Achilles grijpt wederom naast punten

Na een eerste helft met weinig goals (4-4) ging Tjoba er uiteindelijk met de volle punten vandoor, Achilles 1 verloor met 21-16. Team 2 kon Tjoba lang bijblijven, de ploegen kwamen beurtelings op voorsprong, maar ook daar trok Tjoba aan het langste eind. Thuis wist Achilles 4 wel te winnen, tegen ALO werd het 17-9. Uit bij PKC kon Achilles A1 lang een goede pot neerzetten tegen de Papendrechters, maar helaas kon niet voorkomen worden dat zij in de eindfase uitliepen naar 26-20. Thuis tegen DES wist de A3 met 10-9 te winnen. De B1 speelde bij Avanti een waanzinnig spannende pot en wist precies op het goede moment de voorsprong te pakken: 11 seconden voor tijd werd het 20-21. Achilles C1 pakte een belangrijke eerste zaaloverwinning tegen KCR, het werd daar 8-9. Tot slot ook overwinningen voor Achilles D1, E1, F1 en F2. De E2 speelde gelijk, het werd 7-7 tegen Dijkvogels. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's door Joost van Soest van Achilles A3, A4 en 9 (verslag Achilles 2 toegevoegd).

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Afgelopen weekend werden er foto's natuurlijk weer gemaakt door onze Joost van Soest. Foto's van Achilles A3, A4 vind je in het fotoalbum via Competitie > Jeugd > 26 november, foto's van Achilles 9 via Competitie > Senioren > 27 november.

Tjoba 1 - Achilles 1

Volgt zsm.

Tjoba 2 - Achilles 2

Begin van de wedstrijd
Afgelopen zaterdag stond er een spannende wedstrijd op het programma voor Achilles 2. Tjoba uit in het verre Goes. Het was dan ook de perfecte gelegenheid voor de selectie om daar met een bus heen af te reizen.

Tjoba 2 op papier al een geduchte tegenstander. Alle partijen al gewonnen en dat met ruime cijfers. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden tegen een tegenstander die net als Achilles de potentie heeft om in de top van de competitie mee te draaien.

Na een korte voorbereiding wordt de wedstrijd al gauw ingefloten en worden de eerste aanvals en verdedigings strategieën door beide ploegen op tafel gelegd. Nadat de eerste aanval van Tjoba na een een-schots aanval wordt afgeslagen komt het aanvals-vak van Achilles snel uit de startblokken door een benutte korte kans van Raquel Chapper.

Zo wordt er gaande de wedstrijd vordert door beide ploegen over en weer gescoord met voornamelijk afstandsschoten tot een gelijke score van 4-4.

Beide ploegen zijn aan het schaken en zoeken aanvallend naar mogelijkheden. Wat opvalt is dat beide teams gedreven zijn duelkracht te leveren in de één-op-één aanvallen van de spitsen en de rebounders. Het resulteert in veel duels en moeilijk time-bare afvallende ballen wat bij beide ploegen het tempo uit het spel haalt.

Als het dan een moment even mee zit is dat aan de kant van Tjoba. Ze nemen een kwartier voor de rust een afstand van 3 punten door voornamelijk afstandsschoten van Tjoba’s spitsende heren.

Rust
Achilles gaat zodoende met 9-6 achter de rust in. Achilles zal in de kleedkamer moeten gaan nadenken hoe ze meer grip op de wedstrijd kunnen krijgen, maar ook hoe ze de aanvallen van Tjoba nog beter kunnen afslaan.

De tweede helft is ingefloten en ondanks de drie punten achterstand is- en blijft het een spannende wedstrijd. De vraag is dan ook of Achilles een antwoord heeft op de sluitende verdediging van Tjoba. Dit blijkt het geval! Achilles komt binnen 10 minuten na de rust terug tot 9-9 door dominant de leiding te nemen in het spelbeeld van de wedstrijd.

