WAPC-kamp 2016: Sprookjes ontspoord in Helvoirt

Zaterdag: Alle hulp is om 12:30 uur welkom om de vrachtwagen mee te helpen uitladen. Voor de poort van Achiles. Rond 14:00 uur arriveert de bus met de kinderen en de leiding. In Helvoirt is het inpakken, schoonmaken en nog een keer schoonmaken, inladen en waarschijnlijk nog een keer schoonmaken.... Vrijdag was het de laatste hele dag. Een dag met 'boer 'n golf', 'Hans en Grietje huisjes' maken en de RamboRun. Wie zijn de winnaars? En voor alle ouders de BBQ selfie van alle leiders! En Hoera!! Ook dit jaar zijn Jordan en Kimberly jarig op kamp. Lees snel verder, volg ons op de besloten facebook-pagina of bekijk hier op de site regelmatig updates.

Zaterdag: in- en uitpakken

Laatste dag.....inpakken, schoonmaken en nog een keer schoonmaken, inladen en waarschijnlijk nog een keer schoonmaken... Zoals al eerder gevraagd in de kampbrief, is er hulp nodig met het uitladen van de vrachtwagen (leiding is later met bus en kids). En hopelijk wordt daar meer gehoor aan gegeven dan bij vertrek (al zijn wij enorm dankbaar voor het handjevol mensen). Maar met ruim 100 mensen op kamp mee, dachten wij vele handen...dus hopelijk denken meerdere ouders vandaag dat niet een ander het wel doet. Vrachtwagen wordt verwacht rond 12:30 uur hopelijk voor de poort van Achilles. En weer leeg weg voordat de bus rond 14:00 uur arriveert met de kinderen en de leiding. Dus wees welkom allen!!

Vrijdag 15 juli: RamboRun

De laatste corveedag is voor 40 rovers in het glazen muiltje. Vrijdag is ook de dag dat sommige ouders een kaartje kreeg van hun koters op kamp en bevestigd kregen wat ze eigenlijk al wisten: het is super leuk op kamp! Vrijdag start na een roerige en onrustige nacht. Een dag met 'boer 'n golf'  en 'Hans en Grietje huisjes' maken. En het 9-tal werd winnaar van het hutten bouwen met een 9,33!! Bij de ouderen werd de RamboRun gehouden: De nr. 1 bij de mannen Stef, nr. 2 Tim met nipt verschil 0.3 sec. Danique prolongeert haar titel door wederom de RamboRun te winnen. Het kostte haar dit jaar veel moeite, want nr 2 werd Olivia, die als overgaande pup haar op de hielen zat. Respect voor deze en alle andere kanjers!! Ivo won de titel wederom bij de leiding. Als klap op de vuurpijl voor alle ouders de BBQ selfie van alle leiders! "Wij hebben een geweldige week gehad. Tot morgen!"

Klik op de foto's voor een groter formaat

Donderdag 14 juli: hutten bouwen

Corvee voor Aladin op de 3 biggetjes. Na de horrortocht en de nodige nachtmerries en uitgeslapen, een lekker ontbijtje met uitsmijtertje spek, ham, kaas, tomaat of anders. De jongsten zijn hutten aan het bouwen, hout verzamelen en spiezen maken voor hun kampvuur vanavond: Kampfikkie en leuke spelletjes! De ouderen bereiden 'hun' sport en spel dag voor. Redelijk chill voor de leiding, schijn bedriegt echter☺️. En net als vorig jaar 2 jarigen vandaag!!! Hieperdepiep!!! Jordan en Kimberly werden vorig jaar allebei 10 jaar, dus nu is dat.. inderdaad... 11 :-) Ook deze avond wordt de Haka gedaan, maar wordt het duidelijk dat Lars nog een privéles moet krijgen, want echt op tijd reageert hij niet..

Klik op de foto's voor een groter formaat

Woensdag 13 juli: sprookjes modeshow

Corvee voor Tinkerbelle en het Beest. Vandaag fietsspeurtocht en wandelspeurtocht voor de oudsten.... Uiteraard met regen, traditie de laatste jaren. En als zij allemaal lekker weg zijn.....het rijk alleen voor de jongsten.....tijd voor een chill momentje. In de avond 'sprookjes modeshow', 'attractie in een pretpark' en een 'opdracht: beeld het beest uit' ....Je moet er bij geweest zijn waarschijnlijk..., maar grappig ziet het er wel uit op de filmpjes op facebook. Heel schattig is ook Mark die zijn Assepoester Lisette zoekt (en vindt!), zijn aanzoek en het 'ja' van Lisette. In de nacht is het donker, kill en is er spanning op het kampement. Er schijnt iets uit een sprookje ontspoord te zijn in de bossen van HelVoirt.......brrrr...horrortocht....

Klik op de foto's voor een groter formaat

Dinsdag 12 juli: ontspoorde sportdag

overloopstraf%20voor%20F%20en%20E.jpgPaintball in de ochtend. Voor de indrukwekkenden Paintball Haka (de geverfde Vikingen zijn geland) moeten we toch echt verwijzen naar het filmpje op de besloten facebookgroep, of wacht een paar maanden op de video op kampavond. Dan is hij vast ook te zien. Ontspoorde sportdag in de middag: Hel Voirtse games ontspoord...Beetje regen, soms pittig, maar goed te doen! En in plaats van ' 4-op-een-rij' is het natuurlijk '3 kabouterpuntmutsen op een rij' In de avond natuurlijk 'jongens tegen de meisjes'. O ja..  en ook als je als F-je (en een enkele E-tje) overloopt krijg je natuurlijk, net als de grote kinderen, ook straf  (foto inzet)

Klik op de foto's voor een groter formaat

Maandag 11 juli: Coop en Quedo

Maandag is het corvee voor De grote boze Wolf van Elsa. Vandaag wordt bij de plaatselijke COOP zeer goede zaken gedaan. Na een korte speurtocht waarin de supermarkt verwerkt was, zijn de rugzakken weer gevuld met lekkernijen. Voor de lunch was desondanks best enthousiasme voor. Daarna op naar het bos voor Quedo/Levend Stratego. Na het overheerlijke avondeten 'Hakuna Ma Pasta' is het tijd voor Het levend Sprookjes Ganzenbordspel.

