Kampioenschap Achilles 1 een kwestie van tijd?

Een beperkter programma deze week, in verband met de zaalfinale in de ZiggoDome. Helaas regelde de KNKV geen volledig speelvrij weekend en zo kwamen zaterdag toch nog 14 ploegen in actie. Het was voor Achilles 1 deze week niet direct een makkie, er werd weliswaar gewonnen maar overtuigend was het niet. Er was onvoldoende strijd om snel los te komen van Vriendenschaar, het verschil in kwaliteit leverde uiteindelijk toch de overwinning op. Team 2 kwam dit keer langzamer op gang dan anders, maar had uiteindelijk geen moeite met de Meervogels 3. Omdat concurrentie punten liet liggen, houdt de ploeg het kampioenschap nog altijd in het vizier. Overige overwinningen waren er voor Achilles 3, 6 en 7. Ook het zevende is hiermee nog altijd op weg naar 'de dubbel' trouwens, na het al behaalde kampioenschap in de zaal. Achilles B1 haalde afgelopen zaterdag de punten op bij Tempo, in Alphen a/d Rijn werd het 9-18. De B3 versloeg op eigen veld KZ Danaïden met 9-5. Op datzelfde veld moest de C1 de punten afstaan aan Die Haghe, waardoor zij nu de eerste plek in hoofdklasse C moeten delen. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en een link naar de foto's van de wedstrijd Achilles 1 - Vriendenschaar 1 door Joost van Soest.

Tijdens de wedstrijd Achilles 1 - Vriendenschaar 1 zijn er foto's geschoten door Joost van Soest, staan in het fotoalbum via Competitie > Senioren.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

HKV Achilles - Vriendenschaar (18-16)

Een saaie stugge wedstrijd werd er eerste helft veld gespeeld op het kleine kunstgras in Bodegraven, met een beetje geluk werd er toen 15-17 gewonnen. Inmiddels een half jaar later, behoorlijk wat ervaring rijker en promotie naar de overgangsklasse in onze rugzak staan we, in de tweede klasse F, 5 punten los van de nummer twee Koag.

Team 2 speelde eerder op de dag i.v.m. de A-jeugd finale in Ziggo Dome, waar toch twee oud-Achillianen in speelden. Vriendenschaar kon hier helaas niet aan meewerken, waardoor de wedstrijden van onze selectie niet achter elkaar gespeeld werden.

Goed, 14:30 uur, een uur eerder dan normaal mochten wij aantreden tegen Vriendenschaar. Met Twan op de plek van Kjeld (i.v.m. zakentrip) begonnen we onze voorafgaand al gedacht moeizame wedstrijd. Van tevoren weet je dat je tegen de ploeg speelt met de minste tegendoelpunten, wij zijn daarentegen de meest scorende ploeg. Een spannend duel dus.

De eerste tegengoal viel al snel via een doorloop van een van de toch wel redelijke Vriendenschaar dames. Vervolgd door een snelle gelijkmaker van Dylan Rovers. Vanaf de 2-2 namen wij het initiatief over, toch kon Vriendenschaar de gehele wedstrijd aanhaken. Na de 8-8 namen zij zelfs eventjes het initiatief over.

Toch konden we door goals van Desiree, Dylan, Raquel & Twan de wedstrijd weer naar ons toe trekken. Je weet dat je bij een ploeg als Vriendenschaar echt afstand moet nemen, anders blijft het spannend en wie weet gaan ze er dan ineens met de punten vandoor. Helaas bleef het in deze echt slechte wedstrijd spannend. Een paar minuutjes voor tijd stond het 16-16.. En waar de dan de hele wedstrijd denkt 'dit gaan wij nog wel winnen, geen zorgen' ga je in deze fase nog wel even twijfelen. Het publiek dat Vriendenschaar had meegebracht was luidkeels aanwezig. En als het aan hun lag ging hun ploeg zeker nog scoren en winnen. Gelukkig voor ons liep dit anders. Kjeld maakte namelijk 2 prachtige afstand schoten. 18-16 dus, yes!

Kjeld werd trouwens in de tweede helft ingebracht voor de licht geblesseerde Dylan Rovers, dit bleek overigens een goede wissel. Kjeld heeft zo'n 20 minuten in het veld gestaan en 3 veldgoals en 2 stippen gemaakt. Belangrijke goals mag wel gezegd worden, met Gerald die het rebounden sterk overnam.

De afgelopen veldwedstrijden laten we zien dat wij een divers team zijn. Zo scoorde tweede speler Twan gewoon even 4 goals, scoorde in zijn vak Raquel 3 goals en Desiree 1. In het andere vak scoorde rebounder Dylan 3 maal. Valerie en Gerald maakten beide 1 goal en invaller Kjeld scoorde zelfs 5 keer. Toch knap; 18 goals in zo'n winderige en behoorlijk slechte wedstrijd.

