Verslagen: Achilles 1 zet winnende koers voort

Achilles 1 heeft het goede gevoel gevonden en won afgelopen zaterdag wederom, dit keer met 14-17 van ONDO. Eerder die dag gaf Achilles 2 de tweede helft helaas te weinig thuis en moest de overwinning aan Nieuwerkerk laten. Achilles 3 zette een echte teamprestatie neer, waarmee met 10-20 gewonnen werd bij Refleks. Overwinningen waren er ook voor Achilles 4, 6, 7, en 9. Achilles A1 won redelijk eenvoudig uit bij Vitesse, het werd daar 10-17. De A2 won na een spannende wedstrijd knap bij VEO, terwijl de A3 de punten ophaalde bij Dubbel Zes. Tot slot waren wisten ook Achilles B2, D2, E1, E2, E3, Achilles Tijgers en de Achilles Beren hun wedstrijden te winnen. De E2 scoorde maar liefst 28 (!) doelpunten! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. Zelf ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl. [Update: Verslagen A1 toegevoegd!]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

ONDO (G) 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip tegen Ondo uit s’-Gravenzande. Nadat er dinsdag en donderdag hard getraind is waren we er klaar voor om de volgende twee punten op te halen bij de Westlanders. Werd er gewonnen dan houd je aansluiting met de koploper Excelsior, verlies je dan is het gat al 4 punten. Een belangrijke pot dus op deze regenachtige zaterdag.

De wedstrijd begon aanvallend goed met een doorloopbal van Shera. Ondo kon in de begin fase nog bijbenen maar als snel was het gaatje van twee punten geslagen. het spel was niet heel goed maar er werd we inzet getoond. Uiteindelijk konden we uitlopen tot een rust stand van 8-10.
In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en was het duidelijk dat we scherpen moesten verdedigen en aanvallend simpel weg afronden. De afronden begon dan ook goed door gelijk na rust twee rake schoten van Laura. Anne Roos drukte door en het stond 8-13. Ondo ging wisselen en kwam op twee doelpunten verschil. Twee belangrijke goals van de goed spelende Cliff zorgde opnieuw voor het gaatje van vier. Uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld door de rebounds van Sander en konden de punten bij ons in de tas.

Alle spelers van het 2e bedankt voor het reserve zitten. Ook wil ik alle supporters bedanken die ondanks het droevige weer toch langs het veld stonden. Ik hoop jullie volgende week ook weer te zien bij Maassluis om 16.00. Tot dan!

Lars Alsem

Nieuwerkerk 3 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag vertrok Team Twee richting Nieuwerkerk a/d IJssel, voor alweer de derde wedstrijd in de reserve overgangsklasse. Na 2 wedstrijden heeft Team Twee 2 punten: één wedstrijd ging verloren uit bij Dalto, maar vorige week tegen TOP (S) was de ploeg de bovenliggende partij en werd winst veiliggesteld. Zaterdag startten we met een kleine wijziging in de opstelling: Tobias moest met een enkelblessure helaas in de dug out plaatsnemen (sterkte Toby, hopelijk sta je snel weer binnen de lijnen!), Sander nam zijn plaats in. Met daarnaast een aantal sterke wissels op de bank, kon de wedstrijd beginnen.

De eerste voorsprong was voor Nieuwerkerk, maar gelukkig volgde ons antwoord al snel. In de aanvallen daarna was het even zoeken, maar nadat we 3-1 achtergekomen waren, trokken we bij 3-3 de stand weer keurig gelijk. Een betere fase volgde, waar wij meer het initiatief hadden. Aanvallend vielen de goals iets makkelijker, maar vooral (wederom als collectief) verdedigend hadden we de boel goed onder controle. We zochten de kleedkamers op bij een ruststand in ons voordeel: 5-7. Hier kon best wel eens iets te halen vallen!

