Achilles D2 Kampioen!

Achilles 1 kon wederom niet overtuigen en kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Velocitas. Het tweede startte stroefjes, maar trok de wedstrijd uiteindelijk toch ruim naar zich toe, het werd 13-19. Achilles 3 haalde de punten op bij Korbatjo, de wedstrijd eindigde bij 11-19 in zwart-wit voordeel. Thuis werden overwinningen gepakt door Achilles 4, 6, en 7. Achilles A1 maakte het zichzelf dit keer niet makkelijk en moest een punt bij RWA laten, het duel eindigde bij 18-18. De A3 won met 11-13 bij Pernix. Op bezoek bij PKC speelde Achilles B1 zeer verdienstelijk en kon een 7-16 overwinning worden genoteerd. Bijna net zo ruim won de B2 bij ALO, 8-16 werd het daar. Verder overwinningen voor Achilles B3, C2, E2, E3, F2 en F3. Achilles D2 speelde weliswaar dit weekend niet, maar is wel al (dubbel)kampioen, gefeliciteerd! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl

Velocitas 1 – Achilles 1

Afgelopen zaterdag moesten wij met Achilles 1 & 2 afreizen naar Leiderdorp. Een belangrijke wedstrijd tegen Velocitas stond op het programma, om na de twee verliespartijen tegen VEO en KCR weer eens de punten mee te nemen naar Den Haag. Het tweede was wederom succesvol en de eerste twee punten waren binnen!

Deze week begonnen wij met twee wijzigingen in de opstelling, waardoor Jeroen en Twan in de basis startten. Die dit beide super deden! We begonnen erg zwak aan de wedstrijd en na een moeizame eerste tien minuten, keken wij al gelijk op tegen een 4-0 achterstand. Vervolgens pakten wij het goed op en wisten we vlak voor rust de stand om te keren en stonden wij een puntje voor. Helaas werd vlak voor het fluitsignaal de stand weer gelijk getrokken. Met een gelijke ruststand gingen wij de kleedkamer in.

Gelijk na rust wisten we te scoren, maar we wisten van Velocitas nog geen afstand te nemen. Het bleef een spannende, gelijk opgaande wedstrijd, waar wij geen stempel op wisten te drukken. Met wat wijzingen in het veld, wisten we nog wel een punt mee naar huis te nemen. Helaas niet een uitslag waar wij op hoopten.

Deze week mogen wij ons gaan klaarmaken voor de laatste wedstrijd op het veld. Wij zullen een, naar verwachting, spannende derby gaan spelen tegen Futura. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om te laten zien wat er in zit! We kunnen de steun en support goed gebruiken!

Tot zaterdag op ons eigen veld!
Julia

Velocitas 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag mocht het 2de aantreden tegen Velocitas 2. Velocitas had tot nu toe maar 2 punten behaald, maar er kwamen van verschillende tegenstanders geluiden dat ze eigenlijk niet niet op de ena laatste plek thuis horen. Daar tegenover staat dat wij nog steeds ongeslagen bovenaan staan en dat uiteraard wilden behouden, dus het doel was om deze ploeg zeker niet te onderschatten en voor de volle winst te gaan!

De weersomstandigheden waren gunstig, en na wat (uiterlijke?) tips van Frank over de tegenstanders kon de wedstrijd beginnen. Dit gebeurde wel in een wat gewijzigde opstelling. Amel en Michael zijn allebei geblesseerd (sterkte mannen!), Dylan was afwezig bij het eerste vanwege werkverplichtingen en Kjeld speelde wegens omstandigheden bij ons in het tweede. Dit betekende dat Jeroen en Twan hun opwachting mochten maken in het eerste en dat Sander en Fabian bij ons mochten aantreden. Raquel en Yeshe zaten deze wedstrijd op de bank.

Onze andere tegenstanders hadden geen ongelijk over het niveau van deze ploeg, want na enkele minuten keken we al tegen een 3-0 achterstand aan. Maar het tweede zou het tweede niet zijn, als we niet door hard en voor elkaar willen werken weer snel konden aansluiten! Fabian stond goed te rebounden waardoor Kjeld kon blijven herhalen en ook Mariska en Merel pakten goed hun kansen mee. In het andere vak heerste Sander onder de korf (zowel in de aanval als verdediging!) waardoor met name Ilan kon blijven schieten, ook mede door de goede aansteun van Anne-Roos waarbij ook gezegd mag worden dat zij de laatste weken lekker aan het mee schieten is, en vandaag ook verdedigend goed de aansteun eruit haalde wat er voor zorgde dat de aanval van Velocitas het in dit vak moeilijk had om tot scoren te komen. Dit bleek ook wel uit de rust stand 5-7.