We hebben leuke weken voor de boeg. We mogen wel zeggen dat het kampioenschap, de dubbel, slechts een kwestie van tijd is. We zouden het erg leuk vinden als we de volle zijlijnen serie kunnen voort zetten. Daarom ons programma:

23.04.2016 - 16.00 uur ODO - HKV Achilles (deze wedstrijd wordt waarschijnlijk gestart om 16.30 uur)
07.05.2016 - 15.30 uur Weidevogels - HKV Achilles
21.05.2016 - 15.30 uur HKV Achilles - Koag
28.05.2016 - 15.30 uur GKV - HKV Achilles

Tot dan!
Raquel

Achilles 2 - De Meervogels 3

Hoewel de meeste van ons opstonden met een stralende zon, was het op het Achilles veld toch een stuk kouder en winderiger dan gedacht. De wind was een factor waar we echt rekening mee moesten houden, maar wij Achilles 2 waren overal tegen bestand, zeker tegen een ploeg als Meervogels 3. Het overschatten van tegenstanders is echter een kleine valkuil voor ons aan het worden, want ook deze wedstrijd was geen weerspiegeling van wat Achilles 2 allemaal in haar mars heeft.

We begonnen de wedstrijd wel vol goede moed en de eerste aanval was het meteen raak. De pino was bijna perfect! Helaas werd het niet direct beloont met een doelpunt, maar Marcel scoorde wel meteen daarna een korte kans. Jammer genoeg scoorde de Meervogels ook snel en stond het 1-1. Het aanvalsvak van Ariën, Fabian, Kelly en Jeanette was goed op dreef en maakte er 3-1 van. Het laatste doelpunt van Fabian was een mooie bal! (staat op het doelpuntenformulier). Meervogels kon er vervolgens net als Achilles nog 3 punten bij maken. We gingen de rust in met 6-4, een (licht dramatische) stand die we volgens mij al een tijdje niet meer hebben meegemaakt in de rust.

Communicatie en positief zijn naar elkaar waren de belangrijkste aandachtspunten die we mee moesten nemen naar de tweede helft. Gelukkig hadden we de tweede helft de wind mee aan de juiste kant en was het tijd om wat doelpunten te scoren.

Een tijdje hebben we de Meervogels goed verdedigd en konden wij onze voorsprong nog verder uitbreiden. Kelly, Fabian, Alana, Jeroen en Jeanette (2x) maakte er 12-4 van, voordat Meervogels weer een keer kon scoren. Daarna maakte ook Marcel en Anne-Roos mooie doelpunten (ja ja, Anne-Roos gaat steeds meer schieten en doelpunten maken, wij zijn trots!). Uiteindelijk kregen we nog 2 stippen mee die Ariën en Jeroen netjes afmaakten. De eindstand was 19-6, wat natuurlijk een mooie stand is. Topscoorder: Jeannette, met 4 doelpunten!

Volgende week staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op de agenda, namelijk tegen de koploper Fiks 2. Als we winnen hebben we namelijk nog kans op het kampioenschap! We zullen komende week wel hard moeten trainen (bah, op gras) om op het goede niveau te komen. Hoewel het afgelopen zaterdag geen slechte wedstrijd was, weten we dat we veel meer kunnen dan we hebben laten zien. We moeten alles op alles zetten om de wedstrijd te winnen en hopelijk komt iedereen ons naar de overwinning schreeuwen!

Tot volgende week, in sportcomplex de Voscuyl!

Groetjes, Alana

Wat was..

De C1 verloor de belangrijke wedstrijd in alle vroegte afgelopen zaterdag tegen de kanaries. De 4e wedstrijd onderling dit seizoen eindigde in een nipte overwinning voor Die Haghe. De stand onderling is nu 2-2. In plaats van 4 pnt voorsprong te pakken op de ranglijst en daarmee een grote stap te zetten richting het veld NK, staat Die Haghe weer gelijk.
De wedstrijd verliep moeizaam, weinig echte power en felheid, wat Die Haghe wel toonde op belangrijke momenten. Behalve 10 min in de eerste helft waarin we wel goed speelden en een voorsprong konden pakken, konden we geen moment echt een vuist maken en was de overtuiging ver te zoeken. De 2e helft werd er weliswaar veel geschoten in de slotfase en hadden we 'veldoverwicht' maar de schoten waren soms geforceerd en troffen geen korf.
We vergaten in de wedstrijd vooral met ons koppie te spelen en hielden ons niet meer aan gemaakte afspraken. Dit resulteerde in onrust en gaven we de punten mee met onze concurrent. 7-8 was het eindresultaat.
De strijd is nu weer volledig open en staan nu gedeeld 1e met Die Haghe, hoewel we onderling een beter doelsaldo hebben, wat nog wel eens belangrijk kan zijn.
De C1 moet de echte wil om te winnen weer tonen en niet meer op de automatische piloot spelen in dit soort wedstrijden.  A.s. zaterdag zal het moeten gebeuren, uit tegen TOP, waar we in de zaal het kampioenschap verspeelden. Kom op C1, alles is nog mogelijk, maar we moeten nu echt aan de bak!