Met vertrouwen begonnen we dan ook aan de tweede helft, zeker toen Sander onze voorsprong nog ietsje kon uitbouwen met een afstandschot. Maar daarna.. Daarna ging het mis. Hoe en waarom, dat zullen we nog eens moeten bekijken op de video. Feit was dat Nieuwerkerk maar liefst 8 goals achtereen maakte en het dus ineens 13-8 stond, voordat we daar iets tegenover zetten. Ondanks dat er kansen genoeg waren (we misten in deze periode ook onze tweede stip), speelden we vooral te gehaast en te geforceerd: het wilde allemaal niet meer lukken. Pas bij 13-9 werden we weer wakker, maar je rug rechten en je kop omhoog houden als je net 3 punten voorsprong hebt zien veranderen in 5 goals achterstand.. Daar zijn we als ploeg nog niet veerkrachtig genoeg voor. In de slotfase maakten we nog drie doelpunten, maar toen was de wedstrijd helaas al gespeeld.

Hoewel de uitslag helaas terecht is, voelde de nederlaag vooral ook als onnodig. Dit was echt een wedstrijd geweest waar we meer uit hadden kunnen halen, maar 4 goals in een tweede helft is - linksom of rechtsom - gewoon niet genoeg om een wedstrijd mee te winnen. Kortom: voldoende werk aan de winkel, zodat we volgende week bij nummer twee KCC kunnen laten zien dat we zeker niet onder doen voor de tegenstand in deze klasse!

Wissels  & cameraman Cees: uiteraard weer enorm bedankt!

Desiree

Refleks 3 - Achilles 3

Na een teleurstellende uitslag van vorige week, is er afgelopen week met 300% inzet getraind door de spelers van Achilles 3. Die vechtlust, wil om te winnen en het vertrouwen in elkaar was vanaf minuut 1 zichtbaar. Refleks had moeite om het spel bij te houden en binnen enkele minuten stonden de eerste drie doelpunten op het scorebord (het aantal waar we vorige week nog een hele helft over deden). Er werd voor elkaar gelopen, de juiste mensen werden uitgespeeld en aan felheid geen gebrek! Dit resulteerde in een 5-12 ruststand.

Dat Achilles 3 als team speelde werd nog duidelijker toen Bas en Bart ons vertelden (in de rust) dat iedereen al een doelpuntje had meegepakt. Trots, vertrouwen en enthousiasme straalden van de twee coaches af!

Ondanks dat er goede aanvallen gedraaid werden en de juiste kansen werden genomen, bleven de doelpunten achter in de tweede helft. Aangezien er verdedigd werd als een eenheid en alle afvallende ballen voor Achilles waren, kon Refleks niet één keer dichterbij komen. 18 minuten voor tijd werden vier basisspelers vervangen door vier frisse spelers van de bank. Iedereen (inclusief coaches) heeft op zijn of haar manier een steentje bijgedragen afgelopen zaterdag. Prachtig om te zien! Een eindstand van 10-20 is dan ook meer dan verdient.

Volgende week gaan we op bezoek bij Pernix in Leiden. Voor nu, Jisse bedankt voor het reserve zitten, publiek bedankt voor jullie support (ondanks de slechte weersomstandigheden zijn jullie er toch, top!) en scheidsrechter bedankt voor het fluiten.

Tot volgende week zaterdag!

Groetjes, Inge

Achilles 4 - DSC 4

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HKV Achilles (@hkvachilles) op