Tjoba geeft zich gedurende de wedstrijd niet te kennen en wil niet toegeven aan de kracht van Achilles. Hoe sterker de twee krachten zich tegen elkaar opstellen hoe moeilijker het voor beide ploegen wordt om een veilige voorsprong op te bouwen. Er wordt dan ook tot de 15-15 om de beurt gescoord en nog geen van beide partijen kan daadwerkelijk de leiding nemen.

Laatste tien minuten
Met nog tien minuten op de klok brengt Achilles de eerste wissel om toch wat te forceren in de gelijk opgaande strijd tussen twee volwassen korfbalploegen.

Ilan komt in de ploeg voor Amel om mogelijk wat meer druk naar binnen te geven op de lange heer. Ilan benut direct een strafworp, maar de Tjoba zet daar direct een doeltreffend afstandsschot tegenover.

De tijd dringt voor Achilles willen ze de punten mee naar Den haag nemen. De stand is 16-16 gelijk en Frank Baars hoopt met de wissel van Malou voor Anne-Roos in de slot minuten nog een impuls te kunnen geven aan het aanval vak. Alles ligt open in deze schaakpartij. Het is nog drie minuten te spelen het staat 17-17 en het vak van Malou mag dan ook gaan aanvallen.

Het einde is echt vreselijk spannend. Het laatste aanvals vak van Achilles combineert lekker en zoekt via verschillende manieren naar een treffer. De rebound en schutters worden goed afgewisseld en er volgen dan ook meerdere schot kansen. De lange aanval van Achilles wordt helaas afgeslagen en in de laatste minuut van de wedstrijd gaat de bal naar de tegen partij.

Achilles bezwijkt uiteindelijk in de allerlaatste minuut van de wedstrijd onder de druk van nog een laatste sterke tegenaanval van Tjoba. Ze zetten in de laatste minuut 19-17 op het scorebord wat betekent dat Achilles 2 voor de tweede maal dit seizoen als een zeer volwassen en strijdige ploeg punten verliest in de eerste klasse. Ondanks het verlies laat Achilles 2 zien dat ze aan niemand onder doen op dit niveau en dat zullen ze dan ook aankomend weekend tegen Deetos/Snel 3 aan het thuispubliek willen bewijzen door in de thuis-hal een mooie en ruime overwinning te behalen.

Graag tot volgende week!

Paal Centraal 2 - Achilles 6 22-11

Zaterdag werd er weer gebald en gebrald door Team 6. Dat brallen kwam zoals je zou verwachten niet van de studenten van Paal Centraal, maar van Mieke en Daniëlle die “met vriendinnen” Eindhoven onveilig aan het maken waren. Stratumseind is een tijdje afgezet geweest door twee vrouwen met brandweerhelm en politiepet. Iedereen kan inmiddels weer veilig over straat in de lichtstad. Maar Delft hebben de twee dames niet gered. Tristan was ook absent. Hij heeft te maken met een scheurtje in z’n adductor. Alex, ervaringsdeskundige, weet dat dit een ‘sexblessure’ is en maant Tristan dan ook de komende tijd rustig aan te doen op dat vlak. Dientengevolge is Tristan drie weken uitgeschakeld (en staat-ie drie weken droog). Wie ook droog stonden waren de spelers van Team 6. Het duurde na het beginsignaal even voordat Team 6 op het scorebord verscheen. Toen was het leed al geschied en stond het met rust veel-weinig. Er was al een Achillesteam dat geoefend had tegen Paal Centraal 2 en gezien had dat het een erg sterke ploeg was. Dat bleek ook al uit de resultaten die de ploeg had neergezet. Waar is de tijd gebleven dat studentenkorfballers lallend met pils in de bidons lekker aan elkaar zaten en niet thuis gaven voor een potje korfbal? Die tijd komt helaas niet meer terug. Maar goed. Paal Centraal schoot dus uit de startblokken en was duidelijk een maatje te groot. Team 6 had iets meer met scherp mogen schieten en leed onder druk bij het uitverdedigen te veel balverlies. De heer van Alex zette overigens nog even de Faal Centraal door twee stippen achter elkaar te missen. Met deze woordgrap is het hoogtepunt van dit verslag bereikt, waarmee het een goed idee lijkt om het dan ook te beëindigen. Volgende week mag Achilles 1 in ons voorprogramma als we thuis aantreden tegen ODO 4. Jeanette, bedankt!

