Achilles Acht Atleten: Afscheid

Afgelopen zondag namen de Achilles Acht Atleten afscheid van het 1e Achillesseizoen met de inhaalwedstrijd tegen Futura. Deze wedstrijd ging nog ergens om, want zoals jullie weten zijn de Atleten al kampioen, maar Futura kon nog op gelijke hoogte komen. Aangekomen op het Stokroosveld stonden een aantal van Futura reeds in te schieten. Waar er buiten werd ingeschoten werd er binnen door de Achilles Acht Atleten koffie gedronken.

Deze koffie was voor sommige hard nodig, want de avond er voor was er al een voorschot genomen op het seizoensafscheid: De jaarlijkse team-BBQ. De tuin van de familie Van Dam stond weer ter beschikking en het was wederom weer een geslaagde avond. De traditionele Sangria vloeide rijkelijk, net zoals het standaard bier. Deze avond hoorden we ook dat Frank en Simon zondag onze bank kwamen versterken. Alex had namelijk helaas nog steeds last van zijn blessure en Rinus was afgelopen week in de veronderstelling dat hij kon volleyballen.

Terug naar de zondag: Uiteindelijk besloten de Achilles Acht Atleten (een erg leuke ploeg trouwens) ook maar naar buiten te gaan en in te gaan schieten. Halverwege het inschieten kwam onze vedette ook eindelijk het kunstgras op sloffen. Deze meneer mocht dat, want vandaag namen we, behalve afscheid van het seizoen, ook afscheid van onze 'Haagsche Tukker' Mark Nijland. Vanwege zijn afscheidswedstrijd mocht Mark de aanvoerdersrol op zich nemen en de opstelling bepalen. Hierdoor kwamen we er achter dat Nijland tóch over inzicht blijkt te beschikken, want ondanks het felle begin van Futura kwamen we door deze opstelling binnen 10 minuten op een 1-7 voorsprong. Het Futura publiek wat op deze kampioenswedstrijd afgekomen was zag er een beetje beduusd uit. Futura gaf ondanks de achterstand niet op, waardoor de rest van de pot een leuke was om naar te kijken.

In het begin van de tweede helft kenden de Achilles Acht Atleten een klein dipje, waardoor Futura dichterbij kon komen. Mede door de jeugdige impulsen van de ingebrachte Frank en Simon herpakte de Atleten zich weer. Futura bleef doorvechten, maar helaas voor hun bleken de Atleten net een maatje te groot. Vlak voordat de laatste minuut aanbrak gooide Brit de bal over de zijlijn. Het was geen slechte pass, maar bewust; er moest namelijk een publiekswissel plaatsvinden. Onder luid applaus werd een licht geëmotioneerde Mark naar de kant gehaald. Zijn weg naar de zijlijn was er één van high fives en knuffels. Mark, dank je wel voor de leuke seizoenen met deze ploeg!

De laatste minuut werd uitgespeeld en het seizoen en Mark zijn korfbalcarrière werd afgesloten met een 17-21 overwinning.

Leon

Datum 12-06-2016 23:11
Tags