Achilles 6 - Pernix 5 12-7

Wat een hondenweer was het afgelopen weekend. Echter, toen Team 6 aantrad tegen medekoploper Pernix 5 brak zowaar het zonnetje door. Nou ja, dat is een beetje overdreven, maar het was in ieder geval droger dan voor het beginsignaal en dan na het eindsignaal. U kunt de kronieken van Erwin Krol erop naslaan. Wat wel herfstig was, was het tweede aanvalsvak van Team 6. Neen, de goals vielen niet als bladeren van de bomen. Neen, het spel was niet kleurrijk zoals past bij dit seizoen. Neen, de mooie goals schoten ook niet als paddenstoelen uit de grond. Het was eerder een soort treurnis, depressiviteit die zich meester maakte over het vak. Stel je een weekje op een onbewoond eiland voor met Yhoeri (in het begin lijkt het gezellig, maar als het bier eenmaal op is en hij begint een handtastelijk te worden: berg je dan maar), zo voelde het een beetje. Desondanks bleef dankzij goed verdedigend werk de schade beperkt en werd in de laatste minuut van de eerste helft (of was het alvast de eerste van het tweede bedrijf) een cruciale vierpuntsvoorsprong bedongen. In het begin van de tweede helft kwamen de Sleutelstedelingen nog even terug op twee punten, maar al gauw werd de marge van vier weer hersteld. Eindgoed al goed. Twee punten in de pocket en Team 6 ligt op koers voor een mooi seizoen! Volgende week zijn we voor een keertje vrij. 6 oktober gaan we gezellig naar onze buren voor een uitpotje tegen ALO 4. Koen, bedankt voor de arbitrage!

Vitesse A1 - Achilles A1
Afgelopen week moest de A1 tegen Vitesse. Vorig jaar heeft de de A1 ook tegen Vitesse gespeeld dus wisten we een beeje wat we konden verwachten. We begonnen een kwartiertje later door het weer, maar de wedstrijd ging gelukkig wel gewoon door! In de eerste helft liep het gelijk op. De A1 stond wel voor, maar steeds met 2 puntjes. Door de regen werden er veel plaatsfouten gemaakt en was het lastig om te schieten aangezien de bal steeds zwaarder werd. In de rust stond de A1 wel voor met 4 punten verschil. In de 2e helft ging het nog beter waardoor de A1 uiteindelijk met 10-17 gewonnen heeft! We staan nu na drie wedstrijden op de eerste plek en dit gaan we zo houden! Volgende week spelen we tegen Tempo A1, de nummer 2 in de poule. Dit wordt een lastige wedstrijd, maar we gaan er gewoon voor zorgen om de 2 punten mee naar huis te nemen!

~Jamie

Achilles A1 - Die Haghe A1 (verslag vorige week!)
Op 15 september speelde we thuis tegen Die Haghe. We hadden al en oefenwedstrijd tegen ze gespeeld en die was ons best makkelijk afgegaan. Dit zorgde bij ons een beetje ervoor dat we dachten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Vooral vóór de rust kwamen we erachter dat het minder makkelijke ging.
We begonnen redelijk scherp en kwamen met 5-1 vóór. Toen we eenmaal die 4 punten voorstonden gingen we minder geconcentreerd spelen en kon Die Haghe terugkomen. Die Haghe gaf ons veel druk en dat maakte het soms moeilijk om tot een scoringskans te komen. Maar moeilijk of niet we bleven doorgaan, want we dachten er zeker niet aan om te gaan verliezen die zaterdag! Toen we de rust in gingen stond het 7-5. In de rust werden ons wat dingen uitgelegd om met de druk van Die Haghe om te gaan. We gingen de 2e helft in met wat goede tips om de wedstrijd te vervolgen. Wij bleven onze kansje maken, maar toch kon Die Haghe steeds bij blijven. Maar wat ik al zei we zouden deze zaterdag niet verliezen en we hebben de 2e helft als team gespeeld en doorgezet tot het einde. De eindstand was 17-14. Dit had zeker beter gekund, maar de 2 punten zijn binnen!

Groetjes Danique

Valto A1- Achilles A1 (verslag twee weken geleden!)
Zaterdag 8 september speelde we uit tegen valto a1. De wedstrijd begonnen we goed en kwamen al snel op voorsprong en namen de leiding. Hierdoor stonden we ook voor bij rust.

De tweede helft gingen we ook weer goed in en liepen we nog meer uit. We hebben de wedstijd goed gedomineerd en hebben daarom ook ruim gewonnen. De uitslag was daardoor ook 7-21.