De tweede helft was het zaak om wel zo te blijven verdedigen, maar zelf meer goals te maken. Na onder andere goals van Fabian, Ilan en ondergetekende werd het gat steeds groter en leek Velocitas ondanks 3 wissels gebroken. Dit gaf Frank de mogelijkheid om de meegekomen Yeshe nog in te zetten en dit deed hij zeker niet onverdienstelijk! Hij draaide lekker mee en schoot makkelijk met de pech dat de ballen er elke keer net uit gingen. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij 13-19.

Ik wil Sander, Fabian, Kjeld en Yeshe bedanken voor het invallen, dit hebben zij alle vier uitstekend gedaan! Zo is wel te zien dat de selectie breed genoeg is om blessures op te vangen! Nu op naar volgende week tegen met de derby tegen Futura, en dan gaan we ongeslagen de zaal in!

Kelly

Korbatjo 2 - Achilles 3

Met een geselecteerd gezelschap, twee heren mee met het 2e en een dame op vakantie, met Robin en Jisse mee van de A2, gingen we op weg richting Oud-Beijerland. Geen idee wat we van Korbatjo konden verwachten. Een ploeg die in de middenmoot staat, na twee punten aftrek aan het begin van het seizoen. Misschien beter ook, want dan kunnen we ons beter richten op ons eigen spel. Bij aankomst zagen we dat we moesten spelen op klein veld op natuurgras. Dit grasveld zag er net zo uit als in Antwerpen, maar gelukkig werd het veld verlegd en zag het er iets beter uit. Het zou een belangrijke wedstrijd worden om nog enige kans te maken op kampioenschap.

De eerste helft van de wedstrijd hadden wij moeite met het spel dat Korbatjo speelde. In het ene vak werd steeds dezelfde dame onder de paal gezet en door een heer gescoord, andere vak speelde veelal 2-2 op de heren. We hadden niet alleen moeite met het spel, maar ook met de scheidsrechter. De scheidsrechter floot veel tegen en ergernis aan onze kant nam toe. Hierdoor maakten wij fouten en lieten we Korbatjo te makkelijk scoren. Het ging gelijk op tot aan het eind van de eerste helft. Toen zetten we onze boosheid om in strijd en scoorden we snel twee doelpunten voor de rust, met een mooie bal van Bart vanaf de middenlijn (het is dan ook een klein veld hè). Rust 9-10.

Na het afkoelen in de rust begonnen we aan de tweede helft. We moesten ons niet meer gek laten maken door de scheidsrechter zijn bizarre keuzes en dat ging ons nu een stuk beter af. We hebben ons eigen spelletje gespeeld, veel goede aanvallen neergezet en met z’n allen zeer goed verdedigd. Een Korbatjo die in de tweede helft maar twee doelpuntjes heeft mogen maken, proficiat! De uiteindelijke stand 11-19. Iedereen heeft een hoop geschoten en bijna iedereen heeft gescoord. Dat is het mooie van deze ploeg. Ieder kan zijn eigen kansen creëren en de doelpuntjes maken, nu nog iets meer benutten voor een doelsaldo van 20+. Tevens mooi verjaardagscadeau voor Joy met ook twee mooie doelpuntjes.

We hebben met z’n allen tot het einde gestreden. De tweede helft ging een stuk beter en hebben we meer ons eigen spel gespeeld. We hebben de scheidsrechter zijn gang laten gaan en dat was merkbaar in de tweede helft. We hebben gevonden hoe we zelf de knop om moeten zetten om een wedstrijd naar eigen hand te zetten en hopelijk kunnen we dit voortzetten. Volgende week de laatste wedstrijd van eerste helft veld! Gaan we weer knallen!

Rianne

Hkv Achilles 4 - Nieuwerkerk 4

Het is weer zaterdag ochtend het 4e verzameld op een rustig Achilles veld, niks vergeleken met de drukte en bedrijvigheid van afgelopen weekend. Nee, na een succesvolle Sammy dag zullen de komende weekenden aanvoelen als leeg.

