Achilles 1 neemt afstand van concurrentie

Achilles 1 is ook op het veld op weg naar een kampioenschap en mag daar eigenlijk geen foutjes maken. Afgelopen weekend gebeurde dat gelukkig ook niet, terwijl concurrenten wel punten morsten. Achilles 1 won gemakkelijk bij Reeuwijk, het werd 10-24. Team Twee speelde ook geen lastige pot, tegen oude bekende Madjoe werd een 7-23 eindstand genoteerd. Thuis aan het Pomonaplein won Achilles 3 van ZKC'31, Dat geldt ook voor Achilles 6 en 7, die de lange korfbalzaterdag afsloten met twee overwinningen. Op zondag sleepten ook Achilles 5, 8 én 10 de winst binnen. Bij de junioren werd afgelopen woensdag al een wedstrijd gespeeld, de A1 won toen van VEO. Zaterdag pakte de A2 twee punten tegen Weidevogels, terwijl de A4 de punten deelde met Futura/Dubbel Zes A3. Achilles C1 is nog altijd ongeslagen en won 'zakelijk' bij Fortuna. Ook knappe overwinningen van Achilles C2 en C3 deze week, zij wonnen bij Velocitas & GKV. Tot slot nog overwinningen van de D2 (12-2!), de E1 en de F2.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Reeuwijk 1 - Achilles 1    10-24

De 2e wedstrijd stond in het verschiet en ditmaal mochten wij aantreden tegen Reeuwijk. Een ploeg dat in de zaal kampioen is geworden in de 3e klasse, maar dat op het veld tegen degradatie strijdt in de 2e klasse. Er staat mij niet veel meer bij van onze eerste wedstrijd, maar deze wonnen wij met 21-14.

Met Gerald en Valerie weer terug in de basis begonnen we net als vorige week erg sterk. Dit resulteerde dan ook in een snelle 4-0 voorsprong. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd naarmate de 1e vorderde en gingen we uiteindelijk de rust in met een 13-4 voorsprong. Desiree die afgelopen week wat ziekjes is geweest werd in de rust vervangen door Julia. Dit pakte ze heel goed op en heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Complimenten. In de 2e helft was de scherpte er toch echt wel vanaf en werden er meer fouten gemaakt in de verdediging. Toch is het nooit een spannende wedstrijd geworden en kregen de reserves de kans om te debuteren. Sander Suurd en Lars Alsem mochten allebei hun debuut maken in het 1e van Achilles en dit deden ze zeker niet onverdienstelijk. Lars pikte nog een mooi doelpuntje mee en Sander liet zien dat hij de sterke rebound heer is die hij in de A1 ook is. Mariska mocht ook nog minuten maken en zo kregen alle reserves die mee waren speelminuten. Het scorebord liet na het laatste fluitsignaal een stand van 24-10 zien.

Na de wedstrijd kregen we te horen dat onze directe concurrenten beide hadden verloren. Dit betekent dat wij nu een voorsprong van 5 punten hebben op de nummer 2. Nog een paar wedstrijden gemotiveerd blijven korfballen en de lijn doorzetten waar we nu mee bezig zijn, dan zou je kunnen zeggen dat we het kampioenschap niet mis kunnen lopen

Groet, Michael

Achilles 6 - GKV 3 13-6

Zaterdag stond de tweede in een serie van drie derby’s op het programma. Na de winst op Futura 3 mocht Team 6 nu aantreden tegen GKV 3. In de heenwedstrijd werd met 9-11 gewonnen. Niemand wist zich echt meer te herinneren hoe die wedstrijd verliep of er überhaupt bij te zijn geweest, maar we hebben er toch echt twee punten aan overgehouden. Zat een kater na een goed avondje stappen maar zo in elkaar. Toch, Frank Baars? :-p

De afwezigen: Jordy. Nog steeds ongesteld. Arjen. Had iets beters te doen. Arjen had bovendien vorige week al gespeeld. Shirley had last van blaren. Te veel gelopen in de vorige wedstrijd. Neem je grootje in de maling, Shirley Beck, 30 jaar. Grapje, het waren haar nieuwe schoenen die de boosdoener waren. Blaren of niet, Shirley is een bikkel en stond gewoon in de basis, in tegenstelling tot Marieke. Marieke is nog op zoek naar 1 Flügelflesje. Koos, doe niet zo flauw.