Zondag 10 juli: greppelen!

Vanmorgen mochten de sabotage-dames nog eerder hun bedje weer uit (05.30 uur) om de spullen weer terug te zetten. Misschien zijn ze weer wat wijzer! (Educatief Kamp ;-) ) Na het ontbijt startten de sportspellen op het veld. Smeren en genieten van het weer! Want wat een weertje!!! Fanatisme en strijd lijden er niet onder! 's Middags Peter Pan in de Hood in het bos. Corvee voor de Kleine Zee- Pinokkio's en de rest onvermoeibaar spontaan op het veld lekkah bezig. En 's avonds natuurlijk greppelen tijdens de greppeltocht! De jongsten begonnen in het licht, de oudsten wachtten op het donker.. Oh en voor de ouders thuis nog even goed om te weten: Iedereen lust de nasi met verse groenten op kamp, dus trap er thuis niet meer in!

Klik op de foto's voor een groter formaat

Zaterdag 9 juli: lekke banden

08:00 uur. En daar gaan ze, na een lekker ontbijtje bij Achilles.. Op naar kamp in Helvoirt! Bijna 50 fietsers gaan de ruim 100 km fietsen. Om 12:30 uur verzamelen 'de kleintjes' voor de bus en vertrekken ook zij naar Helvoirt! Naar alle sprookjes ontspoord! Na 6 lekke banden (dik een uur verlies) en een kapotte rem komen de fietsers toch nog binnen het schema (geplande tijd 16.23 uur) om 15.45 uur aan. Niet zo gek met allemaal toppers op de fiets. En natuurlijk dank aan Bezemwagen Ruud van Hagen en Roy van de Vegt!

Korte corveedag voor de 101 Sneeuwwitjes. En in de avond werden de spullen voor het ochtendprogramma klaargezet. Een paar dames probeerde het 's nachts nog te saboteren door alle reeds uitgezette  spullen stiekem van het veld te halen... de consequenties lezen jullie morgen ;-)

Klik op de foto's voor een groter formaat

 

De weken ervoor..

Het aftellen is begonnen voor ons zomerkamp in Helvoirt. Ook dit jaar is het aantal kampgangers groot, 100 Achillianen inclusief de kampleiding! Volg ons op de besloten facebook-pagina of bekijk hier op de site regelmatig updates. Vertrek zaterdag 9 juli! De kampgangers van de F, E en D verzamelen om 12:30 uur voor het veld aan de kant van de Mient bij de Playground. We vertrekken om ongeveer 13:00 uur. De kampgangers van de C, B en A verzamelen om 07.30 uur in de kantine. Wij verzorgen een ontbijtje om daarna direct de fiets op te stappen en richting Helvoirt te fietsen.

De kampgangers van F, E, D, moeten hun bagage inleveren op zaterdag 9 juli uiterlijk om 12:30 uur (zijde Playground, ook te bereiken via het veld). De kampgangers die naar kamp fietsen, dus C, B en A, moeten hun bagage inleveren op vrijdagavond 8 juli tussen 19.00 uur en 19.30 uur. Voorts moeten enkele D-pupillen (Silja, Lideke, Ivy, Quin, Sebas, Merel, Yara, Jill S., Sanne vd Z., Olivia, Citlali, Femke en Thijs) hun fiets inleveren op vrijdagavond 8 juli tussen 19:00 uur en 19:30 uur. De fiets gaat mee in de vrachtwagen naar het kamp.

Thema

Dit jaar hebben wij als thema “Alle Sprookjes ontspoord in Helvoirt!” Lees alle info in de kampbrief die je hebt ontvangen. De ploegindeling:

Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
101 Sneeuwwitjes De Kleine Zee- Pinokkio De grote boze Wolf van Elsa Sint Simba en de Drakenkoning Tinkerbelle en het Beest Aladin op de 3 biggetjes 40 rovers in het glazen muiltje
Lars H. Maaike R. Maxine Martijn vd Z. Yannick Tiäna Teddie
Laura Gylian Joël Noah Anne B. Rick Mark
Zoë Marlou Kayleigh Jisse Danique Maartje Anna
Pauline Cino Stef Sterre Noa Rosanna Mick v N.
Kaj Max Lucas W. Floris Guido Julian Quincy
Tim vd Z. Merel Jordan Thom Sebas Melissa Celeste
Xander Silja Olivia Yara Ivy Thijs Citlali
Jill Demi Femke Quin Sanne vd Z. Lideke Niek
Lizzy Lucas H. Björn Paivi Mick P. Levi Nikki
Bram K. Jim Kimberly Armin Bregje Bo Thomas
Jens Esmee A Bradley Dirk Lukas K. Jalien Lisette
      Sanne A.   Erik Milan
Sita/ Rinus Marieke/ Sander Fabian/ Puck Ivo/ Julia Henk/ Renee Rianne/ Lars Dinna/ Alex

Terugkomst is op zaterdag 16 juli om ongeveer 14:00 uur.

Sponsoren

Beste ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vrienden en Achillianen, lees het nieuwsbericht Sponsor de kids op het WAPC-kamp

Datum 24-06-2016 22:34
Tags