Groeten,

Erwin

Achilles 7 - ONDO 5

Dit weekend een wat minder swingend Achilles 7 door het ontbreken van Henk "Jazz Hands" Kop. Wel swingend was dit weekend Evy die de paal centraal had staan maar dan alleen wel tijdens een cursus paaldansen en ook Louise ontbrak terwijl ze "Waar is Wally?" speelde op een Turkse bruiloft van 900 man. Dit betekende dat we weer een beroep moesten doen op wat invallers en gelukkig konden we weer rekenen op Alexander en ook Renee en Britt waren van de partij om ons hopelijk te helpen aan de overwinning tegen onze grootste concurrent in onze poule: ONDO. Op het veld hebben we maar één wedstrijd verloren en u raadt het al, dat was tegen deze ploeg. Vandaag dus een herkansing om dat even recht te zetten. Dat rechtzetten moest ook gebeuren met de enkel van een jongen uit de wedstrijd voor ons die uiteindelijk met de ambulance werd afgevoerd. Doordat die wedstrijd niet meer werd uitgespeeld hadden wij ineens een half uur voorbereidingstijd op onze wedstrijd en waarschijnlijk is het daar ook fout gegaan. We gingen ons zelfs overschatten door ineens korte wegtrek balletjes te gaan oefenen onder de korf. In de eerste helft konden we nog aardig mee en mede dankzij een goal zoals alleen Rick kan maken gingen we rusten met een 5-6 achterstand. Alle kans nog zou je zeggen maar helaas werden we in de tweede helft snel met onze neus op de feiten gedrukt en werd de achterstand onoverbrugbaar. Helaas is het dus weer niet gelukt om van ze te winnen maar we krijgen dit seizoen nog twee herkansingen tegen ze, dus we geven niet op!

Avanti 6 - Achilles Acht Atleten

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde wedstrijd in de zaal op het programma. Tegenstander was Avanti 6, één van de ploegen die we ook op het veld tegenstander morgen noemen. Op het veld in Pijnacker gingen de Atleten er met 17-6 af, dus van te voren wisten we dat het niet makkelijk zou worden.

Bij het verzamelen hadden we ook een uitdaging. Vier heren en drie dames stonden voor het veld. Van Tom wisten we dat hij op zijn Stalen Ros naar Delfgauw zou komen, dus qua heren waren we compleet. Tot grote verbazing van Quirina bleek Leon een grote hoeveelheid telefoonnummers van vrouwen in zijn telefoon te hebben. Een paar belletjes later hadden de Atleten de beschikking over Nelleke en Jeanette. Dames: dank jullie wel!

Aangekomen in de sporthal gingen de Atleten na een kop koffie/Thee naar de zaal waar Avanti al een tijdje in aan het schieten was en net een kleedkamer op ging zoeken om de wedstrijd voor te bespreken. Na zelf rustig warmgelopen te hebben en in geschoten te hebben waren de Atleten ook klaar voor de wedstrijd. Avanti begon fel aan de wedstrijd en zoals van te voren al gedacht was het niet makkelijk voor de Atleten. Door hard te werken als team en het zuivere afronden van Martijn en Jeanette konden we mee komen met Avanti. Met rust stond Avanti 2 punten los, maar er was een goed gevoel bij de Achilles Acht Atleten. Alex voorspelde dat Avanti zenuwachtig zou worden als we in de 2e helft op gelijke hoogte zouden komen, want Avanti had nog geen wedstrijd verloren op het veld en in de zaal.

De 2e helft werd er een schepje bovenop gedaan, gingen de Atleten over meer schijven scoren dan in de 1e helft en bleef Jeanette een plaag voor de verdediging van Avanti. Bij 10-11 kwamen de Atleten voor het eerst op voorsprong en het vertrouwen groeide. Het bleef spannend totdat de Atleten bij 12-15 een gat van 3 doelpunten te pakken had. Avanti was gebroken en uiteindelijk werd er afgefloten met 12-17 op het scorebord.

