Zonovergoten korfbalweekend

In het zomerse weekend moest er ook gewoon gekorfbald worden, ookal stegen de temperaturen op de korfbalvelden soms tot tropische hoogtes! Het eerste was op bezoek bij Weidevogels en kwam niet heel makkelijk los. Uiteindelijk trok de ploeg toch 'gewoon' aan het langste eind, er werd met 22-26 gewonnen. Achilles 2 won met 10-17 van KVS, terwijl Team Vier gelijkspeelde bij Luno. De Achilles Acht Atleten deden wat zij moesten doen en volgen nog altijd de titelkoers. Achilles 10 won op de vroege zondagmorgen bij Crescendo met 3-10. Achilles C1 heeft nog steeds kansen op ook deelnemen aan het veld NK, er werd gewonnen van Tempo. Bij de E1 was het weer een doelpuntenfestijn, zij wonnen met 6-16. Ook véél doelpunten bij de F2 en F3, zij wonnen met 7-19 (uit bij Phoenix) en 10-7 (thuis tegen ODO). Lees verder voor de wedstrijdverslagen en foto's van de F3, E3, A2, het 3e en het 6e.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Kijk in het fotoalbum voor foto's door Joost van Soest van de wedstrijden van de F3, E3, A2 (fotoalbum Jeugd) het 3e en het 6e (fotoalbum Senioren).

Weidevogels 1 - Achilles 1

Zaterdag 7 mei stond de wedstrijd Weidevogels 1 - Achilles 1 op het progamma. Het beloofde een heet middagje te worden. WV moest winnen om niet te degraderen en wij winnen om onze ongeslagen status te behouden.
De wissels kwamen deze keer uit de A junioren, zo kon het tweede compleet naar KVS om de punten op te halen. We begonnen sterk en creëerden veel kansen deze moesten alleen nog afgerond worden en dat moet beter. Wel kwamen we steeds op voorsprong maar konden niet echt los komen van WV. Na twintig minuten spelen in de eerste helft viel Michael geblesseerd uit . Lars Alsem verving hem uitstekend en pikte nog wat doelpuntjes mee (3x) zo konden we gaan rusten met een kleine voorsprong ( 9 - 10.)
in de rust de gebruikelijke puntjes op de i scherper verdedigen en beter afronden. Na 10 minuten in de tweede helft was daar eindelijk het eerste gaatje van 4 doelpunten. Maar WV kwam terug in de wedstrijd door 2 strafworpen gegeven door de warrige scheidsrechter. Wij hadden het vizier steeds scherper staan en wilden absoluut niet verliezen. Met nog 18 minuten te spelen moest ook Desiree het veld verlaten en ook zij werd uitstekend vervangen door Julia Baak. Nu moesten we even gas geven om de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen met nog 12 minuten op de klok kwamen we met 18 - 23 voor. Gerald werd nog gewisseld voor Ilan Verboom die nog maar net in het veld ook een doelpuntje mee pikte. WV probeerde nog aan te sluiten maar kwam niet echt dichterbij zo kon B1 speelster Anne Baak haar debuut maken in het eerste. Weer de winst gepakt en we kunnen trots zijn op onze jeugd die we deze wedstrijd nodig hadden en het prima gedaan hebben (22 - 27).

21 mei staat de laatste thuiswedstrijd op het progamma tegen de nummer twee van de competitie KOAG.

KVS/Maritiem 4 - Achilles 2

Volgt zsm!