Koen B. floot het risico-duel en deed dat uitstekend naar zou blijken. Na zijn eerste fluitsignaal viel al snel de 1-0. Daar Taco een aantal malen opzichtig faalde in het eerste aanvalsvak, kon het niet anders dat de goal aan de andere kant zou vallen: 1-1. Spannender zou het niet worden helaas beste lezers. Beetje bij beetje liep het veel sterkere en completere Team 6 uit. En dat zonder al te best te spelen. Bij vlagen was het spel echt niet om aan te zien. Maar als je ook dan vrij simpel wint, dan ben je een groots team hoor.

Vakkie A had inmiddels de zijlijn gevonden en de pijlen met name gericht op one Ivo Ròhog, one Ivo Ròhog, walking along, singing this song, walking in a Ivo wonderland. Ivo kreeg het op z’n heupen en gooide er spontaan een aantal geslaagde en minder geslaagde trucjes uit. Hij miste zelfs geen strafworp! Het hoogtepunt misten de meeste toeschreeuwders, want in de tweede helft maakte Ivo een heerlijke doorbraakactie af met een one-hander. De ruststand was toen 7-1 geweest, waarna in de tweede helft de boel een beetje inkakte aan Team 6 kant. Zonde, want er had aan het doelsaldo gewerkt kunnen worden. Maar ja, dat gebeurt wel eens als de spanning eraf is.

Volgende week staat de derby tegen ALO 3 op het program. Om maar liefst 10:00 ‘s ochtends! Sandra weet niet eens dat 10:00 uur ‘s ochtends bestaat in het weekend. Dat zal wat worden. Hopelijk wordt deze pot net zo spannend als die van deze week.

Groeten,

Erwin

Wat was..

Afgelopen zaterdag ging Achilles C1 op bezoek in Delft, bij de Nederlandse Kampioenen van de C Eerste Klasse: Fortuna C1. Een ploeg waar we het tijdens de eerste wedstrijd helemaal niet zo heel makkelijk tegen hadden en die het in de zaal in hun competitie dus heel goed gedaan hebben. Máár.. Ook wij hadden een heerlijk zaalseizoen gehad, hadden een flitsende start van de tweede helft vorige week en dus moesten we er klaar voor zijn. Wanneer de uitdaging eigenlijk niet alleen meer ‘gewoon winnen’ is, moet je jezelf als ploeg andere doelen gaan stellen om scherp te blijven, zo min mogelijk tegengoals krijgen bijvoorbeeld. Vorige week kwamen de Eibers maar tot één goal en zelfs dat was er misschien wel één teveel.
Een ander doel wat we onszelf probeerden te stellen was proberen de tien goals per helft te halen. Dát verliep dit keer iets minder voortvarend. De 0-1 voorsprong pakten we heel snel, maar daarna gebeurde er heel lang heel weinig op het scorebord. En als je zelf te lang niet scoort.. Geef je een tegenstander wel heel veel mogelijkheden om gelijk te komen, het werd dan ook 1-1. Gelukkig ging het daarna aan de hand van meer tempo en een aantal standaardballen beter lopen en vielen de goals iets gemakkelijker. Bij rust zochten we de kleedkamers op met een 2-7 voorsprong op het scorebord.
Er werd met name gehamerd op het door blijven knokken, energie blijven leveren en het blijven zoeken naar de goede, makkelijke kansen. En die er dan vooral ook in te gooien, want man wat hebben we veel doorlopen en korte kansen gemist. Dit werd door de spelers na rust redelijk goed opgepakt, een aantal snelle goals volgden. Daarna leken de spelers het wel te geloven en kon Fortuna nog wat goals dichterbij kruipen. De punten kwamen niet meer in gevaar, het werd uiteindelijk 6-15.
Een overwinning waar je, wanneer je alleen naar de cijfertjes kijkt, niet over mag klagen. Het was een ‘zakelijke overwinning’, maar het plezier en de vechtlust spatte er niet de gehele wedstrijd van af. Gelukkig hebben we nog een weekje om die vechtlust er heel hard in te peperen, want volgende week wacht één van de belangrijkste potjes dit seizoen: Die Haghe. Het hele seizoen lang zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en zitten we elkaar op de hielen. We kennen elkaar goed en dus zal een mooi strijdplan klaar liggen om de Kanaries te verslaan. We staan nog twee punten op hen voor en bij winst maken we dat gaatje groter naar vier punten. Een niet onbelangrijke voorsprong op weg naar het NK C Hoofdklasse Veld, waar dit keer alleen de nummer 1 van de poule aan mag deelnemen. Zou het de C1 weer lukken van Die Haghe te winnen en zo ongeslagen te blijven op het veld? We gaan er heel hard voor trainen en dan zien we het zaterdag wel. Bereid jullie alvast mentaal voor, ga vrijdag vroeg naar bed, want de wedstrijd Achilles C1 – Die Haghe C1 start zaterdag al om 9.00 uur. Tot dan!

