Sportcampus: een nieuw thuis?

Nee, geen nieuws over de nieuwbouw aan het Pomonaplein, het gaat hier over ons ‘Thuis’ voor de zaalcompetitie, het vertrouwde Ockenburgh. Zoals wellicht bekend, wordt er in het Zuiderpark op de plek van het oude ADO-stadion, een prachtige Sportcampus gebouwd. De Sportcampus zal gebruikt worden voor sportopleidingen zoals o.a. de HALO en plaats bieden aan Haagse verenigingen in diverse sportdisciplines. Achilles heeft de ambitie uitgesproken in de nieuwe situatie te gaan spelen en trainen in Sportcampus Zuiderpark. De topsportuitstraling en faciliteiten die deze locatie te bieden heeft sluiten naadloos aan bij de ambities die Achilles heeft om op hoog niveau te korfballen. Lees verder voor meer info!

Het complex bestaat onder meer uit een topsporthal, 2 breedtesporthallen, een beachsporthal, een turnhal en diverse gymzalen. Het is de bedoeling dat er na het beschikbaar komen van Sportcampus Zuiderpark een herverdeling van de zaalruimte in Den Haag volgt, waarbij verenigingen zoveel mogelijk in één hal spelen en trainen. Dat betekent voor ons een hele verbetering ten opzichte van de huidige situatie, waarin we trainen in diverse sporthallen zoals Transvaal, Gaslaan, Hoge Veld, diverse gymzalen en natuurlijk onze thuishal Ockenburgh.

Achilles heeft de ambitie uitgesproken in de nieuwe situatie te gaan spelen en trainen in Sportcampus Zuiderpark. De topsportuitstraling en faciliteiten die deze locatie te bieden heeft sluiten naadloos aan bij de ambities die Achilles heeft om op hoog niveau te korfballen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de nieuwe situatie in januari 2017 zou ingaan, maar onlangs is duidelijk geworden dat deze planning niet gehaald zal worden. Het komende zaalseizoen zullen we dan ook nog geheel in Ockenburgh spelen. De zaalcompetitie 2017-2018 hopen we in het Zuiderpark te kunnen spelen. Onze kansen dat dit gaat lukken lijken goed, maar het uitstel van de oplevering van de Sportcampus betekent helaas ook dat het iets langer zal duren voordat we hierover echt zekerheid krijgen.

Jaap Baak

Datum 17-10-2016 12:03