging wist de A1 dat het dit keer meer tegengas zou krijgen,’ vertelt coach Rober.
Hij zag zijn ploeg vrij snel en makkelijk op een 5-1 voorsprong komen.
‘Toen werd het wat slordig, wat resulteerde in 2 goals van Die Haghe. Uiteindelijk waren wij de betere ploeg, maar gingen niet goed om met de strafworpen die werden gegeven,’ concludeert de coach.
Met nog 10 minuten op de klok was het verschil gelukkig toch 6 doelpunten.
Die Haghe leek met vier treffers op rij nog even terug te komen in de wedstrijd, maar niets was minder waar. Eindstand: 17-14.

Achilles B1
Onze talentvolle B1 speelde uit bij Fiducia.
Door goed verdedigen van voornamelijk het Haagse dames kwartet was de ruststand 5-7.
Na rust zag coach Lars Alsem zijn ploeg een gaatje van 4 doelpunten slaan.
‘Toen het even leek dat Fiducia ook mee ging scoren, wisten wij hun aanval compleet lam te leggen.
Xander pakte zelfs rebounds van zijn tegenstander die een kop groter was,’ vertelt de trotse coach Lars.
Met 10-15 op het scorebord in ons voordeel viel de concentratie een beetje weg.
Hierdoor kon Fiducia nog op 13-15 komen, vervolgens werd het 14-16.
In de laatste minuut werd het 15-16 en werd er zelfs nog een doelpunt van Fiducia afgekeurd.
Lars zag zijn ploeg hard werken, de B1 heeft inmiddels 4 punten uit 2 wedstrijden.