Het veld was prima neergelegd door Roel, toch weer fijn na wat jaartjes om wat lijnen neer te leggen. Dank hiervoor.
De wedstrijd ging voor Achilles F1 niet zoals we zouden willen. KVS was wat feller en schoten alle kansjes erin. Dus stonden snel wat punten achter. Maar we gingen iets te gehaast spelen, waardoor we teveel plaatsfouten maakte en van te ver gingen schieten.
We moeten dan proberen de rust te bewaren maar das best lastig als je achter staat. Tweede helft ging wel iets beter maar we kwamen helaas niet meer dichterbij . Woensdag weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd.

Cino

WAPC-verslagen

Achillles B3 – KZ Danaiden B2: 9-5
We moesten vandaag tegen Danaiden, waarvan we verwachtten dat het een sterke tegenstander was. Gelukkig hadden wij versterking van Stef en Noa. We begonnen heel goed, met Kayleigh die meteen met haar eerste schot scoorde. Snel daarna werd het 2-0 door Stef, via een mooi schotje na een doorloop. Joram scoorde voor ons lekker snel verder, van kort onder de korf: 3-0!

Hierna volgde een groot aantal schoten van Joram, Linnet, en van Annelotte. Noa maakte uiteindelijk 4-0 met een mooi afstandsschot.

Danaiden probeerde wat terug te doen, met een doorloop en twee afstandsschoten, maar die gingen mis. Wij antwoordden met een afstandsschot van Stef, een doorloop van Kayleigh en een schot van Victor, maar het was Stef die met een schot 5-0 maakte.

Na twee tegenpogingen van Danaiden waren wij weer aan de beurt. Eerst een doorloop van Kayleigh, twee schoten van Stef en een van Victor en een van Kayleigh. Maar het was toch weer Stef die raak schoot: 6-0. Ook hierna gingen wij lekker door, met schoten van Joram, Annelotte en Linnet. Danaiden probeerde het nog met een afstandsschot, maar het was Noa die voor ons scoorde: 7-0! Danaiden wist niet hoe ze het hadden! Zij hadden laatst toch redelijk ruim van Refleks gewonnen? En Refleks had toch van ons gewonnen? Wij hadden daar echter ook niet van hoeven verliezen. Danaiden had een paar hele lange gasten, maar wij konden met de inzet van onze lange Stef & Noa hier prima tegenop en we waren echt goed op dreef vandaag. Na twee afstandsschoten van Danaiden en schoten van Annelotte en Joram kon Danaiden eindelijk echt wat terug doen. Zij kregen een strafworp en het werd 7-1. Na nog een paar gemiste schoten van Stef, Kayleigh en Danaiden werd het uiteindelijk 7-2 vlak voor rust. Een speler van Danaiden draaide mooi weg van zijn tegenstander en kon scoren.

Na rust werd eerst een punt van Danaiden afgekeurd. Stef kwam daarna met een mooi afstandsschot en maakte daarmee de 8-2. Danaiden kreeg haar tweede strafworp en maakte daaruit de 8-3. Hierna volgden een heleboel gemiste kansen van Achilles en Danaiden. Een treffer van Noa werd afgekeurd (weet niet waarom), schoten van Linnet, Danaiden, Joram en Noa gingen mis. Er was nog en mooie combinatie van Noa en Joram die helaas ook net mis ging. Na nog een gemist schot van Noa schoot Danaiden wél raak: 8-4. Danaiden was na rust sterker dan ervoor: ze verdedigden een stuk beter en gingen ook meer schieten. Na drie volgende schoten van Danaiden kregen wij een stip. Stef liet deze kans natuurlijk niet onbenut: 9-4. Hierna was er een periode met veel kansen voor beide partijen, maar zonder score: een doorloop en drie schoten van Danaiden, twee schoten van Victor, een afgekeurde treffer van Stef (verdedigd), drie andere schoten van Stef en nog een doorloop van Victor en doelpoging van Stef. Het laatste antwoord kwam van Danaiden: via een korte kans 9-5. Noa lukte het net niet om met onze laatste kans (doorloop) ons op 10 doelpunten te laten komen.

Maar, met 9-5 duidelijk sterker dan Danaiden vandaag en volgens mij (en m’n vader) goed samengespeeld. Bedankt ook voor jullie hulp, Stef en Noa.