Cino

Dubbel Zes A1 - Achilles A3 (coachverslag!)
Iedereen speelt het liefst met een zonnetje. Maar dat je in de regen ook goed kan korfballen liet de A3 zaterdag zien. Door een rare miscommunicatie stonden we een half uur te vroeg in onze wedstrijdfocus klaar. Zucht... Dan nog maar even schuilen. Toen we echt mochten ging het dan ook los. Snel en gevariëerd korfbal legde de A3 op de mat. De dames deden vol mee in het aanvalsspel en dat maakte dat Dubbel Zes niet wist waar ze het zoeken moesten. De voorsprong werd gevonden en de inzet bleef. Schoten, doorbraken en slimme wegstuurballen werden afgewisseld. Bij rust was de wedstrijd gespeeld. Helaas, helaas, in de tweede helft vielen we wat stil. Vooral verdedigend werd het slordig. Ook bij een voorsprong moet de focus blijven en wil je gaan uitbouwen. Uiteindelijk was de wedstrijd klaar en floot de scheidsrechter af bij een 14-19 overwinning. Mikki en Celeste, jullie waren voor mij de uitblinkers zaterdag. Ook compliment aan de mannen voor het gevariëerde spel wat jullie bewust zochten. Laat het niveau van de 1e helft zien tegen Alo!

Gr Koos

HKV Achilles B1 – OVVO/De Kroon B1 (coachverslag!)
De eerste twee wedstrijden van de B1 werden gewonnen. Echter zou het dit weekend helaas anders lopen. Alles leek erop dat dit opnieuw een mooi weekend ging worden voor de B1 maar helaas. De voorbereiding was naar mijn mening niet scherp genoeg. De tactiek was duidelijk maar er was geen focus en scherpte tijdens het warmlopen.

De wedstrijd begon daarom ook zwak en dit resulteerde in een doelpuntloze fase van de eerste 5 minuten. Na de 1-0 werd het al gauw 1-1 en vervolgens 2-2. Vervolgens werd het 2-4 door zwak verdedigen en doelpuntloze aanvallen. Was ons aanvallend spel dan slecht? Nee zeker niet maar er was geen vertrouwen en scherpte in de afronding. Uiteindelijk gingen we rusten met 3-5.

Na rust veranderde er eigenlijk niks. scherpte was er niet en verdedigend liepen we achter de feiten aan. OVVO kreeg vleugels en scoorde maar door waardoor ze een gat sloegen van vier punten. Aanvallend was de afronding niet aanwezig. Meerdere korte kansen gingen te kort en de rebound werd niet goed verzorgt. Time outs en wissel hielpen maar kort maar de B1 kon geen vat op de wedstrijd krijgen. Hierdoor kon OVVO uitlopen tot een einduitslag van 10-15.

Is alles nu verloren? NEE ZEKER NIET! We staan gedeelde eerst met Fiducia en OVVO. ALs wij scherp en gefocust ons spel spelen winnen we van OVVO. Dinsdag en donderdag dus scherp trainen en focussen op de afronding! Schieten met vertrouwen is het toverwoord!

Zaterdag om 15.30 spelen we uit tegen OVVO en is het tijd om een revanche te pakken en dit recht te zetten. Ivy bedankt voor het reserve zitten en een goede invalbeurt. Verder wil ik de scheidsrechter en alle fanatieke supporters bedanken. Ik hoop dat jullie er zaterdag bij OVVO ook weer aanwezig zijn.

Lars Alsem

Achilles D1 - Refleks D1 (coachverslag!)
Na twee leerzame potjes tegen Die Haghe en Velocitas stond zaterdag potje nr. 3 op het programma. Refleks kwam ons bezoeken. We hadden goed getraind, de D1 toppers zitten vol inzet. Voor de wedstrijd bespraken we nog even onze aandachtspunten en we gingen onder leiding van scheidsrechter Diana van start. Refleks bleek een vergevorderde ploeg te hebben. Nuttig om tegen te spelen dus, want zo leer je snel wat er nodig is bij goed korfbal. We werkten ons een slag in de rondte, zochten ruimte in de rugkant, probeerden voor te verdedigen, de bal snel te spelen, te onderscheppen, goed uit te werken en nog veel meer. In de loop van de wedstrijd lukte er dan ook steeds meer. Uiteindelijk had Refleks meer goals dan wij, maar Achilles heeft meer aan dit potje gehad. Laat Pernix maar komen. Scheidsrechter Diana en reserves Jim en Bram, bedankt!

