Achilles 1 herpakt zich, Achilles 2 alleen aan kop

Achilles 1 herpakte zich na vorige week en sloot de Achilles-zaterdag in Ock af met een overwinning op Valto, het werd 22-18. Achilles 2 kroonde zichzelf tot enige koploper, door Fiks 3 simpel aan de kant te zetten, de uitslag 20-11 zegt voldoende. Ook koploper in hun poule is het derde, afgelopen zaterdag wonnen zij van de Meervogels. Achilles 4 won gemakkelijk van GKV en ook Achilles 8 won, met 6-14 bij Roda. De A1 knokte tot de laatste minuut en wist zo tóch de overwinning naar zich toe te slepen en de Meervogels met lege handen naar huis te sturen. Bij de jeugd stonden een paar pittige wedstrijden op het programma, deze week konden alleen de C3, D2 en E1 konden twee punten bijschrijven. De F1 speelde uiteindelijk wel nog knap gelijk tegen Die Haghe. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en voor veel wedstrijdfoto's (van Achilles 1, A3, A4, B1, C1, E1 en F3). (UPDATE: Verslag Achilles 1 toegevoegd)

Foto's van Achilles 1 zijn te vinden in het fotoalbum Competitie > Senioren, van de F3, E1, C1, B1, A3 en A4 zijn ze te vinden via het fotoalbum Competitie > Jeugd.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Achilles 1 - Valto 1

Vorige week verloren we. Voor het eerst dit seizoen, want een oefenpotje verliezen tijdens de HC Cup is balen, maar telt gelukkig niet voor het echie. De wedstrijd is teruggekeken, geanalyseerd en besproken, maar dan.. Weer door. Koppies dezelfde kant op, werken aan wat beter moet en weer met volle kracht vooruit.

De gewonnen wedstrijden tot nu, trokken we direct in de eerste twintig minuten naar ons toe. Dat dat tegen Valto moeilijker ging worden, was meteen duidelijk. Een vrije bal van Raquel betekende onze eerste voorsprong, maar tot de 4-4 had Valto daar steeds direct een antwoord op. Bij die stand wist Valto zelfs hun eerste en enige voorsprong te pakken, maar hielp de scherpschietende Raquel ons weer langszij. Daarna wisten we het eerste gaatje van twee te pakken, door goals van Kjeld en Michael. In een sterke eerste helft werd deze voorsprong vergroot met onder andere doelpunten van Gerald en Valerie. Bij een nette 16-9 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na zo’n eerste helft, moet je die tweede helft toch altijd nog maar afwachten: hoe houd je dat niveau vast? Lastig bleek ook, de goals vielen beduidend minder gemakkelijk. Gelukkig hadden we de boel verdedigend deze week redelijk op orde, waardoor we aan de goede kant van de score konden blijven. Valto is een stugge en sterke ploeg, dat zorgt af en toe voor stevige duels en kleine opstootjes, maar het is ook zeker een ploeg dat niet van opgeven weet. Zo kropen zij langzaam maar zeker dichterbij, ze kwamen terug tot twee punten bij 18-16. Gelukkig konden ook wij nog even gas bijgeven, met Ariën & Tjitse fris binnen de lijnen en een fantastische groep supporters op de tribune, waardoor de winst niet meer in gevaar kwam. De wedstrijd werd afgefloten bij 22-18.

Een wedstrijd gewonnen op de eerste helft dus, als je weet dat er de tweede helft zo weinig goals gemaakt zijn. Iets om aan te werken, door te blijven pakken en de doelpuntenmachine op gang te houden, zodat we richting die dertig goals kunnen gaan. Gelukkig heeft het ook deze week niet aan het publiek gelegen, want wat is het heerlijk om met een zingende tribune door te blijven knokken tot de laatste minuut. Apetrots en met een glimlach van oor tot oor konden we Ockenburg verlaten. Grote klasse, jullie zijn onmisbaar bij deze wedstrijden!