Achilles 6 - KVS 6 12-14

Je hebt wel eens van die wedstrijden dat iedere bal die de lucht in gaat doel treft. Zo’n wedstrijd die je eens per seizoen hebt waarbij alles van een leien dakje gaat en de ballen er moeiteloos invliegen. Zo’n dag was het afgelopen zaterdag dus niet. In tegendeel. Het weer was prima, dus daar lag het niet aan. Lag het aan Jordy? Nee, het lag niet aan Jordy. Die had er graag bijgeweest maar zat nog vast in een escaperoom. Lag het aan de scheidsrechter? Mwah, het ligt natuurlijk altijd een beetje aan de scheidsrechter. ‘t Was lopen Henk, die laatste bal. En twee stippen te weinig voor Yo. Grapje Henk, je hebt prima gefloten, het lag gewoon aan onszelf dat we niet hebben gewonnen (tuurlijk). Ivo stond reserve, dus aan zijn gemiste stippen kon het niet liggen. Nee, dames en heren, de nederlaag was in zijn geheel te wijten aan Martin Vrolijk. We weten zeker dat Yo haar 10 doorloopballen had gemaakt als zij in verwachting was geweest van een jongetje. Maar nee hoor, meneer moest zo nodig een dochter verwekken. Daar kom je over een jaar of 15 nog wel op terug Martino (die vrijdags nog de Grote Oebiedoebie was).

Al met al en om met serieuze blik terug te kijken op de pot was het een sportief duel waarin Team 6 de meeste kansen miste. Taco en zijn heer hadden af en toe wat moeite met het sportieve maar dat kwam omdat de heer van Taco Taco’s grapjes niet begreep. Indien de KVS-heer meeleest: maak je niet druk, ‘t ligt niet aan jou, wij kunnen ze meestal ook niet volgen. Arjen scoorde één strafworp en was de rest van de ploeg twee rondjes schuldig na afloop van de wedstrijd. De comeback na 6 punten achterstand was too little too late en mocht dus niet baten dus u begrijpt hoe de vlag erbij hing na het laatste fluitsignaal. Volgende week gezellig op bezoek bij onze vrinden van Velocitas die inmiddels kampioen zijn. Van harte daarmee.

Groeten,

Erwin

Wat was..

Na een verdienstelijke 4e plek in de zaal, achter de latere Nederlands Kampioen Groen Geel, TOP en ZKV, begon Achilles B1 begin april met het vervolg van de veldcompetitie. Met de tot dan toe 10 verzamelde punten uit 7 wedstrijden zou handhaving normaal gesproken makkelijk haalbaar moeten zijn en zou er misschien zelfs met een schuin oog naar boven gekeken kunnen worden naar koplopers TOP en Fortuna.

Na een moeizame overwinning op Die Haghe (handhaving check), een nederlaag tegen TOP (plek 1 definitief uit zicht) en 2 duidelijke overwinningen op Tempo en Meervogels, restte ons nog 1 ultiem doel: een aanval op plek 2. Deze plek was op dat moment voor Fortuna B1, dat 3 punten boven ons stond. In de wetenschap dat Fortuna nog tegen TOP moest spelen, zou een overwinning op Fortuna zaterdag een kans op plek 2 voor ons betekenen.

We startten goed; 1-4 voor en een uitgelezen kans op de 1-5. Helaas stippie mis. Niet de enige vandaag… Fortuna komt terug, erop en erover naar 6-5 en even later 8-6 en nu moeten wij in de achtervolging. We blijven bij en met 10-10 bij rust ligt alles open.

Wat gaat goed en wat moet beter? We hebben veel rebound, kunnen veel herhalen, maar moeten wel blijven bewegen en de kansen dichtbij blijven zoeken. Verdedigend nog minder ruimte weggeven in de korfzone en de persoonlijke fouten eruit halen. Dan geven we onszelf een goede kans.

Wederom een goede start van ons, 10-11, maar dan neemt Fortuna het heft in handen. 13-11 en vanaf dat moment is het aanhaken voor ons. 13-12, maar Fortuna loopt uit naar 16-12 en 18-13. Toch weer 18-15, het kan nog. Toch weer 19-15, maar snel daarop de 19-16. Is de 20-16 de genadeklap? Alles of niets. Snel rebound neerzetten, niet te lang breien en schieten. Het werkt: 20-18. Kan het dan toch nog? Nee. 21-18, wedstrijd gespeeld. De laatste 2 goals zijn voor de statistieken. Eindstand 22-19.