Net als Achilles heeft Nieuwerkerk een mooie 2e positie te pakken met ,een in tegenstelling tot ons, goed doelsaldo.Bijna op volle oorlogssterkte gaan we positief de wedstrijd in. Direct is te merken dat Nieuwerkerk niet zomaar te verslaan is. Met een goede conditie (iets wat sommige van ons op vakantie hebben liggen) en een snel en sterk spel gaat de tegenstander met een 0-1 voorsprong aan kop. Maar gelukkig is de vedette Erwin van Veen nog sneller dan iedereen heeft gedacht, en schiet langs zijn tegenstander om zo de 1-1 te maken. Terwijl de eerste helft verder dendert gaat het spel van Achilles 4 beter lopen en raakt de tegenstander ligt gefrustreerd. Beide kanten missen veel kansen maar gelukkig voor ons willen ze zo nu en dan nog vallen. Met een ruststand van 6-3 is er niks aan de hand.

Met de rust wordt er onderling nog een grap gemaakt over de lage score van Nieuwerkerk. Direct na rust schieten weer uit de startblokken. Frank Mijnans gooit de 7-3 erin en na de derde goal van Erwin wordt het 8-3. De toekomst. Ziet er zonnige uit en met twee vingers in de neus spelen wij dit wel even uit. Maar dan gaat het mis. Terwijl Nieuwerkerk rustig blijft door scoren missen wij Schot na Schot en vrije doorloop na doorloop. Dit gaat 20 minuten door totdat de stand weer op 7-8. Gelukkig is Frank "sharp as a knife" en prikt ' na eerste op de grond gelegen te hebben' de 9-7 binnen met een lekker schot van 6 meter.
De laatste aanval van Nieuwerkerk wordt nog prachtig afgerond maar het is net te laat voor de Nieuwerkerkers. De eindstand blijft hangen op 9-8. Een mooie overwinningen voor de talenten die geen zin meer hadden om in het eerste te spelen.

Live vanuit het veld Erwin van Veen. *drops mic*

Achilles 6 - SDO 2 15-10

Er waren de afgelopen weken wat vreemde perikelen aan de gang bij Team 6: zo was er in navolging van PSV het strafworpsyndroom (de rondjes pils waren niet aan te slepen); We hadden te maken met Pomonapleinvrees. Met 0 punten uit de thuisduels in het lopende seizoen voelden we ons allemaal een beetje Anthony Lurling in de Kuip; Ook eigenaardig: Sandra houdt het nu wel heel lang vol met één persoon en ging hand in hand met Rob zelfs de lichtjesparade in Eurodisney bekijken; Tot slot werd er gefluisterd over relaties binnen het team (nee, niet tussen Yoeri en Shirley, dat was meer schreeuwerig).

Aan dit alles kwam dit weekend een eind.

Swirley maakte een eind aan de negatieve reeks stippen. Volgens Yoeri was Swirley geïnspireerd door de tweede hemelbedpolka sessie van die ochtend; SDO 2 bleek een gewillig slachtoffer om de thuisstatistieken op te krikken; Sorry Rob dat je het op deze manier moet horen, maarreh, je begrijpt het wel; En ook op het relationele vlak werd er een bekentenis gedaan. Hoe dat zit laten we verder in het midden en aan de personen die het betreft ;-)

Met tik-em-aanvoerder Rinus met een pizza in Rome kwam Team 4 met 4-0 voor voordat SDO op het scorebord mocht verschijnen. Overigens startte de eerste aanval aan ‘de verkeerde kant’. Aanvoerdster Misja vond het zonnetje aan de andere kant wel lekker op haar gezicht en zo kwam het voor dat de Achillesgoals in de eerste helft aan de ‘kantinekant’ moesten vallen. Dat was vrij succesvol en hielp wellicht om de negatieve reeks te doorbreken, dus misschien moeten we die erin houden (gratis tip hier Robèr P.). Alex kreeg de sterkste heer van SDO voor z’n kiezen. Gelukkig werd die in de rust gewisseld voor een minder exemplaar, want dat hadden ze bij SDO zo van tevoren afgesproken. Dat leek begin tweede helft wel lekker, totdat SDO met de andere wissels opeens wel de mand bleek te vinden. De marge ging van 8 verschil naar 5, wat nog steeds genoeg is om de overwinning ruim te noemen. 15-10 eindstand.