Achilles 1 zit in een poule waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen, iedere ploeg beging al eens een misstap. Merwede gaat voorlopig aan kop, met één punt meer dan wij. Deze tegenstander treffen we zelf nog, zonder misstappen houden we dus alles in eigen hand. Te beginnen met stadsgenoot Futura, zij komen op 12 december op bezoek in onze Ock. Tijd om nog eens met zijn allen, inclusief goedgevulde tribunes, te laten zien dat in het hol van de zwart-witte leeuwen niets te halen valt. Laten we er voor zorgen dat we ’s avonds in de Vlonder naast Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw, ook weer een prachtige overwinning kunnen vieren!

Tot dan!

Desiree

Achilles 2 - Fiks 3

Na een mooie overwinning op Dijkvogels vorige week, stond vandaag Fiks 3 op het programma. Zij hadden ook al hun wedstrijden tot nu toe gewonnen en dat maakte hun medekoploper. Een belangrijke wedstrijd dus,want als je wint vandaag neem je in je eentje de koppositie over.

We startten fel en stonden al snel 5-0 voor door schoten van Marcel, Kelly, Alana en Twan. Fiks wilde even wat terugdoen en maakte 2 goals 5-2. Gelukkig werd er aan onze zijde ook goed gescoord. Verdedigend hadden we het goed onder controle, we begonnen met wat meer druk te zetten waardoor we hun lange aanvallen konden verstoren en elke afvallende bal was voor ons. Dit resulteerde in een ruststand van 11-4. Met een gerust gevoel konden we de rust ingaan. Coach Frank wilde dat we meer druk in de verdediging gingen zetten waardoor ze kortere aanvallen zouden hebben, waardoor wij weer meer konden schieten. Hij wil namelijk een gemiddelde van 100 schoten per wedstrijd halen. Volgens mij is dit uiteindelijk ook gelukt. Eigenlijk zijn we geen moment in de problemen gekomen en konden we de wedstrijd op ons gemak uitspelen. Met een stand van 16-6 werd het tijd om de jeugd wat speeltijd te geven. Tobias kwam erin voor Twan , Benthe voor Renee en Ilan voor Marcel. Er waren een aantal flitsende acties tussen Tobias en Arien die het publiek nog even wat entertainment bezorgden. De eindstand was uiteindelijk 20-11. We zitten dus nog steeds op koers voor het kampioenschap en staan 2 punten los. Hierna was het tijd om de viering te vieren, zoals Kelly het mooi zegt ;). Nu konden we genieten van een spannende,felle wedstrijd van 1 die hun wedstrijd ook winnend afsloten. Het was weer een heerlijk korfbalavondje mede door het leuke, enthousiaste publiek! Leuk dat jullie er allemaal weer waren en we hopen jullie 12 december weer te zien als Achilles 2 het opneemt tegen Madjoe en Achilles 1 een derby heeft tegen Futura. Tot dan!

Renee

Atlantis 2 - Achilles 6 17-16

Mijdrecht ligt midden in het Groene Hart. Echt precies in het midden. Dat houdt in dat het van alle kanten het verst verwijderd is van de bewoonde wereld ten opzichte van de rest van het Groene Hart. Voor je er bent moet je door kilometers weiland ploeteren. Wie vindt dat Nederland vol is, moet maar eens in Mijdrecht gaan kijken. En dan vooral letten op de ruimte die er is als je er naar toe rijdt. Partycenter De Meijert is het bruisend hart van dit dorp. Helaas is De Meijert na de wedstrijd Atlantis 2 tegen Achilles 6 in vlammen opgegaan, wat funest is voor het uitgaansleven in Mijdrecht. Waar moet de jeugd naar toe zonder een dag te hoeven reizen? Is dit het einde van Mijdrecht? De toekomst zal het leren (http://www.ad.nl/ad/nl/34072/Groene-Hart/article/detail/4197532/2015/11/29/Brand-legt-partycentrum-Mijdrecht-in-de-as.dhtml) .