Met deze mooie overwinning , de 2e op rij in een loodzware poule, hebben de Achilles Acht Atleten weer een mooie boost in zelfvertrouwen gekregen. Komende zaterdag gaan de Achilles Acht Atleten thuis in Ockenburgh voor de 3e overwinning op rij.

Grt,

Leon

Wat was..

Soms zijn er van die wedstrijden, waar alles inzit…Wat is sport en emotie dan heerlijk om te beleven. Niet alleen als coaches, ik weet zeker dat het publiek heeft genoten en er een aantal van het puntje van hun stoel zijn gegleden… Wat een wedstrijd!
Dit keer wachtte Avanti B1, een ploeg die deze generatie van de B1 in tijden niet zijn tegengekomen en dus onbekend. Hoewel, toevallig zag ik ze 3 weken geleden tegen het RTC En vorige week verloren zij weliswaar met 1 punt verschil van Die Haghe, de week ervoor maakten ze 30 goals. En dat klopte met het beeld van de wedstrijd tegen RTC. Makkelijk scorende ploeg en zeer zuiver over alle 8 spelers.
Deze bagage gaven we (invalcoaches Martin en Dennis) dan ook mee aan de ploeg. Strak verdedigen was de opdracht en goed voorverdedigen moest de oplossing zijn tegen Avanti.
Dat lukte deels. Het kost veel kracht en lef om zo te verdedigen, maar dan moet je het ook allemaal doen om vooral ook de passing er uit te halen. Dat levert soms ook een goal tegen op die er ogenschijnlijk als “fout” uitziet, maar dat is het risico en moet je accepteren en niet vervallen in toch weer op afstand verdedigen van de tegenstander te makkelijk een aanval laten opzetten.
Het lukte dus deels, bij vlagen verdedigden we erg goed, soms met te weinig lef of kracht (?). Avanti bleef goed schieten en schoot zodra zij de ruimte kregen alles erin. Het verschil met de 2e helft was dat Avanti ook de eerste helft met soms zeer goed verdedigen veel goals maakten. Dat het veel kracht kostte, zag je ook terug bij 2 krampaanvallen bij de tegenstander, want ook voor hen was het een loodzware pot. De 2e helft probeerden we ook hun aanval te ontregelen door afwisselend te spelen met achterverdedigen, maar daar moet harder aan gewerkt worden om dat onder de knie te krijgen, zeker qua communicatie. Het ene vak werd dan ook snel weer op het strakke verdedigen gezet, met alle risico van dien, maar het moest tegen Avanti. Het andere vak vervulde de opdracht beter en was Avanti toch een beetje van slag en konden we de aanval hierdoor meer kansen geven.
Het score verloop was gelijkopgaand. De eerste helft waren wij de betere ploeg in het begin, we hadden heel even 3 goals voor, maar met de rust kwam Avanti terug tot 11-11. De 2e helft had Avanti het overwicht en kwamen zij 2 goals voor….. tot een paar minuten voor tijd.
Beide ploegen vochten voor wat ze waard waren, heel even zag het ernaar uit dat Avanti erover heen ging lopen, maar gelukkig hervond Achilles B1 de kracht om te blijven vechten en niet op te geven. Overgave was geen optie vandaag.
14-12 kwam Avanti voor, en bleef vervolgens elke keer 1 punt voor. Gelukkig konden zij ook niet het verschil maken en bleven wij in hun nek hijgen en wachten op een kans om weer gelijk te maken en zelfs een voorsprong te pakken. Beide ploegen verdienden een overwinning, met name voor hun passie en inzet, daar kon ik in ieder geval mee leven omdat we er alles aan gedaan hadden. Dan is zelfs verliezen niet erg, wel pijnlijk, maar “is mee te leven” zeg maar.