Achter de bar werd de zege gevierd met gezang en ‘s avonds voortgezet in de WeWo bij de 90’s party. De volgende ochtend bood Yoeri in de groepsapp van Team 6 zijn excuses aan voor zijn gedrag van de avond ervoor en dan weet u wel hoe laat het was.

Volgende week het laatste wedstrijdje voor de zaal. Dan gaan we gezellig naar Leiderdorp om tegen Velocitas 5 te ballen.

Paal Centraal 3 - Achilles 7

Aangezien alle heren van een heerlijk wellness weekend in de Belgische Ardennen aan het genieten waren werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag verplaatst naar de woensdagavond. Dit was ook gelijk de wedstrijd tegen mede ongeslagen koploper ONDO uit 's Gravenzande. Nikkie was er niet bij, gelukkig konden we wel op Britt rekenen.Omdat Erwin de la lienne niet kon had Alex zich verdubbeld in een mannelijke wederhelft met krullen en bij de heren moesten we het verder doen zonder Sem en Elmar. Sem ondervond waarschijnlijk nog wat last na zijn triatlon naast de kayak en Elmar heeft waarschijnlijk nooit meer de weg naar huis gevonden na al zijn frambozen- en kersenbiertjes. Omdat Rick rechtstreeks ging pastte de rest gelukkig in de auto's van Nelleke en Jasper, die gelukkig nog steeds rond kan rijden na zijn sleutel avontuur op het S feest. Het was de eerste wedstrijd waarvan iedereen gelijk riep dat het koud was, de wedstrijden tot dusver was het toch vooral zweten geblazen. En ondanks de goede start bleken we misschien toch ook wel mooi weer-korfballers te zijn. Op een 4-1 voorsprong verzuimden we de 5-1 te maken en daardoor stond het bij rust ineens 4-4. De klad was er bij ons een beetje ingeslopen en daardoor mocht Alex, die zich gelukkig kon inhouden door niet opzettelijk te vallen, haar opwachting maken. In de tweede helft bleven we tot de 7-7 gelijk opgaand maar daarna moesten we toch lossen. Een bescheiden 10-8 nederlaag, de eerste, die niet nodig was geweest. Gelukkig krijgen we deze concurrent thuis nog en liggen de kampioen kansen dus nog volop open. Dan moet dat wel vervolg gegeven worden door eerst tegen de rest te winnen. En de eerste horde was deze zaterdag Paal Centraal. Grappen maken over de korfbalclub met deze naam is ietwat te makkelijk dus dat zullen we deze keer maar achterwege laten. Gelukkig is daar Loes Paalvast waar we onze meligheid mee kwijt konden. Het zal u niet verbazen dat u zich voor meer informatie kunt wenden tot de heer Henk Kop. Persoonlijk was het vandaag voor mij een wedstrijd vanaf de bank, 'partij' roepen in de aanval tijdens de wedstrijd van woensdag werd mij blijkbaar zwaar aangerekend. Onder toeziend oog van niemand minder dan Pablo Escobar begon de wedstrijd voortvarend en was het toch wel snel vrij duidelijk dat dit een flinke walk-over moest worden voor ons. Dit bleek wel na de vraag uit de dug-out naast ons: "hoe hebben we de meeste goals tegen gekregen?" Nou, dit was werkelijk elke voorkomende scoringsmogelijkheid in het korfbal. Misschien handig om eens de bal centraal te stellen in plaats van de paal? Vanaf de bank werd zelfs de optie multibal geopperd om het spel wat spannender te maken. Echter bleef bij de 10 het scoren steken en werd de rust behaald met een 10-3 voorsprong. De tegenstander, onder leiding van Petera en Gertog-Jan, kwam de tweede helft echter brutaal uit de startblokken en begon ineens te scoren. Bij ons werd de druk opgevoerd door cameraman Simon Pot. Het scoren kwam niet meer op gang en dus besloot Simon maar de indrukwekkende warmloopbeurt van Marieke te filmen. Na een dubbele wissel werd de zege veilig gesteld naar 16-10. De tweede helft bleek dus een nederlaag van 6-7 te worden, de punten bleven gelukkig wel in Den Haag. De samenvatting is op te vragen bij Simon. Na de wedstrijd was het weer een gezellige nazit met een flink doorpaffende scheidsrechter (sorry Ed!), en een ietwat gefrustreerde Rick. Naast zijn angst voor de binnenkomende boetes na de flitsmarathon in België ging hij nu ook weer als de brandweer naar huis. Zou het dan vanavond eindelijk weer gebeuren? Terwijl Alex nog lekker zat te smikkelen van het gedroogde fruit in de kantine mochten Jasper en Elmar, niet geheel nuchter meer, nog even hun kunsten vertonen in Achilles 8. Ons veldseizoen zit er alweer op, we kunnen ons langzaam weer op gaan maken voor avondjes Ockenburgh!