Hopelijk toch tot dan!

Na de nipt verloren wedstrijd tegen VEO stond een nieuwe wedstrijd op het programma voor Achilles D1. We hoefden niet ver te reizen, want we speelden bij en tegen Dubbel Zes. Weer een onbekende ploeg, dus we zouden het wel zien. Vorige week speelden we te lief en makkelijk. Op de training deze week hebben we het hierover gehad en iedereen was er klaar voor. Het was winderig en koud, maar gelukkig had iedereen lekker warme sokken. De wedstrijd ging van start en gelijk was het verschil met vorige week heel duidelijk. Felle duels, inzet, strijd en durf. De aanval kreeg heel veel kansen en de verdediging had het spelletje van Dubbel Zes volledig onder controle. Door het goede voorverdedigen lukte het Dubbel Zes vaak niet eens om ook maar een schot te lossen en onderschepten we heel veel ballen. Ook het felle uitverdedigen leverde veel op. In de aanval zochten we schoten, maar ook kansen in de paalzone. Helaas was het afronden niet optimaal en maakten we verdedigend twee fouten, waardoor de ruststand slechts 2-4 was. Maar een veelbelovende eerste helft. Doorzetten en het niveauverschil omzetten in doelpunten. Helaas gaf de tweede helft een ander beeld. Pijn, pijn en nog eens pijn. Yara was al naar de C1, Jill naar de kant, Citlali naar de kant. Nog meer spelers die last hadden, maar de wissels waren op. Gelukkig liepen onze topinvallers (Lideke, Silja en Femke) het vuur uit de sloffen. Het voorverdedigen werd in het algemeen echter slordiger en daardoor kwam de tegenstander in hun spel, wat gebaseerd is op heel hard naar binnen rennen. Dubbel Zes rook bloed en kwam dichterbij. De hoofden zakten naar beneden en het niveau zakte mee. Uiteindelijk ging Dubbel Zes erop en erover en leed de D1 weer een hele zure nederlaag. We moeten echt leren om een wedstrijd uit te spelen. Het doorzetten als het wat moeilijk gaat, het afmaken van kansen op de momenten dat het makkelijk gaat. Op die manier belonen we ons harde werken! Volgende week vrij en daarna een bekende tegenstander. De Meervogels. We gaan ervoor zorgen dat alles dan op zijn plek valt!

Gister ben ik met een groep vriendinnen een KGB Escape Room in gedoken, niet geheel vrijwillig getuige mijn ‘30-outfit’ en de handboeien. Een van de lessen die ik daar heb geleerd: alles kan, maar de tijd is belangrijk. Waar we vorige week als Achilles D2 graag een goede start wilden maken van het veldseizoen, pakte dat helaas toch anders uit. Onze tegenstander was effectiever in de afronding en kwam als winnaar uit het duel. Nu kwam de tegenstand uit een dubbele hoek: Dubbel Zes. Noteer de naam goed, daar zit namelijk met wat ge-reken de uitkomst in (geheimzinnig he, komt door de KGB kamer). Eerst vermenigvuldig je het cijfer uit de naam, en voor de andere score deel je het cijfer uit de naam door de helft van dit cijfer. Nu blijft de vraag ‘hebben we gewonnen of verloren?’, maak hiervoor van alle eerste letters het goede woord, succes!

Elke topploeg in spe heeft weleens een dag waarin het allemaal niet lukt, zaterdag was het er zo een voor onze F3. Een offday gaat misschien te ver maar het was zekers niet des F3 wat onze jonge toppers deze keer lieten zien. Met Jens in de basis, op het laatste moment ingevlogen voor de zieke Sanne en zonder Milan leek Die Haghe op het oog een toch niet al te moeilijke opgave voor de F3 te hoeven zijn. Voor de F3 in normale doen dan, want vandaag kwamen we er simpelweg niet aan te pas. We hadden heel veel moeite om de bal naar elkaar te krijgen (stilstaan en roepen om de bal), gingen ook teveel voor eigen succes, waren veel te afwachtend en niet fel genoeg en lieten eigenlijk het kaas van onze brood eten. Zelfs met een superspeler erbij konden we het Die Haghe niet echt moeilijk maken en verloren we uiteindelijk verdiend met 7-4. Misschien veel kritiek maar de F3 kan en moet toch echt heel veel beter kunnen, dat laten ze immers al tijden zien. Na lange tijd weer eens verlies. Jammer? Ja, want dit was eigenlijk een onnodige nederlaag. Erg? Nee, verliezen is niet erg, hoogstens heel erg vervelend. Maar als we hiervan leren hebben we toch weer wat gewonnen J. Jens, fijn dat we je op het laatste moment nog konden oproepen en dat we op je konden rekenen!!