Dat zeg ik nu makkelijk achteraf, daar sta je geen seconde bij stil op dat moment met nog minder dan 5 minuten op de klok en een 19-18 achterstand. Dan is er druk overleg tussen de coaches en blijf je zoeken naar het beste voor de ploeg. Wissels liepen warm, maar eigenlijk haal je er niemand uit als je 8 spelers ziet vechten voor wat ze waard zijn en waren er ook niet heel veel mogelijkheden, behalve bij de stand van 19-19 en nog 3 min meer lengte te brengen door Roos in te zetten. Time out en plan de campagne en vooral rust te brengen in de ploeg, wat eigenlijk niet te doen is op dat moment. Maar ik denk mede door de vermoeidheid knikkende koppies maar zag je nog wel strijdlust en vuur in de ogen.
Dat pakte dit keer gelukkig uit en kwam we 19-20 voor, maar helaas (en misschien ook wel terecht, maar dat telt niet in sportJ) werd het weer 20-20. Roos onderschepte de bal en de klok wees nog slechts 18 seconden aan en hadden we nog 1 kans, die we goed moesten benutten anders zou die goal misschien nog in de buzzer aan de verkeerde kant vallen. Aanval werd opgezet, Sterre zie ik vervolgens op de doorbraak en ligt vervolgens op de grond. Fluitsignaal en een stip.
Sterre versierde haar 4e stip….. gejuich, maar wacht, hij moet er nog wel in. Even stil, geroezemoes en vervolgens herrie en geschreeuw van ik vermoed Avanti mensen. Dat moet wel, want wie doet dat nou als een klein lief blond meisje van 14 op de stip moet staan en met nog slechts 11.3 seconden op de klok en een gelijke stand. Sterre krabbelt overeind, want het was wel degelijk een stip waarbij ze nog een oppoeier kreeg ook. Ergens in mijn achterhoofd speelt nog in zo`n geval van niet nemen als je net ervoor bent getackeld, maar da`s een voetbalwet geloof ik en haalt nooit een echt een concrete gedachte. Durf ik te kijken, tuurlijk, ik kijk altijd…. Ik kijk Martin aan en knik volgens mij redelijk bevestigend en geruststellend naar hem. Nog een snelle gedachte…. De taart hebben we verdiend, door de spelers helemaal zelf gemaakt en smaakt lekker, maar de kers, de slagroom….. oh wat zou dat lekker zijn. Als ie niet zit, opvang verzorgen meteen na de wedstrijd….ach hou op hoor ik mijzelf denken en Sterre mist niet en in de tijd dat Sterre opkrabbelt schiet er dus van alles door mijn hoofd. Het duurt even want Avanti was natuurlijk door het dolle, maar ook om Sterre te beïnvloeden. Achter me op de tribune zie ik haar moeder Anli niet, direct weggedoken natuurlijk en durft niet te kijken. Haar vader Rob wordt intussen gereanimeerd door Simon en heeft het niet meer…. Maar de hele Achilles aanhang houdt elkaars handje vast. Het ogenschijnlijke lieve blonde meisje heeft inmiddels de bal ontvangen en stuitert er 2x mee en veranderd weer in de kooivechter die ze is en stapt resoluut op de stip af. Ze staat, fluitje en exact erin als haar 3 stippen ervoor. Tuurlijk, appeltje eitje.
Nog even wachten met juichen en direct schakelen naar de verdediging waar Martin de instructies al had gegeven. Het enige wat je met nog steeds die 11.3 seconden kan, is blerren is dat ze geen overtreding meer moeten maken en gelukkig waren die 11 seconden met een zucht voorbij en kon Avanti niks meer doen. 20-21 gewonnen!!!
Heerlijk!! Het was genieten!
Wat een geweldige overwinning en waar ik zojuist Sterre verdiend nadrukkelijk heb genoemd, verdient de hele ploeg een zeer groot compliment. 21 goals maken tegen een goed verdedigende ploeg is gewoon erg knap.
Rick en Noa 5x, Cino en Sterre 4x, Marlou 2x en Maaike 1x. Iedereen was een meer dan dikke voldoende vandaag en was ook echt nodig tegen deze tegenstander, zeker niet de minste uit de poule. Goed gedaan toppers!
Verdedigend kan en mag het beter, met name in de communicatie en weten wat je moet doen op bepaalde momenten, maar was het puur vandaag op inzet gelukkig voldoende.
Simpelweg een goede overwinning, waar je een hele week heerlijk van kan genieten!
Het was ons een genoegen in ieder geval…
Martin & Dennis