Wat was..

De B2 had zaterdag een coach-probleem. De drie vaste coaches konden allen niet en daarvoor in de plaats waren er maar liefst vier vervangers geregeld. Uiteindelijk namen Sabrina en Joost de honneurs waar. Zij zagen een B2 die in een geweldig tempo ALO aanvankelijk helemaal zoek speelden. Er was veel afwisseling, iedereen kwam tot kansen en deze werden ook met regelmaat afgerond. Verdedigend stond het als een huis, ALO had geen schijn van kans, totdat er 0-6 op het scorebord stond. Daarna kon ALO eindelijk wat terug doen en leek het iets meer op een wedstrijd dan op een galavoorstelling. De B2 bleef het tempo lekker hoog houden en zo af en toe lekker scoren. Met een gat van vier punten werd de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft startte de B2 wederom voortvarend en werd het gat naar zes punten getild, voordat de klad er een beetje in kwam. ALO kwam terug tot 11-7. De aanval had het even lastig, kreeg de bal er niet meer in en ging geforceerd opzoek naar kansen. De 11-7 bleef dan ook even op het scorebord staan, maar nadat we iets meer ontspanning in de aanval wisten te leggen, volgden al snel de 12 en 13-7. Daarna was de B2 weer los en liep het uit naar een soepele 16-8 overwinning.

B2, ik heb van jullie genoten! Succes in de rest van de competitie!

Zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma voor de D1. En wat voor veldseizoen! Het grootste gedeelte van dit team komt uit de E. Dan moet je dus ineens in twee vakken gaan korfballen en blijken de tegenstanders iets groter te zijn. Zeg maar gerust véél groter. Een David en Goliath vergelijking is op zijn plek. Een gemiddeld lengteverschil van één à twee koppen. Dat is lastig. Dat bleek ook tegen Tempo D2. Gooien en vangen ging moeilijk en dan kom je niet aan de rest van korfbal toe. Gelukkig hebben we daar al stappen in gemaakt in de zes wedstrijden die we hebben gespeeld. Nog geen reuzenstappen, maar we zijn op de goede weg. Op de training is dat duidelijk terug te zien. Technisch gooien en vangen gaat beter en we beginnen aanvallende mogelijkheden te zien. Het voorverdedig-kwartje begint langzaam te vallen en bij het woord driehoekje weten alle D1'ers wat er wordt bedoeld. Vraag maar na.
Nog even terug naar de wedstrijd. Het was leuk om te zien dat, ondanks dat we het moeilijk hadden, er heel veel afspraken terug te zien waren. Nikki, bijv. had haar dame goed onder controle. Indrukwekkend, aangezien Nikki slechts tot haar navel kwam. Jordan scoorde een mooie bal naar binnen op een wereldpass van Levi. Jill liep onder de benen van haar dame door en scoorde een mooie doorloop met haar knie omhoog. Damien scoorde vanuit een (geoefende) rugkant en ook Levi pakte zijn schotje mee. Elise maakte haar debut en liet leuke dingen zien. Kimberly zat aan te moedigen op de bank en deed dat foutloos! Altijd fijn om erbij te hebben. In de zaal gaan we opnieuw beginnen en daar gaan we mooie dingen laten zien, daar zijn de coaches van overtuigd.

Koos en Marieke

De E2 mocht na de zure nederlaag van vorige week tegen koploper Refleks, dit weekend tegen Futura E1. Deze ploeg had één puntje meer, maar op het toernooi aan het begin van het seizoen werd er nog vrij kansloos van deze ploeg verloren. Het was dus afwachten wat voor wedstrijd het zou worden.