Toppers, tot slot……jullie hebben nog een weekje de tijd om over de vraag na te denken hoe het nu komt dat een kanarie van een leeuw wint. Vrijdag op de training verwachten we jullie antwoord…. JJ.

Technische staf F3

WAPC-verslagen

Fortuna C1- Achilles C1
Na de 15-1 overwinning tegen een matig eibernest vorige week moesten we nu afreizen naar Delft hier mochten wij het opnemen tegen Fortuna, zij zijn Nederlands kampioen geworden in de 1e klasse dus zeker een ploeg die kan korfballen. Aan de stand waren wij verplicht om te winnen en ook als je kijkt naar de vorige wedstrijden tegen Fortuna, want we hadden al 3x van hun gewonnen.
We begonnen een beetje laks aan de wedstrijd er viel snel 1 doelpunt, maar daarna werden heel veel kansen gemist waardoor het lang 1-0 in ons voordeel bleef. Fortuna had moeite met onze verdediging en toen wij de 2-0 maar niet maakte viel het doelpunt aan de andere kan en was het 1-1. Na de eerste 10-15 minuten begonnen we beter te spelen, het tempo ging omhoog en er vielen meer doelpunten, we zochten de kleedkamer dan ook op met een 7-2 voorsprong. Na de rust kwamen we goed uit de startblokken heel snel liepen we uit naar een 10-3 voorsprong. Daarna begon Fortuna iets meer te scoren en wij kregen weer een beetje het laksheid terug van de beginfase, wij scoorde niet zoveel meer, maar uiteindelijk een dik verdiende 15-6 overwinning. Onze concurrent die haghe won met 12-11 van kinderdijk, dus blijven zij ons op de hielen. Volgende week spelen wij al om 9:00 ( lekker vroeg) tegen die haghe en daar is alle support welkom!

Stef

Avanti F2 – Achilles F1 (11-5)
Omdat de coaches Rob en Cino vandaag er helaas niet bij konden zijn, speelde de F1 onder de bezielende leiding van Mario. Vol goede moed werd de wedstrijd begonnen. Helaas kwamen we al snel op 1-0 achterstand, maar wat waren de teams aan elkaar gewaagd! Er is gevochten om elke kans, wat aan het eind van de wedstrijd wel bleek uit de vele geschaafde knieën van de kids. Kunstgras is toch wel rot om op te vallen. De ballen mochten er voor de F1 gewoon niet in, ook al probeerde de paal het soms op eigen houtje….gelukkig kon deze tot twee keer toe net op tijd tegen gehouden worden. Uiteindelijk is het 11-5 geworden, met mooie treffers van Liv, Bradley (2x), Aaron en Jim. De kopjes zijn even gaan hangen, maar zaterdag staan ze weer rechtop voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen. De volgende keer gaat het zeker lukken! Mario, bedankt voor het coachen!

Achilles D2 - Dubbel Zes D2 (zaterdag 9 april)
9:30 verzamelden we en 10:00 begon de wedstrijd met een mooi schot van Femke en daarna een mooie doorloop van Jordan .De sfeer was er helemaal in bij ons ,want kort daarna scoort Femke een afstandsschot en Jip ook met een onehander ,Maar de tegenstander(Dubbel 6) scoort ook 4-1. Maar wij slaan niet terug hoor!!!!;) Want kort daarna scoor ik en daarna weer. FUUTTTTT!!! Vakwissel, Dubbel 6 scoort en het staat 6-2. Maar daarna scoort Quin met een doorloop ,met aangeef van Niek. FUUT!! Rust!! Als we weer beginnen scoort Femke 8-2! 9-2 Femke is op schot;) En Jordan ook 10-2, vakwissel!! 11-2 Niek 12-2 stip Niek:) Ivy scoort maar is helaas verdedigt FUUTT FUUT fuut !! Afgelopen....... TROTS OP TEAMPJE!!;) 12-2!!!!

Datum 11-04-2016 18:08