Achilles D3 - Futura D1
We begonnen om 13:00 uur aan onze wedstrijd tegen Futura D1. We begonnen vol goede moed,, op het oefen toernooi hadden we immers met 6-2 gewonnen!

We begonnen de wedstrijd, en al gauw maakte Jim de 1-0. Maar daarna werd het snel 1-1. Gelukkig scoorde Lucas de 2-1. Daarna scoorde Bram de 3-1, en de 4-1 op afstand. Futura scoorde 4-2. Dat was de stand voor de rust.

In de tweede helft begon Bram snel weer met scoren en maakte hij 5-2. Vlak daarna scoorde futura 5-3, het werd dus nog best spannend... Maar gelukkig scoorde Viggo 6-3. Het werd nog 6-4. Maar Bradley scoorde er nog 2. De eindstand was 8-4.

Het was een leuke en spannende wedstrijd! Scheidsrechter bedankt voor het fluiten. En Thezeeb bedankt voor het reserve staan. En tot volgende week iedereen

Bregje

Achilles E1 - Valto E1
We speelden thuis tegen Valto E1 op het Achillesveld en vlak voor de wedstrijd hadden we nog geen scheidsrechter. Gelukkig wilde Rinus Cost onze wedstrijd fluiten.

De wedstrijd begon. We speelden tegen een team met veel meisjes en één jongen. Hij was een sterke tegenstander. Al snel stonden we achter maar we bleven voor de winst gaan. Er werden een aantal mooie doelpunten gemaakt.

Ik had twee strafworpen genomen. De eerste ging mis maar de tweede ging raak. Uiteindelijk hebben we helaas 11-12 verloren.

Hopelijk winnen we volgende week wel weer!

Groetjes, Erik

Achilles E1 - Valto E1 (coachverslag!)
De E1 speelde geen makkelijke wedstrijd. Al vanaf de eerste minuut moesten ze aan de bak. De tegenstander probeerde regelmatig onze ballen te onderscheppen. En van deze felheid van de tegenstander waren jullie wel van onder de indruk. Hierdoor leden jullie balverlies door net niet goed in de handen te plaatsen of de ballen in één keer te vangen. Aanvallend vonden jullie het moeilijk de bal rond te spelen en de rugkantjes werden niet gegooid, Ook verdedigend stonden jullie af en toe te dromen. In plaats van je tegenstander voor je te houden lieten jullie ze gewoon voorbij wandelen. Maar na de rust ging het beduidend beter. Verdedigend stapten jullie goed in de baan van je tegenstander en hielden jullie de tegenstander beter voor je. Iets meer aansluiten en ze kunnen helemaal niet meer schieten. De achterstand werd vervolgens bijna weggewerkt door hele mooie balcombinaties en loopwerk van jullie en dat is best heel knap van jullie! Een punt minder gescoord en dus verlies. Maar belangrijker is dat jullie niet kansloos zijn. Niettemin een goed resultaat van jullie dus. A.s. zaterdag mogen we weer tegen Valto. Als we vanaf minuut 1 laten zien wie we zijn en niet onder indruk zijn, dan geef ik jullie een goede kans om de punten mee naar huis te nemen.

Achilles E2 - Phoenix E5 (coachverslag!)
Ook deze week moest Achilles E2 de wedstrijd spelen zonder Sophie. Haar knie doet toch meer pijn dan gedacht, en we hopen dat ze snel weer is hersteld en met ons mee kan doen!!!