In ieder geval werd er afgelopen zaterdag nog een wedstrijdje gebald. Team 6 kende een waslijst aan afwezigen: Marieke en Sandra liggen sigaren te draaien in Cuba. Yo moest coachen, Jeroen is geblesseerd, Tako had zorgverlof, Arjen moest … Tsja, wat moest Arjen eigenlijk? Ik heb het teruggezocht in de groepsapp van ‘Team 6.0 de lekkerste’, maar het enige dat ik terug kon vinden van Arjen was “Dan zijn er maar vier heren over want ik speel zaterdag ook niet”. Dat was vóór Tako’s absentmelding. Ging-ie op stap? Ging Rianne op stap? Waren de kinderen uit logeren? Voelt hij die onzichtbare lijn dichterbij komen en trekt hij nog maar één wedstrijdje per twee weken? Moesten de geraniums winterklaar gemaakt worden? Volgende week volgt wellicht het antwoord!

Het één en ander moest dus afgemeld worden. Aangezien de aanvoerdster ergens nabij de Varkensbaai met een Cuba Libre in de ene hand en een salsa-instructeur in de andere het voormalig communistische eiland haar Westerse normen en waarden aan het bijbrengen is, moest dat afmelden gebeuren bij Jordy. Daar zaten we lekker mee, want Jordy’s telefoon stamt uit de vroege jaren 90 toen SMS nog hip was. Neem je telefoon volgende keer gewoon mee naar de 90’s party in de Westwood Jordy, dan maak je echt de blits (‘blits’ voor de lezers geboren in dit millennium: ‘ben je echt chill’).

Atlantis 2 dan. Dat was weer een jonge, fitte en enthousiaste ploeg. Had al vier punten uit drie wedstrijden. Team 6 speelde met twee geliefden uit Team 7, namelijk Sem en Evy. Nu wilde het toeval dat Sem een neef heeft in Mijdrecht. En nu is het nog toevalliger dat die neef korfbalt. Daar er maar beperkte keus is in het beoefenen van onze sport als inwoner van Mijdrecht, komt deze telg uit Sems familie uit voor Atlantis en wel het Tweede Team! In de auto werd al vooruitgelopen op wat het één en ander wel niet kon betekenen voor het volgende familieweekend van de De Raadjes. Puntje bij paaltje stonden ze in verschillende vakken en mocht Ivo Sems familie-eer verdedigen. De heer die naast Sems neef stond had niet zo’n lekkere middag. Daar zo meer over.

Het duel ging tot de rust aardig gelijk op. Eerst de één een beetje voor, dan de ander, je kent het wel. Meteen daarna sloeg Atlantis een gat van liefst vijf doelpunten. Toen miste Jordy een stip. De wedstrijd leek gespeeld, maar door hard werken vocht Team 6 zich terug tot 16-16 met nog een paar minuten te gaan. Atlantis scoorde vervolgens naar wat later bleek ‘de winnende’ omdat de Achillianen niet meer bij machte waren om opnieuw het doel te treffen. Zo bleek een misser van Jordy opnieuw cruciaal. Dat Team 6 na de grote achterstand kon terugkomen in de wedstrijd, was met name te danken aan de 10 assists van Linda. Die arm en schouder doen het wel weer. De heer van Erwin wordt ook bedankt voor het kijken naar de verkeerde kant, want Erwin mocht dus 10 keer scoren (ja Bas Maessen, echt waar).

Maar goed. De twee punten bleven dus achter in Mijdrecht wat weer erg jammer is. Het wordt nu echt wel een beetje tijd om een wedstrijd winnend af te sluiten. Madjoe moet er dus aan, maar eerst nog even Sinterklaas vieren! Alex, Sem en Evy, bedankt!