Een dubbel gevoel na afloop. Er had meer in gezeten. Zeker in de eerste helft waren wij absoluut niet minder. Wat als we door hadden kunnen drukken na de 1-4? Dan blijken we helaas toch niet doortastend en slim genoeg. Toch complimenten voor het doorzetten. Een kwaliteit van de B1 dit jaar. Ook over het aanvalsspel mogen we tevreden zijn. Veel goals en iedereen gescoord. Ook een grote kracht van dit team.

Met opgeheven hoofd richting het slot van de competitie. 3e staan we en zullen we ook blijven. Net als in de zaal worden we “best of the rest”. Terecht en met gepaste trots. Nog 2 wedstrijden energie erin, maar vooral ook plezier en doelpunten maken.

Rick, Gylian, Laura en Danique; bedankt voor het reserve staan!

Achilles C1 mocht op de warme & zonnige zaterdagochtend aantreden tegen de hekkensluiter van de poule, Tempo C1. Op papier een makkelijke tegenstander, al was dat de eerste helft niet direct terug te zien.
Via doelpunten van Mick & Noa kwamen we 2-0 voor, maar Tempo maakte al snel een aansluitingstreffer. De ploeg van Tempo heeft een aantal leuke balletjes die zij goed uitspelen, waarmee onze concentratie toch af en toe getest werd. Na doelpunten van Stef en wederom Noa, schreeuwden we Sterre vol gas naar binnen. Hiermee kon zij Maaike vrijspelen, die deze heerlijke ballen er toch bíjna altijd in legt. Met rust stonden we dus wel netjes 6-2 voor, maar echt sprankelend was het niet.

De tweede helft pakte de ploeg het wél heel goed op, er kwam een andere ploeg uit de kleedkamers! Het plezier in het korfballen was terug, we zagen veel mooie en snelle aanvallen, knappe doelpunten en twee verdedigende blokjes van de dames. Een mooie aanval die ik er even uit wil pikken is het doelpunt dat de stand op 10-2 zette. In het vak van Rosanna, Kaj, Stef en Pauline werd met een ‘vliegende rebound’ gespeeld, waarbij na het schot de anderen de rebound héél netjes invulden. Hiermee kon in één aanval maar liefst 11 keer geschoten worden, het elfde schot was raak en Pauline bezegelde de aanval met een korte kans. Heerlijk om naar te kijken! Invallers Kaj, Sabine en Quincy pakten ook hun minuten mee, Kaj kon zelfs nog een goaltje meepakken. Bedankt dat jullie er weer bij konden zijn!

Nog twee pittige wedstrijden winnen en dan wie weet.. Staat er nog wel een NK op het menu als toetje van een mooi seizoen!

Het was weer eens ouderwets genieten langs de kant bij de F3. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd werd ODO wederom verslagen, deze keer met 10-7. Aanvallend klopte bijna alles bij de F3, de ene aanval was nog mooier dan de ander. Wat een snelle combinaties waren er te bewonderen. En wat zeker ook niet onvermeld mag blijven is het overzicht (en het gunnen) voor en van elkaars kansen! Echt geweldig. Verdedigend hadden we het wel moeilijker dan de vorige keer, met name de langere dame van ODO was loepzuiver, getuige de 5 treffers uit evenzoveel pogingen, knap! De F3 liet zich echter zoals gewoonlijk niet uit het veld slaan en ging onverschrokken door, ook dat is een kwaliteit! Uiteindelijk bleek de F3 toch weer de sterkste, ook de superspeler van ODO kon daar geen verandering meer inbrengen.

Jalien en Bradley, bedankt voor jullie invalbeurten, allebei zeer goed gespeeld. De enige tegenvaller vandaag was het uitvallen van onze Lukas met een knieblessure, hopelijk valt het mee en ben je snel weer fit.