Achilles begon goed met een leuke aanval, die helaas geen doelpunt opleverde. Verdedigend begonnen we echter wat slapjes. Telkens waren we te laat bij onze tegenstander of waren we onze tegenstander kwijt. Futura kon dus telkens vrij aanleggen, maar had het vizier niet op scherp staan. Naarmate de eerste tien minuten vorderde, gingen we steeds beter verdedigen, waardoor het aantal kansen voor Futura afnam. Zelf creëerden we ook niet echt veel, maar ons vizier stond toch iets scherper. Enigszins tegen de verhouding in, namen we een 1-0 voorsprong. We waren echter verschrikkelijk slordig. Steeds opnieuw probeerden we ballen met grote bogen over onze tegenstanders heen te gooien. Ook vergaten we met onze buitenste hand te gooien. Het leverde Futura telkens vrij snel de bal op, waardoor ze uiteindelijk onze voorsprong omzetten in een achterstand, 1-2. Daarbij hadden we geluk dat de drie keer dat wij de bal via de korf uitwerkten én kwijtraakten geen doelpunten opleverden voor Futura.

Vanaf het moment dat we weer gingen uitstappen en met onze buitenste hand gingen gooien, kwamen we zelf ook weer wat meer aan aanvallen toe. Onze aanvallen waren echter voor Futura zeer voorspelbaar, waardoor we moeite hadden goede kansen te creëren. Zo gefocust als we waren op de doorloop, vergaten we dat we ook gewoon van afstand kunnen schieten.

De stand bij rust weet ik niet precies meer, maar na driekwart wedstrijd, stonden we nog altijd maar één puntje achter, 3-4. Aangezien we zeker niet zo goed speelden als vorige week tegen Refleks, mochten we hier stiekem erg blij mee zijn.

De laatste tien minuten ging opeens het lampje branden bij de E2. Er werd meer geschoten en beter naar elkaar gekeken. Af en toe werden de ballen nog wel in het wilde weg gegooid, maar we waren wat feller op de bal, waardoor we vaker de bal in de ploeg hielden. Het grotere aantal kansen dat we creëerden, leverden ons twee doelpunten op, zodat we opeens 5-4 voor stonden. Van deze voorsprong genoten we te lang, waardoor we direct weer een doelpunt om onze oren kregen. Met een minuut op de klok leek het een gelijkspel te worden, maar de E2 zette nog een keer aan en scoorde prompt de 6-5. Futura kreeg daarna nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zoals al de hele wedstrijd, ontbrak het hen aan geluk.

We hebben dit veldseizoen veel betere wedstrijden gespeeld en we hebben veel geluk gehad, dus het is een beetje een gestolen overwinning. Vorige week was het echter andersom, dus fijn dat het muntje nu onze kant op viel. Bovendien waren de laatste tien minuten best wel weer goed, dus daar bouwen we volgende week in onze voorlopig laatste veldwedstrijd dan maar op voort.

PKC B1 - Achilles B1
Vandaag moesten we tegen PKC in Papendrecht. PKC stond 2e, dus we hadden een lastige wedstrijd verwacht. We speelden de eerste minuten goed, met een 0-4 voorsprong. In de rust stond het 3-7, het was toen alleen de opdracht om dit niveau door te zetten tot het eindsignaal. Uiteindelijk is het 7-16 geworden, een mooie uitslag wat we vooraf niet hadden verwacht! Volgende week de laatste veldwedstrijd thuis tegen KCC, om 11.05 uur.