Groeten,

Erwin

Wat was..

De C1 speelde tegen de kanaries een niet al te leuke wedstrijd. 2 ploegen die nog ongeslagen waren en zowel die Haghe en Achilles hadden enorm zin in deze wedstrijd.
Helaas was er een scheidsrechter die nog nooit kinderen had gefloten zoals hij zelf voor de wedstrijd al aangaf.
Beide teams hadden behoorlijk last van de fluitist, want de kinderen werden onzeker. Alles werd snel afgefloten en kwam de wedstrijd nooit echt op gang.
Beslissingen juist of niet, de kraker werd een vervelende wedstrijd wat jammer was voor beide ploegen.

Beide teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en was die Haghe vandaag de gelukkige van de 2. Onze fouten werden direct afgestraft en liepen wij constant achter de feiten aan. De dubieuze beslissingen van de man met fluit hielpen ons ook niet mee, waaronder 3 afgekeurde goals.
Ondanks dat had de C1 hier boven moeten staan en moeten we zeker hand in eigen boezem steken. Terugvechten deden we wel, maar we kregen keer op keer goals tegen die niet nodig waren. We hebben die Haghe de kans gegeven en zij hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt.
De ramkoers is na 10 competitie wedstrijden tot een einde gekomen. De teleurstelling is dan ook groot, maar het seizoen is gelukkig nog heel lang.
Belangrijkste is dat we moeten leren van deze nederlaag en zullen we zien aan het einde van het seizoen of dat gelukt is!
Helaas volgende week vrij, dus het wegspoelen van deze wedstrijd moet dus 2 weken wachten.
Maar dan starten we aan een nieuwe serie van winstpartijen!

Na een leuk Sinterklaas feestje mocht Achilles F1 aan de bak tegen die Haghe. Dit keer helaas zonder Rob maar gelukkig kan Cino nu wel vaker bij de wedstrijden zijn.
Jullie begonnen goed en al snel stonden we met 0-3 voor. We dachten meteen, zo vandaag gaan we punten pakken. Er werd leuk over gespeeld en goed verdedigd. Helaas kwam die Haghe terug en liepen ze steeds verder uit. Wij waren iets te gehaast, liepen niet goed vrij en schoten de ballen er iets minder vaak in. We kwamen zelf 13-7 achter. Maar de laatste 10 minuten gaven jullie nog extra gas en we kwamen terug tot 13-13!! Pfff wat was het weer spannend. Super trots op jullie. Volgende week zijn jullie vrij en die week erop gewoon 2 punten pakken..

Cino en Miranda

De F3 had het deze week niet en liep tegen de eerste nederlaag in de zaal aan, 4-7 tegen KVS. Vooral de eerste helft was het niet des F3, maar wellicht zijn we ook wel een beetje te veel verwend de laatste weken. Ballen uit elkaars handen tikken, te veel voor eigen kans gaan (te ver)en toch weer over handen gooien in plaats van uit te stappen met daarbij treuzelen met de passing waren opvallend te noemen. Verdedigend waren we ook veel te laks, maar het meest opvallend was het gebrek aan strijd en inzet, KVS was in elk duel gewoon veel feller, wij stonden erbij en keken er na. De 0-5 ruststand is dan ook veelzeggend. In de 2e helft was er gelukkig een wat meer herkenbare F3 te zien en prompt vielen toen wel de doelpunten, maar het was helaas te laat om nog aanspraak te maken op ieder geval een punt. Was eerlijk gezegd ook een beetje te veel van het goede geweest. De eerste zaalnederlaag is dus een feit. Jammer? Ja, zeker. Erg? Nee! Elke ploeg in opbouw loopt eens een keer tegen zo’n wedstrijd aan. Dit nemen we mee in onze korfbal bagage, (leren) verliezen is hier ook een onderdeel van, je kunt tenslotte niet winnen als je niet kunt verliezen. We gaan onze ruggen rechten, 2 keer keihard trainen en over twee weken laten we zien dat dit een eenmalig incident was. Wij als staf hebben er in ieder geval alle vertrouwen in!!