Na de overwinningen van de afgelopen wedstrijden zijn de heren en dame gebrand op de volgende overwinning en dat ze daar voor gingen lieten ze vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk zien. Mooie onderscheppingen en goed overspelen naar elkaar zorgden al snel voor doelpunten. Af en toe lopen we nog kris kras door elkaar, maar er wordt al veel meer naast elkaar aangeboden voor de bal. In de rust stond het 12-0 en werd er gezegd voor de 20 te gaan. Dit is natuurlijk een mooi streven, maar we hebben de E2 kids gevraagd wat opdrachtjes uit te voeren. Want met zoveel doelpunten verschil kunnen we ook wat puntjes gaan verbeteren. Eén van de opdrachten was als de bal dicht onder de korf werd afgevangen, je omdraaien voor de aangeef en de andere moesten dan gaan voor de doorloop. Ook hier kwamen een paar doelpuntjes uit. Ook liet de E2 meer ruimte aan de tegenstander, zodat zij wat makkelijker konden gooien en vangen en ook een paar keer tot schot konden komen.

Met recht kunnen we zeggen dat we trots zijn op deze kanjers en dat is dan niet omdat ze 28-0 hebben gewonnen (al vinden zij dat natuurlijk wel het mooiste), maar omdat ze hebben geluisterd naar de opdrachten en deze vol overgave hebben geprobeerd uit te voeren. Elke week zien we groei bij jullie en daar doen we het voor, jullie zijn toppers!!!

Na de wedstrijd nog gezongen voor onze jarige job Fleur en wat lekkers gekregen.

Ook deze week heeft iedereen de korf weten te vinden en bedankt Lisette voor het reserve staan en Marinus voor het leiden van deze wedstrijd.

De trainsters

ALO E4 - Achilles E3
Als koploper gingen we op bezoek bij ALO e4. De tegenstander had een keer ruim verloren en vorige week ruim gewonnen. We wisten niet wat we moesten verwachten. Layla was na de Tina dag en werd vervangen door Imke. Na een kwart was er al een verschil gemaakt 3-0. Daarna was het een tijdje slordig aan de kant van Achilles. Heel veel schotpogingen en slordig verdedigen zorgde ervoor dat ALO terug kwam tot 4-2. Daarna pakte Achilles het goed op en werd het uiteindelijk 9-2. Topscoorder was Joanne met vier punten. Ook Sem en Donya scoorden hun puntjes.

Ronald en Joanne

VEO F1 - Achilles Tijgers
De Achilles Tijgers gingen na een warming-up en tactische bespreking, fel van start. Na wat mooie acties en goed verdedigen kwamen de tijgers, door doelpunten van Xander (3), Luuk (2) en Fedde op een mooie ruststand van 1-6.

Ook de tweede helft bleken de tijgers te sterk voor het thuisspelende VEO.  Na doelpunten van Fedde (3), Noa en Xander en het dicht houden aan de andere kant, klonk het eindsignaal. Een prachtige eindstand van 1-10.

Sterke punten van de wedstrijd volgens Noa:

We hebben heel goed samen gespeeld.
We hebben allemaal ons best gedaan.
We waren heel fel.
We hebben goed geluisterd naar de tips van Paul, Noa en Cino.

Volgende week gaan we weer knallen, want dan komt VEO bij ons op bezoek!

Groetjes Noa

Achilles Beren - VEO F2
De verwachtingen waren hoog gespannen van deze 070 derby, en deze werden ontegenzeggelijk waargemaakt! Ditmaal op de strak gemaaide velden van Achilles. Eerst werden professioneel de palen gestoken door coach en trainers Annemieke en Peter. De coach van Veo stond op scherp en wilde dat de palen vervangen en herplaatst werden. Nadat de speciaal voor deze derby ontworpen Gouden Palen en Platen gepoetst en vakkundig in het veld waren geplaatst, stonden de Achilles Beren met geslepen messen klaar om tegenstander Veo F2 (en hun coach) te villen! Tanden werden ontbloot, mouwen opgestroopt en stonden Sophie, Vincent, Jinthe, Owen en superspeler Sem klaar voor deze zware klus.