Noah

Alo B1-Achilles B2

De laatste wedstrijd van het seizoen, dit moest een mooie afsluiter worden. We hadden dezelfde scheids als vorige week en twee andere coaches: Joost en Sabrina. Reserves deze week waren Lucas, Zoë en Kaj. Nova was er deze wedstrijd niet. Stef en Roos waren iets later vanwege een andere wedstrijd, maar dat maakte niet uit. Dit zag je meteen aan de eerste bal die Stef meteen raak schoot. Met daarna nog een doelpunt van Stef waarbij hij een doorloop maakte. Het mooie was zelfs dat de doelpunten binnen twee minuten vielen. Toen ging de B2 los: Anna scoorde een mooie bal van afstand en dat vond ze nog niet genoeg want daarna stond het volgende doelpunt alweer op haar naam: 0-4. Het volgende doelpunt was voor Rosanna met een mooi genomen stip. Helaas was de nul houden niet gelukt want Alo dacht ook eens even te scoren: 1-5. Stef die was deze wedstrijd wel in de ban van het blokken en zo was de blok die nu kwam alweer zijn derde. Hierna schoot Anna nog een mooie bal er in alleen was deze afgekeurd. Julian maakte dit doelpunt echter wel af met een bovenhandse doorloop: 1-6. Alo zorgde voor de vakwissel door 2-6 te maken. Quincy maakte hierna de 2-7 met een afstandsschot. En Alo weer hierna de 3-7. Dit was ook meteen het laatste doelpunt voor de rust. De tweede helft wilde Achilles mooi inluiden met de pino alleen mislukte deze. Alo scoorde wel en maakte zo dus de 4-7. Op dit moment begon Achilles uit te lopen en vlogen de doelpunten bij Alo om de oren. 4-8, 4-9, 4-10 en 4-11 (Julian, Rosanna, Quincy en Kayleigh). De serie stopte met een vrije bal voor Alo: 5-11. Toen begon Alo zijn serie en stond het in een keer 7-11. Daarna ging het snel met de doelpunten en stond het bij het fluitsignaal 8-16 (Julian 2x, Gylian, Stef 2x) met als laatste doelpunt een stafworp tegen,helaas. Het seizoen is dus gelukkig mooi afgesloten met een ruime overwinning. Iedereen goed gespeeld en op naar het volgende seizoen.

Groeten Kaj:)

Achilles C2 - Dijkvogels C2
Heerlijk zonnetje, hopen op een mooie wedstrijd!

In de aanval Celeste, Lideke, Thijs en Maurits.
In de verdediging Sanne, Femke, Joshua en Quin.

Helaas stond het in de eerste 5 minuten al op 0-2 achter. De tegenpartij kwam met 7 kids opdagen, dus in het Sanne vak, mocht er 1 meisje bij ons niets doen dan onder de paal staan en aangooien. Wat best fijn moet zijn lijkt mij, want je hebt goed overzicht. Sanne was in de eerste helft het paalmeisje.

Femke maakt, heel fijn onze eerste pint, dus 1-2 waarnaar Josh ook een hele mooie maakte, 2-2. Persoonlijk had er een beetje meer pit in de wedstrijd gemogen, want wij gingen de rust in met een 2-5 achterstand.

In de 2e helft maakte Quin onze 3-5, Celeste de 4-5, Maurits de 5-5, wij gaan goed kiddies! En hier bleef het niet bij! Josh maakte de 6-5, Quin de 7-5, Celes de 8-5 en de 9-5, Quin de 10-5 en Sanne de 11-5!

Woehoeeee, 2 topscorders deze wedstrijd, ons Quin en ons Celeste!

Lekker gespeeld, en heel erg bedankt Thijs dat jij mee hebt gespeeld met ons, met je nog griepje, jij bent een topper!

Mamsky van Celeste

Refleks F1 - Achilles F1
De omstandigheden waren goed. Mooi weer, windstil en een lekker zonnetje. Tot zover het weer. Reflex uit en zij konden kampioen worden. Geen makkelijke opgave voor de F1 om daar zo even van te winnen. Maar het begon goed, heel goed zelfs. De eerste helft was voor ons. Via Erik, Erik, Dirk, Sanne, Sanne, Milan en Sanne liep het op tot een 4-7 voorsprong bij rust en alles leek goed te gaan. Er werd goed gegooid, samengespeeld en verdedigd door iedereen. De tegenstander van vandaag deed verrassend niet aan een superspeler, dus het bleef qua tegenstanders gelijk bij drie punten voorsprong voor ons.
Het is nog onduidelijk wat Reflex F1 in de rust heeft gedronken, maar ze kwamen
erg sterk uit de startblokken. Sterker nog, binnen een minuut of 12 stonden we 11-7 achter. Iedereen deed nog wel z'n best, zeker onze coach die met z'n aanmoediging probeerde de bal er in te schreeuwen. Maar zelfs dat hielp niet meer, de tegenstanders waren niet meer te stoppen. Ook niet door onze superspeler Milan, die er nog drie scoorde in de laatste minuten. Helaas een 15-10 overwinning voor Reflex, de uiteindelijke kampioen van de poule.
Mooi om te zien dat bij de strafworpenserie iedereen onderhands, zoals je een echte strafworp hoort te nemen, schiet. Voor de uitslagen en standen van de strafworpen-serie verwijs ik door naar Taco, die kan er van alles over vertellen.