WAPC-verslagen

Avanti C4 – Achilles C3
De wedstrijd tegen Avanti C4 begon om 13.45 uur in de Viergang in Pijnacker.In de aanval begonnen: Celeste, Esmee, Guido en Joshua. In de verdediging Melissa, Floris, Maurits en Thijs. Reserve was Silja.

Vanaf het begin, waren we veel in de aanval. In de 7de minuut was het raak 0 – 1 ( Esmee ). Na veelvuldig rond spelen van de bal en talloze schoten die misgingen, was het in de 22ste minuut raak voor Avanti. ( 1 – 1 ). Maar twee minuten later was het Thijs, uit een strafworp, raak ( 1 – 2 ).

Na de rust in de 5de minuut schot van Melissa, maar helaas verdedigd. In de 8ste minuut was het de beurt aan Floris ( 1 – 3 ). Daarna was het Avanti die de 2 – 3 van maakte. In de 13de minuut was het Esmee met de tweede treffer raak ( 2 – 4, mooi afstandsschot ). Hierna kwam Silja erin. Toen was het nog de beurt aan Thijs, voor zijn tweede ( 2 – 5 ), Floris kon ook niet achterblijven en was trefzeker ( 2 – 6 ). Het slotakkoord was voor Avanti ( 3 -6 ) en dat was gelijk de eindstand. De volgende wedstrijd staat voor 19 december 2015.

Melissa

Achilles D2 - KVS D3
Achilles D2 speelde om 10:00 uur uit in de Blinkerd tegen KVS D3. Drie D2-spelers hebben een zusje in de E1 spelen (die om 11:10 ook tegen KVS moesten, maar dan thuis in Ockenburgh), wat vooraf even een logistieke uitdaging was voor de ouders om de 6 kinderen en de ouders overal op tijd te krijgen. Maar dat was dus vooraf geregeld en getackeld. Nu nog even die wedstrijden tackelen... De dag startte als de dag van de vergeten zaalschoenen, maar ook daar bleek het team flexibele ouders die dan snel heen en weer rijden. Marieke was op vakantie, maar had alles goed overgedragen aan coach Niek die tijdens de wedstrijd hulp kreeg van Claudia zodat beide vakken gecoacht konden worden.

De verdediging begon met Marijn, Lideke, Niek en Jill (als jongen) en de aanval met Jordan, Jip, Quin en Silja. Ivy zou vandaag reserve staan.
De D2 kwam goed uit de startblokken met binnen de minuut de 0-1 van Silja en ook Jordan scoorde snel daarna, maar die werd helaas afgekeurd voor verdedigd. Marijn had helaas te veel last van haar knie en moest gewisseld worden. Maar gelukkig had Peggy dan niet voor niets Ivy haar zaalschoenen gehaald en kon ze invallen voor Marijn. Vlak daarna scoorde Silja 0-2 met een mooie doorloop. Vakwissel en Jill zorgt meteen voor de verdere voorsprong naar 0-3. Een lekkere voorsprong, maar nog steeds spannend en met die stand gaat de D2 de rust in. Terwijl de kinderen hun peptalk krijgen, voorziet Remco de ouders van een heerlijk bakje automatenkoffie.
Na de rust hebben we dus in de verdediging Ivy, Lideke, Niek en Jill en in de aanval Jordan, Jip, Quin en Silja. Jip scoort 0-4. In het andere vak verdedigt Jill goed door een mooi blok en neemt Niek goed over en onderschept Ivy veel ballen. Een mooie pass van Jipp naar Quin die 0-5 scoort. Dan scoort KVS hun eerste punt 1-5. De vele rebounds van Quinn leveren nog een mooi doelpunt op voor Jip: 1-6. Wissel van vak. Mooi schot van Lideke, maar helaas mis. Jordan onderschept overigens ook flink wat ballen. Mooie pass van Jill naar Lideke die dan toch nog scoort en 1-7 op het scorebord zet. Op het laatst scoort KVS nog 2-7, maar de buit is binnen! Snel naar Ockenburgh voor de E1 dat óók wint van KVS. Snel terug naar Achilles, boterhammetje onderweg, want Silja staat reserve bij de C3 en mag ook daar nog een paar minuten meespelen en gaat ook met de C3 met winst naar huis. Helaas verloor broer Kaj met de C2 van Meervogels, anders was het helemaal feest geweest in huize Labordus.