Veo begint sterk, met nette passing, en staat al binnen het eerste kwart voor met 0-3. Goede afronding op de korf van de ietwat uit het veld geslagen Beren zorgt ervoor dat de knietjes wat begonnen te knikken van het massaal toegestroomde publiek. Superspeler Sem mocht meedoen bij de Beren en vanaf nu schrijven we dat met een hoofdletter want wauw, wat zorgde deze gepokt en gemazelde speler voor een mentale ommeslag! Al snel werd door effectief spel en vooral sterke afronding op de korf van Veo de strijd richting 3-4, de uiteindelijke ruststand gedreven.

In het 3e kwart begon de ommeslag: de Beren komen op gelijke puntenstand van 5-5 door strak gecoördineerd samenspel van Jinthe en een stroom van punten die netjes in de korf belanden van VEO. Sophie dreigde nog even geblesseerd te raken aan de knie door de tomeloze honger naar de bal: wat kan zij zich vastbijten! Maar gelukkig won de wilskracht en al tranen verbijtend ging Sophie door! VEO liet niet over zich heen lopen en de score ging na de ruststand heen en weer. Owen en Vincent wisten de score op te pompen richting de 7 en door vernuftig spel van het hele team kwam VEO niet meer lanszij. Zit er een “ik” in “Team”? Ik dacht het niet! Het vrijlopen, het passen, vangen en afronden: het was een genot om naar te kijken! Als kers op de cake werd de score met een verschil van 2 de boeken in gedreven: die pakken ze niet meer af!

Het publiek stond op de stoelen: allebei de teams hadden alles gegeven maar de Achilles Beren mochten met de overwinning op zak naar huis gaan: 8-6 eindstand.

Volgende week return bij VEO.

Met vriendelijke groet,
Sander (vader van Owen)

Achilles Beren - VEO F2 (coachverslag!)

Na de eerste 10 minuten dachten de Beren dat ze nooit konden winnen van VEO. Maar dat was helemaal niet waar!
Door de hulp van Semm konden we makkelijker en sneller gooien en kregen we veel kansen.
Zo scoorde Vincent en Owen een paar hele mooie doelpunten en ook Semm scoorde een paar keer zonder dat de bal de mand raakte!
Doordat we ook nog eens heel goed aan het verdedigen waren konden we winnen van VEO!
De Beren waren dit weekend dus Beresterk en wonnen met 8-6!
Goed gedaan kanjers!

ONDO F6 - Achilles Leeuwen (coachverslag!)
Zaterdagochtend 8.00 uur gezellig tegelijk met De Tijgers verzamelen. Actieve kinderen om ons heen die tikkertje aan het spelen waren. Hup in de auto naar 's-Gravenzande, voor de wedstrijd tegen medekoploper ONDO. Zowel ONDO als onze Leeuwen hadden als enige ploegen in de poule allebei hun wedstrijden gewonnen. Voor de wedstrijd met z'n allen in het speelhuisje en natuurlijk nog even tikkertje spelen.

Waarom ONDO beide wedstrijden had gewonnen, werd al snel duidelijk. Bijna alle kinderen waren een jaar ouder dan onze kinderen. En dat bleek ook uit hun spel, ze waren duidelijk een stapje verder. Maar De Leeuwen waren niet echt onder de indruk. Ze bleven goed doorgaan, probeerden samen te spelen en maakten een paar mooie goals. Met een super speler aan onze kant lukte het zelfs een paar keer om terug te komen tot twee doelpunten verschil.  In de rust een paar tips gegeven aan de kinderen, zoals sneller gooien en meer met je handen bij de bal met verdedigen. In de tweede helft zagen we dit ook wat meer gebeuren. ONDO won terecht deze wedstrijd, maar De Leeuwen hebben allemaal heel hard gewerkt en het goed naar hun zin gehad in het veld.

Na de wedstrijd gaven alle kinderen aan moe te zijn, maar ondanks de vermoeidheid hadden ze toch weer genoeg energie om tikkertje te spelen. Misschien moeten we er volgende week tikkertje-korfbal van maken, want dan weten we helemaal zeker dat De Leeuwen tot aan de laatste minuut hard blijven rennen ;-)
Deze week weer gezellig trainen en dan gaan we zaterdag knallen tegen ALO.