Het seizoen 2015-2016
; op vele fronten een top jaar!

Recap_algemeneledenvergadering_2016.jpg hoofdartikel

De club heeft een opmerkelijk jaar achter de rug.
Vlak voor het begin werd de versmelting met Ready door de JAV bekrachtigd, waarna de gehoopte complementariteit van de clubs zich moest gaan bewijzen. Het jaar 2015-2016 lijkt dit te hebben geleverd.
Op sportief terrein werd de basis verder verbreed en konden we naast vele kampioenen ook weer eens een tiende senioren team in het veld zien staan.


hoofdartikel.JPGBij de jeugd werd weer een NK gehaald, de C1 haalde weliswaar niet de titel, maar de deelname alleen al is het bewijs van de kracht van onze jeugd. Dat de A1 komend zaalseizoen in de Hoofdklasse gaat acteren, bevestigt dit. Maar de kers op de taart is natuurlijk het behalen van de Overgangsklasse door ons vlaggenschip na een zinderend gelijkspel tegen de concurrent. Dat de supportersclub Vakkie-A daarbij een niet te onderschatten rol speelde, toont aan dat niet alleen het aantal leden is gestegen maar ook het aantal fanatiekelingen is gegroeid.
Ons ledental heeft de recordhoogte van 382 bereikt, velen daaronder hebben zich het afgelopen jaar als vrijwilliger weer zeer verdienstelijk gemaakt. Daardoor zijn er weinig onvervulde kantinediensten, worden alle jeugdploegen begeleid en getraind, en zien we een enorme toename aan activiteiten die het stempel recreatief verdienen. Die combinatie was altijd de doelstelling van de vereniging, hoogspelen en gezelligheid!

Om hoog te blijven spelen is wel ook speciale inzet nodig. Op de algemene vergadering van 15 januari werd het toekomstig topsportbeleid door de leden aangenomen en in de stukken vind je voor het eerst de kandidaatstelling voor de topsport commissie.

Heikel punt bleek dat onze financiële situatie bepaald niet van hoogstaand niveau was. Zeker met oog op de uitbreiding van de accommodatie was dat een zeer ongewenste situatie. Hoewel we zeker nog niet structureel “boven Jan” zijn, is het tekort wel weggewerkt en is er sprake van een licht batig saldo. Maar om ook structureel een financieel gezonde club te kunnen zijn is er inmiddels een groep experts gevraagd onze penningmeester met raad en daad bij te staan.
De nieuwbouw is de vergunningen aanvragen fase ingegaan. De definitieve sloop van onze inmiddels echt aloude Vlonder hopen we komend jaar te kunnen aankondigen. Hoewel een moment opname, is het toch met trots dat ik durf te stellen dat dankzij de enorme inzet van de Achillianen er gesproken kan worden van een van de meest succesvolle jaren in onze geschiedenis. Nog meer en nog beter is de uitdaging voor komende jaren!

De Annie van Deventer-beker

Dan even terug naar de JAV van afgelopen vrijdag. Om te beginnen, de Annie van Deventer-beker. Een prijs die ter aanmoediging en als grote bewondering en dank wordt uitgereikt aan een persoon of groep die het afgelopen jaar veel voor Achilles heeft of hebben gedaan. Het bestuur vindt het belangrijk om dit grote blijk van waardering jaarlijks uit te reiken, om zichtbaar te maken hoe belangrijk de inzet van de vrijwilligers in de club is voor het draaiende kunnen houden en vooruit kunnen stuwen van de vereniging.
Ook dit jaar hebben we ons dus weer over deze vraag gebogen. We kunnen zien dat we als club in de lift zitten, en dat komt niet in de laatste plaats door het hernieuwd enthousiasme waarmee zowel in commissies als in initiatieven buiten de gewone kaders om overal keihard gewerkt wordt om Achilles, zoals ons motto luidt, meer dan een korfbalclub te laten zijn.
We hebben een roerige periode gehad. Hier aan de Mient, en zeker ook aan de Escamplaan, hebben we ingrijpende besluiten moeten nemen over de samensmelting van Ready en Achilles. Dat was zeker risicovol. Hoe zouden de twee clubs, in het verleden toch meer bekend om hun onderlinge rivaliteit dan om hun samenwerking het als één club gaan doen. Konden we iedereen, of in elk geval zo veel mogelijk mensen, binnen boord houden? Zouden de culturen wel bij elkaar kunnen passen? Zou iedereen zich welkom voelen?
Het is natuurlijk nog pas kort geleden, maar ik durf toch al wel te stellen dat het een groot succes is geworden. Geholpen natuurlijk door veel sportieve successen maar vooral toch ook door het nieuwe élan dat de club heeft gekregen. En daaraan is een heel grote bijdrage geleverd door de geweldige inzet van heel veel nieuwe vrijwilligers, afkomstig van Ready, die echt, natuurlijk samen met de al actieve vrijwilligers, het verschil hebben gemaakt. Dat is echt niet vanzelfsprekend, dat is heel bijzonder!
Wij willen graag deze gelegenheid aangrijpen om alle oud Readyleden die zich als vrijwilliger voor onze nieuwe club hebben ingezet de lof toezwaaien die ze verdienen. Daarom gaat de Annie van Deventerbeker 2016 naar wat ik nog maar één keer, voor het laatst de Readyvrijwilligers noem!

Marinus Stulp Lid van Verdienste!

Lid van Verdienste worden doe je niet zomaar. Dat doe je pas als je je heel lang, heel hard inzet voor onze mooie vereniging. Marinus Stulp is zo iemand. Van secretaris tot trainer/coach. Van KC tot CR. Van kampeerder tot de zaalhuur. Hij heeft het allemaal gedaan. En altijd met passie en volle overgave voor onze club. Een vrijwilliger waar wij als bestuur en vereniging trots op zijn.
De laatste jaren kennen wij Marinus voornamelijk als de man achter de werkgroep scheidsrechterszaken. En met name het opleiden van jonge scheidsrechters valt hierbij in het bijzonder op. Sterker nog, met grote dank voor zijn inzet voor Achilles en de scheidsrechterszaken binnen Achilles, mocht ik afgelopen vrijdag van Henry van Meerten namens het KNKV het eerste "arbitrage proof" certificaat in ontvangst nemen. Ook iets waar wij enorm trots op mogen zijn.
Marinus Stulp, vanaf nu officieel "Lid van Verdienste". Niet meer dan terecht dachten wij zo!

Ik wil een ieder die bijgedragen heeft aan het succes hartelijk danken en hoop ook komend verenigingsjaar weer op jullie te mogen rekenen. Op naar het seizoen 2016 – 2017!

Wout Broers
Voorzitter

Datum 14-06-2016 16:01
Tags