Groetjes
Erika en Silja

KVS/Maritiem E5 - Achilles E2
Oh kom er een kijken wat vroeg wij zijn. Na de pietenkorfbal van gisteravond viel het niet mee om op tijd en fris het bed uit te zijn, hoor.Lizzy, Kimberley, Thomas en Björn mogen als eerste aantreden. De vorige wedstrijd is met heeeel veel verloren, dus van harte is het niet meteen.

Maar binnen twee minuten scoort Björn het eerste punt 0-1. De toon is gezet. Snel rennen we terug naar het midden en daar volgen nieuwe pogingen van Kimberley en Björn. Helaas ineens heeft KVS de bal te pakken en scoort 1-1. Maar daar komt Thomas die dwars door de verdediging heen scoort 1-2. We overheersen het spel. Een mooie poging van Lizzy valt precies in de handen van Björn, die het vervolgens afmaakt 1-3! Oeps KVS kwam sneller terug dan ik kon typen en met 2-3 nemen we 1 minuut rust. We gaan weer verder met Bregje, Lizzy, Ocker en Leander.

En ja voor de oplettende lezer, inderdaad dit is de comeback wedstrijd van Leander! Na een korte afdwaling bij de D, heeft hij toch voor zijn oude team gekozen (transferbedrag blijft geheim). Na een prachtig aangevertje van Ocker vergroot Leander de voorsprong met 2-4. En voor we konden knipperen speelde Bregje de bal weer vakkundig in handen van Leander, die hem afmaakte met 2-5!

Bregje zelf dan?... Helaas die ging er niet in. En ook die van Ocker niet, die van Lizzy niet en die van Björn niet. In een moment van verwarring krijgt KVS ineens de bal weer te pakken en maakt er 3-5 van. Daar gaan we de rust mee in.

Terug van de rust met Kimberley, Leander, Björn en Thomas.

Na de rust speelden de hoeveelheid pepernoten ons team, toch parten. Kimberley schittert door haar verdediging! Ze weet heel tactisch de verdediging over te nemen en laat haar dametje geen seconde aan de bal. Terwijl deze verslaggeefster druk aan het schrijven is scoort KVS snel achter elkaar, 4-5 en 5-5. Leander en Björn blijven proberen, maar zonder succes. Thomas probeert wel, maar wordt vreselijk goed verdedigd en krijgt absoluut geen kansen meer. Björn weet zelf met zijn mooie afvangballen geen kansen te creëeren en met dit gelijkspel gaan de we laatste 1 minuut rust in.

Bregje, Lizzy, Ocker en Björn spelen de laatste 10 minuten. Achilles verdedigd goed en in eerste instantie komt KVS er gewoon niet doorheen. De bal gaat snel heen en weer en er volgen poging op poging zonder resultaat. De enige kans die KVS krijgt weten ze helaas te benutten met 6-5 en snotverdrie 1 minuut voor het eindsignaal volgt toch nog de laatste punt van KVS 7-5. Helaas verloren, maar wel super goed gespeeld.