Wat een zaterdag was dit! Na een nipte nederlaag van de D2, kwamen wij in actie (D1). In een bomvolle zaal hadden we Fortuna 1 uitgenodigd om mee op te lopen. Niks zo leuk om hen wat nieuwe tricks te laten zien. De lichtshow en de sfeeractie van Vakkie A waren weer geweldig, daar kan het management van menig artiest een puntje aan zuigen. Nadat de zwart-witte confetti bij elkaar geveegd was, floot de scheids in.

Het eerste aanvalsvak gaf het publiek meteen waarvoor ze gekomen waren: doelpunten! Een vrije bal werd door Thijs benut. Verdedigend zat het de eerste 12,5 minuut wel snor: door goed voorverdedigen en met de correcte Haagse vechtlust werden veel ballen onderschept. Het aanvalsvak kon daardoor veel en lang aanvallen. Mooie afstandsschoten van Demi (en dan bedoel ik ook echte echte afstandsschoten) gingen maar net mis. Door goed ondersteunend werk van Elise en Demi kregen Mick en Thijs veel kansen, waaronder ook het tweede doelpunt. Bij de vakwissel kreeg Achilles het echt op de heupen! Door snel samenspel en goed te letten op afvallende ballen werd de score uitgebreid van 2-1 naar 9-1. Als eerste was daar Jordan, die als een ware Michael Jordan de bal erin schoot. Ook Levi was op zijn doorbraak niet te stoppen en Paivi was als sluipschutter precies op de juiste plek om een stuiterende bal van de rebound erin te knallen. Doordat de tegenstander het tempo niet helemaal kon bijbenen gingen ze hangen. Daar weet Levi wel wat antwoorden op: schot! Goed samenspel tussen Nikki en Paivi leidde tot een doorloopbal van Jordan. Het vuistje van Levi wilde nog een keer gebald worden: 2x een mooi schot. Die Haghe was vast blij met het rustsignaal, want wij waren niet te stoppen. Ook de livestream kon wel een pauze gebruiken, want teveel mensen keken mee.

De microfoon van Studie Sport liet het publiek ook meeluisteren met het praatje. We gaven aan vooral zo door te gaan en met Haagse blijheid en inzet dit voort te zetten. Verliezen doet niemand graag, wat praatjes en opmerkingen kunnen dan voorkomen, maar trek je er niets van aan. Beantwoord deze met een glimlach en een doelpunt.

En zo geschiede: met fantastische ondersteuning van de dames Elise en Demi konden zowel Mick als Thijs er 2 aantekenen. Mooi om te zien was dat de geoefende ballen van de training tot doelpunten leidden. Top! De kansen waren er ook zeker bij de dames, maar de bal kroop er gewoon uit. Zul je net zien...Het andere vak knalde er ook nog lekker 4 in: met een snelle achterwaartse beweging wist Levi Paivi te vinden: doelpunt. Ook Jordan wist de korf weer van afstand te vinden en Nikki maakte het verhaaltje af. Voor degene die kan tellen, is het inmiddels 16-1. Wat betekent dat ik even niet meer weet wie de 17e maakte. Die schrijven we dan maar op het conto van het hele team! Geweldige prestatie, met de complimenten van de Korfbal League spelers van Fortuna. Of zagen we die Fortuna spelers pas een dag later en haal ik dingen door elkaar? :)

Na bijna net zoveel geoefend te hebben als Achilles 1, mocht de E2 afgelopen weekend in Maasdijk dan eindelijk voor de competitie in actie komen. Zonder Lucas, die van een weekend Landal Greenparks genoot en zonder Kiki, die met koorts wat minder te genieten had, maar dan wel weer met de debuterende Siddarth. Doordat alle F- en E-ploegen min of meer tegelijk in actie kwamen, leken we even met vier spelers naar Maasdijk te moeten afreizen, maar de nieuwe aanwinst van Achilles was bereid ons uit de brand te helpen.