Kyra Pijlman

Die Haghe F2 - Achilles F1
Afgelopen zaterdag moest de F1 tegen Die Haghe spelen in de Gaslaan. Voor ons een bekende hal, omdat we daar ook op woensdag altijd trainen.
Rob was er niet, maar gelukkig waren Miranda en Cino er om ons te coachen.
We begonnen met een vliegende start. Voordat we goed en wel begonnen waren, stonden we al 0-3 voor. Die Haghe kwam sterk terug en zo werd onze voorsprong helaas al snel een achterstand. De moed zakte ons een beetje in de schoenen. De peptalk van Miranda en Cino in de rust hielp gelukkig wel. Langzaam maar zeker wisten de achterstand in te lopen. Vooral Bram en Liv waren erg trefzeker. De spanning liep op, ook op de tribune! De ouders gingen steeds enthousiaster aanmoedigen en na een spannnende eindspurt, werd het met 13-13 een mooi gelijkspel.
Groetjes, Jim

Achilles F2 – Die Haghe F3
Nog een beetje misselijk van alle pepernoten die de vorige avond bij de Pietentraining naar binnen waren gewerkt, stond onze F2 deze zaterdagochtend toch maar weer paraat. Helaas zonder Lynn, die ziek was, en Lisette, die een Sinterklaasfeestje had. Gelukkig kwam er versterking vanuit Achilles F3: de eerste helft van Esmee en de tweede helft van Eva.

Het was een spetterende wedstrijd, een plezier om naar te kijken. In het eerste kwart zorgde Jens voor een stand van 2-0. Dat liet Die Haghe niet op zich zitten, dus in het tweede kwart was het al snel 2-1. Maar daarna ging Achilles er weer flink tegenaan. Er werd heel goed samengespeeld met zelfverzekerde stuiterballen en mooie doelpogingen. Esmee zorgde voor de 4-1, Jens voor de 5-1, en daarna bracht Die Haghe het naar 5-2. Toen kwam er een prachtig schot van verre afstand, waarmee Jens zorgde voor een stand van 6-2. Hoog tijd om even uit te rusten!
Na de rust, waarbij Esmee weer terugging naar de F3 en Eva haar plek innam, scoorde Jurre het 7e doelpunt. Toch had F2 de overwinning nog niet op zak, want de tegenstander bleef ook fel tot het laatste moment. In het vierde kwart werd het echt nog wel even spannend toen Die Haghe twee doelpunten maakte en de stand op 7-4 bracht. Maar gelukkig bleef het daarbij, en kon onze F2 een verdiende overwinning in de boeken schrijven! De strafworpenronde eindigde met 1-0 door een mooie worp van Dirk.

Ga zo door F2, we zijn trots op jullie!

Achilles F3 – KVS F2 4-7
De zaterdagochtend na een super leuke pietentraining moesten we spelen tegen de F2 van KVS. Met nog een aantal pepernoten in onze ogen kwamen we helaas met 0-1 achter te staan. Ik werd voor de wedstrijd door Tako voor de F2 gevraagd. Dus daar moest ik de eerste helft invallen. En ik heb daar ook gescoord.

Ondertussen deed de F3 er alles aan om terug te komen tegen de Vissen met een paar goede aanvallen en wat kansen. Toch bleef KVS scoren en zorgde zij ervoor dat we met 0-5 de rust in gingen.

We lieten het er niet bij zitten, dus hebben we de tweede helft de pepernoten uit onze ogen gewreven. Ik mocht toen weer met de F3 meespelen en we gingen wat feller van start dan de eerste helft.

Na de 0-6 van KVS scoorde Milan heel mooi de 1-6. Het overspelen ging ook wat sneller waardoor Sanne de 2-6 kon scoren. KVS deed daar nog een schepje boven op en maakte er 2-7 van. Achilles bleef strijden en dat leverde nog twee doelpunten van mij op.

Helaas hebben wij deze week met 4-7 net naast het net gevist. Maar niet getreurd, volgende keer zijn WIJ weer aan de beurt.