De eerste tien minuten werd duidelijk dat Dijkvogels over een loepzuivere heer beschikt, die zijn eerste drie kansen (waarvan eentje ongeveer vanuit het “hoekie”) tot doelpunten wist te promoveren. Juist doordat deze heer snel én zuiver was, was het lastig verdedigen. Maar waar Dijkvogels over één heer beschikte, was het bij ons lastig om te bepalen wie er nou het meest opviel. Bradley, die veel kansen creëerde, bijna alle ballen met zijn buitenste hand gooide en aanvankelijk ook de lastige taak had de sterke heer van Dijkvogels uit te schakelen? Armin, die wederom goed overzicht hield, met goede passes strooide, zich het vuur uit de schoenen liep en zich met gekneusde vingers aan het laatste kwart waagde? Bregje, die hard werkte en haar dame vrijwel kansloos liet? Siddarth, die weliswaar zijn eerste wedstrijd speelde, maar de sterke heer van Dijkvogels meerdere malen “verdedigd” aan zijn broek gaf en twee keer met een briljante pass een Achilliaan volledig vrij zette, of te wel een geweldig debuut maakte? Of Jalien, die bijna net zo zuiver was als de heer van Dijkvogels, zich net als Armin een bikkel toonde door na een valpartij gewoon weer door te gaan en op een geweldige manier gehoor gaf aan de opdracht om na een schot de ballen af te vangen? Ik waag me niet aan de keuze, want genieten was het van alle spelers.

De heer van Dijkvogels zorgde ervoor dat we na een half uur spelen zeven doelpunten hadden moeten incasseren. Zelf hadden we er op dat moment drie in liggen, dus wederom gingen we de laatste tien minuten in met een flinke achterstand. De E2 heeft dit seizoen echter al meerdere keren laten zien over een sterke eindsprint te beschikken en dat was vandaag niet anders. Dijkvogels zonder die heer bleek bijna ongevaarlijk. Binnen vijf minuten was de 7-3 achterstand verkleind tot 7-6. In de laatste vijf minuten was het nog ongelofelijk spannend met onderscheppingen over en weer. Uiteindelijk wisten we vlak voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker erin te gooien. De winnende bleef uit en was wellicht ook te veel van het goede geweest. Al met al was het een leuke wedstrijd, waarin we veel leuke dingen hebben gezien. Overigens hebben we ook nog genoeg gezien om aan te werken. Zo kan het verdedigen nog wel wat beter, evenals het gooien met de buitenste hand, dus daar gaan we dinsdag dan maar weer mee aan de slag.

Siddarth, wat een geweldige eerste wedstrijd heb jij gespeeld! Bedankt voor het invallen!

Armin, sterkte met je vingers! Hopelijk ben je zaterdag weer fit!

Achilles D1 - Die Haghe D2
We hadden allemaal weer zin in een lekker potje korfbal. Elise speelde vandaag mee voor Jill en dat ging super goed. Jill beterschap met je enkel.
De eerste vrije bal was gelijk raak en daar bleef het niet bij.
We gingen los. Mooie aanvallen, prachtige acties,alles goed verdedigd ,ok op die ene na dan en bijna alles was raak.
Ruststand was 9-1. En daar bleef het niet bij, we gingen weer los.
Eindstand was 17-1. Damian bedankt voor het reserve staan.

Groetjes Thijs

Dijkvogels E2 - Achilles E2
Spannende wedstrijd. Na rust begonnen met 7-3. We kwamen goed terug met de doelpunten. En de dames speelde veel op de korf en dat maakte het 7-7. Iedereen was Bere sterk tijdens de wedstrijd. Goed gedaan E2 Bradley, armin, inval Siddarth, Brechtje en Jolien.

Datum 28-11-2016 12:20